Perjantai 19.7.2019

Ruotsi mokasi? – ”Täällä Wikileaks-Assange on – poliisilla on numero”

Luotu: 
2.12.2010 07:22
Päivitetty: 
2.12.2010 07:23
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vielä edellisten paljastusten aikaan Julian Assange esiintyi julkisuudessa.

Paljastussivusto Wikileaksin perustajan Julian Assangen on sanottu painuneen maan alle sen jälkeen, kun sivusto julkaisi sille vuodetut sadattuhannet Yhdysvaltain diplomaattisähkeet. Brittilehti The Independent yllättikin kertomalla torstaina, että sen tietojen mukaan Assange oleilee Britanniassa.

Lehden mukaan Britannian poliisi tietää, missä mysteerimies on ja viranomaisilla on myös hänen puhelinnumeronsa. Ruotsin tekemä kansainvälinen etsintäkuulutus ei ole vielä  johtanut pidätykseen, koska Ruotsin viranomaiset ovat ilmeisesti täyttäneet etsintäkuulutuksen väärin.

The Independentin mukaan kyse on ”teknisestä ongelmasta”, jonka vuoksi poliisi odottaa lisäohjeita.

Ilmeisesti 39-vuotias Wikileaks-pomo antoi yhteystietonsa poliisille saavuttuaan Britanniaan lokakuussa.

Assangea epäillään Ruotsissa raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol julkisti eilen Assangen kansainvälisen pidätysmääräyksen.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

KunniaTohtori

On se kummaa, kun jo kerran samasta epälystä kesällä vapautettu taas USA:n painostuksesta halutaan uudelleen kuulusteluun.

Ja se vasta kummaa on, kun tämmöisestä tehdään oikein kansainvälinen etsintäkuulutus.

Voisikohan Interpol kansainvälisesti etsintäkuuluttaa myös paljon vakavampia rikoksia tehneitä ja jo Suomessa tuomittuja Venäläisiä lapsikaappaajia ja talousrikollisia.

Ei voi, ja pitäisköhän tuo Kanadan parlamentin jäsen, joka eilen vaati oikein TV:ssä Assagnea tapettavaksi, vaatia tuomiolle murhaan yllyttämisestä.

Kyllä korruptiobyrokraatit nyt vapisee.

Oxensuxenstjärna

ainakin radio toitottaa puolen tunnin välein että herraa syytetään ainakin ruotsissa mm. raiskauksesta, ihan kuin olisi pitkäkin lista muutakin syytettä muttei nyt ehditä kertomaan. Aivopesu on käynnissä ja pian kaikki haluaa Assangen pään vadille, kauhea rikollinen, vaikka ei ole vielä edes tuomittu mistään. paskat houhuissa nämä päättäjät julistavat nyt näitä paljastuksia Stubb etunenässä kertoo että rikollisin keinoin hankitttua tietoa. Missä nämä on rikollisiksi keinoksi tuomittu? Hieno juttu että kaikki kähmintä tulee julki kansojenkusettajat.

kallefagerman

US:n jutussa

"Lehden mukaan Skotlannin poliisi tietää, missä mysteerimies on..."

The Independentissä taas

"...Scotland Yard has been in contact with his legal team for more than a month but is waiting for further instruction before arresting him."

(New) Scotland Yard on Suur-Lontoon poliisilaitoksen (Metropolitan Police) keskustoimisto eikä mikään Skotlannin poliisi.

TSV

Raiskaus mihin tämä ukko syyllistyi oli ehkä mielen raiskaus on kehtasi naida kahden naisen kanssa muutaman päivän sisään naisten tietämättä toisistaan mitään, heti kun homma selvisi alkoi löytyä näitä "raiskaus" syytteitä, se on helppoa kun vääristä syytteistä ei tule mitään sanktioita ja poliisin on AINA pakko tutkia ne.

Sinne vaan naiset väittämään seksikumppani aina raiskaajaksi kun ei vastaa puheluihin seksin jälkeen, toisaalta miehethän on kaikki niin sikoja, että ansaitsevat tulla tuomituiksi raiskaajina.

Ruotsi on se maa mistä Suomi esikuvansa ja politiikkansa...