Sunnuntai 19.11.2017

Pohjois-Korea väittää: ”Olemme sodan partaalla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.11.2010 08:06
Päivitetty: 
26.11.2010 08:07
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Maiden välillä käytiin alkuviikosta kiivain tulitus sitten Korean sodan, kun pohjoinen ampui tykeillään eteläkorealaiselle tukikohtasaarelle.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteinen sotaharjoitus Keltaisellamerellä vie alueen sodan partaalle, sanoo Pohjois-Korea.

Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA sanoi, että tilanne Korean niemimaalla on hivuttautumassa sodan partaalle, koska vastuuttomat voimat järjestävät taas sotaharjoituksen, joka on suunnattu pohjoista vastaan.
Nelipäiväisen merisotaharjoituksen on määrä alkaa viikonvaihteessa.

Maiden välillä käytiin alkuviikosta kiivain tulitus sitten Korean sodan, kun pohjoinen ampui tykeillään eteläkorealaiselle tukikohtasaarelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Z. B. GRAND CHESSBOARD

lasten leikeissä.

Ihmiskunnan vapauden vievä, ja yksityisyyden ja matkustusrauhan jo vienyt (usa: tsa) globaali sota terrorismia vastaan käynnistettiin iskuilla, jotka olivat reaaliaikaisia harjoituksia (drill). Harjoitus muutetaan vaan todeksi kesken kaiken. Tämä on julkisesti toteen näytetty 9/11-tapauksessa, 7/7-tapauksessa.. Kaava on aina sama. (Julkisesti toteen näytetty tarkoittaa: kymmeniä pieniä uutisia valtamedian takasivuilla tapahtumien aikana meneillään olleista terroriharjoituksista - ja riittää kunhan vain ne uutiset eivät ole etusivulla, näin massan illuusio säilyy)

Jos jokin menee kesken kaiken pielen, ei kiinnijäämisestä ole riskiä, koska "meillä on meneillään harjoitus".

Järkevää!

Sodat on naurettavan helppoja käynnistettäviä. Katsokaapa vaikka mitä Tonkinin lahdella OIKEASTI tapahtui. Ja näin jo kahdeksan vuotta käynnissä ollut konflikti sai 11 vuotta jatkoaikaa sodassa Vietnamin ja USA:n välillä. Rahoittaja pitävät pitkistä sodista. Rahoittajat ovat jokseenkin ainoita jotka haluavat sotia. Propaganda on hyvä väline omistaa, jos haluaa sotaa, koska viha ja sotakiima on aina lietsottavissa oikein sanakääntein.

Rahoittajat eivät hankkineet tiedonvälitysmonopolia itselleen hyväntekeväisyyttään.

salakankee

"Mainilan laukaukset "- kumpikin syyttelee toisian ensi- iskusta
7:54 salakankee

tosin oikeiden Mainilan laukausten aikoihin, Suomella ei ollut tykistöä edes lähietäisyydellä, joten NL:n provokaatio oli silkkaa valhetta, kuten kommunistien puheet useimmiten.

Ehkä E-Korealla oli sama ongelma; ei ollut sopivaa kalustoa jolla heti antaa takaisin nokkiin!
Toisaaltahan se oli hyvä, ettei tilanne eskaloitunut tällä kertaa.

hanari

ymmärtämään korealaista retoriikkaa. Länsimaisella ajattelutavalla haetaan esiin pelaajat ja katsotaan kuka hyötyy. Vastaus on Kiina, kiina, kiina. Kiinassa alkaa savijalat murenemaan ja kansa napisee. Tarvitaan jotain, millä kansa taas uskoo valtion erinomaisuuteen. Avainpelaaja kansainvälisessä politiikassa! Maailmanrauhan ratkaisija! Kyllä kansa tietää. Kymmenien vuosien raadanta ei ole tuonut varallisuutta tavallselle kiinalaiselle, eikä todellista pelipaikkaa kansainvälisessä taloudessakaan. Vanha konsti on parempi kuin pussillinen riisiä...

