Sunnuntai 20.1.2019

Nyt se on tieteellisesti todistettu: Kaksi kromosomia vaikuttaa homouteen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.11.2014 19:49
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tutkimus todisti tieteellisesti, että homous ei ole elämäntapavalinta.
|

Geneettinen analyysi, jossa tutkittiin 409 paria homoveljeksiä, todistaa tieteellisesti, että ihmiset syntyvät homoiksi.

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan 8- ja Xq28-kromosomit vaikuttavat miesten seksuaaliseen suuntautumiseen.

–Tämä tutkimus iskee taas yhden naulan arkkuun teorialle, että homous olisi valittu elämäntyyli, neurologi Simon LeVay kommentoi New Scientist -lehdessä.

Tutkimus julkaistiin Psychological Medicine –lehdessä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka J. Mäkinen

Samaa mieltä olen kuin parikin kirjoittajaa täällä: "Juttu näyttää olevan virheellinen, linkitetty lähdeartikkeli väittää aivan päinvastaista kuin että olisi todistettu homouden olevan synnynnäistä"

ja

"vielä ei ole todistettu tieteellisesti, että mikään geneettinen tai ympäristön aiheuttama tekijä *yksinään* aiheuttaisi homoseksuaalisuutta2.

Antti Vainio

Millähän lääkkeillä sitä geenejä muutetaan? Sen sijaan homofobiasta pääse eroon helpommin, se kun on pelkkää opittua ahdasmielisyyttä. Sinua tosin tuntuvat miesten anaalit kiinnostavan pilapiirtäjäntuotantosi perusteella niin paljon, että kyse saattaa olla peruuttamattomasta keissistä. Jaksamista!

Val Nyholm

Tutkimus tehtiin veljespareilla, naisten osalta tutkimusta ei olla vielä edes tehty. Joten yhtä lisä naulaa on vielä turha hakata, ja sun Kalle turha juhlia. Pian muuten tarkoittaa muutenkin geeneettisessä tutkimuksessa yli 10 vuotta.

Gaius Säteri

Teoriassa geenejä voidaan muuttaa lääkkeillä. Tällä hetkellä tutkitaan syöpäsolujen geenien muuttamista siten, että ne tuhoutuisivat itsestään. Geenejä on pystytty muuttamaan bakteeritasolla. Mutta kyseinen teknologia menee himan yli siitä, mihin esimerkiksi oppimaton Seta-aktiivi pystyisi.

Joten uskon enemmän homogeenin synnynäisyyteen, kuin paholaisen puuhaan. Toisaalta homogeeni on virhepainama, sillä homoudella ei ole luontaista lisääntymismahdollisuutta.

Erno Linnola

Teemu Keskisarjan suomalaista seksuaalirikollisuutta viimeiseltä 400 vuodelta käsitelleessä kirjassa tekijä hämmästeli eniten sitä miten vähän homoseksuaalisuutta oli Suomessa ilmennyt ennen 1960-lukua. Keskisarja esitti ensimmäisenä nuoren polven tutkijana sen spekulaation että homouden yleistyminen on ehkä sittenkin saattanut olla yhteiskunnallisen muutoksen mukanaan tuoma ilmiö. Tiettyinä aikoina on vain poliittisesti korrektia käyttäytyä tietyllä tavalla. 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa eläimiinsekaantuminen oli aikansa tapa olla "cool".

Jorma Harkonen

En tiedä onko poliittinen korrektius oikea ilmaisu sille, että oli viisaampaa peittää homous kuin tulla vangituksi ja jopa teloitetuksi. Tänä päivänä meillä on enemmän tietoa syistä miksi osa ihmisistä ja eläimistä syntyy homoiksi. Ja kun myös kristityt käyttäytyvät hieman inhimillisemmin vaikkakaan eivät järkevämmin, voi homokin elää jo melkein normaalia elämää. Vielä on tosin muutama kanto käännettävä ennen kuin tasa-arvo koskee myös heitä.

Jori Halmekoski

Se, että kansanryhmästä, jota on pidetty pahana ei ole olemassa kattavaa ja luotettavaa tietoa ei liene vaadi kovinkaan suurta älykkkyyttä ajattelijalta todeta, ettei se ole ihme. Eteenkään kun sieltä pimeältä keskiajalta ei ole säilyt paljon muutakaan, kuin kulttuurin palasia. Jos olet yhtään lukenut tätä älyvapaata debattia, on todettu että homous mainitaan Raamatussa, sitä on ollut olemassa "jo" silloin sen verran, että siitä kannatti vetää herne nenään ja parjata, vaikka Raamattu ei olekaan ihmiskuntaan verrattuna kovinkaan vanha. Jos olet lukenut historiaa, homoseksuaalisuus oli yleistä esim. muinaisessa Kreikassa. Ja näitähän riittää. Suurintaosaa aiheesta ei liene, kuten todettua, vain säilynyt eikä sitä ole muutenkaan varmaan kamalasti käsiteltykään. Homoseksuaalisuuden hyväsyminen on ollut "trendi" ja on taas tällä hetkellä, mutta itse ilmiö ei. Ilmiön näyttäytyminen arkipäiväisesti teille "epäcooleille" on ollut valitettavan aikasidonnaista sattuneista syistä johtuen...

