Keskiviikko 16.1.2019

Sarah Palin mokasi pahasti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2011 19:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Aseretoriikka voi olla kohtalokasta Sarah Palinin presidenttihaaveille.

Yhdysvalloissa uskotaan republikaanipoliitikko Sarah Palinin pilanneen kohutulla tähtäinkuvalla mahdollisuuksiaan nousta puolueensa presidenttiehdokkaaksi vuoden 2012 vaaleissa, kertoo brittilehti The Guardian. Yhdysvaltalaisen politiikan professorin mukaan monet republikaanitkaan eivät enää halua Palinia puolueen ehdokkaaksi.

Arizonan joukkomurhaan yhdistetyn kohukuvan toistuva tv-näkyvyys on saanut muun muassa veikkaussivusto Intraden tiputtamaan 75 prosentista 60 prosenttiin arvionsa todennäköisyydestä, jolla Palin julistetaan republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Palinin väkivaltaista retoriikkaa ovat arvostelleet sekä vasemmisto että oikeisto.

Palinin verkkosivuilla julkaistiin viime vuonna karttagrafiikka, jossa osoitettiin aseen tähtäintä muistuttavalla merkillä kiistellyn terveydenhuoltouudistuksen puolesta äänestäneet vaalipiirit. Yksi merkityistä oli demokraattien arizonalainen kongressiedustaja Gabrielle Giffords, jota ammuttiin päähän Arizonan joukkomurhassa lauantaina.

Vaikka ampujan motiivit eivät ole selvillä, on verilöylyn uskottu olleen poliittinen ja Giffordsin ampujan pääkohde. Demokraatit ovat syyttäneet Palinia jopa suoraan ammuskelusta, vaikka hänen ja syytetyn välillä ei ole suoraa yhteyttä. Vakavasti loukkaantunut Giffords itse varoitti aiemmin Palinia siitä, että tähtäinkuvalla voi olla ”seurauksia”.

Palin poisti kuvan verkkosivuiltaan joukkomurhan jälkeen ja esitti surunvalittelunsa verilöylyn uhreille. Virginian yliopiston politiikan professori Larry Sabato ei usko tämän enää auttavan.

–Tämä on vahingoittanut häntä, se on varmaa, sanoo Sabato Guardianille.

Professorin mukaan viimeistään tähtäinkohu identifioi Palinin puolueensa ikävimpien elementtien edustajana. Guardianin mukaan edes republikaanipuolueen sisällä ei enää – Palinin lähipiiriä lukuun ottamatta – haluta Palinia Barack Obaman vastaehdokkaaksi.

–Totuus on se, että Tea Party -liikkeen aktivistien lisäksi kukaan kokeneempi republikaani ei halua häntä ehdokkaaksi. He tietävät, että hän häviäisi rumasti. He eivät ole tyhmiä, sanoo Sabato.

Toinen politiikan professori, Brownin yliopiston Mark Blyth sen sijaan toteaa The Guardianille, että tähtäinkuvasta tuskin on Sarah Palinin "upottajaksi". Hän epäilee, että viikon päästä nykyinen kohu on unohdettu.

Jaa artikkeli:

Kommentit

TSV

"–Totuus on se, että Tea Party -liikkeen aktivistien lisäksi kukaan kokeneempi republikaani ei halua häntä ehdokkaaksi. He tietävät, että hän häviäisi rumasti. He eivät ole tyhmiä, sanoo Sabato."

Tämä on vanha juttu enkä usko että ennen tätä ammuskelua oltiin Alaskan Maverikkia valitsemassa, miksi? No koska hän on jopa liian tyhmä jenkkien pressaksi ja jopa Republikaaneja pelottaa, että mitä jos tämä soccer mama saisi oikeasti ydinlaukausukoodit käteen.

Palinista löytyy kaikkea kivaa, mutta kannattaa etsiä entisen McCain avustajan selitys joka yritti prepata Salinia ennen väittelyä.

jani73

"Toinen politiikan professori, Brownin yliopiston Mark Blyth sen sijaan toteaa The Guardianille, että tähtäinkuvasta tuskin on Sarah Palinin "upottajaksi". Hän epäilee, että viikon päästä nykyinen kohu on unohdettu."

Niin tämä professori taitaa olla kokoomuksen puoluetoimiston palkkalistoilla, koska ainakin Jyrki Katainen haluaisi että kansa olisi niin helvetin tyhmä, ettei se muistaisi lupauksia, puheita ja tekoja enään viikon päästä.

