Keskiviikko 19.12.2018

Katainen: Miksi hyvinvointivaltio pitäisi tuhota ennen vaaleja?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.7.2010 17:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kataisella on nyt vähemmän veitsi kurkulla -fiilis kuin vuosi sitten.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) käytti keskiviikkona tovin vakuuttaakseen, ettei ensi vuoden budjetin linjauksia ole tehty vaaleja odotellen. Samalla Katainen pääsi vastaamaan opposition moitteisiin hyvinvointivaltion unohtamisesta.

Kataisen mukaan nyt julkistetun budjetin linjaukset ovat suhteessa Suomen talouden orastavaan kasvuun.

Suomi on irrottautumassa voimakkaasta elvytyspolitiikastaan vähitellen. Finanssipolitiikkaa kiristetään jo ensi vuonna, jolloin muun muassa kiristetään energiaveroja ympäristösyistä.

–Miksi vaalien vuoksi pitäisi ehdoin tahdoin tuhota suomalainen hyvinvointiyhteiskunta. Minä en ainakaan siihen lähde, Katainen sanoi budjetin julkistustilaisuudessa.

Lamaa on hoidettu Kataisen mukaan oppikirjamaisesti ja Keynesin talouspolitiikan periaatteita mukaillen.

–Jos oltaisiin toimittu niin kuin moni olisi vaatinut eli annettu kehysten paukkua ja ruvettu elämään niin kuin pellossa, voidaan olla sataprosenttisen varmoja, että suomalaisen velkarahan hinta olisi toisella tasolla.

–Ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta olisi huonommalla tasolla kuin millä se nyt on.

Suomen bruttokansantuote supistui viime vuonna kahdeksan prosenttia edeltävästä vuodesta, mikä on isompi pudotus kuin 90-luvun laman aikana. Budjetin tekeminen olikin Kataisen mielestä nyt mukavampaa kuin vuosi sitten.

–Vaikka epävarmuutta on, niin ehkä sen epävarmuuden kanssa on tottunut elämään. Nyt on vähemmän veitsi kurkulla -fiilis kuin vuosi sitten.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TapioTTT

Lähiöt, entiset SDP:n ammattiporukan toiveasunnot, nykyisin epämääräisten ulkomaalaisten sosiaalipummien toivealue jossa voi asua ilmaiseksi loppuelämänsä veronmaksajien rahoille, kiitos Kepu, RKP ja muut hyvinvointivaltion romuttajat.
Ps missä viipyy kokkareitten työvoimapoliittinen manifesti jossa peräänkuulutetaan joku satatuhatta lisätyötäntä ulkomaalaista suomalaisen " sorvarin " ja veronmaksajien vaivaksi tähän suomen sairaaseen "hyvinvointivaltioon".

jormatapio

On ikävä Iiro Viinasta, Suomen valtiovarainministeriä joka mahdollisti talouskasvun ja hyvinvoinnin vuosiksi 1995-2008. Kataisen holtiton velanotto sekä resurssien suuntaaminen julkiseen talouteen ja ulkomaalaislle vie hyvinvoinnin tästä maasta seuraavaksi 20 vuodeksi.

iTri343hb

Voi voi Jykiä ja keynesiläisyyttänsä.

Suomalaisten köyhtyminen hitaasti mutta varmasti, loputtomasti ylöspäin vääjäämättä hivuttautuvien verojen, hintojen ja pian myös korkojen vuoksi on varmaa.

"että suomalaisen velkarahan hinta olisi toisella tasolla."

Velkarahan!

Velanotto tulisi valtiolta kieltää lailla - mitä pikemmin sitä parempi. Muuta tietä ei ole ulos tästä syöksyspiraalista, joka ei tule päättymään hyvin.

Valtion velvollisuus on luoda itselleen ilmainen vaihdonväline luottojen muodossa.

Sisään tulevat lyhennykset ja korot korvaavat verotuksen.

Valtion velvollisuus on ottaa luoton luontioikeus pois yksityisiltä ihmisiltä (pankit). Luoton luonti tyhjästä on rahan väärentämistä.

Maa muuttukoon

Täällä on pirun paha olla. Anna yli 5-kymppiselle töitä, niin loppuu kitinä. Ai, et pysty siihen vaikka olisi ammattitaitoa tarjolla ja halua tehdä työtä.

