Sunnuntai 21.7.2019

Suomi kovalle kuurille – ”Nollatuloskaan ei riitä”

Luotu: 
17.5.2010 17:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    - Meille ei riitä edes nollatulos, vaan meillä pitää olla ylijäämää, jotta pystymme toteuttamaan hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ja tulonsiirrot, Jyrki Katainen sanoo.

Faktakulma

EU-komissio ehdotti viime viikolla, että jäsenmaat ryhtyvät valvomaan toistensa budjettien tasapainoa jo niiden laatimisvaiheessa, jotta Kreikan kaltaisilta ylisuurilta budjettialijäämiltä voitaisiin välttyä.

Komission mukaan uudenlaisen yhteistyön tulisi alkaa jo ensi vuoden alusta.

(STT)

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) kannattaa talouskomissaari Olli Rehnin esittelemää EU-maiden budjettiyhteistyötä. Katainen sanoo Yle Uutisten haastattelussa olennaisinta olevan sen, että jokainen EU-jäsenmaa alentaa vajeitaan.

- Suomen tavoitteena on julkisen talouden neljän prosentin ylijäämä. Meille ei riitä edes nollatulos, vaan meillä pitää olla ylijäämää, jotta pystymme toteuttamaan hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ja tulonsiirrot, Katainen sanoo Ylelle.

EU-komissio on kehottanut Suomea painamaan budjettivajeensa EU:n taloussääntöjen mukaisen kolmen prosentin rajan alle. Vaje nousee tänä vuonna 4,1 prosenttiin.

Ylen mukaan Suomen ylijäämätavoite tarkoittaa 6 miljardin euron säästöjä seuraavalla vaalikaudella ja saman verran sitä seuraavalla. Säästöt sisältävät veronkorotuksia, menoleikkauksia ja eläkemuutoksia, aivan kuten Kreikassa, Espanjassa ja Portugalissa.

Espanjan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero ilmoitti viime viikon keskiviikkona maan parlamentille julkisen sektorin palkkojen leikkauksista ja eläkkeiden jäädyttämisestä. Lisäksi hallitus karsii sosiaalietuuksia.

Julkisen sektorin palkoista nipistetään Espanjassa tänä vuonna niin ikään keskimäärin viisi prosenttia. Lisäksi palkat ja eläkkeet jäädytetään ensi vuodeksi.

Portugali julkisti oman säästöohjelmansa torstaina Espanjan vanavedessä. Säästökuuri tietää johtavien virkamiesten ja poliitikkojen palkkoihin viiden prosentin leikkausta. Lisäksi arvonlisävero ja suurten yritysten voittovero kiristyvät.

Saksa haluaa laittaa EU-maiden budjettivajeet tiukasti kuriin. Saksa haluaa painaa EU:n budjettivajerajan 0,35 prosenttiin bruttokansantuotteesta, kun raja on nykyisin kolmessa prosentissa.

Faktakulma

EU-komissio ehdotti viime viikolla, että jäsenmaat ryhtyvät valvomaan toistensa budjettien tasapainoa jo niiden laatimisvaiheessa, jotta Kreikan kaltaisilta ylisuurilta budjettialijäämiltä voitaisiin välttyä.

Komission mukaan uudenlaisen yhteistyön tulisi alkaa jo ensi vuoden alusta.

(STT)

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vierailija

"En taas tiedä mistä kukin näitä lukujaan kaivelee, mutta valtiolla o kaikenkaikkiaan töissä n. 130 000 henkilöä. Ja tässä luvussa on aivan kaikki.

Kunnilla taas n. 500 000 henkilöä(450 000). Terveys, sosiaali, opetus jne. toimissa.

Mitään 700 000 byrokraattia ei kyllä ole. Jos valtion virastot, eduskunta, armeija jne. halutaan lopettaa, niin se kait on äänestysasia. Samoin kunnilla opetustoimi jne.

Lisäksi ne palkat ei mene pörssiosakkeisiin vaan kiertoon. Ensin verot kaikessa muodossaan ja sen jälkeen lähikauppaan joa työllistää ja maksaa veroja.

Noin niin kuin mutkat suoriksi vedettynä."

http://maahanmuuttorealisti.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/06/texasin-verom...

KunniaTohtori

Hallinnon (paikallis ja valtion) sekä julkisyhteisöjen palveluksessa on noin 700000 työntekijää. Ja tässä määrässä ei ole mukana hyötyvirkamiehet kuten opettajat, poliisit ja palomiehet.

Suomessa on maailman suurin hallinto suhteutettuna asukaslukuun. Näin se nyt on. Ja julkisen sektorin palkat on 670 Euroa/kk korkeammat kuin yksityisen sektorin. Eli lasketaan nyt ensin julkisen sektorin palkat yksityisen sektorin tasolle ja supistetaan nyt hallintoa vaikkapa 70000 henkilöllä ensi alkuun.

Säästöä tulisi.

Vierailija

"Suomessa on maailman suurin hallinto suhteutettuna asukaslukuun."

"Suomen julkinen sektori on Pohjoismaiden pienin
Valtion tuottavuusohjelmasta, oikeammin henkilöstön vähennysohjelmasta, tai kuntien liikelaitoksista keskusteltaessa jää aina mainitsematta kolme asiaa:

1) Suomen julkinen sektori on pieni; ylivoimaisesti pienin Pohjoismaista

Tanska 34 % palkansaajista
Ruotsi 34 %
Norja 32 %
Suomi 23,3 %

2) Suomessa on eniten yrittäjiä Pohjoismaiden joukosta, 12% työvoimasta. Esimerkiksi Tanskassa prosentti on 4.

3) Lisäksi Suomen veroaste on Pohjoismaiden alhaisin."

http://pseudonyymi.blogspot.com/2009/05/suomen-julkinen-sektori-on.html

Linkistä löytyy lähteet.

Vierailija

Yleensä kaikilla sellaisilla listoilla kärjessä, joden kärjessä on hyvä ollakin.

Näitäkö haikailette lisää?

"Melko tuore kirja Spirit level, kertoo eriarvoisuuden vaikutuksesta yhteiskuntaan yllättäviäkin asioita.

”Hyvinvointivaltio on järkevin malli. The Spirit Level on Euroopan puhutuimpia kirjoja juuri nyt.

Pelkän intuition perusteella voi jo väittää, että räikeä epätasa-arvo tekee yhteiselosta hankalaa. Silti lukuisat tutkimukset ja raportit ovat osoittaneet eriarvoisuuden kasvaneen kolmenkymmenen vuoden aikana myös poliittisesti vakaissa hyvinvointivaltioissa.

