Perjantai 18.1.2019

Stubb: ”Murtuuko arabimaailman 'Berliinin muuri'?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.1.2011 05:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri Alexander Stubb, kok.

Afrikan unionin huippukokouksessa viikonloppuna vieraillut ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kertoo blogissaan, että Tunisian jasmiinivallankumouksen ja Egyptin tilanteen valossa arabimaailmassa on tapahtumassa "jotain suurta".

- On liian aikaista sanoa, onko kyseessä arabimaailman "Berliinin muurin" sortuminen, mutta jotain suurta on tapahtumassa. Demokratian tukahduttaminen sosiaalisen median aikakautena on entistä vaikeampaa, ja hyvä niin! Stubb kirjoittaa.

Stubb kertoi eilen illalla MTV3:lle, että Suomi lähettää Egyptiin lentokoneen evakuoimaan suomalaisia omatoimimatkailijoita. Samalla lentokone vie Suomen lähetystöön lisähenkilöstöä.

Suomi on ensimmäinen EU-maa, joka on päättänyt lähettää evakuointikoneen Egyptiin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Sen jälkeen kun suomalaiset egyptiläset tykkikaupoissa pettivät, ei uskoisi, että ainakaan Suomesta on kovin suurta varaa huudella Egyptiin ainakaan ennen kuin Pavel Astahovin ajamat asiat Suomen ihmisoikeustilanteessa on pantu kuntoon ja 155 K 98 ampumaan paremmin pidemmälle.

Stubb siis vertaa Egyptiä Erich Honeckerin johtamaan DDR:ään, joka oli kuin Bundesrepublik Deutchlandin paisumasäiliö, josta laipio petti Berliinissä, kun murhaamisesta luovuttiin.

Onko tämä samanlaista provinssiulkoasiainministerin diplomatiaa kuin Valko-Venäjälle julmistelu?

Suomen ulkopolitiikka alkaa muistuttaa välituntien koulukiusaamista ja valliherraa.

Eiköhän asia ole niin, ettei välituntivalvojana ole valliherra, vaan Pohjois-Amerikan Yhdysvallat?

tapio_o_neva

Stubb on ristiriitainen persoona. Hän kannattaa sekä Moskovan homoja että Egyptin islamilaista veljeskuntaa kirjoituksillaan.

Tässä mielessä ruotsalaisesta leiristä jopa kansandemokraatti ja ruotsalainen Jörn Donnerkin pää kenossa sössöttäen on selkeämpi: hän halveksii tavallisia ja ironisoi ankkalampea tosissaan tai miltei tosissaan sekä tupakoi.

Stubb terveiden elämäntapojensa vuoksi on uskottavampi naismaailmassa, koska hän ei ole vanha rasvainen porno-ohjaajaa, mikä tekee satulassa pysymisen helpommaksi ja suuremmat provinssiministerin valtuudet kuin mitä Donnerilla koskaan oli.

Penttijuhani

voisi yrittää sanoa täsmällisemmin. "Moskovan homojen" kannatus on samaa kuin yksilön oikeuksien kannatus, aivan erityisesti näin maassa, missä homoilua on käytetty kiristykseen yms., kuten muuten myös yhä Kekkosen Suomessa, mm. UM:ssä, vaikka presidentin lellilähettiläs kategoriassa olikin. Tuo "Muslim Brotherhood" on vanha organisaatio, jolla on ollut monta politiikkaa. Silläkin on oikeus olla.

Olen aina ajatellut, että olet kommareista perustaviin suomalaisiin loikkausta yrittänyt, jonnekin väliin pudonnut, mutta nyt kyllä tämäkin selvyys hämärtyi. Stubb on selvästi nuori, jopa harkitsematon, mutta maalle paljon parempi kuin vanhan standardimafian jököttäjät.

Ja kyllä nuo arabimaat ovat jo pitkään odottaneet uutta tulemistaan. Mitä siitä tulee on vaikea ennustaa.

tapio_o_neva

Egyptiin ei tarvita mitään demokratiaa, vaan SAK sekä tupo, joka estää pienituloisia ihmisiä äänestämästä kohtalostaan tai parantamasta osaansa keskituloisiin nähden.

Minusta Stubbin pitäisi pysyä asiassa ja suositella Egyptiin yhdysvaltalaisen oligarkian sijasta ja muslimiveljeskunnan demokratian sijasta suomalaiset tulopolitiikkaa ja hakaniemeläistä kyykyttämistä.

Eduskuntavaalien jälkeen eduskunnasta vapautuu monta sosialidemokraattia, jotka voisivat mennä perustamaan tupon Egyptiin. Sanomattakin on selvää, että jokaiselle on perustettava direktiivin mukainen henkilökortti ja käteiskauppa sekä harmaa talous on kiellettävä. Samoin myös almut.

Näin tavallaan vallasväki pysyy Yhdysvaltain korruptoimaa demokrastiaa varmemmin satulassa.

Vyötiäinen

Koska murtuu Suomen oma "Berliinin muuri"? Mikä se on?

