Tiistai 18.6.2019

”Pekka Perä, tule julkisuuteen – tilanne ei ole hallussa”

Luotu: 
6.11.2012 16:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ministeri Heidi Hautala (vihr.).
|

Ministeri Heidi Hautala (vihr.) vaatii kaivosyhtiö Talvivaaran hallituksen puheenjohtaja Pekka Perää astumaan julkisuuteen.

Hautalan kehotus kuuluu, että Perä ”tulisi julkisuuteen ja antaisi selvityksen siitä, miten Talvivaaran jatkuvat ongelmat saadaan poistettua päiväjärjestyksestä”. Viime päivinä on puhuttu viikonloppuna ilmenneestä vuodosta kaivoksen jätevesialtaassa.

–Talvivaaran riskienhallinta pitää saada riskien edellyttämälle tasolle, viime kädessä kyse on vakavasta johtamisvajeesta - tilanne ei vaikuta olevan hallinnassa, Hautala toteaa Pekka Perälle.

–Pekka Perällä on pääomistajana ja erityisesti hallituksen puheenjohtajana velvollisuus astua esiin nyt, Hautala jatkaa.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Vaarala

Onko Suomi sekundahankkeiden luvattu maa

Julkisen sektorin lahes kaikki ohjelmistohankkeet, puolustusministeriön kopterisahlailyt, Olkiluodon pohjanoteeraus, Talvivaaran kaivos, valtion omaisuuden liki lahjoittaminen muille.... - listaa riittaa aiheeksi kysymaan:

Onko Suomesta tullut sekundahankkeiden luvattu maa.

Ja selvastikaan ylimmalla politiikan ja virkamiehistön tasolla ei osata kuin pitaisi.

Jussi Vaarala
Alanya, Turkki

Matti Hemmi

Ihan totta. On paras kun tämä todella pihalla oleva väki, laitetaan entistä enemmän pihalle höpöttämään kansakunnan kaivannaisteollisuuden ymmärtämisen täysin pihalla olemisesta. Vaarala onneksi on tajunut häipyä valtakunnasta, Hautala ei vielä.

Vesa Rutanen

Hautalan ja kumppaneiden mielestä olisi kai parempi,kun kukaan ei tekisi mitään.Milloin vihreiden toiminta on luonut työpaikkoja?Pekka Perä on sensijaan saanut huomattavan paljon aikaan.
Teollisessa toiminnassa voi aina syntyä ongelmia,mutta ne kyetään ratkaisemaan.Nythän on kyseessä muovimateriaalin pettäminen ja syy voi olla materiaalin valmistuksessa tai asennuksessa.Suomessa ei olisi yhtään työpaikkaa,jos joka risahduksesta toiminta lopetettaisiin.

Jussi Vaarala

Kaivostoiminta taitaa olla teollisesta toiminnasta vaarallisimpia monin tavoin etenkin kun ollaan veden kanssa paljon tekemisissa koska siina voi tarvata pahasti luontoa.

Siksi on kasittamatönta ja anteeksiantamatonta etta oikein ihmishengenmenetyksella Talvivaarassa on sahlailty. Yleisvaikutelma on etta ei ole homma ollut hanskassa lie koko aikana.

Kuuluuko muista kaivoksista samaa - ei.

Tapio Neva

Heidi Hautala ei ole nyt oikein ymmärtänyt asemaansa. Ei se, joka kannattaa kiintiö- ja naisjohtamista voi vaatia chauvinistisesti "isäntää itse" esille.

Ei hallituksen puheenjohtaja ole operatiivinen johtaja, vaan se, joka johtaa puhetta hallituksessa ja vastaa siitä, että hallitus kokoontuu.

Se, että isäntä itse "hoitaisi homman" olisi länsimaisen corporate governancen vastaista ja chauvinismia.

Vihreässä liitossa Ville "Neiti" Niinistö on neuvoton. Siksi Heidi "Tosimies" Hautala haluaa Pekka "Tosimies" Perälän esille hanskaamaan tilanteen.

Jotenkin tuntuu, että Heidi Hautala teki virattomaksi muutaman palstakilometrin johtamisteoriaa.

T. O. N.

Erland Salo

Ministeri Heidi Hautala älähti ja ärähti, jolloin Talvivaara Oy:n hallituksen puheenjohtajalta menivät löysät housuun. Onko Talvivaara valtion yhtiö? Käyttääkö Hautala omistajan valtaa kuten käytti sekoillessaan Finnairin asiassa?

Ministeri Hautala astui törkeästi ministeri Niinistön varpaille. Niinistölle kuuluvat tällaiset luontoon kohdistuvat ikävyydet.

Tapio Neva

Ville Niinistö kun ei ole oikeaa johtajatyyppiä. Siksi Vihreä liitto tilanteessa, jossa se ei uskalla lopettaa Talvivaaraa, mutta joka ei poliittisen uskottavuuden vuoksi voi sallia nykytilaakaan, tarvitsee muutosagentin, everstin tyttären, Heidi Hautalan, jolla on maskuliininen ja chauvinistinen käsitys johtamisesta.

Heidi Hautalalla on nyt jo toinen tossumies johdettavana. Se ensimmäinen oli Alexander Stubb ja keinona vaikuttaa pehmeällä voimalla Venäjään, oli tietenkin vaatia Gay Pridea Moskovaan. Hautalalla on niin monta kummipoikaa, että hän saa alvariinsa johtaa heitä.

Minusta tämä on nautittava tilanne ja osoitus Vihreän liiton hermostumisesta.

Corporate governance edellytti Pekan siirtymistä taustalle. Nyt kun on sitten tosijohtamisen tarve, Heidi Hautalakin vaatii häntä esille.

Naisjohtajuus, kuten Heidi Hautala, tarvitsee miesjohtajaa, kuten Pekka Perälää.

T. O. N.

PS. Ville Niinistö ei ole oikein kova johtaja.

T. O. N.

Arto Lauri

Hautala voisi avoimesti kertoa julkisuuteen, että Suomea ollaan Talvivaaran uraanisekoilujen ja urtaanikaivosten varjolla muuttamassa EU:n ydinjätekeskukseksi. Miksei tätä jo 1986 Mauno Koiviston ja Fransoi Mitterandin välistä hämärää sopimusta kukaan uskalla julkaista? . .

NATO jäsenyyuteen Suomea runnotaan, jotta saataisiin Suomeen plutoniumin ASE tuotannolle USA:n sertifigaatti. Julki vaan tällaiset aikeet.