Menestyskirjassaan The Spirit Level brittiläiset epidemiologit Richard Wilkinson ja Kate Pickett väittävät piristävän suoraan, ettei eriarvoisuudessa ole mitään mieltä. Jopa polarisoivaa kehitystä systemaattisesti tukenut The Economist -lehti myönsi kirja-arviossaan, että vaikka argumentti ei miellytä, todisteaineistoa on vaikea sivuuttaa.
Kirjan kritiikki osuu rajuimmin Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Japanin, Ruotsin, Norjan ja Suomen muodostama nelikko esiintyy hyvintoimivan elämän mallina. Tosin ongelmat ovat kasvaneet myös näissä maissa.

Tappotilastojen tarkempi vertailu saa suomalaisen mietteliääksi.

Absoluuttista köyhyyttä on Britanniassa vähän, mutta kovettuneen hierarkian pohjalla elämä on lyhyempi, sairaampi, väkivaltaisempi ja onnettomampi kuin edellisellä sukupolvella.

Eriarvoisuuden haitat tuntuvat myös keski- ja hyvätuloisten elämässä pelkona ja eristäytymisenä. Ja se vie paljon verorahoja.

Jos Lontoon sisäiset eriarvoisuudet saataisiin niihin pohjoismaisiin mittakaavoihin, joita Spirit Level suosittelee, tuloksena olisi liikalihavuuden puolittuminen, mielisairauksien väheneminen vajaaseen kolmannekseen nykyisestään, teiniraskauksien väheneminen neljännekseen, tappotilastojen puolittuminen ja sen väestönosan, joka ilmoittaa luottavansa tuntemattomiin, osuus nousisi 85 prosentilla.”

http://www.uusisuomi.fi/kysely/kasvavatko-tuloerot-liikaa-suomessa#comme...

valo

Mistähän ihmeestä mahdat tilastosi kehittää. Hämmästyttäviä ellei peräti naurettavia väitteitä ne kuitenkin ovat

Palkkatietosi on ilmeisesti oikein, mutta pitää panna luvun eteen miinusmerkki.

VeliSynkkä1

Kuoleeko Suomi vuonna 2012?

Onko hyvinvointivaltiota enään pitkään aikaan ollut olemassa, PAITSI 700 000 päiselle VIRKAMIESKUNNALLE?
- Suomessa on HYÖTYVIRKAMIEHIÄ ja VEROSYÖTTILÄS VIRKAMIEHIÄ
- Sveitsissä on 160 X vähemmän VIRKAMIEHIÄ!

MIKSI IHMEESSÄ ME KANSALAISINA JOUDUMME TÄÄLLÄ TÄMMÖISIÄ ITSESTÄÄNSELVYYKSIÄ KYSELEMÄÄN?

SUURLAMA on vasta KÄYNNISTYMÄSSÄ !
- Ja jos näin on, silloin tulemme näkemään jopa ÖKY - KUNNANTALOILLA joukkomajoituksia!

Samaa vai eri mieltä?

1. VALTIONVELKA
- Voiko nousta 150 tai 200 MRD iin?
- Tähänastinen VELKARAHA on mennyt täysin yksiselitteisesti 700 000 Virkamiehen elättämiseen! Totta vai ei?
- Jos EI voisiko silloin Katainen kertoa mihin se meni! Ja mihin se menee!
- Katainen ei kerro, miksi ei? - Halveksiiko hän hallintoalamaisrahvasta niin syvästi? - Vai PELKÄÄKÖ HÄN LEVOTTOMUUKSIA, MELLAKOITAKIN? - Mitä me voimme tehdä tulevissa vaaleissa näille niljakkeille?

2. MaMu - Kustannukset
- Lehtitiedot kertovat että ovat 1 - 2 Mrd vuositasolla! - Torssi ja Katainen tietää, ME EMME MAKSAJINA TIEDÄ

3. MAATALOUDEN TUKI
- Kuulemma 7 - 10 MRD vuositasolla. Kuulemma?

4. PAKKORUOTSI ja 2 - KIELISYYS
- 2 - 3 MRD, siis jokavuosi

5. TYÖTTÖMYYS
- Ilmoitettu 250 - 300 000. Todellisuus 700 000 ? - Ensivuonna 1 000 000

6. NUORISOTYÖTTÖMYYS
- Ilmoitettu 26% - Todellisuus YLI 40% ? MILLOIN 80%?

7. HUOLTOSUHDE ROMAHTAA
- elätettävien määrä työttömyyden, eläköitymisen ja äärimmäisen kiivaan syrjäytymisen vuoksi räjähtää käsiin - Köyhiä nyt 700 000, kohta 1 500 000, samoin kuin 700 000 alkoholistia.

8. ELÄKEPOMMI
- Kattamattomat eläkevastuut ovat jotain 400 MRD, pelkästään kunnissa 250 MRD. - Eläkkeiden suurleikkauset käynnistyvät jo 2012 - 2013

9. VIENNIN TOTAALIROMAHDUS
- Entä jos romahtaa - 50%

10. BKT n TOTAALIROMAHDUS
- Entä jos romahtaa - 50%

11. VEROTULOJEN TOTAALIROMAHDUS
- Entä jos romahtaa - 50%

12. TEOLLISUUDEN JOUKKOPAKO
- Mitä Hallitus on tehnyt tai tekee?

13. T. HOITOKULUJEN MONINKERTAISTUMINEN - Ihmisen viimeisen kahden elinvuoden sairauskustannukset ovat peräti 80% elinaikakustannuksista - Terveydenhoitojärjestelmän romahtaminen mm.henkilökuntapulaaan - Lääkärien ja hoitajien pako ulkomaille 2 – 5 x parempien palkkojen perässä.

14. RÄJÄHTÄVÄ RIKOLLISUUS - Työttömien nuorten miesten laumat aloittavat välittömästi jengiytymisen ja väkivalta sekä huume, murto ja talousrikos - aallon kun työttömyyskorvauksia leikataan eikä enään voikaan dokata valtion piikkiin.

15. ULTRAKIREÄ VEROTUS - Kokonaisveroaste vähintään 80% kaikilla mahdollisilla pakkoveroilla, kuten sähkö, bensa, kiinteistö, asumistulo, viina, ALV, jne jne ( Virkamieskunnan ylläpitämiseksi )

16. SAIRAANHOITO 100% MAKSULLISEKSI - Saat hoitoa rahalla, et muutoin, ellet vuoda näkyvästi verta, tai ole umpitajuton.

17. HAMMASHOIDON LOPETTAMINEN

18. SÄÄSTÖJEN PAKKO - OTOT

19. SÄHKÖAIDATUT ASUINALUEET

20 . ELINTARVIKEKUPONGIT JA REKKAJAKELUT - Ostoskeskusten parkkipaikoilla 2 X viikossa säkkitavarana halpoja hilareita ja pakastettua nötköttiä

21. YLE - SANEERATTA; 3300 pois, 200 hoitaa ulkoistetut ohjelmaostot!

22. OSTOVOIMA ja HALU ROMAHTAA - 75% - Tyhjiä liiketiloja 50 - 70% ( Vacancy Rate ) - Nyt jo paikoin Toimistoissa 20 - 30%%

23.SYRJÄYTYNEITÄ NUORIA JO 100 000 Kpl. - Yhden syrjäytyneen elinaikainen pelkkä veromenetyskustannus on 1 000 000 €! - Syrjäytyneiden määrä voi kaksinkertaistua työttömyyden jne johdosta 200 000 Kpl

24. KANSALLINEN VELKA 500 MRD - Valtio, kunnat, yritykset, yksityiset, korporaatiot - korkomenot 5% korkokannalla 25 MRD vuosi, joka vaikuttaa dramaattisesti kulutuksen leikkautumiseen ja työttömyyden kasvuun.

