Perjantai 30.9.2016

Oikeusministeriö uhkailee Applea: Voimme vaatia iOS:n lähdekoodin itsellemme

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.3.2016 22:27
  • Kuva: AfterDawn
    Kuva
    Oikeusministeriö uhkailee Applea: Voimme vaatia iOS:n lähdekoodin itsellemme

Applen ja Yhdysvaltain oikeusministeriön välille on tullut kitkaa San Bernardinon terrori-iskun rikostutkinnan takia. FBI haluaa osana tutkimuksiaan päästä käsiksi terrori-iskun tekijän puhelimeen, mutta tiedot suojattu salasanalla. Applelta pyydetään teknistä apua suojan murtamiseksi, mutta IT-jätti ei suostu antamaan apua.

Applen mielestä jos se luo tapausta varten modifioidun iOS-version, joka mahdollistaa suojausten murtamisen, voisi FBI käyttää sitä hyödyksi monissa muissakin tutkimuksissa. Tämä koetaan loukkaavan Applen asiakkaiden yksityisyyttä. FBI on kiistänyt väitteet, että se hyödyntäisi muokattua iOS-versiota missään muussa tapauksessa kuin käsillä olevassa San Bernardinon tutkinnassa.

Oikeusministeriötä kismittää Applen asenne, joka on saanut kannatusta laajalti IT-teollisuuden sisällä. Tuoreimmassa oikeuteen jätetyssä vastineessa oikeusministeriö väläyttää, että se voi tarvittaessa vaatia Applea luovuttamaan iOS:n käyttöjärjestelmän lähdekoodin ja Applen salausallekirjoituksen, jolloin FBI voi tehdä "raskaan työn" itse. Näiden tietojen luovuttaminen on tosin Applen näkökulmasta paljon enemmän pyydetty kuin iOS:n muokkaaminen.

Applen asianajaja Bruce Sewell kertoi olevansa äimistynyt oikeusministeriön kirjelmästä, jota hän kuvailee poikkeuksellisen uhittelevaksi ja puolueelliseksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit