Perjantai 18.1.2019

Äärimmäisen harvinainen meriolento tallentui videolle – katso

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.3.2015 16:12
  • Kuva: Kuvakaappaus: Ryan Carpenter/YouTube
    Kuva
|

Filippiineillä olleet sukeltajat onnistuivat tallentamaan kameralle erään erittäin harvinaisen näyn.

Kyseessä on pyrosomida-lahkoon kuuluvia salpoja eli vaippaeläimiä, jotka muodostavat yhdessä matoa muistuttavan kolonian. Ne suodattavat ravintonsa merestä ja liikkuvat pumppaamalla vettä kehonsa läpi, ohjaten vesisuihkulla uintiaan.

Huffington Post –lehden tavoittaman meribiologin mukaan video kaltaisen näyn ikuistaminen on niin harvinaista, että sitä voi melkein pitää yhtä myyttisenä havaintona kuin yksisarvisen kohtaamista.

Videolla esiintyvän reilun metrin mittaisen ja noin kaksitoista senttiä halkaisijaltaan olevan pötkylän hento ja ilmava kokonaisuus voi parhaimmillaan kasvaa melkein parikymmenmetriseksi ja mahduttamaan ihmisen sisäänsä.

Deep Sea News -verkkosivun mukaan vain toisesta päästä auki olevaan koloniaan ei kuitenkaan kannata mennä uiskentelemaan.  Sivuilla kerrotaan tapauksesta, jossa kaksimetrisen kolonian sisältä oli löytynyt kuollut pingviini. Kyseinen eläin oli uidessaan jumittunut pyrosomida-putken kärkeen ja onnistunut läpäisemään nokallaan vain hieman vaipan seinämää. Nähtävästi koloniat ovatkin yllättävän kestäviä.

Jaa artikkeli:

Kommentit