30. KIINAN ja USAn TALOUSROMAHDUS - Elvytykset on elvytetty, ja USA painii jättimäisen vajeen ja kiivaasti pahenevan velkaongelman kanssa => vetoapua ei tule mistään - Molemmissa maissa vaara alueiden ja osavaltioiden itsenäistymisiin. Sisällis - sotiinkin.
- Sisäisiä osavaltioiden sekä kaupunkien beilautteja tulossa täysin varmasti.
- USA ssa menee nurin vielä 2000 Pankkia

31. PK – YRITYKSET KUOLEMANKIERTEESSÄ - 100 000 yrittäjää eläköityy, jatkajaa ei löydy! - Verotuksen kiristäminen tappaa kiihtyvää vauhtia heikkenevää pienyrityskantaa

32. NYT 1 500 000 ELÄKELÄISTÄ, KOHTA 2 000 000 - Vanhustenhoito romahtaa täysin varmasti

33. KESKILUOKAN KUOLEMA - Maksavan keskiluokan puolittuminen; Eläköityminen, luopuminen, maastamuutto, kuolemat, oravanpyörästä pois, työttömyys, palkkaeroosio, jne.

34. TYÖVOIMAVEROT TAPPAVAT TYÖLLISYYDEN Työn järjettömän korkeat sivukulut, tappavat työllisyyden nopeasti ja pysyvästi! - 3000€ kuukausipalkka x 12 x 1,8 = vuosikustannus työnantajalle + 60 000€!

35. POLIITTINEN PÄÄTÖKSENTEKO HALVAANTUU TÄYSIN - Korruptiojärjestelmän purkaminen ja oikeudenkäynnit estävät päätöksenteon - Sosiaalifasistisen ( SAK - SDP ) Kansandemokraattisen Ihmiskokeilu - järjestelmän lopettaminen halvaannuttaa virkamieskunnan täysin

36. Bank Run ja Pääomien pako ulkomaille - Varakkaat alkavat laajamittaisen omaisuuden suojaamisen ja maastaviennin verotuksen ja yhteiskunnallisen romahduksen pelossa.

37. IMF - TULEE JA PAKOTTAA RAAKAAN SANEERAUSOHJELMAAN - Velkaantumisen tultua tappiinsa EU lähettää paikalle IMF n hoitamaan halvaantuneen hallinnon tehtäviä ja Suomen äärimmäisen kovakätistä saneerausta

38. LASKELMA ELÄTETTÄVISTÄ - Eläkeläiset 2 000 000 ( Nyt 1 500 000 ) Ktso TILASTOKESKUS - Työttömät 1 000 000 - Virkamiehistö 700 000 - Vajaatyölliset 1 000 000 ja Toimeentulotuki asiakkaat ( Henkilöt jotka eivät elä palkallaan ja tarvitsevat toimeentulotukea ) Yhteensä 4 700 000 ( - Päällekkäiset )

39. SUOMESTA YÖVARTIJAVALTIO – 2015 Yövartijavaltiossa on toteutettuna, verotulojen romahdettua, ainoastaan väkivaltakoneisto eli poliisi, oikeuslaitos, vankilat ja armeija. Yövartijavaltio ei tarjoa kuin palvelut, joilla suojellaan valtiota. http://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6vartijavaltio

40. EU n KONKURSSIVALTIOT romahtavat, joka osin tapahtuu jo tänä vuonna: Kreikka, Italia, Espanja, Irlanti, KAIKKI BALTIT, Englanti, Ruotsi, Sveitsi ja SUOMIKIN!

41. MIKÄ ON SUOMEN KESKEISIN TALOUSROMAHDUKSEN SYY?
- Lähtökohtaisesti jokainen eli KAIKKI muuttujat ovat kytkeyksissä toisiinsa, eli kun yksi bragaa niin kaikki muut menee takuuvarmasti perässä!

- Väittämä: OLEMME ITSE OMAN TUHOMME AIHEUTTANEET!
TEHOKKAIN TAPPAJA ON TYÖN HINTA eli 3000€ kk x 12 x 1.8 = n60 000€ VUODESSA.TÄMÄ 60K on vielä kerrottava 2 - 4 x jotta saadaan tarvittava vuosiliikevaihto, jolla ko palkka pystytän maksamaan.

42. MITÄ UNOHDIN?
LISÄISITKÖ YSTÄVÄLLISESTI? KIITOS!
- Suomen Pankin Erkki Liikanen: ”Maailman huonoin tilanne”

Motto: Olemmeko jo vapaassa pudotuksessa?
Väittämä: OLEMME ITSE OMAN TUHOMME AIHEUTTANEET

VeliSynkkä
Paholaisen Casino ( Pian avautuva )
[email protected]

Vieras

Eiii ainakaan kaksikielisyydestä kun sitä täytyy kuulema lisätä...Keskeneräisistä asioista ei tietenkään saisi puhua, mutta en ei taida säästöä ainakaan kaksikielisyyden kohdalla olla tulossa, opetushallitus miettii toisen ”kotimaisen” kielen aloittamista jo toisella luokalla...

Vieras

VeliSynkkä vei jalat suustani.

MISTÄHÄN sitä mahdollisesti säästetään?

Ei ainakaan mistään sellaisesta rahasta, jota vähentämällä säästettäisiin merkittävästi, mutta tiputtaisiin kukkahattutätien suosikkilistoilta? Sillä tärkeintähän on, että suomi NÄYTTÄÄ olevan hyvinvointimaa.

SIMO PERTTULA

Meillä eläkkeet on ollut jäädytettynä 20 vuotta .
Julkisessa taloudessä jyllää valtion tehokkuusohjelma, siinä tärkeysjärjestys on hukassa?
Priorisoinnissa kun aakkosetkin ovat kadonneet, seuraa hyvinvoinnin sijasta pahoinvointi.
Kenen verot nousevat, tietysti kaikkien. ALV noussee 3 prosenttia? Siinä on jo varaa alentaa hyvätuloisten palkkaveroa, jotta ostovoima sälyy? TMS.
Tässä esimakua mitä on mätä finanssitalous politiikka.
Sitä on kuitenkin mielenkiintoisen fantastista toteuttaa?

Vieras

"Suomen tavoitteena on julkisen talouden neljän prosentin ylijäämä. Meille ei riitä edes nollatulos, vaan meillä pitää olla ylijäämää, jotta pystymme toteuttamaan hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ja tulonsiirrot"

Kaksi vastakkaista asiaa peräkkäin, yhdessä vaalilausahduksessa.

Vain kokoomus villitsee kansan näin groteskilla tavalla.

Hannu Mikael

Mitä enemmän Suomi pienentää budjettivajettaan, mikä on nytkin EU-maiden pienimpiä, sitä suuremmaksi kasvavat Suomen nettomaksut sosialistiselle EU:lle.
Eli joka tapauksessa säästö on Suomesta pois, ja tuhlaajamaiden EU-tukien kautta niiden käyttöön.

Mikä uhrilammas-mallioppilas Suomen tulisi taas kerran olla, kun edes EU:n suuret maat, Saksa ja Ranska eivät ole päässeet budjettivajeessaan lähellekään Suomen tasoa?
Mitä Suomi voi vielä leikata? Köyhät kyykkyynkö?
Eivätkö EU:n budjettivajerajaa rikkovat maat ole velvollisia ensimmäisenä korjaamaan oman tilanteensa?

Lama-Liikanen Suomen pankista on ohjeistanut kotiseudun nuorukaista, josta on tullut kieppuva tuuliviiri.

http://xs.to/image-A767_4B5EB624.jpg

Vierailija

Afrikka ja kehitysmaat on hyvä bisnes, sieltä virtaa rahaa länsimaihin ihan kivasti(sen takia ne ovatkin siellä aivan pa.ja pysyvät kehitysmaina).

"Jokaista kehitysapueuroa kohden maista katoaa laittomasti noin yhdeksän euroa pääomia etenkin ulkomaisten suuryritysten verojärjestelyjen vuoksi.

Kehitysmaista lähtevän laittoman pääomapaon suuruudeksi arvioidaan nykyisin 680–800 miljardia euroa, kun rikkaiden maiden kehitysmaille maksama virallinen kehitysapu oli viime vuonna reilut 80 miljardia euroa.

"Kehitysmaat tarvitsivat nämä varat oman hyvinvointinsa parantamiseen varsinkin näinä talous-, ruoka- ja ilmastokriisiaikoina. Kyse ei ole vain saamatta jäävistä verotuloista, vaan myös maiden omien yritysten toimintaedellytysten parantamisesta"

http://www.kepa.fi/uutiset/7492

elmeri kuttaperko

äläkää hätäilkö, nythän on tehy halussa lakkoiluun-sehän ei oo keltään pois....eihän tarja....
elintarviketyöläistenm liittokin haluaa pistää Suomen jäihin , syökää mistä löydätte ,systeemillä
liika hyvin?vointi on tuhoamassa tätä kansaa.mut sehän ei poliitikkojen ja virkamiesten 6,5tunnin työpäivissä tunnu missään....ja tarvitaanhan miljoonia naistutkimukseen,muutenhan maa menee ilman niitä "konkurssiin" eli niistä ei leikata,ja väitän, että en ole väärässä

Nimimerkki

"Suomen tavoitteena on julkisen talouden neljän prosentin ylijäämä. Meille ei riitä edes nollatulos, vaan meillä pitää olla ylijäämää, jotta pystymme toteuttamaan hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ja tulonsiirrot"
___

Myös kommunismin piti vallata koko maailma jo ajat sitten - ainakin Neuvostoliitossa sitä vakuutettiin henkeen ja vereen sekä uhoiltiin, että USA jää kauas taakse.

Tosissaan tuon mahdollisuuteen uskovilla on enemmän kun pari ruuvia löysällä...

SIMO PERTTULA

Katainen on harrastanut kotipitäjässään Kallan Siltojen kupeessa, myös ampumahiihtoa metsästyksen lisäksi.
Siilinjärven ylpeys on sekottanut näiden lajien säännöt?
Ampumahiihdossa ammunta osassa pyritään nollatulokseen. Mutta metsästyksen tulos nolla ei riitä? Se merkitsee hutia.
Eli siinä nollatulos ei riitä. Mutta tietää nuo ministerin
kiireet, eihän siinä pikkuasioihin, sääntöihin ehdi
syventyä!

Vieras

Sama mies saavutti suuren vaalivoiton kun lupasi julkiselle puolelle avokätisesti palkankorotuksia.
Tästä lähti ruljanssi, nyt kaikki liitot haluavat enemmän kuin muut.
Jotenkin tässä tulee mieleen että eikö silloin ajateltu mitään, kaikki oli auvoista nousua...Se mitä nyt puhutaan on tietysti ihan ok jutustelua, juttelija ei vaan ole uskottava niiden silmissä joilla muisti pelaa.

Andersson

Jos työstä ei saa riittävää korvausta, niin Käteinen voi tehdä yksinään työt. Minulle riittää kun saan vapaa-aikaa ja työttömyyskorvauksen joka on puolet nykyisestä palkasta. Voin vihdoin matkustella, olla kesämökillä, opiskella ilman tulosvastuuta ... hyvä juttu kaiken kaikkiaan.

intrigööri

Muistetaanpa nyt, miten hienoa työtä Sata-komitea teki köyhyyden torjumiseksi ja sai aikaan peräti 0-tuloksen, vajetta ei siis synny yhtään, ei edes kolmea prossaa. EU ja finanssihirviöt kiittävät!
Mutta se takuueläke ensi keväänä! Sehän tulee varmasti kuin Jyrkille ja Matille iltauuniperunat.

kk

Mitäs jos saneerattaisi yhdistystuista, niillähän poliittinen hove lepäilee haavemaailmoissaan ja mamu-tuista, jotka ovat noin 5 miljardia. Vähemmistövaltuutettu puhui kovasti romanisen puolesta. Ainakin Suomen romanit ovat paremmassa asemassa kuin tavikset, pääsevät eläkkeellekin jo 18 vuotiaina.

HeimoV

Katainen alkaa räätälöimään Suomen tulevaa budjttia oikein mallioppilaan tavoin.

Ihmettelen vaan niin kauhiast, kuinka Katainen voi laatia budjetteja tulevaisuuteen ja mainostaa kuinka hallitusyhteistyö Keskustan kanssa on tulevaisuudessakin hedelmällistä. Mistä Katainen tietää, että miten suomalaiset äänestää tulevaisuudessa?

