Maanantai 23.10.2017

Tilanne päällä Arlandan lentokentällä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.9.2010 09:42
Päivitetty: 
25.9.2010 10:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva Arlandasta.

Kanadasta Pakistaniin matkalla oleva lentokone on laskeutunut Tukholmaan pommiuhan vuoksi. Koneessa on 273 matkustajaa. Arlandan lentokentällä on voimassa suurhälytys, Yle kertoo.

Poliisin mukaan lentäjä ilmoitti Arlandan kentän lennonjohdolle kyydissä olevasta henkilöstä, jolla uskotaan olevan räjähde mukanaan. Konetta on vastassa 15 poliisipartiota, minkä lisäksi erikoisjoukot on lähetetty paikalle. Ylen mukaan poliisi piirittää lentokonetta.

Ruotsin poliisi ei tiedä tarkasti, mitä koneen matkustajille on kerrottu laskeutumisen syystä. Ilmapiiri koneessa on joka tapauksessa pysynyt rauhallisena.

STT:n kirjeenvaihtajan mukaan myös lentokentän terminaalissa on rauhallista eikä draamasta ole näkynyt muuta kuin paikalle saapuvien viranomaisautojen joukko.

Epäilty on pakistanilainen, jolla on Kanadan passi.

Lentokone on ohjattu eristetylle alueelle. Viranomaiset ovat olleet yhteydessä koneen lentäjään, ja heidän tiedossaan on, missä epäilty istuu. Miestä ei ole kiinniotettu koneessa, vaan poliisi yrittää luoda häneen yhteyden.

Boeing 777-mallia oleva kone oli matkalla Torontosta Karachiin. Ruotsin poliisin mukaan Kanadan viranomaiset ottivat alun perin yhteyttä koneen lentäjään ja varoittivat mahdollisesta epäilyttävästä matkustajasta.

Kanadalaisviranomaiset puolestaan olivat saaneet varoitussoiton naiselta, jonka henkilöys ei ole Ruotsin poliisin tiedossa.

Arlandan mukaan tapaus ei sotke muuta lentoliikennettä, vaan lennot kulkevat aikataulussa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit