Torstai 29.9.2016

LCD-näytöt saavat tehdä tietä älypuhelimissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.3.2016 11:35
  • Kuva: AfterDawn
    Kuva
    LCD-näytöt saavat tehdä tietä älypuhelimissa

AMOLED-näytöt ovat vuosia kilpailleet LCD-näyttöjä vastaan erityisesti mobiililaitteissa. Ne ovat pääosin olleet alakynnessä, ainakin markkinaosuuksien valossa, vaikka tukijoista löytyy kovia nimiä. Erityisesti uskoa uudempaan teknologiaan on löytynyt Samsungilta, mutta mukana on ollut myös mm. LG ja Microsoft (Nokia).

Uudet tiedot kertovat, että AMOLED on ohittanut LCD:n yhdellä merkittävimmistä mittareista. IHS Technologyn raportin mukaan AMOLED-näytöt ovat nyt pahinta kilpailijaa edullisempia tuottaa. Aina näin ei ole ollut, ja se onkin tuottanut taannoin AMOLED-valmistajille paljon päänvaivaa.

GSMArena kertoo raportin hinta-arvioista, joiden mukaan viiden tuuman näyttö maksaa LCD-teknologialla toteutettuna 14,60 dollaria ja AMOLED-teknologialla vastaava näyttö maksaa 14,30 dollaria.

Ero ei ole mullistava, mutta massavalmisteisten älypuhelinten myynnissä jokaisen pennin viilaaminen on tärkeää. Esimerkiksi Samsungin panostukset AMOLED-tuotantoon ovat olleet kannattavia ja voi olettaa, että teknologia saa tästä vielä uuden vaihteen silmään. Jatkossa voimmekin odottaa yhä enemmän huippupuhelimia, joista löytyy AMOLED-näyttö.

HTC:n on kerrottu käyttävän tulevassa huippumallissaan AMOLED-näyttöä, vaikka One-mallisto on perustunut mm. iPhonen tavoin aiemmin pitkälti LCD-näyttöihin. Myös tulevien iPhone-mallien on huhuttu siirtyvän pois LCD-näytöistä.

AMOLED-näyttöjen hyviin puoliin lasketaan usein hyvä kontrasti, virrankulutus sekä värikylläisyys.

Jaa artikkeli: