Keskiviikko 16.1.2019

Vaalikaaos Ruotsissa: ”Väärin laskettu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.9.2010 14:16
Päivitetty: 
23.9.2010 14:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvassa äänten laskua Göteborgissa.

Vaaliviranomaisten mukaan Ruotsin valtiopäivävaalien ääntenlaskennassa on tehty vakavia virheitä ainakin Värmlannissa, kertoo ruotsalainen iltapäivälehti Expressen.

Juuri Värmlanti oli yksi niistä vaalipiireistä, joissa äänestystulos oli todella täpärä. Lehtitietojen mukaan porvariallianssi jäi siellä vain seitsemän äänen päähän lisäpaikan saamisesta.

Hylätyt äänet pitäisi sulkea erityiseen pussiin ja liittää mukaan selvitys hylkäämisperusteista. Esimerkiksi osa Arvikan kunnassa hylätyistä äänistä oli irrallaan, eikä pussiin suljettuina. Värmlannin vaalivastaava Gith Nilsson kertoo Expressenille, että kyse oli noin 50 äänestä.
Nilsson myös kritisoi Arvikan kunnan äänten hylkäämisperusteita ja pohtii, että kenties osaa hylätyistä äänistä ei olisikaan pitänyt hylätä.

Virheet voivat johtaa uusintavaaliin Värmlannissa, Expressen kirjoittaa. Näin voi tapahtua, jos joku valittaa vaalien tuloksesta. Kuka tahansa äänestyskelpoinen voi tehdä valituksen.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ksr

"Virheet voivat johtaa uusintavaaliin Värmlannissa, Expressen kirjoittaa. Näin voi tapahtua, jos joku valittaa vaalien tuloksesta. Kuka tahansa äänestyskelpoinen voi tehdä valituksen."

Jos näin todella on, mikä lienee todennäköisyys sille, että kukaan ei valita.

Turtunut

Koomista tuo ruotsin touhu.

Kun on väärä lopputulos vaaleissa alkaa löytymään "unohtuneita" äänestylippuja ja kun vieläkin on väärä lopputulos niin alkaa ilmenemään että "hei noi laskettiin väärin". Eiköhän ne vekslaa tuota äänestystä että saadaan sopiva äänestystulos tehtyä.