Perjantai 18.1.2019

Sedu Koskinen yllätti - luopuu kriisifirmasta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.7.2010 08:37
Päivitetty: 
31.7.2010 11:02
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    FC Haka jatkaa Veikkausliigatasolla ilman Sedu Koskista.

Talousvaikeuksiin ajautunut jalkapalloseura FC Haka tiedotti eilen, että seura jatkaa vaikeuksista huolimatta Veikkausliigassa. Samalla kerrottiin, että seuran entinen pääomistaja, baariyrittäjä Seppo "Sedu" Koskisen ei enää jatka seuran hallituksessa eikä toimitusjohtajana.

Koskisella ei ole enää Hakan osakkeita. Aiemmin Koskinen on sanonut haluavansa jatkaa seuran omistajana, vaikka ei halunnutkaan enää jatkaa seuran tukemista omilla rahoillaan.

FC Hakan taloudellista tilaa selvittävä työryhmä antoi perjantaina selvityksensä FC Haka Oy:n osakkaille ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Seuran toimintaa jatkaa Koskisen osakkeet haltuunsa ottanut FC Haka ry, jolle jäävät noin 400 000 euron velat. Koskisen saatavat muutettiin äänivallattomaksi omaksi pääomaksi.

Yhtiökokouksessa valittiin uusi hallitus ja päätettiin osakepääoman korotuksesta.

- Taloudellinen tilanne on edelleen tiukka, mutta Haka jatkaa normaaliin tapaan Veikkausliigassa, selvitystyöryhmän jäsen Matti Wall kertoo.

-Haka ry omistaa jatkossa 58 prosenttia osakkeista. Muut osakkeet ovat lähinnä yksittäisillä ihmisillä. Sedun rooli on jatkossa varainhankinta ja on mahdollista, että hän joskus myöhemmin palaa mukaan taloudellisestikin, Wall sanoi.

Sedu Koskinen on aiemmin vihjannut, että Haka saattaisi ajautua konkurssiin kesken käynnissä olevan kauden. Koskinen, joka on kertonut panostaneensa seuraan pari miljoonaa omaa rahaansa, on vaatinut seuraa keräämään lisää muuta pääomaa, jotta toiminta voisi jatkua.

Seuran tiedotteen mukaan "mitään aktiivista pelaajakauppaa ei Hakassa enää harrasteta". Yksittäisellä pelaajalla on edelleen mahdollisuus siirtyä toiseen seuraan, jos seura, valmennusjohto ja pelaaja näin sopivat.

Uuteen hallitukseen on valittu vahvasti valkeakoskelaista taustaa omaavat Heikki Sormunen, Seppo Lahtinen, Matti Wall ja Jukka Malm.

Selvitystyöryhmä ehdotti, että yhtiön omaa pääomaa kartutetaan elokuun aikana. Tällöin myös velkojen määrä oikenee paremmin hallittavalle tasolle.

- Nämä viime viikot ovat osoittaneet sen, miten suuri merkitys Valkeakosken Hakalla on suomalaiselle jalkapallolle. Uskon, että osakeannin myötä seuran omistuspohja laajenee entisestään, sanoo Wall.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

maurisalomaa

Ei ollut sitten Sedu Koskisesta ja hänen rahoistaan apua, ehkä nyt osakeannilla saadaan koottua riittävästi rahaa jotta talous saataisiin kuntoon. Olisi todella ikävää jos noin perinteikäs seura joutuisi konkurssiin.