Perjantai 25.5.2018

Ihmiset eivät ole eläimiä? – Kansanedustaja Huhtasaari avautuu evoluutioväitteistään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.9.2015 09:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa kansanedustaja Laura Huhtasaari, joka on kyseenalaistanut evoluutioteorian.
|

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) kommentoi Puheenvuoro-blogissaan julkista keskustelua, joka lähti hänen Facebook-seinänsä kirjoittelusta. Facebook-keskustelussa Huhtasaari kritisoi evoluutioteoriaa ja sanoi olevansa sitä mieltä, että ihminen ei ole eläin. Hän myös väitti, että kehitysopin mukaan nytkin pitäisi olla olemassa puoliapinoita jossakin.

- Tiede korjaa itseään ja tiede lakkaa olemasta tiede, jos siitä tulee uskonto. Mikä tänään on totta, voi huomenna olla epätosi. Tällä hetkellä opetetaan niitä asioita, joita tiede tänään pystyy parhaiten todentamaan, Huhtasaari kirjoittaa nyt blogissaan.

- Nykytiedon valossa ihmisen evoluution kehityslinjasta on epäselvyyksiä ajallisen sijoittumisen ja tiettyjen aikakausien fossililöytöjen vähäisyyden vuoksi. Evoluutioteoria on selitysmalli. Ei kiveen hakattu totuus. Evoluutio ei ole täydellinen eikä aukoton teoria ja mielestäni kritiikin esittäminen ja kyseenalaistaminen on oikeutettua, hän jatkaa.

Huhtasaari toistaa blogikirjoituksensa kommenteissa näkemyksen, että ihmisessä ja eläimessä on eroja.

- Ihminen ja eläin eivät ole samanlaisia eivätkä keskenään vertailukelpoisia, hän kirjoittaa.

Huhtasaari on ammatiltaan opettaja. Hän korostaa noudattavansa tiukasti opetussuunnitelmaa niin uskonnon kuin biologiakinkin tunneilla.

Huhtasaaren Facebook-kirjoittelua on käsitelty tiedotusvälineissä. Puheenvuorossa aiheesta kirjoitti viime viikolla kokoomuslainen Jyri Tiimonen, joka totesi laajalle levinneessä kirjoituksessaan, että ”kansanedustaja Huhtasaari on eläin – uskoi tai ei”.

Huhtasaari ilmoittaa tuoreessa blogissaan olevansa kristitty ja pitävänsä universumin ja elämän synnyn perimmäistä syytä mysteerinä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Ala-Olla

"Evoluutio ei ole täydellinen eikä aukoton teoria ja mielestäni kritiikin esittäminen ja kyseenalaistaminen on oikeutettua, hän jatkaa"

Tällaista oikeutettua ja jopa toivottua kritiikkiä sen sijaan ei ole esim. "Ihminen ja eläin eivät ole samanlaisia eivätkä keskenään vertailukelpoisia, hän kirjoittaa"

Teemu Salminen

Uskomatonta kuinka moni on evoluutiouskis vaikka kyseinen TEORIA on melkoinen satu.
Moni sekoittaa mikroevoluution (kannattaisi puhua lajien sisäällä tapahtuvasta muuntelusta) evoluutioon. Evoluutio on uskon varaan perustuva teoria (ei tieteellinen fakta) jolle ei löydy todisteita. Esim. Kukaan koskaan ei ole todistanut tähtien syntyä ( vain kuolemia). Fossiilit todistavat aivan muuta kuin evoluutiosatua ( dinosauruksen fossiileista on löydetty pehmytkudosta jolloin se ei voi olla 70 000 000 v vanha). Aurinko palaa kuluttaen polttoainettaan ja jos maapallo olisi 4,6 mrd vuotta vanha, olisi aurinko koskettanut maata kauan sitten) Not possible. Itse olin evolutionisti aina 25 vee saakka kunnes älysin ottaa asioista selvää enkä sokeasti sulattanut sitä mitä minulle oli koko ikäni tuutattu korvasta sisään. Ajattele, ajattele, ota selvää, kyseenalaista! Laura on fiksu koska on kyseenalaistanut ja hän on myös rohkea koska uskaltaa sanoa asioita vaikka tietää fiksuna että häntä pilkataan ja koitetaan sanallisesti lynkata.

