Keskiviikko 23.1.2019

Alexander Stubb jyrähti: Tämä oli Suomen todellinen ”grexit-kanta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.7.2015 13:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomen linja on aina ollut euroalueen yhtenäisyyttä puolustava.
|
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kiisti jyrkästi tänään eduskunnassa, että Suomen ja kokoomuksen linja Kreikan suhteen olisi tiukentunut. Hän kiisti myös lehtitiedot, joiden mukaan Suomi olisi kannattanut Kreikan eroa eurosta.
 
Stubbin mukaan ”Suomi oli valmis harkitsemaan” Kreikan väliaikaista erottamista viime viikonloppuna, mutta valtiovarainministerin mukaan Suomen linja on aina ollut euroalueen yhtenäisyyttä puolustava.
 
Muun muassa oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on ihmetellyt, miten Suomen linja muuttui ”yhdessä yössä”. Stubbin mukaan linja ei ole muuttunut.
 
Suomi on Stubbin mukaan tehnyt nyt kaksivaiheisen päätöksen Kreikan kriisin jatkohoidon osalta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Merja Hellsten

Sinne sitä aletaan lappaamaan rahaa todenteolla huolimatta hallituskirjauksista. Näin sitä Stubb pelaa itselleen paikkaa auringossa.

Suomalaiset pistää kotimaassa talkoot pystyyn että saadaan rahaa Kreikkaan.
tämähän jo tiedettiin....

Pekka Lampelto

Olisihan se varmaan tietyllä tavalla myöskin kätevää, että EMU:ssa olisi olemassa hyvin rakennettu mekanismi jäsenten joustavalle erottamiselle ja takaisinotolle erinäisissä kriisitilanteissa. Kreikka olisi voitu ottaa sitten myöhemmin takaisin, jos se olisi oman valuuttansa kanssa saanut taloutensa kuntoon.