Keskiviikko 23.1.2019

Kelan eilen alkaneet ongelmat haittaavat apteekkien toimintaa edelleen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.1.2016 16:19
  • Kuva: PLL / Katso alta
    Kuva
    Kelan eilen alkaneet ongelmat haittaavat apteekkien toimintaa edelleen
|

Eilen torstaina alkanut Kelan tietojärjestelmävika on haitannut apteekkien toimintaa myös tänään perjantaina, kerrotaan Apteekkariliitosta.

Vian vuoksi apteekit eivät ole voineet tarkistaa Kelan palvelimelta asiakkaan lääkekorvausoikeuksia ja tänä vuonna jo maksamia lääkeomavastuita.– Jos apteekki ei saa reaaliaikaista tietoa Kelan palvelimelta, asiakkaan tulee lääkekorvauksen saamiseksi esittää apteekissa Kela-korttinsa. Apteekki laskee asiakkaan saaman lääkekorvauksen oletuksella, että 50 euron alkuomavastuu on jo maksettu. Jäljellä oleva alkuomavastuu peritään vuoden seuraavien lääkeostojen yhteydessä, kertoo farmaseuttinen johtaja Vesa Kujala Apteekkariliitosta.Suorakorvaustietojen kyselypalvelussa ja lääkeosto- ja tilitystietojen vastaanottopalvelussa havaittu häiriö alkoi torstaina 7.1.2016 kello 12.54. Häiriön vuoksi palveluissa esiintyy katkoja ja hidastelua.

 Kelan mukaan häiriön korjaamiseksi tehtävät toimet jatkuvat vahvistelulla asiantuntijajoukolla.

Kuva: Panthermedia

Tilaa Potilaanlääkärilehden uutiskirje

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Auer

Kela saa mielestäni haistaa pitkät, sillä olen jo joutunut Hesassa maksamaan tämän vuoden lääkkeistä 150€ omavastuuta, kun jouduin lääkkeitä ostamaan kolmessa erässä, kun niitä ei hakuhetkellä ollut apteekissa. Apteekki itse tietää, että asiakas on maksanut jo omavastuun, mutta kaikki liikenne menee Kelan kautta, jonka järjestelmä ei toimi. Rahoja voi kuulemma periä takaisin Kelalta, kunhan ehtivät joskus.