Eduskuntahan on nyt laskenut matemaattisen kaavan avulla kuinka pitkä on kansakunnan muisti - sehän on tuo nelisen viikkoa, jonka ajan istuvat kansanedustajat voivat valehdelle 24/7 äänestäjille edellisen 4 vuoden tekemisiään vaalikentillä :)

snr

Ei Palin koskaan varsinaiseksi pressaehdokkaaksi lähde, vaan pääehdokas on Jeb Bush, ja Palin on varapresidenttiehdokas. Nämä myös äänestetään valkoiseen taloon.

Kaksikko on jo lähtöasetelmaltaan lähes valmis voittaja. McCain/Palin oli alkujaankin sopivasti skitso, Bush on paljon fiksumpi kuin veljensä, mutta hyvässä nosteessa taas kun kansa haluaa muutosta.

Obama ei pääse toiselle kaudelle eikä ole koskaan tarvinnutkaan päästä. Obaman avulla on jo saatu kaikenlaista sellaista säädettyä kuin on pitänytkin ja sama linja jatkuu.

Demokraatin piti voittaa vaalit, jotta kansaa saatiin vähän virkistettyä. Obama ehtii vielä jatkamaan ja varmistamaan, että kansa haluaa varmasti taas jotain muuta.

J. Mikkola

...vasemmasta jalasta. Noh, jenkeillehän tunnetusti riittää se ulkomuoto.

Jos joku on tyhmä, niin siinä ei ole kellään mitään pilkattavaa, mutta siinä on, että siitä tehdään presidenttiä.

Netti on pullollaan materiaalia, joka osoittaa muijan äo:oon olevan kultakalan tasolla.

jkalervo

Suomalaisessa mediassa ei ole ainakaan koskaan jätetty epäselväksi kumpi näistä puolueista on se oikea ja hyvä ja kumpi taas väärä ja paha.Kun USA,ssa on republikaani presidentin virkaa hoitamassa niin sieltä ei mitään positiivista uutista suomalaisille tule mutta annas olla kun demokraatti valitaan virkaan niin johan ääni muuttuu kellossa.Tämä kertoo paljon kansasta ja miten sitä halutaan ja voidaan manipuloida tietyn poliittisen aatesuunnan mielen mukaisesti.

jani73

jos siis kuunneltaisiin kokoomusta ja muita jenkkien perseennuolijoita. Omilla aivoillaan ajatteleminen on kokoomuksessa kielletty ja kaikki nähdään täysin päinvastoin kuin esimerkiksi suurin osa Eurooppaa. Jopa jenkkien vanha kumppani Ranska ei suostunut hyökkäämään Irakiin, koska ei uskonut Bushin vääristelemiin tietoihin joukkotuhoaseista.

Stubb on ollut varsin hiljaa jenkkien kiduttamista vangeista? Stubb on ollut hiljaa Suomalaisten aktivistien käännyttämisestä Portugalin rajalta. Kokoomuslaiselle sopii ihmisoikeuksien polkeminen terrorismin vastaisen sodan nimissä.

tapio_o_neva

Jo pikkuvihan ajoilta 1741-1743 on olemassa tieto, että Kokoomusta seuraa sota ja nälkä. Republikaanit ovat Kansallisen Kokoomuksen aateveljiä ja -sisaria.

Joillekin tuottaa nautintoa se, kun republikaanipresidentti uhittelee Venäjälle. Se on yhtä arvokasta kuin oma poliittinen virkanimitys tai ikälisät ilma vanhuusvähennystä.

Toiset taas ajattelevat sitä, että republikaanit aina hassaavat veroalenuksin valtion rahat, jotta varustelu ja sotiminen voisi jatkua ja sitten demokraattien tulee säästää liittovaltio jälkeen kuntoon.

Suomelle republikaaneista yleensä on haittaa, koska Karhu alkaa olla äreä. Demokraatit osaavat hallita paremmin. Ehkä siksi, että juutalaiset kannattavat taiteilijoina demokraatteja pikemminkin kuin republikaaneja. Myös Hollywood on loppupelissä aina demokraattien puolella.

Yhdysvalloissa ei Kansallisen kivääriyhdistyksen tarvitsisi olla Kansallinen pistooliyhdistys.

kivisto

Palinin sivuilla olleessa kartassa oli 20 "kohdetta". Kolme näistä jättäytyi eikä hakenut jatkokautta. 15 hävisi vaaleissa republikaaneille. Eli näistä oli jäljellä enää kaksi, joista toinen oli Giffords. Tämä minusta tekee yhteyden vielä paljon selvemmäksi. Viimeinen listalla oleva edustaja on Nick Rahall Länsi-Virginian osavaltiosta. Mahtaa olla miehellä mukavat oltavat :(.

Leila

ei halua pressaksi, koska siinä joutuisi tekemään töitä ja joutuisi ikävästi vastaamaan tekosistaan julkisesti. Se olisi patalaiskalle, yksinkertaiselle, sivistymättömälle vaikkakin häikäilemättömän ovelalle Palinille aivan liian stressaava homma. Mutta varapresidentiksi hän tietenkin lähtee mielellään, siinä työssä ei tarvitse tehdä oikeastaan muuta kuin edustaa silloin kun on sillä päällä.

Palinin piti käydä läpi viisi collegea (nekin varmaan joitain perähikiän pikkukouluja) ennenkuin sai viimeisestä - varmaan armosta - itselleen bachelorin tutkinnon. Jo se osoittaa, että hänen aivokapasiteettinsa on tosi alhaista tasoa - äly - sanaa en Palinskan yhteydessä edes halua mainita.

Sarah Palin on erittäin vaarallinen demagogi, joka tyhmyydessään saattaa tehdä aivan mitä hirveyksiä tahansa. Hän voi vaikka painaa ydinasenappulaa, jos sille päälle tulee, kun ei yksinkertaisuudessaan varmaan ymmärrä, minkälaista tuhoa ydinase aiheuttaa.

Tom B

Suomalaisten vasemmistolaisten Palinia herjaavia kommentteja on oikeastaan aika hauskaa lukea! SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannattajat ovat enemmäm huolissaan siitä mitä tapahtuu ja kuka on vallassa USA:ssa kuin Suomessa. Nämä eivät tunnu käsittävän mitä heidän omille puolueilleen on tapahtunut kun suosio vain laskee. Ei ihme, että Kokoomus on suurin puolue Suomen Eduskunnassa kun vasemmistoa kiinnostaa vain USA:n sisäpolitiikka.

Kiitos teille viihdyttävistä lukuhetkistä.

Tom B

Salakankee, minusta olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä Suomelle on tapahtumassa nimenomaan Kokoomuksen toimesta. Työttömyys joka tuntuu vain lisääntyvän, pienituloisia kurittaviin veronkorotuksiin kuten ALV:n korotus ja tietysti teveydenhoitajalla käynnin muuttaminen maksulliseksi sekä monet muut ongelmat jotka liittyvät päivittäiseen elämään. Mielestäni näistä asioita olisi pidettävä ääntä eikä siitä mitä joku jenkkipoliitikko sanoi vaalikampanjassaan.

salakankee

mikä se on eli täällä kommentoidaan vain kutakin asiaa ja uutista sen otsikon alla, jonne ne kuuluu. Kommentoimme varmasti myös Suomen asioita niiden uutisten alla, jotka sitä käsittelevät. Asian vierestä kirjoittaminen ei sinänsä ole tavatonta, mutta ei kuulu kuitenkaan varteenotettavan kirjoittajan maneereihin alituisesti, eihän.
Olisi tietysti kiva, että täällä olisi myös ns pölinäpalsta, jossa saisi aloittaa jutun juuren itse mistä lystää. Ymmärrän asian kuitenkin niin, että se työllistäisi yhden henkilön lisää pitämään hevoset tallissa. Muiden palstojen kokemukset vapauden antamisesta eivät rohkaise välttämättä niihin kokeiluihin; ne menevät helposti hulinaksi.

TSV

Ilmeisesti ole Persu? Naurat SDPlle, vihreille ja vasureille? ja sitten Kokoomuskin on paha?
Haluat ilmeisesti korottaa pääomaveroa? Mikäs sen vasurimpaa on?

Älä ymmärrä väärin minusta kaikilla Suomen puolueille (Persut) mukaan lukien on typerä talouspolitiikka, et taida ymmärtää edes miten kaukana Yhdysvaltalainen demokraatti on meidän poliitikoista?

ALVn korotus ja terveydenhoitajan käynnin muuttaminen ovat pikkuisia pisaroita meressä, jotka eivät vaikuta juuri ollenkaan mihinkään. Kuka ramppaa terkkarissa koko ajan? Kuluta vähemmän jos ALV haittaa tai osta tavarat netin kautta.

Tom B

Kuten sanottu nämä kommentit ovat hauskoja! En ole Persu! Olen nykyisiin puolueisiin ja poliitikoihin kyllästynyt. Ei ole mitään mieltä käydä äänestämässä ketään siitä pellejoukkosta joka asettuu ehdokkaiksi. ALV:n korotus vaikuttaa pienituloisiin se fakta jota sinä et pysty muuttamaan. MIelenkiintoista on huomata kuinka SDP:n ja Vasemmistoliiton kannatukset ovat laskeneet viimeisten kymmenen vuoden aikana. Samana aikana kun vasemmisto on keskittynyt keksimään pilkkanimityksiä USA:n Republikaaneista etupäässä George W. Bushista. Kannattaisi ehkä keskittyä kotimaan asioihin hieman tarkemmin kuin tuhlata vaivaa USA:n kritisoimiseen.

Leila

Yhdysvaltain poliittinen tilanne ja sen kehittyminen ovat elintärkeitä myös Suomen kannalta - sekä ulko- että sisäpoliittisesti. On naiivia kuvitella, että nykypäivänä suomalaisilla poliittisilla päättäjillä olisi varaa sulkea pois maailmanpoliitiikkaa ja sen aiheuttamia muutoksia ja vaikutuksia päätöksenteostaan. Tämä pätee kaiken suunnan poliittisen värin tunnustajiin.

Tom B

Suomen Eduskunta käyttää enemmän valtaa Suomessa kuin USA:n kongressi. Se puolue joka pitää valtaa hallituksen kautta on se joka määrää tahdin Suomessa täysin riippumatta siitä mikä puolue on vallassa USA:ssa. USA:n KAIKKI poliitikot ovat suuryritystennetujen vaalijoita ja edistäjiä. USA:n järjestelmä toimii aina USA:laisten yritysten etujen mukaisesti. OLi USA:n pressana DEmokraatti tai Republikaani niin USA:n taloudelliset intressit ajavat kaiken ohi riippumatta siitä kuinka syvällä Suomalaisen kieli on USA:n takapuolessa.

jani73

on selvästi kiillottanut A Stubin hampaita jollain muulla kuin hammastahnalla, vaikka sekin on valkoista :) Jos Tom of Finland ei sen verran ole historiantunneilla ollut hereillä (mikä on ymmärrettävää kokoomuksen Venäjä uhittelussa) että 9 kertaa 10:stä presidentin vaalit ratkaisee presidenttiehdokkaan sisäpolitiikka ja puolueiden sisäpolitiikka. Ei Obama halua/pysty paljon muuttamaan USA:n ulkopolitiikkaa.

Mutta onneksi suurimmalla osalla kokoomuksen äänestäjistä ja ehdokkaista on yhtä ylimielinen ja kuvottava asenne kuin Tom of Finlandilla. Vaaleihin on vielä pitkä matka ja Jyrki Käteisen pääministerin paikka ei vielä ole varma. Keskustakin tulee puukottamaan selkäänne vielä näiden 4 kuukauden aikana monta kertaa ...

Tom B

Luetun ymmärtäminen taitaa olla sinulle jani73 vähän hankalaa. Suomen vasemmistolaisten, kuten sinun jani73, pitäisi olla kiinnostuneita siitä mitä Suomessa tapahtuu sisäpolitiikan osalta eikä tuhlata aikaansa USA:n sisäpolitiikasta meuhkaamiseen. Suomen vasemmisto on jättänyt sisäpolitiikan kokonaan Kokoomukselle. Ei Sarah Palinin herjaaminen vie ääniä Kokoomukselta eikä se tuo ääniä vasemmistopuolueille.

Sinä olet todella vitsikäs. Sinun pitäisi ryhtyä stand-up koomikoksi tai ruveta kirjoittamaan viihdeohjelmia televisioon!

jani73

Jenkeissä politiikka on sairasta ja kokoomus toi lokakampanjoinnin edellisissä presidentinvaaleissa Suomeen. Jäämme odottomaan mitä Hitler-Jugendit keksivät tällä kertaa?

Demokraatit eivät sentään ole niin sairaita kuin tämä tee-liike ja Sarah Palinin kommentit. Mutta totuushan on aina katsojan silmissä. Kokoomuslaiset uskoisivat sitäkin, jos Jyrki Katainen kertoisi että pedofilia on ihan ok!

soikti

Koko uutinen on voimakkaasti vasemmalle viritetty. Sekä demokraatit ja republikaanit ovat käyttäneet markkinoinnissaan jatkuvasti "Bullseye"-merkkejä, vuonna 2004 demokraateilla oli samanlainen kartta ja Arizonan kohdalla tähtäin.