Entä jos kokoomus joutaa oppositioon ja seuraava hallitus muodostuukin sellaisista puolueista, jotka ei hypikkään EU:n tahtiin ihan joka asiassa? Voiko Suomella olla sittenkin joku muukin vaihtoehto, kuin maksaa Kreikka hölmöily kahteen kertaan, lainana ja vyönkiristyksenä.

tuulakiilamo

Jos hallitus katsoo, että seuraavaksi leikataan esim. eläkkeitä ( Populisti ei tarkoita Fortumia ja muita vastaavia törkeitä ylilyöntejä), vaan haluaa muka yhtyä muutamiin mielipiteisiin, joita eräät henkilöt ovat tässäkin yhteydessä esittäneet.

Normaaleja työeläkkeitä ei voi enää leikata.

Meidän on vastattava ensisijaisesti omista kansalaisistamme. Jos sen sanominen on typerää ja taantumuksellista, olen muka juuri sellainen.

Ennen tällaista vaihtoehtoa on mietittävä, mikä vahingoittaa kansalaisiamme vähiten.

Kehitysyhteistyöstä luopuminen ( ainakin joksikin aikaa) vrt. B. Wahlroos

Maahanmuuttopolitikaan kustannusten selvittäminen ja järkiperäistäminen. vrt. Ministeri Thorsin talousselvitysten puute

Ahvenanmaan tuet ( joko suomalainen saa omistaa siellä maakappaleen?

Maataloustuet? Kuka niitä tuntee?

Last, but not least: kansanedustajat, nuo täysistuntojen teeskentelijät, nostavat taas palkkaansa. Se on ele, joka osoittaa, että ideologia, ihanne ja moraali on kadonnut aikoja sitten. Tämä koskee niin oinosia kuin räsäsiäkin.
Pahimpia ovat demarit: " Työn orjat sorron yöstä nouskaa jne"
Ja lisää verkkosukkia ja glamouria ja puoluesihteereitä, jotka ajelevat hienoilla autoilla ja edustavat työväenluokkaa uskottavasti.

Näistä säästöjä.

Näinkin muka voisi ajatella populisti. Minäkö? Täysin keksitty juttu.

Taidan vedota johonkin hallinto-oikeuteen, jos nämä " muka" sanat eivät takaa fiktiivistä luonnetta.

muu-an

Julkisen sektorin johto näyttää tietä kaikille muillekin, jotka ovat eläneet harhassa, että kaikki vain voi kasvaa, palkat mukaanlukien.
Ja julkissektori huom. tekee sen kansakunnan hyvinvoinnin edestä! Kestävään kehitykseen kuuluu huomioida ikäjakauma, alkutuotanto, jalostus, palvelut, palveluiden laatu, liikenneverkkojen toimivuus, tulotaso ja sen jakautuminen, työllisyys, lapsikuolleisuus, terveydenhoidon laatu, lukutaito, viihtyvyys, henkinen ja aineellinen hyvinvointi, mahdollisuus toteuttaa itseään...
Jos tuota kaikkea vastaan nuristaan, niin kyllä on kumma. Ilmoittaudun välittömästi vapaaehtoiseksi julkissektorin työntekijäksi kohtuullistetulla palkalla hyvinvoinnin puolesta. Valtiovarainministerillämme on sentään periaatteet tallessa toisin kuin..., joilla ei ole esittää parempaakaan vaihtoehtoa.

jpturku

Jos säästetään, niin säästetään väärin.

Jos ei säästetä, niin se on paha, kun rahat hassataan ja persu ei saakaan enää rahaa kotona makaamisesta.

Minäpä kerron, kuinka persu tekisi vallassa ollessaan:

Persujen kakkosjumala ja talousguru on kepulainen Uusi-Paavalniemi (tai jotain) ja hänen kuningasideansa on SETELIRAHOITUS. Tämä miellyttää persua sillä persu on senverran yksinkertainen, että hänen mielestään kaikilla on enemmän rahaa, kun valtio painaa seteleitä ja jakaa niitä syrjäseutujen persuille.

Tämähän jo toimii mm. Zimbabwessa, jossa kahvikuppi maksaa tuollaiset neljä miljardia persurahassa. Toinen peruspersulainen ratkaisu oli pre-Hitleriläinen Saksan setelirahoitus. Siitä alkoikin kaikki hyvä eli peruspersulainen "lopullinen ratkaisu".

Niin tai näin: persu haluaa setelirahoituksen, kovan inflaation ja rahat tilille ilman työpanosta. Näin persu ratkoo tulevaisuuden ongelmia.

Äänestäkää siis Isä Aurinkoista niin saatte kaikki paljon seteleitä... Brouahahahaha...

Vierailija

"Kapitalisimi yhdistää Kataista ja Mugabea

Suomessahan ollaan hiljalleen uudistelemassa oikeistohallituksen toimesta omistuksia (ne myydään) ja yksityistämässä lähes kaikki palvelut, Zimbabwessa samat uudistukset tehtiin jo 80-luvun lopulla, valtionyhtiöt myytiin ja kaikki mahdollinen yksityistettiin, myöhemmin julkiset terveyspalvelut ajettiin alas ja suurin osa julkisista terveysasemista suljettiin, nyt siellä sitten pitäisi olla vähintään fantastista…"

http://saramo.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/01/sosialismi-yhdistaa-kataist...

Vierailija

"Säästöt sisältävät veronkorotuksia".

Suomalaisten verotusta on laskettu vuositasolla n.8,5 miljardia viimeisen viidentoista vuoden aikana, onko se ollut tyhmää toimintaa :)

"Elinkeinoelämän keskusliiton Janne Mustonen kehui jo 2007 Kauppalehti Pressossa, kuinka Paavo Lipposen ja Matti Vanhasen hallitukset ovat keventäneet verotusta kuudella miljardilla ja vaati saman veropolitiikan jatkamista, sen jälkeen Katainen on jatkanut totta kai EK:n linjalla ja keventänyt veroja vielä kaksi ja puoli miljardia, siinä on jo 8,5 miljardia…"

http://saramo.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/10/vasemmistolla-on-rahoitus-u...

Petri Peltonen

Huhtikuussa sanottiin, että "Suomi lainannee tänä vuonna 11,1 miljardia euroa." http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/04/suomi_lainaa_ennakoit...

Jos "Vaje nousee tänä vuonna 4,1 prosenttiin" tuolla 11,1 miljardin lainalla, niin käsittääkseni 4 prosentin ylijäämäkin silloin edellyttäisi vastaavasti noin 11 miljardin ylijäämää budjetista (budjetti on noin 50 miljardia, mutta se ei ole oleellinen nyt kun lasketaan muutosprosentteja).

Kun "Ylen mukaan Suomen ylijäämätavoite tarkoittaa 6 miljardin euron säästöjä seuraavalla vaalikaudella ja saman verran sitä seuraavalla", niin vuonna 2012 olisi sitten ilmeisesti tarkoitus säästää 12 miljardia tämän vuotiseen verrattuna. Mutta minun ymmärtääkseni tuo 12 miljardia veisi vasta nollatulokseen eikä ylijäämään. Eli 4 prosentin ylijäämä edellyttäisi nykyisellä taloustilanteella yli 20 miljardin vuosisäästöjä (budjetti siis 50 miljardia, joten säästöjen olisi oltava yli 40 %). Eli 6 miljardia säästettäisiin lisää jokaisena seuraavana neljänä vuotena ja vuoden 2014 lopussa sitten tavoite 24 miljardia olisi saavutettu. Sillä 4 %:n ylijäämätasolla sitten jatkettaisiin vuosikymmenen loppuun jotta velkoja saadaan vähennettyä.