Läppä lentää ja todellisuus on reaalisesti työttömien 500.000 kysymysmerkin takana. Hei, täällä alhaallakin on eläviä ihmisiä, tosin ilman mittatilauspukua ja edustusautoa.

keskikiukkuinenmies

Rahan pitää voida hyvin. Siitä sitten tippuu teorian mukaan murusia ja kaikki ovat onnellisia. Suomalaista rahaa pitää onnellistuttaa jatkuvasti helpotuksilla ja tukiaisilla koska se tuntee muuten syvää yksinäisyyttä.
Mikään ei ole lohduttomampi kuin pieni omaisuudentynkä!

... hyvinvointivaltion (ihmisten) eli ne rippeet mitä siitä on ehtii tosiaan tuhota seuraavalla vaalikaudella. Sekin on tosin vain vahinko.

jussi vaarala

Mikä on käännetyn alvin tilanne rakennusalalle - se kun estää tehokkaasti verovilpit luokkaa n 500 miljoonaa per vuosi.

Olet vastustanut sitä - miksi - kyseisen alvin saaminen olisi mitä parhainta hyvinvointivaltion rahoitusta - sen toteuttamattomuus taas hyvinvointivaltion rahoituspohjan nakertamista - ja vieläpä oikein rikollisten hyväksi rakennusalalla.

Toivottavasti Katainen vastaa. Toimitan tämän jutun linkkinä hänelle.

keitai

Suomessa saat yhteiskunnalta asunnon, rahan kitata viinaa, ja hajoitettua itsesi viinaspäissä myös lääkintäsi. Ilman minkäännäköistä työn tekemistä. Maahanmuuttajia syyllistetään yhteiskunnan tukien hyväksikäytöstä, mutta kyllä ne ovat nuo tavat oppineet ihan kantasuomalaisilta työnvieroksujilta.

Muualla maailmassa sosiaaliturva tarkoittaa sitä että saat kerran kuussa säkin riisiä tai maissia.

Se, onko suomalainen malli sitten HYVINVOINTIvaltio onkin sitten asia erikseen. Sosiaalidemokratia tarkoittaa käytännössä omantunnon ulkoistamista. Yhteiskunnan vähä-osaisista ei tarvitse enää välittää koska "sossu ja kela huolehtii heistä".

Maurizio

Niin, siis ajoin tuossa takaa sitä, että suomalainen nk. hyvinvointivaltio on mielestäni kusetusta. Meillä kun on väkilukuun ja talouden kokoon suhteutettuna varsin iso julkinen sektori, mutta silti alle EU-keskitason sosiaaliturva, ja kireästä kokonaisverotuksesta johtuen myös Euroopan häntäpäätä oleva ostovoima. Ja siinäpä se pointti sitten olikin...

joukoakoskinen

Listalla jossa USA - vasurikommentaattoreiden kusitolppa - on ykkönen. Suomessa hyvinvointia kierrätetään julkisen koneiston kautta mikä nostaa kustannuksia. Toisaalta paisuva julkinen sektori työllistää muuten vaikeasti työllistyvää ylikoulutettua improbatur komp.=> approbaturiksi - porukkaa.

Törmäsin laskelmaan jossa osoitettiin että bussikuskeiksi haluttomien (kyvyttömien) akateemisten lähettäminen Aurinkorannikolle täysylöspitoon tulisi halvemmaksi ja olisi hauskempaa kaikille.

Että suo siellä - vetelä täällä.

Muuten olen sitä mieltä että lasipullot on kiellettävä. Peltitölkki ruostuu ja maatuu - ei jää sirpaleet luontoon. Kun näillä hyvinvointikansalaisilla ei ole käyttöä sille kierrätyskorvaukselle.

Risto Aallonharja

Ympäristösyyt tarkoittavat turhaa varainsiirtoa väestölle mikä on alkanut elämään ihan omaa elämäänsä, omassa suljetussa valtion sisäisessä valtiossaan - byrokraateille.

Ympäristösyyt ovat synonyymi nollataloudelle, missä arvoa konkreettisesti luodaan tyhjästä ilmasta. Rahan tekeminen ja rahan kierto tässä vihreässä taloudessa on maailmankaikkeuden historian järjettömin asia. Yksikään tuote tuossa "markkinasegmentissä" ei menisi kaupaksi ilman keinotekoisesti JA useinmiten sanktioiden uhalla säännösteltyä, hinnoiteltua ja tuhansilla pykälillä määriteltyä huuhaata. Myöskin, että KAIKKI pääomat tässä segmentissä virtaa byrokraattien sormien läpi, jolloin nämä voivat jakaa tätä rahaa täydellisesti omien oikkujensa mukaan kavereilleen.

