Perjantai 22.2.2019

Mark Zuckerberg paljasti: Facebookiin tulee merkittävä muutos

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.1.2018 11:06
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Facebook haluaa muuttaa käyttäjiensä kokemusta iloisemmaksi ja sosiaalisemmaksi.
|

Sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebook tulee muuttumaan merkittävästi lähiaikoina, palvelun perustaja Mark Zuckerberg on ilmoittanut julkisessa postauksessaan.

Muun muassa Tivi kertoo, että tulevien viikkojen aikana kuvien, videoiden ja muiden julkaisuiden näkyvyys Facebookissa muuttuu. Facebook tulee priorisoimaan ystävien ja perheenjäsenten julkaisemaa sisältöä ja kommentteja, ja samalla brändien ja julkaisijoiden sisältö jää hieman enemmän taka-alalle.

Suurin muutos tulee näkymään Uutisvirrassa. Jatkossa ihmiset näkevät vähemmän viraalivideoita ja mediafirmojen julkaisuita ja enemmän esimerkiksi ystävien julkaisemia kuvia. Toimitusjohtaja Zuckerbergin mukaan tarkoituksena on maksimoida ”merkityksellistä vuorovaikutusta” sisältävän sisällön määrä.

Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että sosiaalisen median käyttö voi olla hyväksi ihmisen hyvinvoinnille, kun se tarkoittaa läheisten ihmisten kanssa toimimista. Sen sijaan ”passiivinen” videoiden katsominen tai artikkelien lukeminen ei hänen mukaansa välttämättä ”ole yhtä hyvästä”.

– Tämän vuoksi teemme merkittävän muutoksen Facebookin rakenteisiin, Zuckerberg kirjoittaa.

Yhtiö painottaa lisäksi hauskuutta ja positiivisuutta. Käyttäjällä pitäisi olla Facebook-käynnin jälkeen mieluummin positiivinen kuin negatiivinen olo.

Lähteet: Tivi, Mark Zuckerbergin päivitys (alla).

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit