Perjantai 22.2.2019

Juha Sipilä kutsuu kaikki puolueet koolle – ”Tavoitteena yhteisymmärrys Suomen ilmastopolitiikasta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.10.2018 16:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman laaja parlamentaarinen yhteisymmärrys Suomen ilmastopolitiikasta, pääministeri Sipilä kertoo.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo aikovansa kutsua marraskuussa kaikki eduskuntapuolueet koolle pohtimaan yhteistä ilmastopolitiikkaa. Ilmastopaneeli IPCC:n raportti julkistettiin tänään.

”Keskustelua on luvannut johdatella Suomen ilmastopaneeli. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman laaja parlamentaarinen yhteisymmärrys Suomen ilmastopolitiikasta. Kyseessä olisi prosessi, jossa puolueet keskustelisivat puhtaalta pöydältä yhteisistä keinoista ja tavoitteista, joihin kaikki sitoutuvat ilmastopolitiikan kunnianhimon tason varmistamiseksi ja sen jatkuvuuden takaamiseksi yli hallituskausien”, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

”Kaikki päästöjen vähentämiseksi tarvittavat toimet eivät Suomessakaan ole helppoja. Poliitikoilta päätökset vaativat rohkeutta, yksituumaisuutta ja kykyä toimia pitkäjänteisesti”, Spilä kirjoittaa.

Sipilän hallitus on päättänyt kivihiilestä luopumisesta vuoteen 2029 mennessä ja linjannut myös muun muassa uusiutuvasta energiasta. Toisaalta Ympäristöjärjestö WWF on aiemmin todennut, että Sipilän hallituksen ohjelman mukaiset hakkuiden lisäykset pienentävät metsien vuosittaista hiilinielua määrällä, joka vastaa koko suomalaisen liikennesektorin vuosittaisia päästöjä. Hallituksen tavoite on ollut lisätä hakkuita 15 miljoonalla kuutiometrillä.

Lue myös: 

Luonnonsuojeluliitto: ”Kylmä suihku Suomen metsäpolitiikalle”

”Lähivuosien päätökset ovat ihmiskunnan tärkeimmät” – Ilmastoraportti vaatii ennennäkemätöntä muutosta 12 vuoden aikana

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Topi Rantakivi

Hyppää kaivoon, Sipilä. Ei jatkuvia ilmastonmuutoksia pidä jatkaa, jos piskuinen Suomi ei yksinään pysty muuhun kuin tappamaan itsensä.

Lopettaisitte nuo ja sanokaa toisille maille, että olemme tehneet osamme ja te ette näköjään osaa. Homma loppui meidän osalta niin kauan, kunnes saavutatte meidän tasomme.

Jukka Mattsson

Ei pidä mennä tämän hevoskauppiaan puheille ennen vaaleja.

Parempi odottaa ja pyytää Sipilän puolueuskovaiset vuorostaan kuulemaan mitä tuo ilmastopolitiikka tarkoittaa. Nyt on aika lyödä armotta Keskusta nauttimaan keittämäänsä soppaa. Sääli on sairautta.