Vihreä talous on byrokratialle elintärkeä tukikohta, mille perustaa kokonaan uusi elämänmuoto: byrokraattien täydellinen vapaus elää täydellisesti irti reaalimaailmasta.

MarkkuMatias

Kaikesta Kataisen mukaan pitäisi säästää paitsi energiapolitiikan kankulan kaivoon menevistä rahoista. K. on suuntaamassa 750 miljoonaa risupakettiin ja tuulimyllytukeen. Tuo tuki tulee jäädäkseen ja tarkoittaa n. 300 €/palkansaaja vuodessa.

Keinotekoisella verorahatuella ei energiabusinesta Suomeen luoda - sen luulisi kokoomukselaisen tietävän. Tuki ei luo luonnollista kilpailua energiateollisuuteen ja yli 70 vuoden maataloustuen jaotkumo rapauttaa entisestäänkin uskoa suomalaiseen maatalousyrittäjyyteen.

Tulevia sukupolvia ei pelasteta epämääräisellä ja kiistanalaisiin perusteisiin sekä keinoihin pohjautuvalla utopialla.

Maa muuttukoon

Keskisessä Euroopassa uusiutuvien energiamuotojen tukeminen tulee kansalaisille huomattavana verorasituksena. Siksi Suomessa on energiayhtiöille vielä vapaata riistaa haettavissa. Saksa maksaa verkkoon syötettävästä energiasta syöttötariffina 40 senttiä kilowattitunnilta seuraavan 20 vuoden ajan. Tätä samaa rahastusautomaattia energiayhtiöille ja laitteistovalmistajille ollaan ajamassa myös Suomeen, ja tietenkin veronmaksajien kustannuksella.

Omassa perheessä verorasitus tuntuu jo niin, että ennen palkka riitti pakollisten menojen lisäksi pieneen elintason korotukseen. Nyt on mehut imetty niin tarkkaan, että nippa nappa kestää pinnalla vaikka tulot ovat pysyneet reaalisesti samana kuin ennen höyhötyksen alkamista. Auton vaihto 10 vuoden välein on jo historiaa.

Maa muuttukoon

Itävaltalaiskorpraali nosti kättään juuri Kataisen esittämässä asennossa. Ranne vain heilahti taaksepäin sekunnin murto-osaa myöhemmin. Kameramiehen moka?

Vaihtoehtoisesti: Ei ole vielä ehtinyt kääntää avointa kämmentä setelien /luottokorttien ottoasentoon.

Risto Aallonharja

Naulan kantaan.

Kukaan, joka on kansan puolella ei halua nostaa veroja, jotta byrokratia pysyisi koskemattomana. Tässä pätee aivan hyvin vanha kunnon sanonta: if you're not with us, you're against us. Ei pidä pelätä sanoa suoraan asioita niin kuin ne ovat.

zsi

Sana "hyvinvointivaltio" on eufemismi yhteiskunnalle, jossa on sen tarpeisiin nähden ylimitoitettu virkakunta, joka on puuhastelevinaan jotain, jonka sitten selitetään olevan yhteiseksi hyväksi "hyvinvointivaltiossa". Suomessa on laskettu olevan jopa 900000 virkamiestä tai heihin verrattavaa. Siis 900000 poissa tuottavasta työstä ja niiden elätettävänä, jotka oikeasti luovat lisää jaettavaa yhteiskuntaan tehden tuottavaa työtä. Tuollaisen virkamiesmäärän on katsottu olevan riittävä valtiolle, jossa asukkaita 10 - 15 miljoonaa.

Suomen ylimitoitetun virkakunnan ylläpitämiseksi ja heidän saavutettujen etujensa säilyttämiseksi esitetään jatkuvasti yhä uusia veronkorotuksia, vaikka kansakunta on verotettu jo nykyisellään äärirajoille. Eikö poliitikoilla ole uskallusta kertoa asioiden todellista laitaa ja tehdä päätöksiä, joita kipeästi tarvittaisiin, eli toimenpiteitä virkamiesten vähentämiseksi ja jäljellejääneiden työn tehostamiseksi. Silloin ei tarvittaisi minkäänlaisia veronkorotuksia, vaan veroja voitaisiin jopa laskea ja julkisen hallinnon tehostetun toiminnan kautta, julkisten palveluiden taso olisi vähintäänkin sama kuin nykyisellään, kun ylimitoitettu virkakunta puuhastelee aliteholla.

TeroK

Rakenne laadittiin aikanaa tsaarinaikaisen mallin mukaan joten aika ymmärrettävää,
että virkamiehiä on liikaa. Tuossa sinun esittämässäsi luvussa ovat mukana kaikki
viranhaltijat, siis poliisit, palomiehet, sairaanhoitajat jne. He eivät kuitenkaan
ole se ongelma vaan ne turhakkeet, jotka istuvat ministeriöissä, valtion laitoksissa,
maakuntahallinnossa jne. ja nostavat keskimäärin 7000 euron liksaa.
Jos nuo turhakkeet siivottaisiin, niin säästö vuositasolla olisi helposti useita
miljardeja.

kultaraha

"Eikö poliitikoilla ole uskallusta kertoa asioiden todellista laitaa ja tehdä päätöksiä, joita kipeästi tarvittaisiin, eli toimenpiteitä virkamiesten vähentämiseksi ja jäljellejääneiden työn tehostamiseksi."

Se ei ole uskalluksesta kiinni, vaan poliitikkojen vallanhimosta.

Ministerit johtavat ministeriöitä, joiden alaisuudessa nämä virkamiehet ovat. Mitä enemmän virkamiehiä, sitä mahtavampi mininisteriö ja sitä enemmän valtaa ministereillä. Jokainen poliitikko näkee päiväunia ministerin pestistä.

Tämä on yksi demokratiaan sisäänrakennetuista kasvun mekanismeista, joka takaa sen, että virkamiesten määrä jatkaa kasvuaan, kunnes yhteiskunta romahtaa poliittisen virkakoneiston imettyä sen kuiviin.

Varjojen mies

Oletteko kuulleet aikoihin eliitiltä ilmaisua Suomen tasavalta?

Minä en ainakaan. Miksi? Koska tasavalta on entinen.

Sen tilalle on tullut hyvinvointivaltio. Mainosmiesten keksimä määrittelemätön sana, joka luo miellyttävän mielleyhtymän.

Sitä eliitti puolustaa. Sen vihollisia ovat tavalliset kansalaiset, jotka eivät ymmärrä, että kaikki eliitin toimenpiteet johtuvat hyvinvointivaltion puolustamisesta.

Ja oikeassa ovat. Eliitille Suomi todella on hyvinvointivaltio.

Judgement Day

- niille systeemissä sisällä oleville, jotka tuo vaikka nimettöminä julkisuuteen räikeimpiä niistä väärinkäytöksistä, virkavirheistä ja rikoksista mitä maahanmuuttobisneksessä verovaroilla on tehty ja tehdään !

Ainakin opetusalalla sekä kunnissa että yliopistoissa lisätään koko ajan hallintoportaita ja sinne lisää ihmisiä töihin. Dekaaneja, johtavia rehtoreita, aluerehtoreita jne.
Lisäksi vaaditaan selvityksiä, palautteita ja raportteja opettajilta, jotka mieluummin tekisivät oikeita töitä eli opettaisivat. Kuka puhaltaisi tämän hulluuden poikki?

Vuoteen 2012 mennessä sosiaalisesta rauhattomuudesta tulee globaali ilmiö. Lakot, mellakat ja protestiliikkeet yleistyvät. Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja muut raivostuneet ryhmät lähtevät liikkeelle, Celente uskoo

Ei USA, eikä Suomikaan, enää kykene koskaan maksamaan velkojaan pois. Meillä koko julkisen sektorin virkamieskunta nautii 100% ulkoomaanlainoilla maksetuista palkoista. Pian räjähtää.

Kyllä ja kun Suomessa lisää listaan vielä valtion verorahojen kierrätyksen laittomaan ihmiskauppaan "[email protected]" ja "[email protected]@hanmuuttoon" liittyen, niin pienelle "liikille" olisi täälläkin jo tarvetta.

Kun lopetetaan mamujen harkinnanvarainen sosiaaliapu Suomessa niin 99% niistakin lahtee ihan omin avuin. Sitten kun pakolaisten apu rajoitetaan vain majotukseen, vaatetukseen ja ruokaan lahtevat loputkin.
Ja lopuksi avioliiton kautta maahanmuuttaville tulisi saada samanlainen laki kuin Yhdysvalloissa, ensimmaiseen 5 vuoteen ei oikeutta minkaanlaisiin sosiaalitukiin, niin tilanne saattaisi vihdoin normalisoitua.