Pasi Virta

Ympäristömyrkkyjä. .. aika erikoisia kun niitä tavalliset heterot on siis syöneet aikojen alusta. Luojan luomia, sinnepäin siis syytökset. Tiede antaa kohta mahdollisuuden napsia pois geeneistä"haittaavat" pois, homouden, silmien väri voidaan vaihtaa sinisiksi ja hiukset vaaleiksi. Eli itsestään muuten eteenpäin jatkuvat haitallisuudet. Kaikkein helpointa tietenkin olisi lääkitä kaikilta seksuaalisuus pois ja hoitaa jalostus yhteiskunnallisesti. Väestö voisi kohduissaan kantaa näitä ihanuuksia ja kokea siten lisääntymisen riemu.

Pasi Virta

On erikoista että fasismia ja "oikeanlaisuutta" puolustavat eivät kuitenkaan steriloi itseään. Vaikka omaa esim.ruskeat hiukset, on kuitenkin valmis tuottamaan muuta kuin arjalaista väestöä. Monet tietenkin leikkaavat hiuksensa pois salatakseen piilevän totuuden. Nyt kaikki kipinkapin lääkärille, hän auttaa. Jos ei itse ole valmis"pikku uhrauksiin" on turha sitä toisiltakaan vaatia. Monilla on myös perinnöllisiä sairauksia. On ADH:ta, migreeniä, alkoholismia, väkivaltaan johtavia geenejä, näkövikoja. .. vaikka mitä. Miksi kuitenkin halutaan että lapsi kärsii samoista? Adoptoitavia varmasti löytyy. Helppoa valittaa muiden ominaisuuksista mutta kuitenkaan ei olla itse valmiita mihinkään uhrauksiin. Tämä on itsepetosta ja melko säälittävää. Persut pahimpia tässä, peili kertoo paljon. Itsekurin puutteen.

Kaarlo Kauranen

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/Fenualoa_Tuo_s... rokotteet ja telkkari varmaan vähän vaarallisempia ku noi artikkelissa mainitut pari geeniä, en jaksa uskoa että yksittäin noi geenit olis vastuussa haluista.. addiktioista on mahdollista päästä eroon Jeesus Kristuksen avulla tai ganjalla :D oli pakko linkkaa toi kuva ku jotain arjala karjala läppää menit heittämään.. toi stereotyyppinen profiilikuvakin pisti naurattamaan, mut saako sille nauraa? :D intiaaneilla ja muillaki kansoilla tais olla joku seitsemän sukupolven sääntö miten piettää yhteiskunta pystyssä ilman sekasortoa, saa nähä mitä talvi tuo tullessaan, toivottovasti salomon saarilta tulee suomenkin katukuvaan pari neekeriä valkosine afroineen, noita mustapartoja alkaa oleen jo rasitteeks asti... sillä välin jotain turhia artikkeleita kommentoin... vittu on mullakin harrastukset ku pitäis olla flaijereita jakamassa kadulla nii jumitan sisällä ja odotan että viattoman oloset susi politiikot kääntää kelkkansa 180 astetta.. MITÄ LAKIA IHMINEN NOUDATTAISI JOS EI OSAISI LUKE LAKIKIRJAA TAI PUHUISI OMAA KIELTÄÄN, eikä suostuisi muiden alistettavaksi millään tapaa? reiluuden lakia? vai jotain MUUTA? (puuta, kuuta, suuta, luuta, huutaaaaa)

Pasi Virta

Ja"uskovaisille" tiedoksi: siinä lauseessa ei sanota mies yhtyköön keneen tahansa himosta ja irstaudesta". Koskee uskovaisia joilla kuukautiset ovat päättyneet tai siemennesteen siittiöiden määrä on vähäinen. Päivi Räsänen itse sanoi: "kaikilla meillä on himomme mutta ei niitä tarvitse toteuttaa". Näinköhän esim.jehovat sitten toimivat. Epäilen irstautta ilmenevän, uskon heikkoutta! Nyt se malka pois silmästä ja pientä itsekuria!

Pasi Virta

Jehoville ja muille"uskoville" vielä tiedoksi: raamatun pyhien lauseiden siteeraaminen muita vastaan samalla itse tietoisesti samaa rikkoen on puhdasta pyhänhengen pilkkaa! Tuomionne tiedätte! Luuletteko ettei suuri syyttäjä näe! Saati Muu. Tieten tahtoen syntiä toistava ei saa anteeksi! Ettehän vain ole tätä tehneet? Helvetissä nähdään ja tiedätte sen! Siinähän räpistelette oman tuomionne alla.

Miikka Salonen

Lueppas tuo tutkimus kokonaan ajatuksella, sen sijaan että teet vain abstraktista omaa maailmankuvaasi tukevat päätelmät. Korrelaatio ei ole heteroudessa tai homoudessa vaan siinä, että rikkinäisten perheiden heterolapset eivät mene naimisiin, mutta rikkinäisten perheiden homolapset menevät. Ray Blanchard osoitti tämän 2007 ja alkuperäisen artikkelin tekijät itse vielä kirjoittivat vahvistuksen, että juuri tähän tuo sinun mainitsemasi tutkimus päätyi:

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10508-007-9169-0

Jori Halmekoski

Mielenkiintoista, kuinka tämä homologia teitä kaappiheteroita jaksaa näin merkittävästi kiinnostaa. Mielestäni merkittävin tutkimuskohde olisi tämän yleisimmän taudin tutkiminen ("miksi heterot ovat heteroita?"), jotta se saataisiin prioriteellisesti ensimmäisenä ja vaarallisimpana pois päiväjärjestyksestä, sekun uhkaa peräti yli 80% kansasta kussakin maassa ja taudin parannettavuus on aina huono. Te hetskut olette myös huomiota herättävän kiinnostuneita homojen seksistä ja mm. takapuolesta, joten ehkä kannattaisi vain myöntää mistä oikeasti puhaltaa :).

Mikko Kangasoja

Kirjoitin neljä riviä aiheesta, sen aiheuttamaa vaivaa ei ehkä pitäisi liioitella. Joidenkin (kuten Jorin) mielestä on mielenkiintoista, että joitakuita kiinnostavat muutkin kuin omat asiat. Kiinnitin viestissäsi huomiota siihen, että seitsemännen rivin kohdalla homo puhuu takapuolesta. Eikä viestisi sävy muutenkaan vastannut kyllä lainkaan omaani (neutraalia), mikä indikoi asenneongelmasta.

Jori Halmekoski

Mielenkiintoista, kuinka tämä homologia teitä kaappiheteroita jaksaa näin merkittävästi kiinnostaa. Mielestäni merkittävin tutkimuskohde olisi tämän yleisimmän taudin tutkiminen ("miksi heterot ovat heteroita?"), jotta se saataisiin prioriteellisesti ensimmäisenä ja vaarallisimpana pois päiväjärjestyksestä, sekun uhkaa peräti yli 80% kansasta kussakin maassa ja taudin parannettavuus on aina huono. Te hetskut olette myös huomiota herättävän kiinnostuneita homojen seksistä ja mm. takapuolesta, joten ehkä kannattaisi vain myöntää mistä oikeasti puhaltaa :).

Jarno Liedes

Juuri tästä on monesti keskusteltu metodikursseilla, että uutisia linkitetään "otolliseen" aikaan, mutta itse tutkimusta on vaikea löytää ja sen sisältöön päästä kiinni, jotta opponointia ja vertaisarviointia pääsisi tekemään. Nytkin tutkimuksen abstraktiosassa jo itsessään sanotaan vähemmän konkreettisesti verrattuna uutiseen, että "vaikuttaa miehen seksuaalisuuteen" ja että "tukee käsitystä". No näitä käsityksiä on tieteessä toiseenkin suuntaan, toki niitä vähemmän uutisoidaan. Varsinkaan näin sopivassa ajankohdassa.

Toisekseen, kaksosilla tehdyt tutkimukset taas todistivat päinvastaista, että homous ei ensinkään periydy, joten miten voisi olla geneettistä? Parhaimmillaankaan mitään täysin konkreettista ei vielä ole. Hyvä alku aiheeseen "my genes made me do it", missä jo 90 - l on tiedetty, että pienellä prosentilla kaksosveljiä esiintyy yhtäaikaista homoutta mutta taas suurimmallaosalla vain toinen on. Silti, silloinkaan ei huudettu mitään "nyt se on selvitetty", koska hommahan toimii juuri kielteisesti, että jos toinen on ja toinen ei, vaikka jakavat 100 % samat geenit, miten silloin voisi muka olla perinnöllistä ? Mitään oikeastaan uutta tuossa tutkimuksessa siis ei ole.

Elia Arvlund

Täältä näet tutkimuksen: http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid...

Tosin siitä joutuu maksamaan "vuokraa" tai täysi hinta pysyvästä lukuoikeudesta.

Vuonna 2008 on myös tehty tutkimus liittyen homojen ja heteroiden aivojen eroihin. Homomiesten ja heteronaisten aivot muistuttavat toisiaan kuten heteromiesten ja lesbojen aivot toisiinsa verrattuna. Tutkimuksissa todettiin, että heteromiehillä ja lesboilla esiintyi hemisfäärien asymmetriaa, koska oikea aivopuolisko oli suurempi kuin vasen. Tätä asymmetriaa ei esiintynyt homomiehillä tai heteronaisilla, mutta heillä aivokurkiainen oli paksumpi kuin heteromiehillä ja lesboilla. Miksi siis biologialla ei voisi olla mitään vaikutusta? Tutkimustiedot:

Ivanka Savic and Per Lindström. PET and MRI show differences in cerebral asymmetry and functional connectivity between homo- and heterosexual subjects. Proceedings of the National Academy of Sciences, 2008; DOI: 10.1073/pnas.0801566105

