Lauantai 25.5.2019

10 sentin lumisade aiheutti kaaoksen – nyt suuttui Lontoon pormestari

Luotu: 
21.12.2010 07:46
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Noin 1500 ihmistä jumittui Lontoon Heathrow'n lentokentän kaaoksen takia Brysselin lentokentän transit-alueelle sunnuntaina.

Euroopan joululiikenne on yhä sekaisin talvisen kelin vuoksi ja tunteet alkavat kuumentua varsinkin Britanniassa. Lontoossa ja etenkin Heathrow’n lentokentällä kaaoksen on aiheuttanut lauantaiaamuna satanut 12 senttimetrin lumikerros, kertoo uutistoimisto AP.

Britannian viimeisestä lumisateesta on jo yli 48 tuntia, mutta viranomaisilla on yhä vaikeuksia saada lento-, raide- ja tieliikenne toimimaan. Haukutut viranomaiset ovat luvanneet selvittää epäonnistumisensa syyt.

Muun muassa Lontoon pormestari Boris Johnson on ihmetellyt kipakasti, miksi muun Euroopan lentokentät ovat toipuneet viikonlopun lumimyrskyistä paremmin.

–Ei voi olla ylivoimaista löytää lapioita, lapiomiehiä, lumiauroja ja mitä nyt tarvitaankin, jotta lumi saadaan pois lentokoneiden alta ja koneet lentoon, suutahti Johnson uutistoimisto AP:n mukaan.

Viranomaisten arvion mukaan Heathrow’lta pystytään lentämään enintään kolmasosa lennoista tiistaina.

–Koko tilanne on kamala. Olemme hyvin vihaisia. Ihmiset ovat ilkeitä, kaikki nukkuvat lattialla, vauvatkin, eikä tietoa ole, purkautui kolme päivää kentällä odottanut Sophiya Bolkova AP:lle.

Esimerkiksi Saksan suurin lentokenttä Frankfurt on saatu puhdistettua lumesta, mutta lentoja on silti peruttu noin 300 muun Euroopan ongelmien vuoksi. Ranskan viranomaiset ovat pyytäneet lentoyhtiöitä vähentämään lentoja sään takia.

Myös Lontoon St. Pancrasin juna-asemalla, josta lähtee merenalainen yhteys Ranskaan, vallitsee kaaos. Junayhtiö Eurostar on kehottanut ihmisiä välttämään matkustamista, ellei se ole aivan välttämätöntä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

SariLa

Tuohan on jo vuosia vanha ilmiö. Joka talvi tulee uutisia miten britannia menee sekaisin lumisateen vuoksi. Jos ilmiö toistuu joka talvi vuodesta toiseen, luulisi heidän jo varautuvan lumentuloon. Onhan ne lumiaurat kalliita, mutta ei tuo kaaooskaan ihan ilmaista ole.

pilari

saa puhtaaksi millään tavalla järkevässä ajassa. Vaikka voisivathan ne sitäkin yrittää. Briteissä kun on ns. halpatyövoimaa tarjolla.

Tehokkaampaa olisi kuitenkin laittaa armeija putsaamaan kentät. Heillä lienee soveltuvaa kalustoakin. Aiemminhan armeija on astunut kuvaan mukaan vasta kun on täytynyt alkaa elintarvikkeita kuskaamaan ihmisille. Aurauskalustoa heidän ei kannata hankkia lentokentille kerran viidessä vuodessa tapahtuvaa käyttöä varten.

JAK

Veikkaan, että brittiarmeijan aurauskalustot on aika vähissä. Taisteluvaunulla taasen ei juuri kenttää puhdisteta, vaikka se lumessa kulkeekin.

Eikös ne britit ole pistämässä puolta miljoonaa virkahampuusia kilometritehtaalle. Eikun kaikille vaan lapio kouraan ja lumihommiin.

Maa muuttukoon

Suomessakin olisi puoli miljoonaa ylijäämävirkahampuusia, äh anteeksi, perätoimiston loista, lähetettäväksi oikeisiin töihin Lontooseen. Samalla saisimme ylimääräihmisten ongelman ratkaistua. Sehän on ihan sama menevätkö ne Ruotsiin kuten ennen vai Lontooseen. Työttömyystilastotkin kaunistuisivat ja budjetti oikenisi yhdellä iskulla.