- Kyse on Suomessa noin 500 miljoonan veroeuron potista, jota ministerit Thors etunenässä kieltäytyvät selvittämästä julkisuuteen. Valtiontilintarkastajat ja -syyttäjät lahjotaan niilläkin rahoilla hiljaisiksi.

Sveitsissäpä kansalaiset päättävät lakien hyväksymisestä tai hylkäämisestä itse. Meikäläinen edustuksellinen demokratia antaa mahdollisuuden äänestää henkilöitä päättämään asioista. Sveitsin mallissa taas ihmiset päättävät asioista suoraan kansanäänestyksillä. Sen takia Sveitsissä kansa seisoo myös päätöstensä takana… ja hyvin menee.

Lainsäädäntöön meillä Suomessa kansalla ei ole asiaa, vaan saamme luottaa eduskuntamme viisauteen. Sveitsin suoran demokratian järjestelmä taas tuo lait takaisin kansalaisten hyväksyttäviksi. Kun kansa on hyväksynyt lain, se myös sitoutuu sen tuomiin muutoksiin. Tästä myös johtuu, että olemassa olevat lait vastaavat sitten myös kansan oikeustajua. Meillähän ei näin useinkaan ole.
Valitettavasti meidän pienet piirimme pääkaupunkiseudulla tuskin ovat valmiita luopumaan vallastaan, vaan antavat voidella itseään kaikenmaailman lobbareiden toimesta.

Turtunut

"–Miksi vaalien vuoksi pitäisi ehdoin tahdoin tuhota suomalainen hyvinvointiyhteiskunta. Minä en ainakaan siihen lähde, Katainen sanoi budjetin julkistustilaisuudessa."

Siis mitä?? Tuo aivan taulapäinen budjetti juuri tuhoaa sitä vähääkään mitä suomella on jäljellä hyvinvointiyheiskunnan ajoista.

Koko kokoomus saisi mennä junaradalle ja jäädä junan alle. Maailmasta tulisi samantien aurinkoisempi ja parempi paikka.

keitai

Miten Katainen selittää että "porvarihallitus" on kasvattanut julkisia menoja näin tolkuttomasti:

http://dy.fi/qfr

Huomatkaa, että menoja paisuteltiin nimenomaan nousukaudella, 2009 taantumassa kasvatustahtia jouduttiin hidastamaan, mutta mistään leikkauksista ei ole tietokaan.

Velkaahan ei tarvitsisi ottaa, jos valtion menot olisivat edelleen 2006 tasolla. Pitääkö hyvinvointivaltiota lähteä purkamaan vain jotta 2008 sovitut palkankorotukset virkamiehille saadaan säilytettyä?

haapavaara

Keynesiläisyyttä, uskokaa pois, kyllä aina pitää elää velaksi.
Ja nousua pitää vielä kiihdyttää.

Sitten jos et usko, älä lue Keynesiä, mutta sano että se on Keynesiläisyyttä.

Bob Helsinkin sen vahvista, vai mitä Osku? Peruskoulupohjalla on hyvä vetää talouspolitiikkaa. Aito Amis, mutta koskaan ei luokkaa tunnusta.

Lukekaa vaikka suomen vaurauden perusteet, Urho Kekkosen kirja, onko maallamme malttia vaurastua.

Tämänkin uskallan tunnustaa nyt, kun Siikala on siirtynyt virheisiin. Lukekaa pois se kirja. Tunnetut talousvaikuttajat mediassa leimasivat minut mielisairaaksi, kun puhuin kirjasta 2003.

Tai uskokoaa Bob-Oskin amis puheita. Vruum-Vruum, ja rahaa minulle.

Tuttu

"kiristetään energiaveroja ympäristösyistä."

Ei suinkaan vain muitakin veroja kiristetä viime kädessä ympäristösyistä?

Myös jäätelövero on täysin välttämätön ympäristösyistä?

* * *

No mutta mutta, ainahan tarve veronkorotuksiin on ollut ympäristösyistä johtuvaa.