Homomiehet poikkeavat keskenään femininiisyyden ja maskuliinisuuden suhteen kuten heteromiehetkin, sillä heterous ei tee ketään automaattisesti maskuliiniseksi eikä homous feminiiniseksi. Aivotutkimus mielestäni kuitenkin tukee sitä, miksi monet homot ovat kuitenkin jo lapsesta lähtien selkeästi feminiinejä niin ulkoisesti kuin sisäisestikin riippumatta siitä kuinka paljon miehen mallia on tarjolla. Minua yritettiin lapsesta lähtien jopa pakkokeinoja käyttäen saada "normaaliksi pojaksi" eli kiinnostumaan stereotyyppisista poikien jutuista. Pelasin kyllä pelejä ja vietin toisten poikien kanssa vapaa-aikaa ym., mutta poikkesin muista pojista selvästi ja se oli nähtävissä vanhempieni mukaan jo silloin kun olin 3-vuotias. Nykyisin näytän maskuliiniselta mieheltä, mutta sisäisesti koen paljon itsessäni sellaista mikä on selkeästi samanlaista kuin naispuolisilla ystävilläni. En koe useinkaan olevani samalla aaltopituudella heteromiesten kanssa ja siksi suurin osa ystävistäni on naisia. Sekin jo kertoo sen, että yksinkertaisesti minulle on luontevampaa olla sosiaalisessa kanssakäymisessä naisten kanssa, koska aivoni todennäköisesti ovat samankaltaiset heidän kanssaan. Kukaan ei ole minua tähän opettanut tai painostanut sillä en homoista tiennyt mitään ennen teini-ikää, mutta oman homouteni tiedostin jo lapsena, vaikken termejä tiennyt.

Pakko sen on vaan olla geeneissä, vaikkei voidakaan löytää spesifiä "homogeeniä". Tiedemiehet eivät tiedä kaikkea ihmisen perimästä tai sikiökehityksestä, joten ei voida myöskään todistaa, etteikö homous olisi synnynnäistä. Oppimisteoriat ovat kuitenkin heikkoja selittämään homoseksuaalisuutta. Heteroseksistinen- ja normatiivinen kasvuympäristö ei tehnyt minusta heteroa. Ei vaikka kuinka heteroutta päähäni tungettiin.

Jarno Liedes

Nuo samat asiat tiedän itsekin, sehän olisi paljon parempi selityskin homoudelle kuin "geenit", sillä aivokemialliset jutut ovat "työkalumme" todellisuuteen.Tällöin voitaisiin paremminkin sanoa, että homo on syntynyt tavallaan vaan väärään ruumiiseen jota se kompensoi sitten mm. käyttäytymällä homoerityisesti ja jne...

Olisi ehkä paljon helpommin ymmärrettävissäkin jos katsottaisiin asiaa vain peilikuvana.

Toisaalta sellaistakin teoriaa on heitelty, että kriittisen kauden tapahtumat voivat muuttaa ei pelkästään psyykettä (ja luoda persoonallisuushäiriöitä), mutta myös fysiologiaa pitkällä aikavälillä. Vähän kuten muistin paraneminen sitä harjoittamalla. Homoseksuaalisuus voi siis olla yhtähyvin mahdollista "syntyä spontaanisti" tiettyjen riskitekijöiden ja muuttujien kohdatessa. Ymmärtääkseni tälläinen kokemusmaailman ulottuvuus on erityisesti naisilla riski(ns. mieskokemukset).

Elia Arvlund

Miksi linkität tuota uskovaisen fanaatikon vanhaa tutkimustietoa sisältävää sivua, kun tässä jutussa mainittu tutkimus on uusinta(17/11/2014 julkaistu)? Se, että aikaisemmin ei ole voitu löytää homoudelle geneettistä perustaa ei tarkoita etteikö sitä voisi nyt löytyä.

Mikko Kangasoja

Varsinaisesti hän ei niin väittänytkään vaan kertoi vain toisenlaisista tuloksista. Lähde on kieltämättä puolueellinen.

Tutkimuksen uutuus ei ole arvo sinänsä vaan sisältö.

Uutisen tutkimuksen ongelma on, ettei se kattanut kaikkia homoja vaan vain veljekset. Se ei siis missään tapauksessa ole kattava ja tasapainoinen otos.

Elia Arvlund
Vastaus kommenttiin #22

Olipa niin tai näin, ei homoseksuaalisuus ole valinta eikä edelleenkään ole yksiselitteistä syytä homoudelle löydetty. Muussa tapauksessa minä ja moni muu homo olisi varmaan perustamassa perhettä tällä hetkellä heterona, jos voisin sellaisen valinnan tehdä. Tutkimuksessahan on todettu: "Viiden alueen kohdalla yhtenäisyys oli tilastollisesti merkitsevää, ja voimakkainta se oli Xq28- ja 8q12-geenialueiden kohdalla. Tutkijat eivät kuitenkaan vielä tiedä, mitkä näiden alueiden geenit varsinaisesti liittyvät homoseksuaalisuuteen." Eli sitä varsinaista homogeenin löytymistä ei väitettykään tapahtuneen. Mutta mielestäni koko tutkimusta ei voi mitätöidä täysin, vaikkei otannassa ollut muita homoja veljesten lisäksi.

Joillekin tietysti kaikki tutkimukset, jotka yrittävät selittää homouden geneettistä perustaa, ovat suoraan saatanasta ja helvetistä. Heille toki uppoaa vain ja ainoastaan sellaiset kestämättömät väitteet homoudesta niin kuin se, että kaikki homot ovat lapsuudessaan raiskattuja ja isättömiä ym. Olipa synnynnäistä tai ei, homous ei muutu terapialla tai lääkkeillä nykyhetkellä saatavilla olevan tutkimusmateriaalien perusteella. Joten tässä tilanteessa synnynnäisyys tai sen poissaolo ei muuta varsinaisesti mitään eikä ole peruste esim. oikeuksien rajoittamiselle.