Tuskin tuossa laskelmassa on ajateltu niin, että valtion menoleikkaukset pienentävät bruttokansantuotetta riittävästi, jotta prosentuaalinen ylijäämä toteutuisi. Ilmeisesti ylijäämän laskennassa on huomioitu maailman taloustilanteen nousu parin vuoden takaiselle tasolle, jolloin valtion verotulot nousisivat. Mitään viitteitä tästä ei kuitenkaan ole, eikä sellaista tule tapahtumaan.

Voisiko joku katainenvanhanen selventää, miten hallitus on summansa laskenut ja mitä siinä huomioinut? Millaisessa arkitodellisuudesta vieraantuneessa utopistisissa kuvitelmissa te siellä hallituksessa elätte?

Vieras

Katainen pyörittää vanhaa posetiivia, jota on kuultu niin lama-aikana kuin silloinkin, kun Suomi oli kuulemma"ennennäkemättömän vauras": on säästettävä, on säästettävä. Vaikka Suomessa tuntuu olevan vallalla toisenlaisia käsityksiä, sotia ei voiteta perääntymällä eikä valtioita rakenneta säästämällä. Eri asia tietysti on, mihin valtion rahat ohjataan. Nyt ne on määrä ohjata globaalin keinottelutalouden tappioiden sosialisointiin, kuten Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Pesonen omassa kirjoituksessaan toteaa: http://www.itsenaisyyspuolue.fi/

On tykkänään eri asia, pitäisikö näin olla. Olisi myös virkistävää kuulla Kataisen suusta kerrankin ehdotus, jolla lisättäisiin valtion tuloja - yhteiseen käyttöön tulevia pelimerkkejä. Tähän astisen uransa valtiovarainministerimme on päästellyt suustaan vain pieleen menneitä ennusteita, vaatimuksia verojen alentamisesta - ja lisävelan ottamisesta keinottelijoiden tappioiden kattamiseen.

Ilkka Luoma

(YLE TV 1 Ykkösaamussa 9. toukokuuta 2009 haastatteli valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok.); - sähköstä, stressistä, vahvasta taloudesta, elvytyksestä ja monista asioista, joissa hyvinvoinnin vahvistus oli visiona esitetty uudellekin hallitukselle - johon toimittaja maalaili Kataista pääministeriksi)

[ ... nykyisen vedenjakajahallituksen päätöksistä kärvistelevät kansalaiset eriarvoistuvat kulutusjuhlinnan ja ruokajonojen välille. Työttömyys kasvaa, kulutus vähenee ja osa kansakunnasta on väsynyt materiaalisen markkinatalouden kasvupuheisiin. Rajallisessa maailmassa loputonta kasvua ei ole ... ]

Katainen ennusti jouluna 2007 1/, että Suomi välttyy USA johteiselta vakuudettomuusroskalaina-aallon mainingeilta ja ongelmilta. Puoli vuotta myöhemmin kansa koki lama-aaltojen ensimmäiset väreet. Suomen Pankki varoitti samaisena jouluna lähestyvästä taloustaantumasta 2/ - laski jo tuolloin stressimittarointia pankkeihin päin. Miksi Katainen ei kuunnellut tai kuullut varoituksia?

Nykyinen vedenjakajahallitus kulkee aina vähintään puolivuotta jäljessä reaalitaloudesta. Varovaisuus on joskus hyve ja se hidastaa, mutta se voi myös dramaattisesti vaikeuttaa toimia huomisen korjausliikkeisiin. Poliitikot ovat varovaisia, saadakseen ääniä.

Äänet joko nostavat parrasvaloihin tai niiden puute palauttaa normaalien kuolevaisten joukkoon. Pelaavatko nykyiset hallituspoliitikot peliä "kansalaisten selkänahasta" ymmärtämättä lopulta missä mennään ja mitä tahdotaan? Kalluppikannatus ei aina jaksa vaaleihin saakka.

Kasvu jatkumona on mahdoton parametri talouden yhtälöissä. Jatkuva ja lisääntyvä kulutus on täysin mahdoton parametri kansalaisten henkisen hyvinvoinnin yhtälöissä. Nykypoliitikkojen työkalu- ja excel-valikoimissa ei ole parametreja, joille tavalliset ihmiset ovat antaneet nimityksiä: Yhteenkuuluvuus 3/, hyväksytyksi tuleminen, joukossa arvostusta nauttiminen ja tarpeelliseksi tunteminen.

Lähestymme EU-vaaleja ja Katainen tarjosi kielitaitoa, vaikuttamisen osaamista ja fantastista esilletuloa henkenä, jossa työ on kaiken mittari ja kaiken hyvinvoinnin lähde. Tässä asiassa Katainen on täysin oikeassa - kansa on tarkoitettu tekemään työtä. Työ tunnetusti vapauttaa liiasta vapaa-ajasta. Lisäksi Katainen halusi vihjaavasti torpata EU-änkyröinnin.

Kuinka ihmiset motivoidaan tähän syömisen ja suvunjatkamisen jälkeen tärkeimpään tehtäväänsä - tehdä työtä. Nykyinen hallitus suuntaa ostovoimaa niille, joilla sitä jo ennestään on - alentamalla veroja. Tämä kierteistää säästämisen nousuun - hyvä sekin, sillä se vähentää kulutusta 4/ ja ympäristöä sen myötä ympäristöä tuhoavia päästöjä. --- Kuinka Katainen muuten perustelee sen, että säästäminen on yhtä suurta vähemmillä nettoansioilla kuin suuremmillakin?

Veronalennukset eivät edesauta vähäosaisia, joita on yhä enemmän - soppajonot kasvavat ja EU-avustuspaketit käyvät pyydyksiin. Hallitus jakaa kansaa kahtia, ja tässä piilee suurin vaara ja suurin virhe - ajatellen kansakunnan kokonaisetua ja yhtenäisyyttä.

Seuraava hallitus ei ole nykyisen kaltainen. Uusi kahden vuoden päästä valiintuva hallitus on hätätilahallitus, ja siellä ei äänienmetsästys ole tapetilla. Uusi hallitus tulee kokoamaan kansakunnan rivit yhteen. Emme voi työntää ongelmia toisaalle, toteamalla, että ne syntyivät muualta.

