Lauantai 26.5.2018

Legendaarinen Nokia 3310 palaamassa myyntiin – päivitetty nykyaikaan, hinta 60 €

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.2.2017 14:30
Päivitetty: 
14.2.2017 15:35
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Nokian klassikkopuhelin, "tuhoutumaton" 3310 on palaamassa kauppoihin päivitettynä.
|

Arviot Nokian legendaarisen 3310-puhelimen paluusta markkinoille vahvistuvat uusien huhujen myötä, kertoo Tekniikka&Talous.

Matkapuhelinalaa tiiviisti seuraava asiantuntija uskoo, että Nokia-puhelimia nykyisin valmistavan suomalaisen kännykkästartup HMD Globalin julkistus saattaa tapahtua jo tällä viikolla. Venture Beat -verkkojulkaisun Evan Blass kirjoittaa, että tulossa olisivat Android-älypuhelimet Nokia 3 ja 5 sekä uusi versio klassikkopuhelin Nokia 3310:sta.

Uusi 3310 olisi nykyaikaan päivitetty versio, mutta tyyliltään peruspuhelin ja hinnaltaan Blassin ennusteen mukaan noin 60 euroa. Alkuperäisellä 3310:llä on ollut maine tuhoutumattomana puhelimena.

– Halvoille ”tyhmäpuhelimille” on edelleen kysyntää Suomessa ja joillakin muilla markkinoilla, arvioi Androidsuomi-verkkojulkaisun päätoimittaja Jonne Backhaus Tekniikka&Taloudelle.

Lue myös: Huikea Nokia 3310 -hehkutus alkoi heti maailmalla: ”Rakastetuin ja kestävin puhelin historiassa”

Backhausin mukaan Huawei on kuitenkin täyttänyt halpojen peruspuhelinten markkinaan syntynyttä aukkoa muun muassa Suomessa, joten HMD ei saa markkinaosuutta helpolla.

Suomeen rekisteröity HMD Global, jolla on nykyisin oikeus valmistaa Nokia-merkkisiä puhelimia, on tähän asti esitellyt vasta yhden laitteen. Yhtiö on kutsunut mediaa tiedotustilaisuuteen sunnuntaina 26. helmikuuta.

Lähde: Tekniikka&Talous

Lue myös:

Mikä ihmeen HMD? Tällainen yhtiö alkaa myydä Nokia-puhelimia

Nokian 3310 joutui tulikuuman nikkelipallon käsittelyyn – näin kävi

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mika Peltokorpi

Patenttitrolli on kylläkin aivan väärä termi tässä tapauksessa. Ensinnäkin Nokia-brändin omistaa ja sen käyttöä hallinnoi edelleen Nokia Oyj. HMD:n omistamista patenteista minulla ei ole tietoa, mutta suurin osa tuotteiden ominaisuuksista on lienee näiden tuotteiden osalta lisensioitu Nokian ja/tai muiden suuryritysten kautta, kuten alalla on nykyään tapana toimia. Mekaniikan osalta on kohtuullisen helppoa patentoida ja mallisuojata yksittäiseen tuotteeseen/tuoteperheeseen liittyviä ominaisuuksia, minkä yleensä tekee laitteen suunnitteleva yritys (tässä tapauksessa HMD).

Tuotteen teknisen onnistumisen ratkaisee eri ominaisuuksien integrointi laitteeseen saumattomasti, josta vastaa myös laitteen suunnitteleva yritys. Koska tässä tuotteen brändin omistaa toinen yritys, kuin se joka suunnittelee, valmistuttaa ja markkinoi niitä, tehdään edellämainittujen asioiden osalta varmastikin jonkinlaista em. yritysten välistä yhteistyötä ja brändin omistajalla on todennäköisesti jonkin asteinen veto-oikeus joillakin teknisillä osa-alueilla, joskin todennäköisempää on se, että lisensoitu tenkologia rajoittaa enemmän päätöksentekoa, kuin tällaiset ulkoa annetut brändin käyttöä ohjaavat tekijät.

Kaupallisen onnistumisen tekijoitä ovat mm. hyvä hinta-laatusuhde ja markkinointi, joista ainakin jälkimmäiseen brändin omistajan on hyvä varata jonikinainen sananvalta, tai ainakin puheoikeus päätöskokouksissa.