Reko Kauranen

Alkoholismiin ja väkivaltaisuuteen on löydetty tiettyjä kromosomeja, jotka altistavat alkoholismiin ja väkivaltaisuuteen. Kuitenkaan ne eivät tarkoita että kaikki tuon perinnön omaavat tulevat alkoholisteiksi tai väkivaltaisiksi, vaan suuremmat vaikutukset on ympäristötekijöillä. Kun homoja on tutkittu niin on havaittu lievä mahdollisuus, että tietyt perintötekijät altistavat homouteen, mutta ilmeisesti ei koskaan ole riittävä selittävä tekija, vaan massiivisissa, luotettavissa tutkimuksissa , joita ovat suorittaneet homomyönteiset tutkijat, ympäristötekijät osoittautuivat suurimmiksi vaikuttajiksi.(Lähde: Ari Puonti Suhteesta siunaukseen)
Jos vedotaan siihen että minulla on kromosomit vähän tällaiset, niin minulla on siis oikeus alkoholismiin ja väkivaltaisuuteen ja tietenkin homouteen. Syntiinlankeemuksen jälkeen meidän geeniperimämme on rappeutunut koko ajan lisää, niinpä on jo tuhansia geeniperäisiä sairauksia ja uusia tulee koko ajan.
Jumala ei ole luonut meihin syntiä, vaan me olemme itse toiminnallamme saaneet sen aikaan. Olemme saaneet kirouksen päällemme samoin luomakunta ja tämän kirouksen alta on pääsy vain Jeesuksen sijaissovituksen ja lunastuksen kautta. Tämä lunastus koskee myös luomakuntaa.
Ja kuten on sanottu jäitä hattuun, yhden tutkimuksen perusteella ei voida vetää lopullisia johtopäätöksiä. Näitä homomyönteisiä tutkimuksia on kyllä tehty, sellaisia, jotka eivät kestä tieteellistä kritiikkiä. Jopa tietyt homomyönteiset tieteentekijät tunnustautuvat ennemmin propagandisteiksi kuin tiedemiehiksi, tiede on heille vain tietyn agendan esiintuomista.
Ja kyllä monet homoaktivistit muualla(myös Suomessa) painottavat että homous on tietoinen valinta ei minkään perimän pakottama.

Elia Arvlund

"Jos vedotaan siihen että minulla on kromosomit vähän tällaiset, niin minulla on siis oikeus alkoholismiin ja väkivaltaisuuteen ja tietenkin homouteen. "

Todella lapsellista argumentointia. Väkivaltaista käytöstä ei voi hyväksyttää millään ellei tietysti ole kyse itsepuolustuksesta, mutta nyt jos puhutaan vahingon teosta toisille ja myös alkoholismista, joka on riippuvuus niin nämä on täysin eri asioita kuin seksuaalisuus. Jos homous tekisi ihmisen väkivaltaiseksi ja alkoholistiksi niin silloin kyseinen vertaus olisi kestävä. Alkoholismin ja väkivaltaisuuden syntymekanismit poikkeavat jo keskenään ja aivan varmasti homouteenkin verrattuna. Seksuaalisuus ei ole vain käyttäytymistä tai mieltymyksiä vaan vahva osa ihmisen kokonaisuutta. Se muodostuu seksuaalisesta, romanttisesta ja eroottisesta ulottuvuudesta eikä kaikki ole kiinni siitä mitä oppii kotona ja mitä ei. Sen sijaan lapselle on helpompi opettaa oikeaa suhtautumista alkoholiin ja väkivaltaan vaikka tietysti rikollisia ja alkoholisteja tulee ns. "kunnollisista perheistäkin".

Olipa homous geneettistä tai ei, tieteellistä näyttöä seksuaalisuuden konversiolle ei ole. On kuitenkin vahvaa näyttöä psykiatrian osalta, että nämä muutosyritykset johtavat masennukseen, ahdistukseen ja itsetuhoisuuteen. Yksittäiset konversiotapauksetkin ovat kyseenalaisia senkin vuoksi, että moni "ex-gay" ihminen on myöntänyt, ettei sittenkään ole heteroseksuaali. Kaikenlisäksi aina esiintyy näitä anekdootteja, joilla yritetään puolustella esim. jonkin asia terveellisyyttä tai epäterveellisyyttä. Joku yli 90-vuotias henkilö voi väittää pitkän ikänsä salaisuudeksi tupakoinnin ja kieltää sen vuoksi tupakan haittavaikutukset, jotka ovat laajasti todistettavissa. Onhan hän sentään poikkeava yksilö verrattuna polttajiin, jotka ovat kuolleet tupakan haittavaikutuksiin. Tämä yksittäinen poikkeus ei anna aihetta kuitenkaan epäröidä tupakan haittavaikutuksia.

Jos homous olisi valinta, miksi esim. Islam-maissa homoseksuaalisesti käyttäytyvät ihmiset eivät sitten valitsisi heteroutta hirttoteloituksen sijaan? Homoseksuaalisuus on niissä maissa tietysti maan alla ja sharialaki vaatii, että homoseksiaktin on todistettava kolme aikuista miestä ennen kuin siitä voidaan tuomita. Kuitenkin siellä moni kärsii suuntautumisensa ja yhteiskunnan normien välisestä konfliktista, jolloin olisi helpompi valita yleisesti hyväksyttävä orientaatio. Silti homoudesta on hirteen päätynyt miehiä ja jopa alaikäisiä poikia, vaikka ovat tienneet mitä laki homoudesta sanoo. Jos homous olisi valinta heidän olisi myös huomattavasti helpompi ryhtyä suhteisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa, koska he voisivat valita heteroseksuaalisuuden. Tästäkin asiasta olen keskustellut monen länsimaissa asuvan muslimihomon kanssa ja heistä jokainen olisi mieluummin hetero, koska pelkäävät sukunsa ja perheensä hylkäävän heidät, vaikka asuvat maassa, jossa homous on laillista.

Timo Ja Annika Räty

Tämä on sitä ihmisjärjellä selitettyä, jota yritetään ihmisille syöttää, kun halutaan asioihin tieteelllinen vahvistus. Tämä asiahan ollut jo päivän selvää tuhansia vuosia ja kyseessä on SYNTI, johon me kaikki olemme osallisia. Ja siihen on vastauksena PARANNUKSEN teko eli kääntyä Jeesuksen Kristuksen puoleen ja pyytää ANTEEKSI ANTOA ja VAPAUTUSTA .

Omakohtaisena kokemuksena on se että meitä sitoo monenlaiset sielunvihollisen voimat: demonit,riivaajahenget, jotka aikaan saavat erilaisia haluja ja himoja, aivan samanlailla kun kala jää koukuun kiinni ja pysyy. Niitä ovat esim. valheen henki, vääristynyt henki, orjuuden henki, antikristuksen henki, pelon henki . Kun nämä saavat vallan hallita ihmistä niin teot, ajatukset, käyttäytyminen jne ovat niiden ohjaamia osaltaan. Jonka vallassa olet, sen orja olet. Geenit eivät vaikuta juomiseen, haureuteen, homouteen etc. Toki on asioita, joita ihminen on joutunut kokemaan elämänsä aikana, joilla on vaikutuksensa hänen elämän kehitykseen ja valintoihin. Myös suvusta tulevat asiat vaikuttavat monesti myös jälkipolvien elämässä. Esim. monissa eronneissa perheissä erot jatkavat polvelta toiselle, päihteitten käyttö jatkuu, hylkäämiset lisäävät mahdollista kiinnostusta samaa sukupuolta oleviin tai luulemaan itseään vastakkaiseksi sukupuoleksi

Ihminen on Jumalan luoma ja Hän haluaa ainoastaan HYVÄÄ meille jokaiselle. Isä, joka RAKASTAA luotuaan, vaikka olemmekin kapinallisia, haluaa vetää meidät puoleensa Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta ja antaa meille yltäkylläisen rakkautensa ja huomionsa. Kaikki tapahtuu ainoastaan Hänen ehdoillaan meidän tosi parhaaksemme. Jonka Poika(Jeesus) vapauttaa, ON TODELLA VAPAA !

Pekka Tarvainen

Ihan kiva teille, Mika ja Annika, että tiedätte geenien vaikutuksen ja kerrotte meillekin suoraltakädeltä tutkimusten olevan huuhaata ;-)

On varmaan myös mukavaa omata erehtymätön totuus ja moraali, moni voisi olla kateellinen.

Minusta tuo Jessellä spämmääminen tiedeartikkelissa, ilman pienintäkään tutkitun tiedon murusta, on aika hanurista.

Itse soitan bassoa :-)

Timo Hirvi

Ei muuten pidä paikkaansa että on synnynnäistä! Tuo vaivainen testikin jo sen sanoo, eli oliko kyseisiltä henkiloiltä tutkittu mikä oli kromosomin tila heidän syntyessä?? Jos solupuolelle mennään, niin totta, ympäristo ja kokemukset vaikuttaa niihin, joka jo se todistaa että homous alkoi siitä mitä henkilo koki lapsuudessa, yleensä vanhempien tai ystäväpiirin vaikutuksen alaisena ja millaiset tunteet se jätti ihmiseen. Pitää huomauttaa, että tällä en missään tapauksessa puolusta homoutta.

Pekka J. Mäkinen

Amadeus oli täyshomo, mutta muuttui rukouksen seurauksena täysheteroksi:

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/usko_teki_homosta...

Usein sanotaankin että kun ihminen tulee uskoon, hän saa ikäänkuin uudet geenit. Onko tässä siitä kyse, en tiedä, mutta hyvä on tiedostaa sekin että meidän lääketieteemme ei ymmärrä eikä tiedä vielä läheskään kaikkea. Rukouksella voidaan vaikuttaa ihmisen fysiikkaan monella tavoin, miksi ei siis myös geeneihin.

Lastenpsykiatrian professori Tuula Tamminen toteaa että nykyinen geeni-
ja aivotutkimus on korostamassa enemmänkin ympäristön ja kokemusten, kuin
vain annettujen geenien merkitystä. Ympäristö vaikuttaa koko ajan siihen,
miten meidän geenikarttaamme luetaan, toteaa Tamminen.

Tamminen toteaa: ”Perintötekijät ovat tärkeitä, mutta tämänhetkinen geenitutkimus näyttää kyllä pikemminkin siltä että riippuu ihmisen ympäristöolosuhteista ja kokemuksista mitkä geenit aktiovoituvat tai eivät aktivoidu. Ihmisen kokemuksista riippuu, minkälainen otos hänen geeneistään aktivoituu. Ei ole yhtä geeniä eikä geenisarjaa, joka määräisi sukupuolisen suuntautumisen. Siihen vaikuttavat usean erillään olevan geenien vaikutukset”.

