Maanantai 23.10.2017

Uusi tekniikka: Älypuhelimia hakkeroidaan ”lennosta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.7.2012 18:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Nokian puhelimia voidaan hakkeroida NFC-teknologian avulla.
|

Faktakulma

Near Field Communication eli NFC on tekniikka joka mahdollistaa radiotaajuisen etätunnistuksen lyhyillä, korkeintaan muutamien senttimetrien, etäisyydellä.

Uusi NFC-teknologia mahdollistaa Google Androidilla ja Linux-pohjaisten MeeGo-käyttöjärjestelmällä toimivien puhelinten hakkeroimisen, kertoo Ars Technica.

Hyödyntämällä useita turvallisuusheikkouksia hakkeri voi hallita Nokian ja Samsungin matkapuhelimia NFC-teknologian avulla.

Hyökkäys toimii laittamalla NFC-sirun muutaman senttimetrin päähän puhelimesta tai koskettamalla sitä NFC-puhelimella, minkä jälkeen puhelin on tunkeutujan hallinnassa.

NFC-toiminto on suunniteltu, jotta ihmiset voisivat jakaa käyntikortteja ja linkkejä lennossa tai luoda Bluetooth-yhteyden kaiuttimiin tai muihin laitteisiin, Ars Techinca kertoo.

Faktakulma

Near Field Communication eli NFC on tekniikka joka mahdollistaa radiotaajuisen etätunnistuksen lyhyillä, korkeintaan muutamien senttimetrien, etäisyydellä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarlo Hedström

No, tämä lennosta hakkerointi on kyllä ollut jo tiedossa maailmalla pitkään. Sen takia bluetooth yhdeyden käyttäminen on suoranaista typeryyttä. Ja esim. isoissa tilaisuuksissa on useita NFC skannaajia, jotka saavat hyvän saaliin aina ja poikkeuksetta.
Muuten, "älyvapaa" tyhmä peruspuhelin on tullut taas maailmalla muotiin. Eli ei älyä, ei bluetooth ominaisuutta eikä Internettiäkään. Kunnon kamera vaan ja riittävästi gigoja. Ei virukset iske, eikä tarvitse miettiä ohjelmistopäivityksiä. Kuvat USB johtoa pitkin sitten älyvapaasti tietokoneeseen.

v m

Paitsi että ei.

Tästä unohtui kokonaan (tahallaan?) kertoa, että homma toimii vain jos:
1. Puhelin on päällä,
2. sen asetuksista NFC ei ole laitettu pois käytöstä
3. se ei ole ns. näppäinlukittuna ja
4. näyttö on päällä ja käytössä

Vasta kaikki nämä ehdot täytettyään vielä pitäisi ehdointahdoin käyttäjän itse viedä kännykkänsä vihamielisen NFC-piirin lähelle.
Lisäksi se koskee nyt vain ICS-versiota sekä meegoa. Applen luureissahan ei vielä ole NFC käytössä ja tämä myötä tullenee pian päivityksenä erillinen tapahtuman hyväksyntä käyttöön kaikkiin.

"For attacks to work, a phone's screen must be active, and when it's running Ice Cream Sandwich or MeeGo, it must also be unlocked."