Torstai 23.5.2019

Sperman laatu romahtanut Suomessa – ”Meistä tulee laboratorioeläimiä”

Luotu: 
9.8.2012 13:16
|

Ympäristön kemikalisoitumisella on vaikutusta suomalaisten hedelmällisyyteen. Suomessa 4,4 prosenttia lapsista syntyy hedelmöityshoidon avulla. Osuus voi olla kasvussa.

Turun yliopiston fysiologian professori Jorma Topparin mukaan ympäristön kemikalisoitumisella on  vaikutusta ihmisten lisääntymiseen ja syöpäriskiin.

– Useat yleisessä käytössä olevat kemikaalit vaikuttavat hormonijärjestelmiimme, Toppari sanoo.

Ehkäisypillereiden haittavaikutuksia tutkineen Turun yliopiston evoluutiobiologian dosentti Markus Rantalan mukaan hyvä esimerkki kemikalisoitumisen haitoista on nuorten miesten romahtanut sperman laatu ja heikentynyt hedelmällisyys.

Viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa todettiin suomalaisten 19-vuotiaiden miesten sperman laadun laskeneen huomattavasti.

– Näyttäisi siltä, että vääjäämättä jonain päivänä ihmiset eivät pysty enää lisääntymään luonnollisesti vaan joudumme turvautumaan hedelmällisyyshoitoihin, Rantala kertoo.

”Jonain päivänä ihmiset eivät pysty enää lisääntymään luonnollisesti.”

– Meistä tulee vähitellen laboratorioeläimiä, jotka eivät pysty lisääntymään ilman teknologian apua, Rantala sanoo.

Syynä on ympäristöstä tulevien hormonihäiritsijöiden määrän kasvaminen liian korkeaksi. Se voi vaikuttaa ihmisten hedelmällisyyteen.

– Koe-eläimillä voidaan osoittaa kemikaalien yhteisvaikutukset, jotka herättävät huolta pientenkin kemikaalipitoisuuksien riskeistä, Toppari kertoo.

Hedelmällisyyshoidot ovat Topparin mukaan lisääntymässä Suomessa. Niiden kustannukset ovat pariskunnille melko korkeat.

Noin 4,4 prosenttia Suomessa syntyneistä lapsista on saanut alkunsa koeputkihedelmöityksellä, siittiön mikroruiskutusmenetelmällä tai luovutetuilla siittiöillä.

– Sen lisäksi tehdään paljon hedelmöityshoitoja, jotka eivät lainkaan onnistu, Toppari kertoo.

Tärkein syy hedelmöityshoitojen tarpeeseen on synnyttäjien iän nousu, mutta myös miehistä johtuvilla syillä on suuri merkitys.

Rantala kertoi heinäkuussa Uudelle Suomelle miten ehkäisypillereiden lääkejäämät päätyvät ihmisten juomaveteen.

Joidenkin ehkäisypillereiden sisältämät estrogeeninmatkijat aiheuttavat ihmiselle hedelmällisyyden heikkenemisen lisäksi merkittävää haittaa muun muassa parinvalinnassa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Piironen

Naistoimittaja asialla.
"Tärkein syy hedelmöityshoitojen tarpeeseen on synnyttäjien iän nousu"
Otsikossa puhutaan sperman laadusta. On monia tutkimuksia, joissa suomalaisten miesten sperman laatua pidetään Euroopan parhaana. Voi olla että parhaan laatu on vähän heikentynyt, mutta "Tärkein syy hedelmöityshoitojen tarpeeseen on synnyttäjien iän nousu".

Eli naiset tekevät lapsia liian vanhana - olisi ollut oikea otsikko. Mutta naistoimittaja ei tietysti voi sanoa totuutta ääneen, vaan sen sijaan pitää haukkua miehiä. Olisi pitänyt haukkua naisia, mutta ei onnistu.

Naistoimittaja ei voi olla puolueeton.

Juhani Piironen

Ennen tämä lause kuului "Tärkein syy hedelmöityshoitojen tarpeeseen on synnyttäjien iän nousu"

Nyt se kuuluu "Tärkein syy hedelmöityshoitojen tarpeeseen on synnyttäjien iän nousu, mutta myös miehistä johtuvilla syillä on suuri merkitys."