Gagarin

Kiinan kansa ei napise, vaan se on melko tyytyväinen elämäänsä.
Kymmenien vuosien raadanta on kohottanut suuren osan kansasta keskiluokkaan. Nykyään on aivan tavallista, että normaali kaupunkilaisperhe omistaa auton, oman asunnon kaikkine viihde-elektroniikkoineen y.m.

Kyllä se on P-Korean oma kunkku, joka siellä huitoo kuolintoreissaan.

Ukko-Gubbe

Kiinalle tosiaan sopii Pohjois-Korean tyyli. (Ties vaikka olisi Kiinasta tilattu juttu.)
Pikkuinen naapuri saa olla se paha-poika, johon maailman mielenkiinto kohdistuu. Kiinan ihmisoikeusloukkaukset ja naapureiden valloitukset jää näin vähemmälle huomiolle.
USA ei uskalla hyökätä P-K:n niskaan ilman Kiinan suostumusta (hiljaista tai julkista) - ikävä kyllä. Homma voisi karata hanskasta. Ja näin tilanne jatkuu tämänkaltaisena ties kuinka kauan. Välillä rauhallisempaa ja sitten taas rahistään vähäsen.
Joko Kiinassa tai P-K:ssa pitää tapahtua sisäpoliittinen muutos ennenkuin tämä tilanne alkaa purkautua. Ja kuinka todennäköistä se sitten on ? Ei kovinkaan.

MaQe

samaa tässä on itsekin miettinyt; koko jupakan ja P-Korean uhittelujen takapiruna häärii kukas muukaan kuin Kiina. Se sopii sille erinomaisesti; aiheuttaa P-K:n kautta E-Korealle ja jenkeille unettomia öitä ja ehkä haluaa vähän sotkea myös aasian markkinoita.
P-Korea on aina ollut ja on yhä tiukasti Kiinan hihnassa. Eikä varmaan uskaltaisi / saa ilman Kiinan siunausta tehdä, jonkinasteisia provokaatioita lukuunottamatta, näin selvää sodanhakemista. Ja Koreoista + jenkeistä kun on kyse, se ei paljon vaatisi.
Tämä(kin) sotku on varmasti ainakin osin Kiinan järjestämää häiriötä ja toisaalta myös lienee kyse P-K:n sisäisestä vallanvaihdosta - voimannäytöstä. Jenkit pitää tiukasti kiinni Etelä-Koreasta ja ainoa mikä on koskaan estänyt, ja estää nytkään näitä pommittamasta P-Koreaa kivikaudelle samantein, on pelko Kiinan vastaiskusta E-Koreaan ja sitä kautta isompaan konfliktiin Kiinan kanssa. Siihen jenkeillä ei ole resursseja enää.
Ilman Kiinan vahvaa tukea tuskin yksikään valtio paskat nakkaisi P-K:sta, se vaan jotenkin "häviäisi" kartalta nopeasti osaksi E-Koreaa...

salakankee

"Kymmenien vuosien raadanta ei ole tuonut varallisuutta tavalliselle kiinalaiselle, eikä todellista pelipaikkaa kansainvälisessä taloudessakaan. Vanha konsti on parempi kuin pussillinen riisiä..."

On kuitenkin sanottava että Dengin aloittama talousuudistus on ollut huikea tarina. Maailman "kaikki" varallisuus on valunut jo Kiinaan ja länsimaat ovat kaikki korviaan myötä velassa.

Kiina tulee ryminällä, eikä sitä estä enää mikään

hanari

BKT (2009) 5 642 USD per asukas ei tee keskiluokkaa kovin rikkaaksi. Esimerkiksi auton ostaminen vie monen vuoden kaiken ansion. Esimerkiksi köyhässä irlannissa BKT per asukas 29 800 $.

Mutta miljardiväestön yhteenlasketut varat ovat valtavat. Mutta kun kaikki haluavat omansa jää aika vähän.