Lauantai 20.7.2019

Tämä juoma kuohuttaa USA:ssa – ”Täysin pirteänä -känni”

Luotu: 
25.11.2010 16:45
Päivitetty: 
25.11.2010 16:53

Alkoholipitoisista energiajuomista on noussut kohu Yhdysvalloissa.

Energiajuoman, limsan maun ja viinan yhdistelmästä on ainakin Yhdysvaltain opiskelijapiireissä tuloksena on ollut jopa alkoholimyrkytyksiä. Lääke- ja elintarvikevirasto FDA:n mukaan juomat ovat "uhka yleiselle terveydelle", ja valmistajia on määrätty muuttamaan koostumusta.

Kiistellyissä juomasekoituksissa on jopa 12 prosenttia alkoholia ja kolmea kahvikupillista vastaava määrä kofeiinia sekä muita piristävinä pidettyjä aineita.

Suosion takaa se, että juomat ovat erittäin halpoja ja että yhden tölkin nauttiminen vastaa noin neljää olutta.

– Sekoittamalla suuria määriä kofeiinia ja alkoholia tuloksena on 'täysin pirteänä -känni', joka harhauttaa juojan uskomaan, ettei hän ole juonut liikaa, kuvaili ensiapulääketieteen professori Mary O'Brien CNN-uutisille.

Joissain tapauksissa juoman liikakäytön seurauksena on ollut sekavuustila, jonka uskotaan ajaneen yhden nuoren ampumaan itsensä.

Energia-alkoholijuoma Four Lokon valmistaja ehätti ilmoittaa juuri ennen FDA:n varoitusta, ettei se enää käytä kofeiinia, tauriinia ja guaranaa alkoholijuomasekoituksissaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TSV

Vanha uutinen, mutta menköön tänne pohjolan perukoille tulee kaikki aina vähän "hitaasti".

"Joissain tapauksissa juoman liikakäytön seurauksena on ollut sekavuustila, jonka uskotaan ajaneen yhden nuoren ampumaan itsensä"

Parasta jenkkilä hehkutusta ikinä, kun taas me redbull vodkia juoneet (niitä saa muuten Tanskassa valmiiksi sekoitettuna 7elevistä), tiedämme ettei se "känni" ole juuri erillaisempi vaikka hetkellisesti kofeiini piristääkin.