Reko Kauranen

Identtisillä kaksosilla on tehty havainto että toinen on homo toinen ei. Heidänhän pitäisi ehdottomasti olla molempien homoja. Jos löytyykin joku geeni joka altistaa homoudelle, niin on olemassa myös alkoholismigeeni ja väkivaltageeni, jotka altistavat käyttäymiseen mutteivat määrää sitä. Syntiinlankeemuksen jälkeen ihmiskuntaan on tullut tuhansia mutaatioita, jotka altistavat monenlaisiin sairauksiin ja ilmeisesti uusia geenipohjaisia tauteja tulee 2-3 sukupolvessa( 20-30v) lisää.
Jumalan alkuperäisessä luomisessa ei geenivirheitä ollut.

Pekka J. Mäkinen

Yksi asia vielä ihmetyttää. Jos homotmiehet ovat naismaisia, niin miksi he ihastuvat toisiin naismaisiin miehiin. Eikö heidän tulisi ihastua pikemminkin miehekkäisiin naisiin.

Sama pätee lesboihinkin. Siis jos lesbot ovat miehekkäitä, niin miksi hekin ihastuvat muihin miehekkäisiin lesboihin. Eikö lesbojenkin kannalta olisi kokonaisvaltaisemmin tyydyttävämpää ihastua naiselliseen mieheen.

Usein onkin niin että ulkoisesti homomiespareissa toinen edustaa selvästi naista ja toinen miestä. Samoin lesboissa toinen on selvästi miesmäisen näköinen ja toinen ei. Ts. miksi siis haetaan naisen ja miehen korviketta, kun voisi saada aidonkin.

Elia Arvlund

"miksi siis haetaan naisen ja miehen korviketta, kun voisi saada aidonkin."
"Eikö lesbojenkin kannalta olisi kokonaisvaltaisemmin tyydyttävämpää ihastua naiselliseen mieheen."

Oletko tosiaan noin yksinkertainen? Siltä "aidolta" puuttuu ne sukupuolielimet joihin homoseksuaalit kokevat vetovoimaa ja miksi kukaan heteronainen haluaisi seurustella homomiehen kanssa, joka ei koe häntä seksuaalisesti haluttavana tai joka ei edes rakasta samalla tavalla kuin heteromies naista voi rakastaa? Tai miksi lesbolle olisi "kokonaisvaltaisemmin tyydyttävämpää" tulla miehen penetroimaksi, jos ei sitä halua eikä koe kiihottavana. Voin kuvitella kuinka ahdistavaa olisi kokea sisään tunkeutuminen osapuolelta jota ei halua.

Sorrut sterotypioiden viljelyyn. Ihan tiedoksesi, että naisellisia lesboja ja miehekkäitä homoja löytyy ihan yhtälailla, mutta eivät tule esille samalla tavalla, koska niin sanotusti sulautuvat joukkoon. Ihmisen seksuaalinen kiinnostus ei rakennu pelkästään sen varaan onko toinen miehekäs vai feminiini vaan se on kompleksi kokonaisuus, jota et näytä tajuavan. Se ei ole mitenkään kummallista, että miehekäs homomies seurustelee toisen miehekkään kanssa tai että naisellinen lesbo seurustelee toisen naisellisen kanssa.

Martti Niinimaa

Juttu näyttää olevan virheellinen, linkitetty lähdeartikkeli väittää aivan päinvastaista kuin että olisi todistettu homouden olevan synnynnäistä:
"Not just genetic

Whatever the results, Sanders stresses that complex traits such as sexual orientation depend on multiple factors, both environmental and genetic. Even if he has hit on individual genes, they will likely only have at most a small effect on their own, as has also been seen in studies of the genetic basis for intelligence, for example."

Mitään uutahan tässä ei ole.

Teemu Laakso

Kyllähän ihmisiä syntyy muunkinlaisilla geenipoikkeamilla. Epänormaalit geenit altistavat syövälle, Alzheimerille, kuuroudelle, sokeudelle jne. Jos objektiivisesti ajatellaan niin geenipoikkeama on geenipoikkeama, olkoon seuraus mikä hyvänsä. Jos homous tulee geeneistä niin silloinhan voisi ajatella että tämä ei ole ihmisen oma valinta ja hän joutuu uhrin asemaan. Nyt homouttaan häpeävät voivat itse asiassa iloita että tähän voidaan kehittää hoitoa kuten muihinkin geeniperäisiin tiloihin.

Pekka J. Mäkinen

http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/44201/title/Epigen...

Tomi Aalto selventää tätä uutta tutkimusta: "Homoseksualismi ei ole geneettinen taipumus eikä ominaisuus. Sen sijaan epigeneettiset muistimerkinnät elämäntavoista kuitenkin periytyvät dna:ssa aina kolmanteen sukupolveen saakka. Epigeeniset muutokset eivät muuta eliön genomia (geenisekvenssiä), mutta vaikuttavat geenien aktiivisuuteen ja niiden ilmentymiseen. Tällaiset jäljet on nykyään mahdollista jopa pyyhkiä genomista pois".

Wikipedia: "Geenien löytymisen jälkeen ei uskottu hankittujen ominaisuuksien periintymiseen. Epigeneettinen periytyminen kumoaa tämän. Esimerkiksi kasvien pakkasenkestävyyden periytymisessä geenit voivat olla passiivisia tai aktiivisia vanhempien hankittujen ominaisuuksien vaikutuksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita minkä tahansa hankittujen ominaisuuksien periytymistä, vaan kyseessä on epigeneettisen periytymisen muoto".

Huomasitten varmaan " aina kolmanteen sukupolveen saakka". Eittämättä tulee mieleen Raamatun sanat: 4. Moos. 14:18 'Herra on pitkämielinen ja suuri armossa, hän antaa anteeksi pahat teot ja rikokset, mutta ei jätä niitä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen.'

No en tiedä tarkoittaako tämä Raamatun teksti kirjaimellisesti juuri tätä homokysymystä. Joka tapauksessa näyttää tulevan jatkuvasti uutta tietoa homoudesta ja sen synnystä.

Kimmo Sirén

Huhhuh. Ensinnäkin meidän pohjoismaalaisten maitoa litkivien mutanttien ei sovi puhua kaikista mahdollisista geenimutaatioista pahaan sävyyn - tällainen objektiivisuuteen pyrkivä näkemys kannattaa säilyttää myös muissa geeniasioissa.

Kannattaa myös pysyä nöyränä lajikohtaisissa näkökulmissa, koska esimerkiksi homoseksuaalisuuden kaltainen ominaisuus ei ole ihmiselle uniikki ominaisuus, vaan sitä esiintyy useissa eri eläinlajeissa.

Myös geeneistä ja ympäristöstä puhuttaessa voidaan saada aikaan melko vaikeaselkoinen kokonaisuus, ottaen huomioon erilaiset tavat/paikat joilla ja joissa geeneihin voi kohdistua muutoksia:
- Puhtaasti periytyvä geneettinen muutos.
- Peritty epigeneettinen muutos.
- Epigeneettinen, ympäristöstä johtuva muutos (kohdussa, äidin kautta, ennen syntymää).
- Epigeneettinen, ympäristöstä johtuva muutos (syntymän jälkeen).

Ympäristökin vaikuttaa eliöihin, eikä geeniperimällä ole usein osaa eikä arpaa näissä tapahtumissa:
- Ympäristön aiheuttama muutos aivoissa ennen syntymää --> käytös.
- Ympäristön aiheuttama muutos aivoissa syntymän jälkeen --> käytös.
- Tietynlainen kasvatus --> tietoinen, malleihin pohjautuva käytös.

Ja sitten kenties se tärkein: vielä ei ole todistettu tieteellisesti, että mikään geneettinen tai ympäristön aiheuttama tekijä *yksinään* aiheuttaisi homoseksuaalisuutta. Kuten tämäkin tutkimus tarkalleen ottaen sanoo (uutisoinnista poiketen), näyttäisi siltä että näillä tietyillä kromosomeilla näyttäisi olevan vaikutusta kokonaisuuteen tilanteissa joissa tarkastellaan homoveljiä. Tämä ei ole sama asia kuin ”nyt on tieteellisesti todistettu 100% varmaksi, että…”. Tässä täytyy olla tarkka sanavalintojen kanssa siksi, ettei asiaa vahingossa yksinkertaisteta liikaa ja luoda väärää mielikuvaa yksittäisestä syystä asialle siksi, että julkisessa keskustelussa asetelma on usein ”oliko tämä oma, sairas valinta, onko henkilössä jotain vikaa” tms. tuomitseva näkökulma. Julkisen keskustelun asettama kyseenalainen moraalinen rima ei saa olla este tarkalle tieteelliselle raportoinnille.

Ja loppuun vielä se pakollinen henkilökohtainen, moraalinen puoli: yksikään muinainen uskonnollinen kirja ei puhu genetiikasta, geenimutaatioista, neurotieteistä tai muusta asiaan liittyvästä tutkimuksesta. Pieni osa uskonnollisista henkilöistä kykenee kuitenkin aina tuomitsemaan kaiken tiedon tai vähintäänkin suodattamaan sen raamatun kryptisten, moniselitteisten raamatun lauseiden kautta ja lopulta pääsemme nauttimaan siitä perinteisestä saarnasta – ”tässä kohti itse Jumala tuomitsee kaikki geenimutaatiot ja julistaa geenitutkijoiden ja neurotietelijöiden palavan helvetissä, sillä he tekivät VÄÄRIN tutkiessaan asioita! Ja tämä on totuus, sillä minä olen tämän henkilökohtaisesti näin tulkinnut yli 2000 vuotta myöhässä”.

Mutta nää on näitä. Toivottavasti meillä normaaleilla ihmisillä on kuitenkin kaikki kunnossa.

Mauri Hirvonen

TIEDOKSI: Muovi- ja kemikalisointi-kulttuuri altistaa keinotekoisille naishormonin lähteille. Mukaanlukien vaatetus. Muovisandaalit. Einespakkaukset. Hammastahnat. Mikroaaltouuni.
... Ilo todeta. Yhteiskunta ja kukin yksilöinä ja perheinä voi suojata käyttäytymisellään altistumiseen.