Seuraavan hallituksen ministerit eivät ole perinteellisiä poliitikkoja, vaan toimeenpanijoita. Asialista on erittäin pitkä ja hyvin kivikkoinen. Päätöksien alle tulevat koko perinteellistä "hyvinvointiyhteiskuntaa" järisyttävät toimet. Väestöpyramidi, työnteko, työhön osallistumisvelvoite, suunnattu määrätietoinen opiskelu, kulutus- ja haittaverot 5/, ikääntyminen ja terveydenhoito- kuin viimeisten elinvuosien hengissä pitämisen ylläpitokulut. Syntyvyyskin pitää saada nousuun.
...

Lisää nykyisille poliitikoille epämieluisia tehtäviä?

Eikä tämä jää tähän - päätöksiä on tehtävä oikeuslaitokseen, yhteiskunnan rooliin avainaloilla, jopa valtiolle haltuun ottoihin. On päätettävä maahanmuutosta ja työvoimapulasta hoiva- ja palveluyhteiskuntana. Suuri asia on päättää kilpailukyvystä, osaamisesta ja taistelutahdosta pärjätä globaalissa työn tekemisen uusjaossa. Päätöksien pitäisi vielä synkronoitua Brysselin kanssa.

Uuden hallituksen on päätettävä suhteista naapurivaltioihin, on pysyttävä sotilaallisesti sitoutumattomana, on ylläpidettävä vähintäänkin uskottava kokonaispuolustus ja on ylläpidettävä yksi Euroopan suurimmista reserviarmeijoista.

Lista ei lopu tähänkään - on kannustettava Suomi pois maailman lihavimpien joukosta, on kannustettava kansalaistoimintaa lisäämään aktivismia. On löydettävä fyysistä tekemistä - kansa on saatava pois sohvien nurkista. Suomalaisuuden arvostustakin on lisättävä.

On lisättävä kansalaisuteliaisuutta 5/, on lisättävä tahtoa olla uhrautuvaisempi ja on pakosta lisättävä halua olla vähemmän ympäristöä kuluttava. Lopuksi on pakko huomioida ympäröivä luonto - kyettävä esimerkiksi muille ja vähentää ekologisen jalanjälkemme kokoa luontoon per capita, sellaiselle tasolle, jotta voimme rehdisti vaatia sitä myös muilta.

Kuten näemme tie on miltei ylivoimaisen vaikea ja näihin operaatioihin eivät nykyiset puoluepoliitikot pysty ilman suurta asennemuutosta. Kansa päättää ja ottaa asian haltuun ja valitsee tekijätoteuttajien hallituksen. Näin kansakunta löytää kadonneen identiteettinsä - eikä tarvitse brandityöryhmiä etsimään sellaista, mitä ei ymmärretä. Kansa tietää oman brandinsa ja se on tahto olla suomalainen, ollen siitä vieläpä ylpeäkin - sen on meidän "brandi".

Emme mobilisoidu yksin - koko maapallon ja kaikkien kansojen on löydettävä tahto voittaa yhteiset yhdessä tehdyt uhat ja korjata ne. Korjaamme omat virheemme ja korjaus aloitetaan omasta reviiristä. Se mitä luonto meistä riippumattomana tekee - sille emme mahda mitään - se on kohtalomme ja tähän stressimittariin meidän on sopeuduttava.
...

1/ ... http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1630030 ...
1/ ... http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1722469 ...
2/ ... http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=mukana+on+stressimittaria ...
3/ ... http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Yhteenkuuluvuus+-+tuo+ihmeellinen ...
4/ ... http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230 ...
5/ ... http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Uteliaisuus+johtaa+kykyyn ...
...

Ilkka Luoma

...

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot -
Copyright by Ilkka Luoma - kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä ---

Kuvakansioalue 1
Nykyinen eduskunta, kun se tekee päätöksiä A, B ja C

A
... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/27ed6+ilkka-luoma-eduskunnassa---taysist... ...

B
... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ...

C
... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2au3p+ilkka-luoma-ilmastoselonteko.html ...

Sent:
Kansakunnan ja Jyrki Kataisen stressimittarit
14.05.2009 - 08:58
Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
Sent: Saturday, May 09, 2009 1:06 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE --- Kansakunnan ja Jyrki Kataisen stressimittarit
....

TÄGIT:

Kategoriat: YHTEISKUNTA , TALOUS , YMPÄRISTÖ , GLOBALISAATIO , PÄÄOMATALOUS , KANSANTALOUS , POLITIIKKA , NÄYTTÖ- JA VERTAILUTALOUS , INHIMILLISYYS , EU , KANSANEDUSTAJA , YHTEISÖLLISYYS , YMPÄRISTÖONGELMAT , EDUSKUNTA , DEMOKRATIA , VEROTUS , TYÖ , JYRKI KATAINEN

SIMO PERTTULA

Olla EU:n innokkain kannattaja eri maiden budjettien ennakkotarkastuksesta? Hän pitää sitä suomen kannalta avoimuuden huippuna. Perustelu:"Meillä ei ole mitään salattavaa"? Samalla hän näkisi Tiitisenkin listaa tarkemmin vartioitujen, muiden maiden talousarviot!
Mutta sitä sanottiin aikaisemmin vakoiluksi?

VeliSynkkä1

SE ON SIIS NETTOVERONMAKSAJIEN LUKUMÄÄRÄ!!

Tietääkö kukaan HYVISTÄ PALSTAVELJISTÄ ( Helveten Mustasieluisia Ketaleita kuitenkin ) paljon niitä VIELÄ ON ?

Suomi on nelitasoinen luokkayhteiskunta! ( Karkeasti sanottuna.)
1. Eliitti
2. Keskiluokka
3. Raatajaluokka
4. Rupusakki - Painolastiporukka

Olisiko kellään antaaa lukja! ? Pls.

VeliSynkkä
Nimittäin kohta tapahtuu SATAVARMASTI seuraavaa:
1. Verotulot puolittuvat
2. Vienti puolittuu
3. BKT puolittuu
HURRAHHH!

Hyeena

Unohdit kasvavan eläkeläisten köörin niiden aiheuttamat kattamattomat kustannukset.
Eläkkeitä tullaan leikkaamaan ja yhdessä kasvaneen verotuksen johdosta vähätuloisemmat eläkeläiset tulevat poispotkittujen virkamiesten kanssa tappelemaan parhaista kerjuupaikoista.

Tarkastin juuri oman eläketurvani ja pahalta näyttää, varsinkin jos firma menee kyykkyyn tai vähentää työvoimaa.
Sitten on ammatinvaihto edessä. Joko taskuvarkaaksi tai kerjäläiseksi.
Taskuvarkaan ammatti ei kuitenkaan ole kovin kiehtova. Kenelläkään ei ole enää rahaa taskuissaan.

