Lauantai 25.11.2017

Näitä sanoja odotettiin 7 vuotta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.11.2010 10:15
Päivitetty: 
14.11.2010 10:19
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Arviolta 5000 ihmistä kokoontui kuuntelemaan kotiarestistaan vapautunutta Aung San Suu Kyi'ta.

– Uskon ihmisoikeuksiin ja uskon lakiin. Tulen aina taistelemaan näiden asioiden puolesta, sanoi Burman oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi BBC:n mukaan viidelle tuhannelle kannattajalleen sunnuntaina.

–Tarvitsen apuanne.

Eilen kotiarestista vapautettu Suu Kyi, 65, piti kannattajilleen poliittisen puheen ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen.

Suu Kyi kehotti kannattajiaan tavoittelemaan demokratiaa ja pitämään kiinni oikeuksistaan. Hän korosti puheessaan sananvapauden merkitystä demokratian perustana.

–Demokratia on sitä, että kansa vahtii hallitusta. Minä ymmärrän, että kansa vahtii myös minua, Suu Kyi totesi.

BBC:n ja Reutersin mukaan Suu Kyi ei hyökännyt puheessaan Burmaa hallitsevaa sotilasjunttaa vastaan. Hän jopa totesi, ettei kanna kaunaa junttaa vastaan ja kertoi, että häntä on kohdeltu kotiarestin aikana hyvin.

–Toivon vain, että he kohtelisivat kansaa yhtä hyvin.

Hän kehotti kuulijoitaan rukoilemaan niiden 2200 poliittisen vangin vuoksi, joiden yhä kerrotaan istuvan Burman vankiloissa.

Burman sotilasjuntta piti Suu Kyita kotiarestissa 15 vuotta. Hänen asianajajansa mukaan tuoreelle vapautukselle ei ole asetettu minkäänlaisia ehtoja.

Suu Kyin puolueen toimistolle on saapunut tuhansia kannattajia. Vapautensa ensimmäisenä kokonaisena päivänä Suu Kyi tapaa myös ulkomaalaisia diplomaatteja ja pitää lehdistötilaisuuden.

Suu Kyi sai Nobelin rauhanpalkinnon 1991.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli: