Sunnuntai 16.6.2019

Merimiespihvi

Luotu: 
16.4.2008 09:14
Ke, 04/16/2008 - 09:26 -- admin
  • Kuva
  • Kuva
    Mitä ohuemmat viipaleet sitä parempi!
  • Kuva
    Lihat ruskistetaan voissa, niin ruokaan saadaan makua.
  • Kuva
    Kerroksittain perunaa, liha ja sipulia. Muistaa maustaa hyvin, suolaton merimiespihvi ei maistu miltään.
  • Kuva
    Pitkä haudutus on tämän ruoan juju.
  • Kuva
    Punajuurisalaattia vierelle.

Klassikko on aina klassikko. Merimiespihvi tuo mieleen lapsuusmuistot ja muhevat tuoksut keittiöstä. Ruoka valmistuu yksinkertaisista raaka-ainesta ja se vain paranee uudelleen lämmitettäessä.

1 kg perunaa
2 isoa sipulia
500-600 g naudan paistia
20 g voita
5 kokonaista maustepippuria
suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
3 oksaa tuoretta timjamia
n. 5 dl lihalientä
hienonnettua persiljaa

Viipaloi perunat ja suikaloi sipulit. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja nuiji niitä hieman. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista sipulit, laita ne sivuun hetkeksi. Ruskista myös lihaviipaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada liemi pataan. Lado pataan kerroksittain perunaa, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia). Kaada päälle lihalientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Nosta pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä n. 1,5 tuntia välillä pinnalta painellen. Tarjoile punajuurisalaatin kera.

Punajuurisalaatti

4 kpl etikkapunajuuria
2 maustekurkkua
1 vihreä omena
1-2 dl kermaviiliä
2 tl piparjuuritahnaa
Suolaa
Mustapippuria

Kuutioi punajuuret, maustekurkut ja omena. Sekoita joukkoon kermaviili ja mausteet. Anna tekeytyä hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa makuja.

Ruoka-aineet: 
Suola
Omena
Sipuli
Voi
Timjami
Laakerinlehti
Peruna
Mustapippuri
Naudan paisti
Maustepippuri
Lihaliemi
Persilja
Vinkit: 
    • Kun perinteiseen merimiespihviin kaipaa vaihtelua, lisää joukkoon myös
      muita juureksia ja valkosipulia.
    • Pikaversio ruoasta syntyy pakasteperunaviipaleista ja ruskistetusta jauhelihasta.