Vm1952

Niinku, eikö tällä pojalla ole mitään omia/Suomalaisia näkemyksiä siitä miten Suomen tulevaisuutta rakennetaan? Kaikki mielipiteet menee EU-Liturgian mukaisesti.
Syksyllä -08 tämä poika kuorossa Vanhasen kanssa lauloi kuluttakaa, kuluttakaa. Olis poika silloin jo ymmärtänyt mitä Jenkeisää oli tapahtumassa, ja miten tämä vaikuttaa myös meihin! Siihenkun ei tarvittu edes silloin mitään Merlin-taikuria!
Ja nyt meni 1,6. Kui pal seuraavax? Eikös toi oppositio nyt vihdoin saisi loppua tähän pelleilyyn. Kui vaikeeta se voi olla kaataa hallitus vuonna 2010 Suomessa. Kansa ainakin on saanut tarpeekseen!

seppotolonen

Hei Jyrki

Olisiko nyt hyvä aika alkaa työurien pidennys eduskunnasta. Siis leikataampa ensin kansaneustjien eläkkeet samalle tasolle kuin suurimman osan suomalaisista, eli 63 vuotiaana aikaisintaan eläkkeelle. Sama 500 päivän ansiosidonnainen päiväräha kansanedustajille. Eli voi hakea kaksi vuotta uutta työtä päivärahan turvin, jos putoaa eduskunnusta tai ei halua jatkaa.

Näiden toimenpiteiden jälkeen voimme keskustella sitten kaikkien eläkeijän nostamiseta aikaisintaan 65 vuoteen ja luonnollisestihan tämä koskee myös kansanedustajia sekä yritysjohtajia.

Tasapuolisuutta päätöksentekoon ! Toivoo Seppo Tolonen

VeliSynkkä1

HELSINGISSÄ käydessä Aveccaan vaimoani joka luontaisasti liikkuu minua sivistyneemmissä ja koppavammissa piireissä ja siellä törmään väistämättä nykyisiin ja entisiin Ministereihin, Kansanedustajiinkin ja muihinkin mustasieluisiin PASKASÄKKEIHIN!
Tuttuja jätkiä työelämän kahinoista kuitenkin.

No niin siis! Arvatkaa mitä NYT on ilmassa?
1. KAIKKI kysyy aina, et MITÄ ULKOMAALAISET PÄÄTTÄJÄPIIRIT AJATTELEE MEISTÄ? Heheeee... :-)
2. Kuiskuttelee mulle KORVAAN yön lopputunteina että;
TASAELÄKE 120 € TULEE KAIKILLE !
3. Ja sitäkin nää RYÖKÄLEET suunnittelee et
100 000 € KIINTEISTÖVEROKIN iskee TALONOMISTAJIIN!
( Neukkukuutioihinkin ) VIDDU !

Miksi ihmeessä mä kysyin ja vastaus oli et PAKKO PITÄÄ NE SADATTUHANNET VIRKAMIEHET TYYTYVÄISINÄ ETTEI NE VAAAN ALA MELLAKOIMAAN!

TÄä oli sitten semmonen OIKEESTI KOVIEN JÄTKIEN SISÄPIIRIJUORU! HELVETE!

VeliSynkkä
Entinen kovajätkä :-(

Vierailija

Kuvaa asiaa Turjalainen blogissaan. Pessimisti ei pety :)

"Tajusin jo 90-luvun lopulla, että minun ikäluokkani on turha odotella eläkettä. Sitä ei koskaan tule. Minäpä kerron miksi.

Suomen kansallisvarallisuus on tippunut 90-luvun alun jälkeen huiman 65 %, kun lasketaan yhteen ulkomaille pilkkahinnalla liputetut valtionyhtiöt ja luonnonvarat, sekä muutamaan kertaan devalvoitu raha, 90-luvun alun Soros-valuuttakaupat, valuuttaliittoon meno aliarvostetulla markan kurssilla, plus inflaatiot päälle.(...)

Tuolloin tilanne on lisäksi se, että ylikansalliset suuryritykset omistavat suurimman osan kansallisvarallisuuttamme ja lähes kaikki pääomat on liputettu ulkomaille, samoin kuin kaikkien luonnonvarojemme, kaivannaisten ohella myös viljelysmaiden, metsien ja vesivarantojen, omistus. Suomesta tulee rutiköyhä banaanivaltio, paitsi ettei täällä kasva banaaneja. Ja tietenkin vielä päälle se, ettemme ole itsenäinen valtio, vaan EU-imperiumin provinssi."

http://turjalainen.blogspot.com/2010/02/elakeikaa-odotellessa.html

KK

Koiviston kauden laman jälkeen on kikkailtu tilastoja EU kelpoisiksi, lisätty virkamiehiä, poliittisia tukia mm yhdistyksiin jotka on puolueiden jatke. Sinne syydetään surutta kannajille jättisummia, perustellaan tuhlailevia mamu-ministeriöitä (n.5 miljardia) vähemmistövaltuutettuja. Muistutukseski Kataiselle, suomalaiset ovat vain prosentti Euroopan väestöstä ja väsymys tuhlailevvien hallitsijoiden elättämiseen näkyy katukuvassa. Mm.Espanjassa on 45 000 000 asukasta ja 350 kansanedustajaa, ei mamu-ministeriöitä tai vähemmistövaltuutettuja, eivätkä aio pelastaa Somalian muslimena, eikä EUn romaneja ja poliisikin on vielä poliisi, ei ymmärtäjä. Eiköhan kannattaisi palata ainoastaan suomalaisten valtiovarain ministeriksi.

Oxensuxenstjärna

hyvinvointiyhteiskunta oikein on? Eikö sitä ole jatkuvasti nakerrettu jostain kulmasta? Mitä hyvinvointia yhteiskunta vielä tarjoaa? Ilmainen koulunkäynti (perus), harvennetut neuvolat, mitä muuta?terveyshuoltoon ei pääse silloin kun sairastaa,vasta muutaman viikon päästä, ellet sitten mene yksityiselle, joka taas ei ole yhteiskunnan hyvinvointipalvelua.Ei voi muuuta kun ihmetellä että mitä säilytettävää meillä vielä on? Suuri kupla? Ai niin kansaneläke muutaman satasen kuussa ellet saa muuta eläkettä. Muu eläke on muuta kuin hyvinvointiyhteiskunnan palvelua. Kyllä tämä konkurssi on nyt nähty. Onneksi sentään Tukiainen kai lähtee kreikkaan? Äänestäkää nyt sitten oikein ensi kerralla (siis ketä???) Nämä nyt hallituksessa olevat olivat yksimielisesti sitä mieltä että meillä on varaa maksaa tällainen mitätön könttäsumma kreikan ylläpitoon.Onneksi Katainen on sen verran nuori kaveri että tästä saadaan tyyppi vielä vastuuseen, jos selviää että takaisinmaksua ei tule. Onneksi on kaksikielisyys, älkää hyvänen aika vaan hävittäkö suomen ainoaa rikkautta.