Keskiviikko 16.1.2019

Demokraatit jyrättiin USA:ssa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.11.2010 07:06
  • Kuva: EPA / All over Press
    Kuva
    Republikaanit otti selkeän enemmistön kongressin edustajainhuoneessa.

Republikaanipuolue on saavuttanut maanvyöryvoiton Yhdysvaltain kongressivaaleissa. Se sai haltuunsa edustajainhuoneen enemmistön demokraateilta selkein luvuin.

Republikaaneille olisi riittänyt 39 uutta paikkaa 435-jäsenisessä edustajainhuoneessa, mutta sen uskotaan saavan ainakin 52 uutta paikkaa, mahdollisesti useampiakin.

Tämä tarkoittaa sitä, että demokraattien Nancy Pelosi joutuu luopumaan edustajainhuoneen puhemiehen virasta. Hänen tilalleen tulee republikaanien John Boehner.

Demokraatit pitänevät hallussaan enemmistön satajäsenisessä senaatissa, mutta he menettivät useita paikkoja. Esimerkiksi Pennsylvaniassa ja Illinoisissa senaattikisat ovat olleet niin tasaväkisiä, että ääntenlaskuun menee aikaa. Myös Nevadassa jännitysnäytelmä veteraanidemokraatin, senaatin enemmistöjohtaja Harry Reidin ja republikaanien nuoren Sharon Anglen välillä on erittäin tasaväkinen.

Radikaali kansanliike Tea Party sai republikaanien joukoissa läpi useita ehdokkaitaan senaattiin, muun muassa Floridasta ja Kentuckystä.

Demokraatit menettivät myös lukuisia kuvernöörin paikkoja republikaaniehdokkaille.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

hoohoo

Jokseenkin säälittävällä tavalla huvittavaa miten uskomattoman tietämättömiä keskivertoäänestäjät jenkeissä on.

"No for big goverment", "no for government spending", kun Obama on leikannut keskiluokan veroja ja kuluja.

Köyhät ja keskiluokkaiset äänestivät rikkaiden veroleikkausten puolesta. Onnittelut valinnastanne.

Arto_Luukkainen

Amerikkalaiset äänestäjät eivät halua varastaa rikkailta vaan he haluavat rikkaiksi itse.

Suomalaiset vasemnistolaiset sen sijaan haluavat varastaa rikkailta, jotta näistäkin tulisi keski- ja pienituloisia. Kateus on voimissaan.

Tragikomiikkaa onkin siinä, että niin monet äänestävät edelleen Suomesa vasemmistopopulisteja, vaikka demareilla ei ole juuri muuta ohjelmaa kuin varastaminen.

Tuukka H.

"Amerikkalaiset äänestäjät eivät halua varastaa rikkailta vaan he haluavat rikkaiksi itse."

Haluta saa, mutta ääliö äänestää poliitikkoa joka ajaa rikkaiden etuja pysyä rikkaina ja tulla entistä äveriäämmiksi. Varsinkin jos saman poliitkon teot varmistavat että työtä tekevällä kansalla on entistä vaikeampaa selvitä edes kolmen samanaikaisen duunin avulla.

Maailman rikkain valtio, se jenkkilä. Niillä olisi varaa parempaankin kuin antaa kerjäläisten elää ja kuolla katuojassa ja antaa vanhusten aloittaa 70-vuotiaana siivoojan ura koska eläke ei riitä lääkkeisiin.

Olisi mielenkiintoista miten hyvin siellä menisi asiat jos kokeilisivat vaikka ilmaista korkeakoulutusta: nykyäänhän lapsen vanhemmat voivat molemmat säästää 18 vuotta ja varat eivät siltikään riitä lähettämään edes yhtä lasta yliopistoon. Hyvät eväät lähteä elämässään seuraamaan Amerikan unelmaa, aseina lukion päättötodistus ja... niin. Siinähän ne valttikortit olivatkin.

snachy

Esimerkiksi suomen tarjoama "ilmainen" terveyden huolto. Vanhusten laitospaikka maksaa pahimmillaan 95% eläkkeestä ja silti vain 10% laitoksista täyttää edes minimihoitovaatimukset. Vanhuksia pidetään nälässä...

No, vasemmiston Hyvinvointivaltion ei ole koskaan tarkoitettukaan huolehtimaan kansalaisista vaan kuluttamaan "porvareitten" rahat ja hämärtämään niin yksilön kuin perheen vastuuta hoidosta.

No, Obaman yritys luoda kallis ja toimimaton holhousjärjestelmä taitaa epäonnistua. Ja USA jatkaa kansalaisyhteiskunnan rakentamista alistumatta valtion kontrolliin.

Olen iloinen USAlaisten puolesta.

Vierailija

"ovat USA:ssa terveydenhuollon hallintokulut noin kolminkertaiset Kanadaan verrattuna.
USA:ssa terveydenhuollon kustantavat yksityiset vakuutusyhtiöt. Kanadassa sama tapahtuu verotuksen kautta.

USA:ssa kuluu terveydenhuollon hallintoon asukasta kohden noin puolet siitä rahamäärästä, millä pyöritetään Suomessa kaikki tervydenhuollon menot."

http://pekkajnykanen.blogspot.com/2006/01/hallintokulut-terveydenhuollos...

TSV

Mutta Suomen konsensus/sateenkaari-hallitus ja todella outo demokratia, jossa lakiasäätävä ja toimeenpaneva on sama asia? Ministerit käyvät äänestämässä omista ehdotuksistaan?
Moderni demokratia ei yksinkertaisesti toimi. Maailma on liian monimutkainen ja muuttuu liian nopeasti.

Olen seurannut jenkkilän tapahtumia aika paljon ja se mitä siellä tapahtui vaalien kanssa on aika hirveää eli siis paljonko PIMEÄÄ rahaa käytettiin ihmisten mielten kääntämiseksi vihaiseksi Obamalle. Amerikkalaiset ovat vielä tunne herkempiä kuin muut ihmiset ja heidän "arvoihinsa" vetoamalla voitat vaalit. Republikaanit eivät ole juuri koskaan enemmän budjetti konservatiiveja kuin Demokraatit, ongelma on siinä, että Republikaanit käyttävät rahat aseisiin ja alihankintoihin raskaalle teollisuudelle. Missä Demokraatit käyttävät sitä "sosiaalisiin" projekteihin ja teiden rakentamiseen.

Kumpi on seksikkäämpää jos ole patrioottinen ja "lievästi" imperialistinen muuhun maailmaan skeptisesti suhtautuva amerikkalainen? Suuri osa haluaisi pommittaa melkein koko maailmaa jos sillä saataisiin talousnousuun, tajuamatta että ihmisiä oikeasti KUOLEE sadoissa tuhansissa ja mitkä seuraamukset ovat esim. jos Yhdysvallat hyökkäisivät Iraniin.

Yksinkertaisesti, suurin osa amerikkalaisista on tyhmiä, aivan kuten suurin osa suomalaisistakin. Heidän sijaintinsa ja asema tekee vaan heistä erillaisia idiootteja.

vahatalo

YLE:ssäkin uutisoidaan juuri näin. USAn pressavaaleissa oltiin niin Obamaa, niin Obamaa. Ehdokkaita on kaksi, eikä minusta YLE saisi valita omaa ehdokastaan. Uutisoinnin tulisi olla tasapuolista. Vasemmistolaisia on noin kolmannes kansasta, mutta YLEssä 90 %.

Nyt on kansa niin tyhmää, niin tyhmää. Siis se pitää vaihtaa. Muistakaa "Vox populi, vox Dei" myös muulloinkin kuin vasemmistolaisten voittaessa.

vahatalo

YLE:ssäkin uutisoidaan juuri näin. USAn pressavaaleissa oltiin niin Obamaa, niin Obamaa. Ehdokkaita on kaksi, eikä minusta YLE saisi valita omaa ehdokastaan. Uutisoinnin tulisi olla tasapuolista. Vasemmistolaisia on noin kolmannes kansasta, mutta YLEssä 90 %.

Nyt on kansa niin tyhmää, niin tyhmää. Siis se pitää vaihtaa. Muistakaa "Vox populi, vox Dei" myös muulloinkin kuin vasemmistolaisten voittaessa.

Turtunut

Ei voi muuta kuin kauhistella. Republikaanit järjestää uuden laman, joka on edellistä lamaa vielä pahempi.

Ne jotka miettivät että ei se suomeen kuitenkaan vaikuta. Niin sanottakoon että jenkkien talous on niin mielettömän suuri että sen kaatuminen kaataa koko maailman talouden.

Jenkit osoittivat taas tyhmyyttään, kun uskoivat Fox Newsin kaltaiseen sonta propagandaan.

3077

Saiskos luettelon Obaman saavutuksista,muista kuin ylikallista terveydenhoitolakialoiteesta ja Nobel rauhanpalkinnosta?
Niin se Suomen vasemmisto ja kulduuriväki taaskin sivuutettiin USA:n vaaleissa,on se nyt kumma ettei edes Haloselta,Tuomiojalta tai J Laaksolta kysyneet mielipidettä.
Kyllä Europpalaisten pitäisi viedä tuliaisena jotakin Europassa kehitettyä kuten kommunismi,kansallissosialismi tai natsismi niin tietäisivät edes jotakin Europan sivistyksestä.