Mitä sairasta muuten mielestäsi teeliikkeessä on? Se, että verotuksen pitäisi tuoda edustus? Vai se, että liike ei halua holhouksen lisääntyvän? Suomen kommunistisen yleismielipiteen mukaan varmaan se saattaa kuulostaa sairaalta, mutta jos uskot tietäväsi, mikä on parasta muille, kuulostaa se täsmälleen siltä mitä toveri Lenin aikoinaan paasasi. Mitäpä jos jokainen ottaisi vastuun omasta elämästään ja toimeentulostaan. Ei menisi aikaa hukkaan katsellessa kateellisena muita.

salakankee

jopa itsetuntoa. Kuulepas nyt, nyt on vain niin, että te republikaanit olette kyllä kovia poikia lisäämään valtion menoja (sotimalla) mutta ette ole pennin vertaa halukkaita siitä kuitenkaan maksamaan. Maksu tapahtuu muuten veroja maksamalla, jollet satu tietämään.
Jos nekin rahat käytettäisiin tavallisten ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kohentamiseen, eikö sellainen olisi ihanteellisempi yhteiskunta kuin se mistä horiset.
Kaikki eivät valitettavasti pysy koko ikäänsä terveenä vaikka toista näyttelisivät.

heikkikainulainen

Ampujan motiivit ovat vielä hämärän peitossa.Uhreja oli useita,joten olisi outoa,että S.Palinilla olisi jotain tekemistä teon vaikuttimien kanssa.Muistettakoon vain ,miten Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen hätäisesti ottivat kantaa Tampereen tuhopolttoon.Veikkaan vain,että Arizonan tapauksesa on kyse häiriintyneestä nuoresta.Ei ne Suomen kouluampumisetkaan poliittisia olleet.

AskoJ

Eihän tuohon ole mitään lisäämistä. Kun aikoinaan asustelin jonkin aikaa jenkkilässä, päätin, etten mene sinne edes turistina. Päätös on pitänyt ja vahvistuu entisestään. Toisaalta sama päätös koski entistä Neuvostoliittoakin enkä nykyisessäkään ole piipahtanut. Jonkinlaista näköalattomuutta kenties ?

Smerd

Jos Palinin poliittinen tulevaisuus tähän romahtaa, niin halpaan ja räikeän punavihreään vipuun äänestäjät menivät.

Jos yhdysvaltalaista mediailmapiiriä on vähääkään seurannut, niin voi kyllä todeta että "aggressioita" on puolin ja toisin. Onhan Suomessakin kahtia jakautunut mielipideilmasto. Punavihreät ja ei-punavihreät. Ensin mainittuja edustavat mm. Hesari ja Yle.

Ja niin nopeasti Arizonan jälkeen tämä Palinin tähtäinristikkokartta vedettiin esiin, että kyse voi olla aivan hyvin Teekutsu-liikkeen vastaisesta salaliitosta.

Ja tämä "vihapuheita" kritisoinut piirikunnan sheriffi, joka rivien välissä syyllisti ampumisesta (taannoisia vaalivoittajia) republikaaneja. En ole yhdestäkään suomalaisesta lähteestä voinut lukea, että kyseinen sheriffi on demokraattiaktivisti. Olisikohan vähän puolueellista journalismia? Kyllä tämä tieto on ollut esillä Reutersilla, Afp:llä, Ap:lla...

office123

Microsoft today Buy MS office 2010 Today with our 30-day refund promise!<a href="http://www.softwares-supplier.com/adobe-acrobat-c-6.html">Acrobat 9</a>announced that it <a href="http://www.softwares-supplier.com/microsoft-project-professional-2010dow... 2010</a> will update Microsoft <a href="http://www.softwares-supplier.com/office-2010-download-c-16.html">Microsoft Office 2010</a> is so great! Office 2007's I love <a href="http://www.softwares-supplier.com/office-2010-download-c-16.html">Office 2010</a> ! native support for ODF 1.1, <a href="http://www.softwares-supplier.com/">Microsoft Office</a> is my best friend. <a href="http://www.softwares-supplier.com/">Office 2007</a> is so powerful. without the Many people use <a href="http://www.softwares-supplier.com/">Microsoft Office 2007</a> to help their work <a href="http://www.softwares-supplier.com/office-2007-download-c-17.html">Office 2007 Professional</a> is very good! and life.implementation of its <a href="http://www.softwares-supplier.com/office-2007-download-c-17.html">Office 2007</a> is so powerful. own OOXML format. Many people use <a href="http://www.softwares-supplier.com/office-2007-download-c-17.html">Microsoft Office 2007</a> to help their work and life.