Perjantai 20.4.2018

Uusi löytö mullistaa ihmiskunnan historian – ei sovi ”aiempaan ajatteluun”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.10.2015 10:16
Päivitetty: 
16.10.2015 10:20
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa professori Chris Stringer London’s Natural History Museum –museosta.
|

Etelä-Kiinasta luolasta  löytyneet hammasfossiilit ovat muuttamassa tutkijoiden käsitystä ihmiskunnan historiasta.

Kiinasta löydettiin 47 ihmisen hammasta, jotka on ajoitettu vähintään 80 000–120 000 vuoden taakse. Tämä olisi vähintään 20 000 vuotta aiemmin kuin ihmisten luultiin lähteneen vaeltamaan Afrikasta, kertoo tiedelehti Nature.

Monenlainen tutkimusnäyttö on luonut käsityksen siitä, että ihminen lähti 60 000 vuotta sitten Afrikasta, missä muinaiset ihmiset kehittyivät.

– Oli selvää, että nämä hampaat kuuluivat modernille ihmiselle. Yllätys oli niiden ajoitus, Lontoon yliopiston tohtori María Martinón-Torres kommentoi BBC:lle.

– Tämä on hyvin mielenkiintoinen löytö, joka on vaikea sovittaa aiempaan ajattelun, mutta ei mahdotonta. Yritämme vasta sulatella tätä tietoa, professori Chris Stringer London’s Natural History Museum –museosta kommentoi.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari-Vesa Parviainen

Ainoa ongelma on, ja on ollut, käsitys ihmiskunnan menneisyydestä. Se on puutteellisin tiedoin haarukoitu olettama, joka ei välttämättä ole totta.

Ei nämä uudet löydökset toisaalta haittaa ketään, paitsi ehkä käsityksiinsä luutuneita tutkijoita, joista ei pulaa näy olevan.

"Afrikasta alunperin" saattaa myös osoittautua vääräksi päätelmäksi, aikajanasta puhumattakaan. On liikaa eroja mahtuakseen tuohon.

Mitään uutta ei toisaalta voi löytyä, jos mieli on jo lukittuna. Siitä ei kuitenkaan kukaan tienaa mitään. Luulisin?

Tapani Tuominen

Kiinalaiset ovat aina olleet ja ovat tiukasti sitä mieltä, että he eivät periydy afrikkalaisesta "alkuihmisestä", kuten lännessä on tähän asti väitetty.

Löytö näyttäisi tukevan heidän teoriaansa. Kansakoulua käyneen tämä panee erityisesti miettimään kumpi oli Adam?