Perjantai 19.7.2019

Kuohuttava raportti tyrmää vähärasvaiset suositukset – ”Rasvan syöminen ei lihota”

Luotu: 
24.5.2016 11:02
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kiistanalainen raportti suosittelee rasvan syöntiä. Arkistokuvassa kananmunia.
|

Isossa-Britanniassa on noussut kohu voittoa tavoittelemattomien järjestöjen raportista, jossa lytätään maan viralliset ruokasuositukset.  National Obesity Forumin ja The Public Health Collaborationin raportissa väitetään, että virallisilla ruokasuosituksilla on katastrofaalisia seurauksia, koska kansalaisille suositellaan vähärasvaisia maitotuotteita.

Raportin mukaan ihmisiä pitäisi kehottaa sen sijaan syömään ”ravitsevia ruokia” kuten lihaa, kalaa ja rasvaisia maitotuotteita sekä esimerkiksi avokadoja. Sokeria ja hiilihydraatteja kehotetaan siinä välttämään.

– Rasvan syöminen ei lihota, raportissa todetaan.

Raportti on brittilehti Guardianin mukaan aiheuttanut suuren vastareaktion tieteellisessä yhteisössä. Raportissa väitetään valtavirrasta poiketen, että maitotuotteiden rasva itse asiassa suojaisi sydäntä ja ehkäisisi ylipainoa.

Raportin kirjoittajien mielestä Britannian ruokasuosituksissa demonisoidaan luonnollisia ruokia kuten kananmunia, pähkinöitä ja avokadoja. Raportissa myös syytetään brittiviranomaisia siitä, että ruokasuosituksilla ajetaan elintarviketeollisuuden etua.

Britannian terveysviranomaiset ovat vastanneet, että raportti johtaa yleisöä harhaan. 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapani Moilanen

Jos kanamuna on epäterveelistä,niin miksi yhdellekkään kanalla ei ole kolestrolit koholla,keskivartalo lihavan norpan sydän voi ihan hyvin.Älyllinen kapasiteetti laskee roskaruoalla,esimerkiksi lokeilla se on 10-20 välillä,mitä tyhmempi sen kovempi ääni.
Enot ja tädit söivät tönkkösuolattua muikkua,läskisoosia,paistinpottuja,palvattua lampaanlihaa,kinkussa oli vähintään 5 sentin läskikerros.pannukahvia vähintään litra päivässä,ruisleipää paksu voikerros päällä,rusinasoppaa jossa kauha pysyi pystyssä,veripalttua jossa oli valkoisia rasvakimpaleita,talkkunaa voisilmän kanssa,voissa paistettuja köyhiä ritareita,suolasärkeä,sipulit paistettiin,ohrarieskaa lämpimänä voilla voideltuna,lanttukukkoa kunnon rasvaisen sianlihan kanssa,savulahnaa,uuninaurita,marjoja ja sieniä. Eno veti piippua 60 vuotta ja eli 90 vuotiaaksi,äiti 95 vuotiaaksi kaksi tätiä 87 ja 85 vuotiaaksi.lisäsi painovat hommia melkein kuolemaansa saakka.Repikää siitä pierutaudissa kiemurtelevat hyväolojukurtin syöjät ja soijamakkaran purijat !

Janne Keinänen

Jokainen syö kuitenkin juuri sitä mikä itseä miellyttää. Ei kai sen takia kannata tapella? Tupakointi tappaa, silti porukka vetää röökiä. Kaikki energianlähteet (rasva, hiilarit, proteiinit) kertyy läskiksi kun ylimääräistä ei kuluta. Ja olipa ruokavalio mikä vain, yksipuolisuus se vasta vaarallista onkin! Paitsi ehkä kasvisruokavaliossa (vaikka itse olen suuri lihan ystävä).
Tapanin kommentissa oli hyvä pointti: tekivät töitä tappiin asti. Jos aamu-tv:ssä jumppana on työtuolissa tehtävä taukojumppa, ollaan aika pahasti metsässä. Ja jos liikkuu paljon, se kyllä ohjaa ruokavaliotakin terveeseen suuntaan. =) Vai moniko maratoonari, uimari, pyöräilijä tms. lähtee pitkälle lenkille ilman hiilareita? Sama koskee perusjamppaa, jos lähtee vaikka parin tunnin hiihto- tai pyörälenkille.

Juha Vesamäki

"Sama koskee perusjamppaa, jos lähtee vaikka parin tunnin hiihto- tai pyörälenkille."

Olen erittäinkin "perusjamppa" mutta lenkittely ja pyöräily onnistuu ainakin minulta ilman mitään hiilarilisiä, tai en oikeastaan syö niitä hiiliä paljon ollenkaan, viljatuotteet, peruna, sokeri kun loistavat poissaolollaan menusta.

Veijo Puustinen

Asiassa ei ole mitään uutta. Jo vuosikausia on tiedetty että tyydyttyneen rasvan pelko on täysin perusteeton. Voit pyytää THL:ltä edes yhtä korkealuokkaista, puolueetonta tutkimusta joka puoltaa laitoksen mielipidettä joka valitettavasti on saanut kuoroonsa myös Diabetes- ja muut liitot laulamaan samaa humppaa.

http://terveydeksesi.fix4you.se/#category24

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1976 Ruotsiin muuttanut savolainen Veijo Puustinen, lähtöisin rehellisten ihmisten paikkakunnalta Varkaudesta. Asun 1982 lähtien Linköpingissä, Ruotsissa. Työpaikkani oli vuoden 2011 loppuun Valtion Geoteknillinen Tutkimuslaitos (SGI). Nykyisin vietän ilman diabeteslääkitystä eläkepäiviäni enimmäkseen mökillä vaimoni ja seudun peurojen seurassa. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan, marjojen ja sienien keräämiseen sekä kalastukseen. Muita kiinostukseni alueita ovat antiikki ja keräily sekä sijoittaminen osakemarkkinoilla ja rahastoissa.Kiinnostukseni LCHF ruokavalioon heräsi kun sain diagnoosin Diabetes2. En ole ikinä pitänyt lääkkeiden ehkä tarpeettomasta syömisestä ja aloin etsiä vaihtoehtoa verkosta. Löysin Annika Dahlqvistin sivun ja voin sanoa näin jälkeenpäin että onneksi en sattunut sivulle missä hän kuvaa ruokavalion laihdutushyötyjä, sillä silloin olisin jatkanut matkaa. Laihdutustulokset mitä LCHF ruokavaliolla on saatu aikaan olisivat saaneet minut ajattelemaan että kysymys on taas jostain humpuukista. Tänään tiedän paremmin. Nyt olen erittäin tyytyväinen että tutustuin tarkemmin hänen sivuunsa. Kaikki on kohdallani pitänyt paikkansa. Painoni putosi yli 30kg 7 kuukaudessa ja veren sokeriarvot asettuivat normaaleiksi.

Olen täysin ilman lääkitystä ja kaikki terveysarvot ovat OK (2016-05-05) !

Seuraan kehitystä tutkimusrintamalla päivittäin ja uskoisin itse olevani riittävän kriittinen tulosten suhteen koska olen viimeiset 30 vuotta tehnyt työtäni tieteellisessä tutkimuslaitoksessa.

http://terveydeksesi.fix4you.se/#category24

Rauno Ruusunen

Pitkään on tiedetty,että suositukset hyödyttää vain teollisuutta ja lääkefirmoja.On vain todella vaikeaa löytää puhtaita tuotteita.Esim. aitoa sianlihaa,ilman soijaa.Myös aidon maidon saanti hankalaa.Mutta etsimällä löytyy ja terveys kohenee sitä myöten.