Maanantai 17.6.2019

MTV3: Outo havainto – narkolepsia iski rokottamattomiinkin

Luotu: 
8.9.2010 11:29
Päivitetty: 
8.9.2010 11:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Narkolepsia on lisääntynyt jostain syystä. Rokote ei näytä syylliseltä.

Ruotsin lääkeviraston alustavan tutkimuksen mukaan narkolepsia on lisääntynyt yhtä paljon Pandemrix-rokotetuilla ja rokottamattomilla, kertoo MTV3.

Tukholman läänin alueella on sikainfluenssan aikana todettu lapsilla kuusi narkolepsiatapausta, kun aikaisempina vuosina tapauksia ei ollut edes joka vuosi. Kuudesta sairastuneesta lapsesta neljä on saanut Pandemrix-rokotteen, kaksi ei ole saanut rokotetta.

Sikainfluenssapandemian (H1N1) aikana Tukholman läänin yli 18-vuotiaista kymmenen on sairastunut narkolepsiaan. Viisi sairastuneista on rokottamattomia, viisi on saanut sikainfluenssarokotteen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastotutkija Jukka Jokinen toteaa MTV3:lle, että tutkimustulos on toistaiseksi luotettavinta tietoa tästä yhteydestä, mutta se ei missään tapauksessa vielä riitä. Lisää huolellista epidemiologista tutkimusta tarvitaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jape

..kun missään muualla maailmassa ei tunneta yhteyttä rokotuksen ja narkolepsian välillä?

Isoissa maissa rokotettiin kymmeniä miljoonia ihmisiä joten kai sieltä olisi kuulunut uutisia jos näissä olisi jotain yhteyttä.

Mutta saatiinpa julkisuuden avulla sopivasti lisättyä rokotuskielteisyyttä. Jää nähtäväksi keitä syytellään jos tulee sellainen pandemiä joka tappaa kaikki rokottamattomat.

shemeikka

Rokotuksen vastustajat ovat toimineet tunteiden vallassa, menneet mukaan aiheettomaan hysteriaan. Ei nähdä metsää puilta. Kuvaava on MarkkuK:n kommentti yllä: hän puhuu kahdesta tapauksesta, kun on kymmeniä miljoonia rokotettuja jotka eivät ole sairastuneet. Poljetaan muurahaisten päälle kun elefantit juoksevat vieressä vapaina.

Julistaja

Median on pakko keksiä aina vain uusia juttuja,
jotka takaavat lehtien levikin. Ja TV -uutis-
toimitukset jauhavat sitä samaa soopaa.

Kansaa on peloteltava, jotta se ostaa lehtiä.

Rokotuspelottelu levisi mediassa kuin paraskin
virustauti. Loistavaa! Hykertelevät lehtien
kustantajat.

Median edessä viranomaisetkin olivat voimatto-
mia ja rokotukset keskeytettiin. Rajaton on
median mahti.

ksr

"Outo havainto – narkolepsia iski rokottamattomiinkin"

Pikemminkin outo uutinen. Uutinen olisi ollut, jos narkolepsia olisi jotenkin mystisesti hävinnyt. Nythän näyttäisi siltä, että entisen suhteellisen matalan perustason lisäksi on tullut lukuisa joukko uusia sairastuneita.

Hietsuarska

Tosi vaarallinen rokote kun sairastuttaa nekin jotka sitä eivät ole edes saaneet!

Tosin minä epäilen että kyseinen tauti on aiheutunut vedestä, kuulemma kaikki sairastuneet ovat aiemmin nauttineet vettä. Vesi on siis heti kiellettävä...

Tlo

Huomisen uutinen: liukas keli ei aiheuta kaatumisia, eikä rattijuopumus onnettomuuksia!

Kaaduin nimittäin eilen katukiveykseen ja loukkasin käteni. Ei ollut yhtään liukasta. Voitaisiinkin jo vihdoin haudata se myytti että liukkaus aiheuttaa kaatumisia.

Työkaverini ajoi autollaan ojaan täysin selvin päin. Kaikki nämä kuljettajien puhallutukset voidaankin lopettaa, sillä tämä todistaa ettei rattijuopumus aiheuta onnettomuuksia.

Keksikääpäs lisää. Ehkä joku lopulta ymmärtää mikä tästä uutisesta tekee niin naurettavan.

Reino Alho

Sekin, että kansalaiset ulkoilevat paljain päin pakkasessa. Ja pakkaskelejähän menneenä talvena riitti. Joten päänsä palelluttaneita lienee monia. Nykylääkärit ilmeisesti kuitenkin kuvittelevat, että olemme uutta rotua, joka selviää vaatteitta pakkasessa. Jokainen tiesi ennen, miten asia on, mutta uusavuttomuus on tullut tilalle.

pellava

- jälleen kerran.

Tilanteessa ei ole mitään outoa, paitsi niille jotka tuomitsivat rokotuksen syypääksi narkolepsiatapauksien lisääntymiseen ilman mitään perusteita.

Sikaflunssa on samaa kantaa kuin ns. Espanjantauti, jonka aikana (ennen rokotteen keksimistä) narkolepsiatapaukset myös lisääntyivät huomattavasti. Mitään yllättävää tai outoa ei ruotsalaisten tiedotteessa siis ole.

makemäki

Suomalaiset ovat perin herkkäuskoista kansaa. Tässäkin asiassa moni repi pelihousunsa pelkän epäilyn takia ja sätti maan rakoon kaikki viranomaiset ja rokotetehtaat. Politiikassa näitä perättömiä huhuja viljellään koko ajan mm. Matti Vanhasen kohdalla ja kansaan uppoo mikä tahansa kielteinen asia kenestä tahansa.

Vino Pino

Outo on outoa sille, joka ei ymmärrä laajempia kokonaisuuksia, vaan elää media-maailmassa, jota ei kuulemma voi vastustaa. Se tietää totuuden ja pystyy pudottamaan ministeritkin palleiltaan. Sitä ruokkivat kiihkoon itsensä siivittämään pystyvät yksinkertaiset ihmiset, jotka vielä parisataa vuotta sitten polttivat lajikumppaneitaan noitina ja lynkkaavat milloin mitäkin omassa kostonhimossaan.

Tomppak

Miten mä uskon että nyt pimitetään tämäkin asia totaalisesti ja sekoitetaan asioita.
Oliko tamiflun ainesosat mitä, voiko se olla yksi aiheuttaja?
Mistä tuo sitten tulisi, margariinistako?

REXILEX

Narkolepsia asiassa on selkeästi toinen pohja, syy-yhteyden löytäminen, ei ole todellakaan aina niin itsestään selvää.

Varmasti useimmilla vartuneimmilla ihmisillä, on kokemusta tapahtumista, joissa lääkäri on erehtynyt, eikä perehtynyt asiaan riittävän hyvin.
Monasti diagnoosi perustuu, samankaltaisiin oireisiin, päätös tehdään sen perusteella, ( kuten oikeuden enakkotapaukset, ja annetaan sama "tuomio" ).

Näihin Narkolepsiatapauksiin, kuitenkin käytetään enemmän aikaa ja tutkijoita asialle on monta; Kyllä homma valkenee, kun asiaa on selvitetty riittävästi.

TAIVAS ORGANISAATIOT, lain, luomakunnan ja intersubjektiivisen edun valvoja.
Ilkka V T Juutilainen - Juudaan Kuningas, .. 09.09.2010.