Eli kääntäen: vaikka veronkorotuspaineisiin olisi ollut mitä syitä hyvänsä (kuten tavallisimpana mieleen johtuva julkisen talouden kassavirran heikko kehitys), ME VOIMME NYT YHTEISESTI SOPIA, ETTÄ TÄSTEDES JOKAISTA VERONKOROTUSTEN "SYYTÄ" KUTSUTAAN YMPÄRISTÖSYIKSI.

Jookosta?

Totuuden henki

"Energiaverot ympäristösyistä." Sallinette naurua.
Miksi ei olla edes rehellisiä. Jokainen tajuaa että kaukolämpöä on helppo verottaa kun asiakkaiden vaihtokustannus on suuri ja lämmittää pitää.
Odotamme vielä vesiveroa Sen jälkeen onkin verotuksen kohteet vähissä.
Jyrkin euforinen ilmassaleijuva esiintyminen yhdistyneenä vähäiseen elämän- ja työkokemukseen ja ilmeiseen lobbarien johdateltavuuteen "uudistuksissa" ennustaa huonoa myös yrittäjien verotukselle. Sitä on suunniteltu "kevennettävän" niin, että se kiristyy jopa kymmenillä prosenttiyksiköillä ja jopa kymmenillä tuhansilla euroilla per yrittäjä.
Tp. KL Ilkka Kanervan kirjoitus kuvaa hyvin, että tämäkään kokoomusälykkö ei ole asiasta perillä.
Vaaleihin on sopiva aika ja myös kokoomuslaiset äänestävät lompakoillaan. Tämä kannattaa muistaa kun peruskannattajakuntaa puukotetaan selkään.

Tuttu

"Odotamme vielä vesiveroa Sen jälkeen onkin verotuksen kohteet vähissä."

Kyllä niitä riittää. Miksi kummassa ei panna kahvia verolle? Sopiva veron määrä voisi ensi vaiheessa olla 10 euroa kilolta. Toki myös teetä kannattaisi verottaa, mutta koska se on kevyempää ja poroa muutenkin kuluu vähemmän kuin kahviin, eiköhän sopiva taso olisi 50 euroa kilolta.

Entäpä sitten suolavero? Se voisi olla ympäristö- eikun terveyssyistä ainakin parinkympin hujakoilla. Harva kai suolaa viitsisi ulkomailta rontata, ainakaan suurempia määriä.

jussi vaarala

Onko hallitus pyrkimässä tärkeimpään saavutukseensa - verotusohjauksella johdatetaan kansalaiset lähienergian
kuten maalämmön käyttöön ja kaukoenergia varataan teollisuudelle.

Minusta se olisi kansantalousstrategisesti fiksua koska nimenomaan maalämpöön siirtyminen laajasti
olisi paitsi erittäin ympäristöystävällistä lähienergiaa niin se olisi myös suoraa kansantuloa hyvin pian suoraan kansan kukkaroon.

Sitä jos mitä voisi pitää hallituksen saavutuksena.

Jussi Vaarala 26.7.2010

joukoakoskinen

Siinä miltään hallitukselta kysytä. Kollega Vantaalla vaihtoi suurehkon OK-talonsa öljypolttimen kaukolämpöön muka tarkkaan vertailtuaan hake/kauko/maalämmön kuluja.
Todella tuntuva vastaisku hinnankorotukselle on poistoilmalämmönvaihdin. Halvin malli riittää ja sitä voi kesällä käyttää viilennykseen. Saattaa hankkia toisenkin.
http://www.motiva.fi/files/175/Ilmalampopumput.pdf

gardelius

ottettaisiin löysät pois humpuuki rahoituksista eli ilmasto ja maahanmuuttopolitiikasta etc. niin ei aina tarvitse kiristellä työtätekevien nyörejä entistä enemmän koska kohta tämä johtaa siihen kurimukseen että työssä käynnin hyöty jää veronmaksuihin muodossa jos toisessa ja siinä kaikki,norm. eläminen tehdään taviksille eliitin hintaiseksi ja lopputuloksena on että raha ei enää liiku ja mitäs siitä taas seuraakaan......järjetöntä taas kerran vaan eihän sitä voi tietenkään sitten jos alussa mainitsemista asioista löysiä poistamaan aletaan esiintyä maailmalla hyvinvointivaltion" kukkona keekoilla kun partiopojaksi näemmä syntynyt ;-(

