Maanantai 21.8.2017

”K-rpiintynyt” Sukari: Ideaparkit voidaankin rakentaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2010 21:30
Päivitetty: 
21.4.2010 21:35
  • Kuva: Ideapark
    Kuva
    Toivo Sukari sai tarpeekseen - vai saiko?

Liikemies Toivo Sukari selventää Uudelle Suomelle ristiriitaisia tietoja Ideapark-kauppakeskustensa tulevaisuudesta.

Sukari kertoi keskiviikkoaamuna jättävänsä rakentamatta uudet Ideaparkit, joita on suunniteltu Pieksämäelle, Vihtiin ja Oulun Kiiminkiin. Myöhemmin keskiviikkona Kiimingin kunnanjohtaja kuitenkin kiisti sanomalehti Kalevalle, että Sukari olisi perunut Kiimingin Ideapark-suunnitelmat.

-Keskustelin Sukarin kanssa viimeksi puoli tuntia sitten. Kaikki, mistä on aiemmin sovittu, on vielä voimassa, kunnanjohtaja Jukka Weisell sanoi lehdelle.

Lehden mukaan Weisell tulkitsee, että kyse on Sukarin halusta kiinnittää huomiota kauppakeskusten rakentamisen lupa-asioihin. Sukarin mukaan Weisell onkin oikeassa; liikemiestä "k-rpii yli kaiken" kaikkien kolmen rakennusprojektin jumittuminen vuosiksi kaavoitusvaiheeseen.

Kauppakeskusten rakentamiseen liittyvät luvanhakuprosessit ovat kyllä yhä käynnissä - Sukari ei vain enää usko niiden läpimenoon.

-Ei mitään maahommia ole peruttu, mutta eivät ne näytä muuta kuin punaista, kyllästyneen kuuloinen Sukari toteaa Uudelle Suomelle.

-Esimerkiksi Kiimingissä tontille voisi rakentaa vaikka 30 eri hallia, mutta yhden katon alle rakentaminen ei käy. Tontti on, mutta luvat eivät vain etene.

Tuttuun tapaan Sukari syyttää luvanhakuvaikeuksista nykyhallitusta ja etenkin asuntoministeri Jan Vapaavuorta. Sukarin mielestä on itsestäänselvää, että Kiimingin kunnanjohtaja toivoisi Ideaparkin saamista kuntaan.

Sukari myöntää, ettei uusien kauppakeskusten rakentaminen ole poissuljettua, mutta aivan lähivuosina se ei hänen mukaansa tule tapahtumaan.

-Jos luvat saadaan vaikka kolmen vuoden päästä ja rakentamiseen menee pari vuotta, niin ainakaan viiteen vuoteen ei tapahdu mitään. Mutta tällä hetkellä hanke ei näytä etenevän, Sukari erittelee Kiimingin-hankkeen ongelmia.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Eipä tule paljon käytyä ideapark tyyppisissä keskuksissa, kun kulkuyhteydet ovat niin hankalat. Sitten pitäisi kehittää vaikka junaradan varrelle, että me joilla ei ole autoa pääsisimme helposti. Kyllä en aio ostaa autoa vain siksi, että pääsisin kauppakeskuksiin. Onko ylipäänäsä järkeä aiheuttaa ruuhkia ja ilmansaasteita kaupunkien ja kauppakeskuksien välillä?

intrigööri

ja putkea maahan. Topin pitää tehdä Ilmasto-Ideaparkeja, johan rupeaa lupia lohkeamaan. Tuulivoimaa, maalämpöä ja risuja palamaan. Siinä sivussa voi myydä makkaraa, lenkkareita, soffia ja vaikka mitä. Päätuotteina olisivat uusiutuvat ekoidea-kaukolämpö ja viher-ideasähkö. Siinä ei olisi ideat enää parkissa, vaan niillä voisi kerätä myös ison kasan verotukieuroja. Täpinää tossuun nyt Topi ja pois poreammeesta!

Oscari

En todellakaan ole noiden idäparkkien ystävä, niissä ei ihminen jaksa katsella samanlaista rompetta kilometrikaupalla. Kuitenkin jos joku haluaa moisia rakentaa ja jos vielä jotkut haluavat niissä kauda, niin kyllä se pitää sallia.

Sukari kevereineen satsari vain vääriin hevosiin. Pitää olla jatkossa vain rehellisesti avoimempi. Siinä se!

Reijo Tossavainen

Televisiossa Vapaavuori kertoi näkemyksistään kauppakeskusten rakentamiseen. Hänellä oli vaikeuksia peitellä vahingoniloaan. "Sainpas tehtyä kiusaa..."

Kysymys on pitkälti siitä, että yrittäjät rakentaisivat sinne minne asiakkaat eli ihmiset haluavat niiden tulevan. Vapaavuori hengenheimolaisineen on sitä mieltä, että he ovat viisaampia kuin kansalaiset.

Reijo Tossavainen

Vieras

Mielestäsi kysymys on pitkälti siitä, että yrittäjät rakentaisivat sinne minne asiakkaat eli ihmiset haluavat niiden tulevan. Vapaavuori hengenheimolaisineen on sitä mieltä, että he ovat viisaampia kuin kansalaiset.

Vihdissä perinteikäs kylä tulisi häviämään tämän hehtaarihallin tieltä. He eivät todellakaan halua kotiensa menettämistä Ideaparkille.

Hatunnosto Vapaavuorelle. Todella teki hyvän työn ja ymmärsi kansalaisia, sekä ideaparkin tuomia muita lieveilmiötä kuten lisääntyvää yksityisautoilua jne.

space

Saahan Ideaparkin rakentaa...mutta vain tolkuttoman kalliisti ja typerästi Helsingin ydinkeskustaan niin että Vapaavuori voi valvoa rakentamista työhuoneensa ikkunasta. Kaikkialla muualla Suomessa kilpailu on kielletty Vapaavuorta rahoittavan S-ryh...siis ihan Vapaavuoren omasta halusta.

Samaan aikaan S-ryhmä rakentaakin kaikki Suomen tienpenkat ja luppomaat täyteen hehtaarikokoista Prismaa ja ABC:tä ilman että kukaan jaksaisi asiaan mitään sanoa. Heillä kun on kaikki päättäjät ja mielipiteet rahoitettu hiljaisiksi. Sinä omistat S-ryhmän...ja S-ryhmä sinut.

HaaJotKaa

Juuri näin, kyllä siellä taustalla on varmaan kova sähläys Sukarin torpedoimiseksi a la IKEA aikanaan.
Yhdyn myös huoleesi tästä S-ryhmän monopoliasemasta, vaikka jäsen olenkin. Kyllä vaihtoehtoja pitää olla. Suomi on pieni maa ja markkinat sen mukaiset, tämähän se johtuu tähän monopoli/kartelli-kehitykseen, mitä meillä on monella alalla.

qwerasdf

Siellä on kaks suharia säätämässä.
Weisell sai käytännössä potkut Limingan kunnasta, kun veteli ihan omiaan.
Toisekseen uutisessa mainittu "Oulun Kiiminkiin" ei ole mikään paikka. Kiiminki on oma kunta. Oulussa ei ole Kiiminkiä.
Kolmanneksi Kiimingissä on perinteenä antaa parhaat tonttipaikat kunnan työntekijöiden sukulaisille. Tämä on aiheuttanut Kiimingissä sen, että yrityksiä ei ole ja kunta elää pelkästään tonttimyynnillä. Sukari ei varmaan ole kenenkään Kiimingin päättäjän/virkamiehen sukulainen?
Eiköhän se ongelma ole ihan noiden kuntien päättäjissä, vai miten yks ministeri voi koko homman torpata?

Varma Voitto SKP

Omhan se tietenkin parempi että Suomi rakennetaan täyteen Saksalaisen perheen omistamia ulkomaisia Lidl:ejä kuin että Suomalainen voisi tarjota töitä Suomalaiselle! Rahatkin saattaisivat pysyä Suomessa ja hyödyttää entistä enemmän Suomalaisia Saksalaisen perheen sijaan - kiitos vastustajille.

Vieras

Sukarin Masku-ketju "voitelee" sanomalehtiä suurilla koko sivun mainoksilla kautta maan suunnilleen kerran viikossa. Se on varmaan sohvan kuluttajien kannalta todella tarpeen. Mutta voisihan sitä vielä suurentaa mainoksia, tehdä niistä kahden sivun eli aukeaman kokoisia. Luulisi jo löytyvän lehdistöltä enemmän uskoa ideaparkkien tarpeellisuuteen ja siihen, että rahaa kasvaa puissa kansakunnalle entistä enemmän.

eevavirtanen

Sukari voisi reakentaa ostoshelvettinsä Oulun Edenin kupeeseen, niin osa kulutusjuhlakeskuksesta olisi jo valmiina: Hotelli ja kylpylä.Kylpylää ja hotellia joutus ehkä laajentaan.

Joku sisäläpikulkukäytävä vaan väliin:)
vrt. Edmonton-mall.

http://en.wikipedia.org/wiki/West_Edmonton_Mall

Oulussa on varmaan pidempi talvi kuin Edmontonissa. Saatais kaikki asukit sisätiloihin shoppailemaan, ettei tartteis haistella paperiteollisuuden päästöjä (aivan järkkyjä hajuja).