Joten väitteesi ettei toimituksella ole sukupuolta on yhtä absurdi kuin ettei sinulla ole sukupuolta. Vai onko?

Tosiasiassa uutiset kirjoittaa ihminen ja painotukset ja otsikot määräytyvät hyvin selvästi sukupuolen mukaan.

Minulle aikoinaan erään sairaalan naistenosaston ylilääkäri totesi selvästi:
"xxx tapauksessa lapsettomuus johtuu naisesta, kuten lähes aina"

Joten aivan turha puhua jaskaa. Teidän toimituksella on niin suuri feministinen väritys, että asian muuksi väittäminen on lähinnä lukijan halveksuntaa.

Mika Tuunanen

@1 Devra Davis (wikistä tietoa, epidemologi tjsp) kävi tässä keväällä pitämässä luennon Tampereen yliopistolla kännyköiden aiheuttamasta säteilystä.. Siitä luennosta jäi itsellä vahvasti mieleen juuri tuo, miten Davis ei ollut huolissaan siitä, että kännykkä säteilee korvalla.. Vaan juurikin siitä, että miehet pitävät kännykkää taskussa, mikä sijaitsee hyvin usein erittäin lähellä kiveksiä.. Ja, että kännykän sijainnilla taskussa on oikeasti vaikutusta siittiöihin.. :-p

Hannu Rytilä

Miehet pitävät kännykkää etutaskussaan, niin minäkin, joskin se on nykyään suljettuna.
Kännykkä ottaa aika-ajoin yhteyden tukiasemaan täydellä teholla ja tuottaa samalla voimakkaan mikroaaltopulssin viiden sentin päässä oleviin kiveksiin.
Ei ihme että hedelmällisyys on heikentynyt.

Jos kännykkä ei ole syypää, mikä sitten? Kemikaalivanat (chemtrails)?

Minun sukupolveni (olen 50v) pystyi vielä tekemään lapsia. Silloin kun olin nuori oikein kehuttiin kuinka suomalaisilla on hyvä sperma. Ei ollut kännyköitä vielä.

Ilkka Luoma

Degeneroituva siittiö ja hylkäävä kohtu

Hedelmöityshoidoilla jo 4,4 prosenttia suomalaisten synnytyksistä – näin uutisoidaan julkinen salaisuus, joka ei ole aiemmin juurikaan kiinnostanut mediaa. Nuorten miesten siittiöiden laatu on romahtanut, monien syiden vuoksi – ympäristömyrkyt, aivokemikalisoituminen, kireä elämällinen ilmapiiri – ja epäsuorasti e-pillereiden vesistöön aikaansaamat laskeumajäämät – näin muutamia, lisäksi paljon sellaista, mistä emme tiedä (vielä) mitään.

Elämme markkinataloudellista näyttö- ja vertailutaloutta

Kiihkeä tavoitteemme on olla vahvempia, näyttävämpiä, uljaampia, tehokkaampia, coolimpia – ja myös katu-uskottavampia. Nyt jyllää materialismi, hauis ja auton pakoputkien määrä. Todellinen kykyisyys kuitenkin mitataan evoluution näkökulmasta avio- tai muussa vuoteessa – ihmisen oleellisesti ainoa ja tärkein tehtävä on lisääntyminen sopeumakirjossa.

Ellemme lisäänny normaalisti, kuten eivät homotkaan lisäänny *] – on evoluutiolla edessään pieni korjauskäsky; poistetaan ihmiskunta, ja muut kehittyneemmät jatkakoot lisääntymistä ja sopeumaa ympäristö- ja biosfääriharmonisesti (tekstimuotoilu raflaavasti härnäten -esitysmentaliteetilla).