Eki54

Kun iso yritys saneeraa työntekijät pois niin sen osakkeet ponnahtavat nousuun ja Jyrkin talousmittarit heilahtavat positiiviseen suuntaan. Ne mittarit eivät kuvasta kansalaisen konkreettista hyvinvoinnin muutosta, sitä kasvua joka merkitsee arjen puurtajille. Yhden kasvu on toisen työttömyys. Mittarit kuvastavat osakkaiden hyvinvointia, sitä lisäarvoa jolla ei eläkkeitä kustanneta. Kannattaisi enemmän pitää esillä reaalitaloutta ja varsinkin elinkeinoelämän työllisyysnäkymiä kuin veloilla spekulointia ja turvata vanhan suurteollisuuden investointeja, hössöttää kurssimuutoksia. Sieltä ei paljon lisätyöpaikkoja irtoa. Jyrkillä on julkishallinnon vallanneiden virastomielisten kokoomuslaisten tulokulma kaikkeen talouteen. Julkisen sektorin työpaikkojen, eli kokoomuslaisten suojelu ennen kaikkea on siellä kaiken perusta, oli "hyvinvointiin" varaa tai ei. Se nähtiin jo "Sari sairaanhoitajan" tapauksessa. Pöhöttyneestä byrokratiasta ei luovuta.

Nyt on jo pitkään eletty vaihetta jossa elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kokojen suhde on sairas. Elinkeinoelämän kantokyky ei ole riittänyt eikä riitä tämäntasoisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Silti julkisella sektorilla säädetään itse itselle etuja jotka ovat kasvaneet nopeammin kuin elinkeinoelämän palveluksessa olevilla. Hälläväliä touhua. Kiristetäänkö etujärjestöissä nykyään lisää etuja odottaen valtion ja kuntien kattavan lainoilla lama-aikana keksityt lisävaateet. Julkinen sektori elää omaa suojattua elämäänsä irti reaalimaailmasta takuumiehinään Jyrkin kaltaiset poliitikot jotka puhuvat kasvusta erottelematta mitä oikein sillä tarkoittavat, minkä kasvusta. Julkisen sektorin viranhaltijoita kiinnostaa hyvin vähän markkinatalouden puitteissa toimiva ulkomaankauppa. Mitä ihmettä se on. Ehkä virkamiehen posti ei tulisi olla niin suojattu kuin nykyään. Kokoomuslainen tietenkin tukityöllistää valtion varoin kasvattamalla julkista sektoria, kerää poliittisia pisteitä. Ylisuuren julkisen sektorin epäsuhta on päästetty niin suureksi että nyt vaaditaan suuria leikkauksia. Ne eivät kuitenkaan auta. Nimittäin on aivan turhaa siirtää julkisen sektorin leikkauksilla ihmisiä kortistoon muitten veronmaksajien harteille. Siitä kaikki vain pahenee. Samoin on typerää kustannuksia karsimalla laskea palvelutaso nollaan jolloin paperia vain liikkuu mutta mitään ei tapahdu kun muuhun kuin viranhaltijan palkanmaksuun ei ole varaa. Ollaan umpikujassa. Julkisen sektorin osuutta tulisi ajaa alas vain jättämällä täyttämättä eläkkeelle siirtyneiden virat. Suomessa olisi julkisen sektorin oikean mitoituksen jälkeenkin riittävästi peruspalveluja hyvinvointivaltioksi. Heikolta tuntuu sekin että kerättäisiin lisää veroja keinotekoisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Siinä loppuu rahat ja edessä on syömävelka joka on konkurssin alku.

Elinkeinoelämän tarjoama työllisyys on määräävä tekijä. Todellinen ongelma miksi mitään ei voi tehdä ennen vaaleja ei ole itse vaalit vaan se että EI OSATA tehdä mitään. Siksi ei tehdä mitään. Onko hajuakaan millä täytettäisi vientiin jäänyttä 40% aukkoa. Vanhaa valtiokapitalismin perinnettä nöudattava kokoomus on itseasiassa aivan ymmällä siitä miten toimitaan reaalitaloudessa terveen, työllistävän markkinatalouden puitteissa. Siis sen jossa ei vain läähätetä kurssinousujen ja laskujen perässä vaan tavoite on työllistää ihmisiä. Kokoomuksessa ajatellaan että joku tulee ulkomailta ja investoi Suomeen ja pelastaa meidät. Mitään ei tarvitse itse tehdä kunhan temppuillaan verojen kanssa. Se on harhakuva. Missä näkyy se juhlapuheissa mainittu tuntuva tuki pk-sektorille.