Torstai 19.10.2017

”Poliisin toiminta käsittämätöntä” – Rajua mellakointia Lontoossa, katso video

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.11.2010 17:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lontoossa mellakoitiin jo aiemmin tässä kuussa.

Britanniassa kohuttiin torstaina tavasta, jolla poliisi hajotti lukukausimaksuja vastustaneen opiskelijamielenosoituksen Lontoossa. Mielenosoittajien mukaan poliisit pitivät ihmisiä tuntikausia saarrettuina kylmässä ja ilman ruokaa.

Keskiviikkoillan protesti äityi väkivaltaiseksi, kun osa mielenosoittajista ryhtyi rikkomaan ikkunoita ja sytyttämään tulipaloja. Myös yksi poliisiauto rikottiin. Seitsemän poliisia ja 15 mielenosoittajaa loukkaantui, minkä lisäksi 35 ihmistä pidätettiin. Katso raju video mellakoista tästä.

Tilanteen rauhoittaakseen poliisit saartoivat mielenosoittajat ja päästivät ihmisiä yksi kerrallaan ulos saartorenkaasta.

–Lontoon poliisin toiminta oli käsittämätöntä. Olimme jumissa kuusi tuntia 13-, 14- ja 15-vuotiaiden lasten kanssa, kertoi yksi mielenosoittajista.

Lontoon poliisikomentaja Paul Stephenson puolusti poliisin toimintaa ja sanoi, että sillä vältettiin laajemmat levottomuudet.

Opiskelijat vastustavat hallituksen suunnitelmia kolminkertaistaa yliopistojen maksut. Lisää mielenosoituksia on luvassa ensi viikolla.

Jaa artikkeli:

Kommentit