Ihmiskunnan biomassa on hyvin pieni siihen nähden mitä evoluutio ”pyörittää” kokonaiseliöyhteisössä – jossa lisääntyminen on aina se oleellinen asia – sehän tuottaa ”kuolemattomuuden” hiiliyhdistekiertona höystettynä muutamilla alkuaineilla, jotka ovat kotoisin supernovaräjähdyksistä. ---

*]
Tänään mediaa ja hyvin pientä vähemmistöä kiinnostaa ylikäyvästi homous, ja siihen liittyvä luonnottomuus – ihmetystä herättää se, kuinka paljon palstatilaa tämä ”bugi ohjelmistossa syndrooma” saa kaikkinensa – onko meillä menossa inhimillisyysaikakausi, kun sellaista ihannoidaan, jolla ei ole pitkäkestoista vaikutetta elämänkierossa, vaikkakin tämä ilmiö on vallinnut mikroskooppisena ilmiönä jo vuosituhansia. Inhimillisyyteemme kuuluu myös valinnanvapauden hyväksyntä.
...

Mitä me kirjoitimme jo seitsemän vuotta sitten spermasta, tanskalaisista ja miesten kyvyistä ...

[2005] Länsimaalaisen markkinamiehen siemenet loppumassa?
--- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/lnsimaalaisen-markkinamiehen-sieme... ---

Siemennesteessä olevien siittiöiden lukumäärä hupenee länsimaissa, erityisesti Tanskassa ja myös Suomessa. Joskus liuokset ovat olleet väkevästi kyvykkäämpiä ja tutkitun tieteen aikana ollaan nyt ilmeisesti alavireisimmällä tasolla. Syihin on monia selityksiä, mutta maallikkokin tajuaa ihmisten taloustuotantokoneiston synnyttäneen uuteen uljaaseen maailmaamme miljoonia uusia kemiallisia yhdisteitä viimeisten satojen vuosien aikana aikaansaamaan vääjäämätöntä muutosprosessia kiihdyttäen kehomme ja ilmaston muutoksia.

Vuorovaikutus on ilmiö, joka koskettelee lähes kaikkea

On perin selvää, että ihminen ei tiedä kaikkia vaikutustekijöitä kerrannaisilmiöineen, koska yksinkertaisesti havainnoimismahdollisuutemme kaikkiin eri vuorovaikutustilanteisiin on mahdotonta. Jo pelkästään sisäänhengittämämme ilma sisältää niin paljon kemiallisia yhdisteitä, että sen vaikutusta keuhkojen kautta verenkiertoomme ja perimäämme on mahdotonta arvioida. Me emme yksinkertaisesti tiedä tarkoin mitä kehossamme tapahtuu.

Hitaiden muuttujien muuntumo

Ennen ihmisen vaikutusta luonto on tehnyt omat muutoksensa keskimäärin sen verran hitaasti, että vallitseva eliöstö on sopeutunut mm. pienhiukkasmuutoksiin. Ihmisaikakautena kekseliäs mielemme on onnistunut kehittämään niin paljon elämäämme "helpottavia" ja fyysistä työtämme vähentäviä materiaaleja, prosesseja, kemiallisia - ja raaka-aineyhdisteitä, että kehomme ei osaa varautua ja muuntua vastaamaan uusia mm. pienhiukkasympäristöjä.

Olemme liian innokkaita keksimään kaikkea sitä, joka vähentää fyysistä työtä, - liikkumista ja lisäämään tuotannon tehostamista, saaden kehomme täysin uuteen ja ennakoimattomaan tilanteeseen mm. lihottaen meidät uusien sairauksien piiriin.

Evoluution vääjäämättömästi väkevä voima

Evoluutio johtuu aina muutoksista ja muutosnopeus on mahdollisesti kiihtynyt ihmisen omista vaikutussyistä. Luonnollisessa tilanteessa ympäristö on tottunut muuntumaan harmoniassa. Ihmisen kekseliäs toimeliaisuus on joko sekin luonnollista muuntumista, tai sitten se on keinotekoisen nopeaa ja luonnon reaktiot ovat ylilyöntejä, esimerkiksi vähentäen siittiömäärää ja synnyttäen tukun aivan uusia sairauksia vähentämään muuntuneita ihmisen luomia "virhearviointeja". Luonto hylkää epäkelvot prototyypit.