Evoluutiouskonto on satua ja darwinin satukirja ( lajien synty) on hatara teoria.
1.Kosminen evoluutio (aika, tila, materia ilmestyy tyhjästä)
2.Kemiallinen evoluutio (kaikki aineet "kehittyivät" vedystä)
3.Tähtien ja planeettojen evoluutio (syntyivät kaasupilvistä jotka tiivistyivät. huh huh!)
4.Orgaaninen evoluutio (elämä syntyy elottomasta, eli kivistä syntyy elollista ainesta)
5.Makroevoluutio (laji muuttuu toiseksi eli kalasta tulee karhun tyyppinen otus joka ei viihdykään maalla vaan tekee come backin mereen ja siirtelee sieraimet selkän jne... jne... bakteerista tulee joutsen ja heinäsirkka ja päivänkakkara kun annetaan aikaa)
6.Mikroevoluutio (esim. koirarodut) Mikroevoluutio on totta ja se selittyy olosuhteilla jolloin vahvimmat yksilöt ympäröivään olosuhteeseen nähden selviävät ja heidän perimänsä jatkuu, mutta samalla menetetään geeniperimää ja tapahtuu geeniperimän köyhtymistä. Kissat kuitenkin synnyttävät kissoja ja jänikset jäniksiä.
On järkevää kyseenalaistaa evoluutioteoria koska se nyt vain on aika koominen. On helpompi uskoa Jumalaan kuin Darwinin satukirjaan jossa vain oletettiin, luultiin, muttei todistettu muuta kuin mikroevoluutio.

Matti Sakari Myllylä

Kaikella ystävyydellä: kansankynttilän asiantuntemus tökkii hiukkasen: puoliapinoita löytyy maailmasta monia lajeja. Ne eivät tosin ole ihmisen ja apinan välimuotoja, vaan huomattavasti kauempana ihmisestä kuin vaikkapa simpanssit. Puoliapinat ovat noin kissan kokoisia, hännällisiä puussa elämiseen sopeutuneita kädellisiä.

Tapio Tuomisto

Ööh..mitenköhän tämäkin tyyppi opettaa lapsille ihmisen kehityskulkua..ei kai nyt sentään partatiisihöpinöitä ja kylkiluuteoriaa?..kaikenlaista hihhulia tuossa persusakissakin vaeltaa..ei kai tämä luomistaruhöpinä sentään puolueohjelmassa ole?

Reijo Siipola

Näemme ihmisen ja eläimen ruumiissa olennaisia yhtäläisyyksiä. Evoluutioteoria on tieteellinen jos on mahdollista osoittaa se vääräksi, mikäli se on väärä. On eri asia voidaanko jokin väärä oppi kumota, kuin se saadaanko siihen uskovat muuttamaan mielipidettään.

Arto Pesu

Genetiikka on todistanut evoluution oikeaksi jo viime vuosituhannella. Kaikki elämä, kasvit, eläimet, ihminen mukaan luettuna on kehittynyt samoista geeneistä. Kyseessä ei siis ole evoluutioteoria vaan tieteellinen tosiasia.

Carolus Linden

Onhan sitä evoluutiota, mutta onko ihminen osa luontoa. Jos nyt vaikka ajatellaan sellaista teoriaa kuin Big Bang. Sen mukaan ovat mm. kaikki atomit seurausta samasta alkuräjähdyksestä. Täten esim. jotkut niistä rauta-atomeista, jotka ovat minun kehossani, ovat saattaneet olla aijemmin vaikka yhden dinosauruksen maksassa (jos nillä oli maksa) jne. Näin ajatellen on ainoastaan tarkoitushakuista erotella ihmisiä, eläimiä ja luontoa. Se tosin on aivan luonnollista.

Teemu Kokko

Ei käy kateeksi persuja.Puolueen riveistä kumpuaa tasaisin väliajoin toinen toistaan viisaampia esiintuloja.Onko tosiaan niin,että politiikassa,mikä tahansa julkisuus,on hyvää julkisuutta.Voisi kyllä kyseinen kansanedustaja,mennä muualle,pohtimaan ratkaisuaan ihmiskunnan syntyyn ja lakata tuhlaamasta veroeuroja.Eduskunta ei ehkä ole oikea paikka?

Vesa Wallenius

Hyvä Laura! Meillä oli onneksi koulussa uskontotunnit ja se tuntui paljon fiksummalta kuin nuo tarinat ja sepittelyt limasta joka muuttui apinaksi jne. Enempi ne vaan nauratti poikia ne jutut ja uskontotunnilla oli paljon helpompaa uskoa joulun kertomukseen Jeesuslapsesta joka on Jumalan poika ja maksoi syntimme kärsien puolestamme jotta meillä olisi iankaikkinen elämä jota tiedekin tutkii ja etsii kuumeisesti elämän tarkoitusta ja todisteita kuoleman tuollapuolen olevasta näkymättömästä toisesta maailmasta joka ei katoa ja kun tieto lisääntyy niin kristinusko ja oikea tiede ovat vain lähentyneet toisiaan eikä oikea tiede edes kiellä Jumalan olemassa oloa eikä kuoleman jälkeistä elämää eikä näkymätöntä maailmaa vaan tutkii sitä yhä lisää vain etsien totuutta.

Vesa Wallenius

Taitaa vaan olla niin et kehitysoppi jossa ollaan limalönttinä noustu merestä ja sit pikkuhiljaa puunjuurella muuttuttu apinoiksi kun on tarpeeksi monta mliljoonaa vuotta odotettu muutosta puuhun pääsystä vaatii monelta enempi uskoa kuin Luoja/Jumala. Sen voisin helposti uskoa et apina on heittänyt limalöntin puuhun. Jumalaan uskominen on vaan paljon suositumpaa koko maailmassa kuin tämä limalöntti juttu ja tietenkin voi ajatella et ehkä jotkut meistä on edelleenkin eläimiä ja apinoita ja toiset ihmisiä ja jokainen tulkoon sitten uskollaan autuaaksi ja tapahtukoon jokaiselle uskonsa mukaan...

Veikko Flink

Kerrankin on joku rohkea, joka uskaltaa sanoa asian niinkuin se on. Evoluutioteoria on nimenomaan teoria, ilman todellisuuspohjaa. Nyttemmin siitä on muovautunut uskonto, johon uskovat, uskovat kaiken, mitä heille syötetään. Mitään kritiikkiä ei saa esittää. Tämän uskonnon tuotosta on myös nykyajan trendit; homoseksuaalisuus, eläimiin sekaantuminen - koska olen eläin, voin harrastaa seksiä esim. Koirani kanssa. Kaikki tämä valhe tulee kuitenkin pian paljastumaan, kun Jeesus saapuu takaisin kuninkaana, ja tuomitsee syntisen maailman.

Hilkka Nivukoski

Jos Darwinin aikana olisi ollut tiedossa DNA-testit niin tuollaista hömppää ei edes tyrkytettäisi ihmisille. Jumala on luonut maapallon, kasvit, eläimet ja meidät ihmiset. Mikään Korkeasaaren apinoista ei ole muuttunut ihmiseksi eikä muutu. Jos joku haluaa uskoa polveutuvansa apinasta, niin uskokoon. Minä uskon Raamattuun ja Jeesus on minun Herrani. Hänestä aloitettiin ajanlaskumme ja Häntä muistamme aina ja etenkin Pääsiäisenä.

Jaakko Mäki

Se on mielenkiintoosta seurailla kuinka aina järjen käyttäminen ja tosiasioiden pyörittely vetää puoleensa porukkaa joka haluaa inistä jotain siitä kuinka niillä on vahva usko niinku lehmänläjä paskakärpäsiä. Ja sittehän se riemu alkaa ku ne rupee pommittamaan 'faktoilla' niinku vihanen lokkilauma..