Torstai 18.10.2018

Sotilas ampui tyttöön 17 luotia – oikeus totesi syyttömäksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.8.2010 15:54
Päivitetty: 
31.8.2010 17:55
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    13-vuotias palestiinalaistyttö ammuttiin kuoliaaksi Gazassa vuosi sitten.

Vuonna 2005 tapahtunut palestiinalaistytön kuolema Israelin luodeista on noussut tänään luetuimpien listalle brittilehti The Guardianin sivuilla. Tapaus herätti raivoa tuolloin, koska Israelin armeijan upseeri, joka tyhjensi automaattikiväärinsä lippaan 13-vuotiaaseen tyttöön, todettiin syyttömäksi sotilasoikeudessa.

Tyttö käveli koulureppuineen Israelin armeijan valvontapisteen lähettyville Gazassa, ja sotilaat ampuivat hänet peläten repussa olevan pommi. Sotilaiden ammuttua tytön ensin maahan Captain R "varmisti" kuoleman lähietäisyydeltä ampumalla muun muassa tyttöä kahdesti päähän. Ennen tätä oli julkisuuteen päässeen nauhan mukaan kuitenkin jo selvinnyt, ettei repussa ollut pommia.

Captain R -nimellä kulkevaa sotilasta ei alun perinkään syytetty Iman al-Hamsin tappamisesta vaan kuolemaan liittyvistä väärinkäytöksistä kuten aseen laittomasta käytöstä ja upseerille sopimattomasta käytöksestä. Oikeus kuitenkin vapautti hänet kaikista syytteistä.

Kuolemasta nousi suuri kohu raa'an tekotavan ja vuodetun nauhan vuoksi. Syytettyä sotilasta varoitetaan nauhalla siitä, että sotilasalueelle eksynyt on vain pieni, pelästynyt tyttö. Tytön ammuttuaan sotilas sanoi nauhalla, että tappaisi vaikka kolmivuotiaan, jos tämä liikkuu sotilasalueella.

Kuolleen tytön isä syytti tuomion julistuksen jälkeen oikeutta siitä, ettei sillä ollut aikomustakaan tuomita sotilasta.

-Tämä on pienen tytön kylmäverinen murha. Sotilas murhasi hänet kerran ja oikeus toisen kerran. Mikä on viesti? He kehottavat sotilaitaan tappamaan palestiinalaisia lapsia, isä sanoi.

Captain R puolestaan kyynelehti ja totesi yleisölle: "Minähän kerroin teille, että olen syytön". Hänen asianajajiensa mukaan kuoleman "varmistaminen" on Israelin armeijan käytäntö terroristiuhkatapauksissa.

Syyttäjän osalta juttua sotki se, että Israelin armeijan sotilas, joka oli aiemmin kertonut nähneensä upseerin ampuvan tyttöä, sanoi myöhemmin keksineensä tarinan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

artojuhani

Kyseinen tapahtuma kyllä on ollut The Guardianin nettisivuilla tänään luetuimpien uutisten listalla. Mutta kun klikkaa uutisen sieltä auki, huomaa, että sen päiväys on marraskuun 16. vuonna 2005. Iman al-Hamsin kuolema ei tapahtunut vuosi sitten, vaan 5. lokakuuta 2004.

tapio_o_neva

Kun Israel ei käy enää Suezin kriisin, kuuden päivän sodan, jom kippur -sodan jne. kaltaisia sotia, vaan harjoittaa ylivoimallaan pelkkää siviilikriisinhallintaa, tietenkin ne isänmaalliset, jotka pitävät johtopaikkoja valikoituvat koko kansan sijasta niiksi äärioikeistolaisia uskonnollisia puolueita kannattaviksi, jotka pitävät Israelin Kokoomusta, Likudia, vallassaan porvarihallituksissa ja jopa sinipunahallituksissa.

Vihreän liiton tavoite Suomessa on sama: armeijaa supistetaan niin paljon, että sinne jäävät vasemmistolaisten naurettaviksi kaikkein pahalaatuisimmat oikeistohörhöt.

tapio_o_neva

Mikä on "Captain R":n kotiosoite ja sähköposti? Hänelle olisi hyvä panna asiasta kansalaispalautetta. Ei ole oikein mahdollista, että julkista virkaa toimitetaan salassa salanimillä. Julkisen vallan käyttöön kuuluu aina vastuu.

