Sunnuntai 20.1.2019

Kohu Norjassa: Sotilaat tappavat innoissaan Afganistanissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.9.2010 12:41
Päivitetty: 
27.9.2010 12:45
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Osa norjalaisista sotilaista nauttii Afganistanin kärjistyvästä tilanteesta.

Afganistanissa toimivien sotilaiden lehtilausunnot ovat nostaneet hälyn Norjassa. Yksi norjalaissotilaista luonnehtii Alfa-aikakauslehden haastattelussa taistelua seksiäkin paremmaksi kokemukseksi.

Useimmat norjalaiset toimivat alueella, jonka turvallisuustilanne on vuodessa heikentynyt selvästi. Aseellisia välikohtauksia syntyy yhä useammin, mutta jotkut sotilaat tuntuvat olevan tyytyväisiä kehitykseen.

–Afganistaniin ei värväydytä maailmaa pelastamaan vaan olemaan mukana kunnon sodassa, sotilaat sanovat.

Norjalaissotilaiden asenteet raaistuivat sen jälkeen, kun yksi heistä sai surmansa tammikuussa. Esimerkiksi sotilaiden tarkastamien talojen seiniin spreijattiin tappouhkauksia, jos asukkailla arveltiin olevan kytköksiä talebaneihin.

Norjan puolustusministeri ja puolustusvoimien johto tuomitsivat julkitulleet kommentit maanantaina.

Alfa-lehti ilmestyy lokakuun alussa, mutta Verdens Gang -lehti julkisti sen tietoja maanantaina.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

JesperPanda

Aika sairasta TYKÄTÄ tappamisesta, olkoon sotaa tai mitä tahansa. Ei kellään ole oikeutta viedä toisen henkeä. Varsinkaan Norjalaisilla, jotka eivät oikeastaan liity kyseiseen sotaan millään tavoin. Spreijaavat siviilien talojen seiniä pelotteluksi.. ompa rohkeaa ja nykyaikasta toimintaa. En pidä tuollaisia ihmisiä KUNNON miehinä, jos eivät osaa asioita selvittää muuten kuin pelottelemalla, tappamalla ja sikailemalla. Sairasta, että tuollaiset saavat vapaalla jalalla liikkua..

MarkusH

Sotilaat tykkäävät sotimisesta!

Huh! Enpä olisi tuota arvannut. Luulin, että sotimiseen osallistuivat henkilöt, jotka eivät pidä sotimisesta ja vastustavat tappamista.

Suurin osa sotilaista on siellä hakemassa jännitystä ja adrenaliinisyöksyjä - ja mitä niihin tulee, veikkaan, että harva asia vetää vertoja tulitaistelulle. Luuletko, että sotilaat lähtevät Afganistaniin jostakin "kutsumuksesta parantaa maan oloja"? :)