Maanantai 25.9.2017

Raamattu ei tuota tarpeeksi voittoa - oikeuteen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.10.2010 12:42

Suuttunut osakkeenomistaja on päättänyt viedä amerikkalaisen Raamattu-sivuston oikeuteen. Syy on se, että sivusto ei tuota omistajilleen tarpeeksi voittoa. Kyse on siviilikanteesta, jossa Bible.comin johtoryhmää syytetään laiskuudesta ja kyvyttömyydestä.

Kanteesta kertoo Reuters.

Osakkeenomistajan mukaan Bible.com-verkkosivu (Bible = Raamattu) on kaupallinen "kultakaivos" pelkästään nimensä vuoksi. Jotkut lähteet sanovat, että Bible.com-osoitteen käypä kauppahinta olisi jopa suurempi kuin vastikään myyty sanakirjaa tarkoittava Dictionary.com. Jälkimmäisestä maksettiin aiemmalle omistajalle yli 100 miljoonaa dollaria.

Tällä hetkellä Bible.comin kaupallistaminen ei ole kovin onnistunut, valittaa omistaja. Hän vaatii johtoryhmää joko myymään osoitteen tai keksivän osoitteelle rahanarvoista käyttöä.

Bible.comin rekisteröi muudan arizonalainen pappi vuonna 1996. Hän maksoi osoitteesta 50 dollaria ja sai heti perään ostotarjouksen 100 000 dollarilla.

Pappi haluaa kuitenkin jatkaa osoitteensa maltillista kristillistä sanomaa julistavaa linjaa. Sivustolla tarjoillaan muun muassa tulkintoja Raamatusta. Bisnestä pappi kertoo tekevänsä kristillisen etiikan mukaan.

Uutistoimistot seurannevat tapausta mielenkiinnolla.

 

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ateisti

Kristilliset perusarvot, ahneus, pelko ja viha, on pidettävä kunniassa.

Suomessa ovat viime päivien aikana päällimmäisinä olleet viha (arvoista vahvin) ja pelko, mutta ahneus ei halua pudota kelkasta. Tästä osoituksena kansanedustaja Lauri Oinosen (kesk.) vaatimus korottaa valtiokirkkojen yhteisöverotuloista saamaa jako-osuutta samaan aikaan, kun yli 34 000 ihmistä on eronnut valtiokirkoista vain 11 päivän aikana.

Amerikassa kuluttajien on oltava valmiit maksamaan tuotteista vapaaehtoisesti. Suomessa asiaa ei hoideta markkinoiden kautta, vaan pääasiassa verotuksen eli väkivallan avulla.

Jos kristillisten perusarvojen vaikutus rapautuisi Suomessa, uskonnon vaikutusvalta putoaisi nopeasti lähemmäksi sen "luonnollista" voimaa, siis paljon alle puoleen nykyisestä. Mutta tätä ei edustajiemme enemmistö tietenkään halua (vielä).