No tietysti kansan tahdon vastainen pakkoruotsitus.

Stubb sanoi Höblän haastatteleussa: " Niin kauan kuin MINÄ ja Kokoomus ovat hallituksessa, pakkoruotsi ei poistu!".

Pitäisikö oma piha siivota, ennen kuin meneee esittämään muille maailman omaatuntoa?

tapio_o_neva

Jotenkin tuntuu siltä, että Konstsamfundet on ostanu Kansallisen Kokoomuksen ja vetelee marionetteja narusta. Mitenköhän tuhdin starttirahan Katainen sai eduskuntavaaleihin kyytipojaksi?

No joka tapauksessa Katainen on julistanut Kokoomuksen hallituskyvyttömäksi populistien kanssa, MIKÄLI nämä eivät paranna tapojaan.

pakista

Herra Stubin ihannevaltio USA ylläpitää arabidiktaattoreita
ja erityisesti Egyptin armeijaa. Kansan keski-ikä on varsin alhainen ja se osoitta sosiaali-ja eläkeläisturvan matalaa tasoa, mutta tankkeja kyllä riittää.

Pakkokielten muuri on myös, vastoin herra Stubin toiveita, myös revittävä alas ja taattava lasten ja heidän vanhempiensa valinnanvapaus.

Kielipakon alasrepimisen paras alku ja tie näyttää olevan natokypäräisten vaalihäviö.

hoikkapoika

Totta vaalit Suomessa.Arapit on kyllästyneet johtoonsa.Hekin aikovat vaihtaa sen.Mullistus koskee lähes kaikkia arapi maita.Siinä kaatuu kuningashuoneita ja yksin hallitsijoita.Tietoa ei voi enään salata,sitä saa tv:stä,netistä,kännyköistä,lehdistä netin kautta.Kyse on kuten Suomessakin,työstä ja ruuasta,sekä tulojen oikeudenmukaisuudesta.Mikään yllätys ei ole,jos Kiinassakin nähdään vastaava kansannousu,kuten Tunisiassa ja Egyptissä.

HaRos

Obama ja Clinton ovat todella huolissaan Egyptin tilanteesta ja vertaavat sitä muiden kanssa Iranin tilanteeseen vuonna 1979. Obama on ottanut yhteyttä Israeliin ja Turkkiin vakavan tilanteen vuoksi koska vaarana on "demokratian" menetys ja Muslim Brotherhoodin valtaannousu. Hyvä Stubb!

machdevelop

"Jotakin suurta on tapahtumassa", ulkoministeri osaa siis ennustaa, mutta mitä? Olisi syytä puhua uhkaavasta sisällissodasta, sillä demokratiaa ei ArabiEgyptiin tule. Jos muslimiveljeskunta saa ohjat eli militaarijohdon, pelistä ovat poissa vanhoillisten lisäksi myös AtomiBaradei ja vähemmistö noudattaa Pietarin polsujen mallia! Vaarallista- ei jotakin suurta ulkoministeri Stubb Natoveljeskunnasta!

Voi voi

Suomen hallituksen ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että demokratia toimii Suomessa. Demokratia on nyt kuitenkin kuralla, joten Stubb voisi etsiä itselleen jotain muuta tekemistä.

Suomessa ei eletä demokratiassa, olette menneet halpaan 100-0

Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön ( Kokoomus ) on välittömästi erottava puheenjohtajan tehtävästään.

Suomessa demokratian toteutuminen on välittömässä ja olennaisessa vaarassa. Mielestäni sen valvominen, että eduskunnassa toteutuu demokratia on ensisijaisesti eduskunnan puhemiehen tehtävä. Eduskunnan puhemies on epäonnistunut olennaisesti tehtävässään.

Tällä hetkellä eduskunnan tärkeimmäksi tehtäväksi voidaan katsoa se, että miten Suomen budjetti saadaan tasapainoon ja velat ja korot maksettua. Avoimuus on demokratian peruskivi, ilman sitä demokratia ei voi toimia. Puolueet eivät kuitenkaan ole esittäneet MITÄÄN uskottavia LASKELMIA siitä kuinka asia korjataan, joten demokratia ei toimi.

Härskiksi tilanteen tekee vielä se, että samaan aikaan eduskunta jakelee miljardien tukia ulkomaille sekä se, että Suomen velanotto on järkyttävän suurta, sekä se, että vaalit on aivan kulman takana.

Suomen hallitus valmistautuu antamaan lisävakuuksia Euroopan vakausrahastolle. YLE Uutisten hallituslähteistä saamien tietojen mukaan Suomen on varauduttava jopa 16 miljardin takauksiin nykyisen 8 miljardin sijaan.
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01/suomi_varautuu_mittav...

Avoimuuden merkitys demokratiassa.

Ajatelkaa,

1. jos kansanedustaja ehdokkaat eivät kertoisi mitään mitä ajatuksia kannattaisivat. Äänestäjillä ei sitten olisi minkäänlaista aavistusta, mitä kansanedustajat aikovat touhuta tultuaan valituksi. Vaalit olisi yhdet suuret arpajaiset.

2. jos kansanedustaja ehdokkaat kertovat, mitä ajatuksia kannattavat ja aikovat ajaa, niin äänestäjät voivat valita mieleisensä ehdokkaan ja näin kansan tahto ja demokratia toteutuu.

Avoimuus on siten demokratian toimivuuden kannalta VÄLTTÄMÄTÖNTÄ.

Suomessa vaalit vaikuttaa lähiltä suurilta arpajaisilta, puolueet eivät ole kertoneet miten Suomen budjetti saadaan tasapainoon ja velat ja korot maksettua. Demokratian pitäisi myös toimia muulloinkin kuin vain vaalien aikaan.

Perustuslaki
42 §
Puhemiehen tehtävät täysistunnossa
Puhemies kutsuu koolle täysistunnot, esittelee niissä asiat ja johtaa keskusteluja sekä valvoo, että asioita täysistunnossa käsiteltäessä noudatetaan perustuslakia.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Se että demokratia toimii, on eduskunnan tärkein tehtävä ja perustuslain tarkoitus.

Joten kenkää Sauli Niinistölle, kiitos. Suomi täytyy saattaa takaisin demokratiaksi.

Voi voi

Malliesimerkki Suomen "demokratiasta" ?

Salamyhkäisyyden ja kiireen tarkoitus Eu tukiasiassa on sumuttaa kansaa ?

Onko salamyhkäisyyden ja kiireen tarkoitus juuri se, että kansalaiskeskustelu eikä galluppeja keritä järjestämään ? Niistä kun selviäisi päivänselvästi että 1. kansa vastustaa tukia ja 2. tuki on SIKSI perustuslain vastainen. Kansaa sumutetaan taas ?

Nyt sitten kun niitä ei ole "keritty" pitämään, niin "luullaan" pokerina että kansa ei vastusta ja runnotaan laki läpi normaalissa lainsäätämisjärjestyksessä ?

Kiviniemi CNN:ssä: Suomessa ymmärretty euroalueen kriisitoimia

www.iltalehti.fi/uutiset/2011012013044238_uu.shtml

EU tuki on perustuslain vastainen ja siitä tulisi siksi säätää perustuslain säätämisjärjestyksessä, eikä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.

Perustuslaissa on säädetty omaisuudensuojasta. Perustuslakeihin voidaan tehdä poikkeuksia tavallisessa lain säätämisjärjestyksessä vain mikäli siihen on välttämätön ja hyväksyttävä syy. Hyväksyttävällä syyllä tarkoitetaan sitä, että syyn täytyy olla demokraattisen yhteiskunnan arvojen ja oikeusvaltion periaatteiden mukaisia. Kansalaiskeskustelusta ja toivottavasti median järjestämistä gallupeista käy päivänselvästi ilmi se, että kansa vastustaa tukea, eikä tuki siten vastaa demokraattisen yhteiskunnan arvoja. Joten tuki on selvästi perustuslain vastainen ja se täytyisi säätää perustuslain säätämisjärjestyksessä, eikä tavallisessa lain säätämisjärjestyksessä.

Perustuslain 42§ mukaan eduskunnan puhemiehen tulisi valvoa että eduskunta noudattaa asioita täysistunnossa käsiteltäessä perustuslakia. Eduskunnan puhemies on Kokoomuksen Sauli Niinistö.

Tässä tapauksessa ehkä 98% kansasta vastustaa tukea, joten omaisuudensuojaan ei tässä tapauksessa voida tehdä poikkeusta normaalissa lain säätämisjärjestyksessä, vaan tuki pitää säätää perustuslain säätämisjärjestyksessä.

Mikäli on jo joku laki olemassa jonka nojalla tukia annetaan, niin kyseinen laki on perustuslain vastainen eikä sitä saa soveltaa Perustuslain 106§ nojalla.

Selvää on että jos takuu lankeisi Suomen veronmaksajat verojen muodossa joutuisivat maksamaan tuet, joten omaisuudensuojan pitäisi suojata kansalaisia.
Vaikka nyt joka kotitalouteen ei lähetettäisikään XXX euron lisävero lappua, jos takuuvelka lankeisi maksettavaksi, jolle annettaisiin nimeksi J.Käteisen pakollinen tuki vero.

Huomioi myös:
HE 309/1993 vp:n mukaan syvälle käyviä, poikkeuksellisia tai summaarisia rajoituksia ei voida tehdä tavallisella lailla. Mielestäni tässä tapauksessa on kyse juuri sellaisesta, joten tuesta pitäisi päättää perustuslain säätämisjärjestyksessä.

Hakkuri

"Suomi on ensimmäinen EU-maa, joka on päättänyt lähettää evakuointikoneen Egyptiin."

Suomi on viimeinen maa joka päätti suositella ettei maahan matkustettaisi ja maassa olevat lähtisivät. Ihmekös tuo ettei muilla ole tarvetta evakuointikoneita lähettää valtion kustannuksella.