Voidaan myös sanoa ihmisen oman toiminnan olevan luonnon omaa harmoniaa,

olemmehan itsekin samojen luonnonlakien alaisia kuin ympäristömme. Voimmekin hyväksyä suvunjatkannan vaikeutumisen länsimaissa olevan luonnonvastaus evolutiivisesti tasapainon siirtymisestä kehityskelpoisempiin elämän suuntiin.

Länsimainen "elämäntapahelpotuksemme" tapainen luonnoton ympäristömme ryöstö ja kehomme rääkkäys luonnottomilla elämäntavoilla vääjäämättömästi muuntaa meitä pois luonnolliselta kehitysuralta.

Niin luonto vastaa kuin sinne huudetaan

Suosittelen lämpimästi hyvin ajankohtaiseksi tullutta, jo kymmenen vuotta sitten julkaistua kirjaa syntymättömistä eurooppalaisista sukupolvista; ennakoivasti tämä kirja käännettiin kiinaksi juuri tänä armon vuonna 2005 (prof. Eero Paloheimo).

Olemme nyt suurimman haasteemme edessä –

ratkaisemassa miten ja kuinka paljon lisäännymme sekä millaisin seurauksin uusia sukupolvia kohtaan, vai katkeaako tiemme – ja Aasian lisääntymisherkät kansat ottavat määrävän roolin ihmiskunnan huomisesta.

Ilkka Luoma


Otsikko
Degeneroituva siittiö ja hylkäävä kohtu

Juhani Piironen

Suomessa on valtava sukupuolirasistinen taipumus vähätellä suomalaista miestä. Jopa naisten huono hedelmällisyys (joka kuten jo totesin johtuu iästä) yritetään väen väkisin kääntää miesten syyski.

Suomalaisten miesten tulisi päinvastoin olla ylpeitä Euroopan parhaasta spermastaan. Sitä pitäisi kehua täällä ja ihmetellä miksi naiset synnyttävät niin myöhään, että tulevat hedelmättömiksi ja mitkä ovat ne muut syyt naisten laskeneeseen hedelmällisyyteen. Mutta ei. Nainen on AINA pyhimys ja uhri, jopa silloin kun puhutaan aivan selvistä tietteellisistä tosiasioista.

Tämä tosiasioiden kieltäminen ja rasistinen suomalaisen miehen vähättely tulisi saada loppumaan.

Eniten ihmetyttää nämä kapot, siis miehet, jotka pyrkivät vähättelemään suomalaista miestä.

Mikä heitä vaivaa. Onko heidän itsetuntonsa jotenkin huono?

Mistä ihmeestä tässä on oikein kysymys.

Tilastot eivät millään muotoa tue suomalaisen miehen vähättelyä.

Jos verrataan miehiä miehiin eri maissa ja vastaavasti naisia naisiin eri maissa, kansainvälisesti hyväksytyin tilastokriteerein, niin huomaamme että suomalainen mies pärjää erittäin hyvin.

Teidän (suomalaisten miehien) tulisi olla ylpeitä itsestänne. Älkää alentako itse itseänne. Älkää uskoko mitä kapot teille kertovat.

Tero Siltanen

Huokaus. Geeni ruoka kun tulee pöytään niin 3 sukupolvessa syöjät ovat täysin hedelmättömiä mutta hei suurella osalla syöpä sentään. Rokotteet mitä enemmän niitä lapsiin tungetaan sitä enemmän hedelmättömyys lisääntyy sekä autismi sekä syövät. Jos kemikaalia joka tulee muovista on elimistössä tarpeeksi jälleen ollaan hedelmätön. Heräsin itse todellisiin asioihin vasta vajaa 2 vuotta sitten. Herätkää nyt tai kärsikää myöhemmin itse päätätte. Myös löytyy niitä ressukoita jotka ei usko mitä kirjoitin syystä jos toisesta. Opiskele tai ole uhri. Kaikille ei mene jakeluun vaikka mitä eteen laittaisi.

Carl Berg

hassua että muutos tapahtui abaut 5 vuodessa

5 vuotta sitten suomalaisten ukkojen speku oli vielä Euroopan parasta. Eniten siittiöitä ja liikkuivat parhaiten.

Veikkaan syyksi nettipornoa. Liika tumputtaminen laskee laatua.