Torstai 29.9.2016

Google lopettaa Picasan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.2.2016 21:39
  • Kuva: AfterDawn
    Kuva
    Google lopettaa Picasan

Valokuvien hallintaan suunnitellun Picasa-ohjelman kehitys loppuu kokonaan maaliskuun puolivälin jälkeen. Samalla Google kannustaa Picasa Web Album -verkkopalvelun käyttäjiä siirtymään Google Photosin pariin.

Picasa Web Albumin käyttäjien ei tarvitse tehdä mitään kuvien ja videoiden siirtämiseksi Google Photosiin, vaan sisällöt löytyvät palvelusta jo nyt. Sisältöihin liittyvä metadata, kuten tagit tai kommentit, eivät kuitenkaan ole saatavilla Google Photosissa. Picasa-kuvien metadataa varten Google aikoo perustaa "uuden paikan", josta tiedot ovat edelleen saatavissa. Samassa paikassa kuvia voi myös katsella, ladata koneelle ja poistaa palvelusta. Kuva-albumien organisointi ja muokkaus onnistuu kuitenkin vain Google Photosissa.

Picasan alasajo on varsin ymmärrettävä ratkaisu Googlen taholta, sillä yhtiön ei ole mitään järkeä ylläpitää kahta keskenään kilpailevaa kuvapalvelua. Picasalla on kuitenkin laaja ja intohimoinen käyttäjäkunta, minkä vuoksi palvelun lopettaminen ei onnistu ihan helposti. Picasa-työpöytäsovelluksen korvaajaksi Google suosittelee Google Photos -ohjelmaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Albin Soukki

Kannattaa kuitenkin välttää Google Photos sovellutusta puhelimessa luulen. Todennäköisesti se on samanlainen paska kuin Picasa, joka täyttää puhelimen kaikki muistit kaikenmaailman peukalonkynsillä ja kuvavälimuisteilla.

Suosittelen Quickpic-apsia. Siinä kun valitsee Picasan, se ottaakin yhteyttä Google Photos-varastoon. Toimii ihmeen nopsasti. Itselläni on jo 57000 kuvaa Googlessa, se on nääs ilimasta.