Israelilainen tervehdys on ampua kahdesti päähän. Lienevätkä oppineet kansallissosialisteilta 1940-luvulla.

Israeilaishenkistä meininkiä 1940-luvulta.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Einsatzgruppe.jpg

Maa muuttukoon

Sanalla kun aloitettu sivulause edellyttää edeltävää pilkkua.

Automaattikivääreissä on nykyisin optiset tähtäimet vaikka ammutaankin elävään pilkkaan. Siksi olenkin asunut merkittävän osan elämästäni maissa, joissa ei ammuta silmittömästi ohikulkevia ja joissa vähemmänkin arvostetuille ihmiselle annetaan ihmisarvo.

TeHa

Uudelleen lämmitetty ja väritetty propagandajuttu. Milloin on otsikoihin päässyt silvottu ja räjäytetty juutalaislapsi, vai eivätkö kaikki lapset olekaan yhtä tärkeitä. Jopa miljoona juutalaislasta kaasutettiin ilmaan ja muistokin heistä halutaan hävittä kieltämällä holokausti. Suojellaan ja kannatetaan islamia, joka opettaa vihaa ja ihannoi lastenkin marttyyrikuolemaa.Hamasin päämääräkin on kaikkien juutalaisten ja kristittyjen,myös lasten, hävittäminen maan päältä. Miksi näin?

buuri johannesbuurista

Ja sitäpaitsi tekopyhät jeesustelijat, ette tunne asian yksityiskohtia - EI edes uutisten tekijät tunne, koska:

Middle East's Western Media Hypocrisy, Double Standards Out of Control
http://www.hudson-ny.org/1481/middle-east-western-media

IDF:n sotilas teki oikein, aikaisemmissa tapauksissa joissa sotilas ei toiminut, niin seurauksena oli pömmi ja ruumiita.

Participation of Children and Teenagers in Terrorist Activity during the "Al-Aqsa" Intifada, Jan 2003

During the Al-Aqsa intifada we have witnessed an evolving phenomenon of the exploitation of teenagers and children by various terrorist organizations in order to perpetrate terrorist attacks, among them suicide attacks against Israeli civilian and military targets. Children and teenagers between the ages of 11 and 18 have over the past few months carried out suicide and other terrorist attacks in which innocent Israeli civilians have been killed and injured. In addition, Israeli security forces apprehended a considerable number of these teenagers and children prior to the perpetration of the terrorist attacks. Terrorist organizations exploit the innocent look of children and teenagers, which does not arouse suspicion and enables them to blend into populated areas. In addition, these children and teenagers, who have not yet reached adulthood, are more susceptible to the terrorist organizations' influence and the recruitment of suicide bombers.
...
http://www.mfa.gov.il/MFA/MFAArchive/2000_2009/2003/1/Participation%20of...

tapio_o_neva

Käsite "jeesustelu" sopii erittäin heikosti pääasiassa juutalaisten israelilaisten toimintaan, koska juutalaiset eivät tunnusta juutalaista Jeesusta.

On tietenkin myös niin, etteivät ortodoksijuutalaiset tunnusta Israelin valtiota raamatulliseksi Israeliksi. Siionismin teologinen puoli on Puolan, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Venäjän marksilaisten ja ateististen juutalaisten kehitelmä, jota Israelin valtio pitää valtioaatteenaan.

Israel ei ole Jahven valtakunta, teokratia, eikä se ole ihmisten valtakunta, kansanvalta, vaikka sillä on parlamentaristiset valtiopäivät ja representatiivinen figuuri presidenttinä. Edustuksellisinta, mitä monikaan presidentti ei ole tehnyt, on yhden Israelin presidentin kunnostautuminen useammassa kuin yhdessä raiskaustapauksessa, josta Putininkin kiirehti onnittelemaan Israelin Moskovan suurlähettilästä siitä, että presidentti on vielä mieskunnossa.

Israelin virallinen nimi on Israelin valtio, koska uskovaiset eivät hyväksy tasavaltaa, ihmisvaltaa eivätkä vapaamieliset jumalvaltaa, rabbivaltaa iranilaiseen tapaan.

Olen jotenkin taipuvainen uskomaan, ettei raajarikoksi ammuttua 13-vuotiasta olisi tarvinnut enää ampua kahdesti päähän murhaamistarkoituksessa.

Kansallissosialistitkin murhasivat ennalta ehkäisemistarkoituksessa, mutta tämän ylistäminen on jotenkin poliittisesti epäkorrektia.

Israel esiintyy eurooppalaisena sivistysvaltiona ja olisi halukas NATO:n jäsenenä vetämään kaikki muutkin keittämäänsä Lähi-idän liemeen. Länsimaisuutta edistetään suorittamalla salamurhia, joita eivät tee enää edes Neuvostoliiton kansainvälisoikeudellinen seuraajavalto Venäjän federaatio eivätkä Yhdysvallat kuin rajatuissa tapauksissa. Lisäksi israelilainen tervehdys niin palestiinalaiselle varhaisteinille kuin myös turkkilaiselle humanitaarisen avun työntekijälle on ampua kahdesti päähän.

Ilmeisesti siionisteja pitäisi tervehtiä vain komposiittikypärä päässä. Hehän pitävät kaikkia muita ali-ihmisinä.

Jani K. K. L.

Lukematta kaikkia viestejä, niin ei liene yllätys jos joku on jo lyönyt pöytään antisemitismikortin tai sen tulee tekemään.

Se on puhdasta kaksinaismoralismia.

On se kumma, miten joku voi johonkin historialliseen julmuuteen vedoten perustella omien tekojensa oikeutusta, kuten tekee yksi kokonainen kansa.

buuri johannesbuurista

Koittakaa jo lapsukaiset ymmärtää, että palestiinalais terroristit käyttivät tyttöä syöttinä.

Samaan aikaan toinen lapsukainen oli valmiina pommin kanssa ja terroristit ampuivat kaikkea liikkuvaa. Tämä tyttö oli syötti ja ansa.

Koska sotilaat toimivat oikein ja nopeasti, terroristien isku epäonnistui - mutta tietämättömien idioottien ansiosta propaganda ja valhe leviää.

Valheellinen uutinen, arabi-viha-propagandaa.

Maailma olisi parempi paikka, jos Neuvostoliitto olisi onnistunut tehtävässään hävittää Suomi.

buuri johannesbuurista

Kyllä toivoisi suomalaisilta (maailman viisaimmilta) toimittajilta hieman edes tutkivaa journalismia - eikä viha propagandaa. Kopiointi Guardianin - vasemmistopopulistien - uutissivuilta ei johda pitkälle.

Myös kehottaisin kaikkia muitakin aivoinvalideja tutustumaan tähän 5 vuotta vanhaan uutiseen - kriittisesti.

Voi aloittaa, vaikka tuosta:
http://www.opposingviews.com/comments/interesting--85

1) Väite useista luodeista on VALE.

2) Kapteeni (ampuja) ei ollut juutalainen! - Mites nyt pikkunatsien suu pannaan, mutruunko?

Alussa komppanian sotilaat valehtelivat, koska halusivat päästä eroon vihaamastaan kapteenistaan - joka ei ole juutalainen.

Mites nyt, natsit ja terroristien nuolijat - missä tehtävässä natsen olisi pitänyt onnistua.

ELI summasummarum - tytön ampunut IDF:n sotilas ei ollut juutalainen, hei pikkuhitlerjugend - meneekö suu mutruun?

buuri johannesbuurista

Teillä arabien/palestiinalaisten ystävillä on aina valhe valmiina palestiinalaisten tekemille hirmutöille.

Teidän vihanne juutalaisia kohtaan ei eroa natsien ajattelusta ja teoista. Te olette saman hirveyden samapuoli. Naisten- ja lapsien tappajia.

Valheella ja viekkaudella yritätte levittää tuhoa, hävitystä, murhaa ja orjuutta.

moro

En minä vihaa juutalaisia. Minä rakastan heitä. Aivankuin palestiinalasiakin.
Minä vihaan Israelilaisia- ja Israelin raakalaismaista politiikkaa, joka oikeuttaa murhaamisen.
Mm. suomalainen rauhanturvaaja murhattiin Israelin toimesta. Ei edes anteeksipyyntöä. Hävetkää te Israelin ystävät- ja muut Israelilaiset. Te olette tappajakansa, yleistettynä, aivankuin tekin yleistitte natsit koko kansaksi.
Se myötätunto jota olette saaneet, on ulosmitattu teidän itsenne toimesta jo kauan sitten.

buuri johannesbuurista

En minäkään vihaa juutalaisia. Minä rakastan heitä. Aivankuin palestiinalaisiakin.

Minä vihaan terroristejä ja arabimaiden raakalaismaista politiikkaa, joka oikeuttaa murhaamisen.

Mm. suomalainen rauhanturvaaja murhattiin arabiterroristijärjestön - Hezbollah - toimesta. Ei edes anteeksipyyntöä. Hävetkää te terroristien ystävät- ja muut arabit. Te olette tappajakansa, yleistettynä, aivankuin natsit koko kansaksi.

Se myötätunto jota olette saaneet, on ulosmitattu teidän itsenne toimesta jo kauan sitten.

moro

Minä en ole palestiinalainen. Enkä ole terroristi. Olen Suomalainen ties kuinka monessa polvessa. Minulla on aivot, joilla on kyky erottaa väärä oikeasta.
Israel on tämän ikuisuus-sodan konna. Erittäin vaarallinen konna.

Terrori-iskut naurettavilla raketeilla loppuvat heti, kun Israel hyväksyy palestiinalisille oman valtion.
Jos Israelilla ei olisi maailmanpoliisi USA:n tukea, se olisi laitettu ojennukseen aikapäiviä sitten.
Israelin hirmuteot ovat löyhän USA-tuen takana- ja se on yhä löyhempi- ja löyhempi.
Kohta tulee löylyttäjä...

buuri johannesbuurista

Arabimaat ja isläm ovat tämän ikuisuussodan konna. Erittäin vaarallinen konna.

Terrori-iskut murhaavilla raketeilla loppuvat heti, kun EU ja USA lopettavat avun antamisen terroristeille eli palestiinalaisille ja arabimaille.

Jos Israelilla ei olisi USA:n tukea, se olisi rikollisten ja murhaajien toimesta tuhottu jo aikapäiviä sitten. Onneksi USA on olemassa eikä pikkuhitlerjuugendit ja kommunistit ja islämistit pääse tekemään tuhojaan.

Arabimaiden ja terroristien hirmuteot ovat löyhän islämin takana- ja se on yhä löyhempi- ja löyhempi.
Kohta tulee löylyttäjä...

Diagnoosi:

1) Viherveripunavasemmistopopulismi
2) Märät unet natsiuniformuisista miehistä
3) Isläm

En luettele vähä-älyisyyttä, koska yhden tai useamman yo. kohdan omaava persoona täyttää ominaisuuden.

moro

Israelin tapa sotia, on ilmeisesti raukkamaisinta sodankäyntiä koko sotahistorian ajalta.
Eräs maailman velkaisimmista maista käy sotaa huippunykyaikaisilla aseilla kivittäjiä vastaan.

Israel- ja vain Israel on lähi-idän rauhan jarru. Ne eivät raakalaisina voi antaa palestiinalaisten perustaa omaa valtiota. Ne mieluummin orjuuttavat palestiinalaisia. Pitävät heitä nälässä- ja tappavat heitä jopa vain huvin vuoksi.

Natsit ovat olleet Israelilaisille korkeakoulu nöyryyttämisen taidossa- ja sitä ne toteuttavat.
Inhottava valtio kertakaikkiaan. Todellinen roistovaltio, joka pitäisi laittaa kuriin- ja vielä sekin päivä koittaa..

buuri johannesbuurista

Arabien tapa sotia, on raukkamaisinta sodankäyntiä koko sotahistorian ajalta.

Eräät maailman velkaisimmista maista käy sotaa ja muurhaa lapsien ja naisten suojissa.

Arabimaat ja vain arabimaat ja isläm on Lähi-Idän rauhan jarru. Arabit eivät raakalaisina voi antaa israelilaisten elää rauhassa omassa valtiossa. He mieluummin orjuuttavat nk. palestiinalaisia ja käyttävät heitä murhaamisen proxynä. Pitävät heitä nälässä ja tappavat juutalaisia vain huvin ja uskonnon vuoksi.

Natsit ovat olleet arabeille korkeakoulu ja esikuva nöyryyttämisen taidossa- ja sitä he toteuttavat.

Inhottavia valtiota kertakaikkiaan. Todellisia roistovaltiota, jotka pitäisi laittaa kuriin- ja vielä sekin päivä koittaa...

WWII:n jälkeen useita kymmeniä natsikapiaisia löysi turvapaikan Egyptistä jossa he saivat johtavia armeijan tehtäviä ja olivat arkkitehteinä Isaelia vastaan käydyissä sodissa aina vuoteen -73 asti.

- Kaikki detailit löytyy, kunhan etsii vaikka googlesta.

Nämä natsit, kuinkaollakkaan, myös kääntyivät islämin uskoon.

Egypt faces questions on Nazi fugitive's past:
http://www.msnbc.msn.com/id/29058048

moro

""Eräät maailman velkaisimmista maista käy sotaa ja muurhaa lapsien ja naisten suojissa.""

Turha peesata peilikuvan lailla. Israelilaiset ovat peilikuva toisen maalimansodan natseille.
Katso peiliin ja oivalla totuus.

Israelin viimeisimmistä hirmutöistä, joissa murhattiin avustustyöntekijöitä on magaaperi teurastus.

Laiva, joka yritti viedä apua Israelin törkeällä tavalla rääkkäämille Gazan saarron kärsijöille, olkoon esimerkki Israelin rikollisesta tavasta toimia yhteisellä maapallolla.

Jonakin päivänä Israel saa sen mitä on kerjännyt,- siihen uskon- ja silloin kaikki sanovat: Tuo oli odotettavissa.

buuri johannesbuurista

Vihasi pursuaa jo korvista ulos ja sokaisee sen ainokaisen aivosolusi.

Turha huudella takaa. Arabit ovat peilikuva toisen maailmansodan natseille.

Katso peiliin ja oivalla totuus:

1) WWII natsirikolliset saivat turvapaikan arabimaissa, eniten heitä meni Egyptiin.

2) Suosituin kirja arabimaissa koraanin jälkeen on Hitlerin Mein Kampf

Palestiinalaisterroristien viimeisimmistä hirmutöistä, joissa murhattiin avustustyöntekijöitä on magaaperi teurastus.

Laiva, joka yritti viedä apua terroristeille jotka törkeällä tavalla rääkkäävät Gazan asukkaita ja murhaavat juutalaisia, olkoon esimerkki terroristien nuolijoiden rikollisesta tavasta toimia yhteisellä maapallolla.

Jonakin päivänä arabimaat saa sen mitä on kerjänneet,- siihen uskon- ja silloin kaikki sanovat: Tuo oli odotettavissa.

TeHa

Vähän jää jäljelle Israelin roistomaisuudesta,vaikka Moro yrittääkin rautalangasta vääntää tapauksia omien ennakkoasenteidensa mukaisiksi. Ei kukaan tykkäisi joutua pommituksen kohteeksi, ei Israelin asukkaatkaan.Kun ei pommmien tulo muuten lopu, pitää pommittajat saartaa. Ihan ymmärrettävää. Mikäli suomalaisia pommitettaisiin esim. Helsingissä, huudettaisiin pian armeijaa apuun.
Rauhanaktivistit ja avustustyöntekijät ovat vain hämäystä. Hyökkäyksen laivoja tarkastaneita sotilaita vastaan tekivät IHH:n Islamilaiset terroristit, jotka olivat kaikkea muuta kuin idealisteja ja aseettomia. Hamas ei edes huolinut "avustusta", josta aseet oli otettu pois. Tappamaan olisi pitänyt päästä. Israelin syyttäminen oli näiden marttyyriksi haluavien terroristien tarkoituskin. Hyvin näkyy joillekin sinisilmäisille menevän perille.