Keskiviikko 16.1.2019

Mubarak erosi – kansa repesi: ”Olen niin onnellinen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.2.2011 18:10
Päivitetty: 
11.2.2011 18:38
  • Kuva: All Over Press
    Kuva

Egyptin varapresidentti Omar Suleiman on ilmoittanut televisiopuheessa, että presidentti Hosni Mubarak luopuu vallasta. Ohjat Egyptissä ottaa väliaikaisesti armeijan komentaja, kertoo BBC. Varapresidentti ei ole kertonut, tuleeko hän itse jatkamaan virassaan.

Tahririn aukiolla väkijoukko hurraa tuoreen ilmoituksen johdosta.

–En voisi olla onnellisempi, kertoi yksi mielenosoittaja BBC:lle heti erotiedon tultua.

–Tämä on huikea päivä meille, tulemme aina muistamaan tämän päivän.

Väistyvä presidentti Mubarak poistui tänään aiemmin Kairosta. Mubarak on hallinnut Egyptiä itsevaltiaan ottein vuodesta 1981.

Egyptin lainsäädäntäjärjestyksen mukaan Egyptin parlamentin kansalliskokouksen puheenjohtaja nousee presidentiksi. Egyptin perustuslain mukaan uusi presidentti pitää valita viimeistään 60 päivän sisällä toimen vapautumisesta.

Mubarakin eroa vaatineet mielenosoitukset ovat jatkuneet 18 päivää.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Aasien_tuntija

Rosvolta kannattaisi myös takavarikoida se hänen kansalta ryöstämänsä 70 miljardia.

Sen jälkeen kannattaisi hetkinen miettiä, montako vuotta vankilaa saa yleensä seitsemänkymmenentuhannen miljoonan dollarin varastamisesta, ja panna tuomio täytäntöön.

Onneksi olkoon!

Tietysti täällä kotopuolessa kannattaisi samalla alkaa pohtia sitä, onko vähintään 300.000.000 todennäköisesti yli miljardin euron arvoisen mineraalivarannon lahjoittaminen pois yhdellä eurolla kenties 299.999.999 euron varkaus ja sitä, paljonko sen kokoisesta varkaudesta on yleensä ollut tapana antaa tuomioksi.

(Vertaa Talvivaaran kaivoshanke ja sen lahjoittaminen pois yhdellä eurolla erään CO-miehen toimesta. [Lähde: Esko Seppäsen blogi-kirjoitus aiheesta.])

Citycani

Tätä voi jo kutsua työvoitoksi. Puuh... :-)

Ja myös päiväksi, joka todella tulee jäämään historiaan, tapahtui tämän jälkeen nyt sitten mitä tahansa.

Kestää taas aikansa, että tämänkin pystyy oikein todella käsittämään. :-)

Virastoveijari

Niin että mitä seuraavaksi? Vara-Mubarak? Astrid Thors and her Ruling Sisters? Marxin 4. veli? Obaman taivaanrantanäky?
Moskovan mafiaveljesten yleisdemokratiajaosto? Vai:

Ins Allah?

camillo

Ihmisarvot,vapaus , demokratia !!

- Onnea EGYPYTI; tervetuloa; Ihnmisten maailimaan !!

ILMAN VÄKIVALTAA toteuttu vallan vaihto ja diktaattorin poisto
vallasta ; loistva suoritus, armeijan johdolta!

- voisi todeta ; jopa ÄLYKÄS !

- seuraava siirto myös tehtävä; diktaattorin ja suvun ryöstämät RAHAT palutettava KANSALLE!!

ONNEA VAPAUDELLE !

Citycani

... tällainen viesti.

" From now on this your country, your home, your history. you shan't throw out garbage in the streets, break a traffic light, bribe anyone , forge any paper.You would work hard and you won't say why would i care. you would report any compromises in anybodies' work. We can build our country hand in hand. we're all egyptians. we're all one."

Sanoisin, että asenne tulevaisuuteen on nyt ainakin kohdallaan. :-)

VekeKeke

Mistä egyptiläiset luovat miljoonia työpaikkoja yhtäkkiä, kun viisaammatkaan eivät onnistu. Tulee vielä monta pettymystä pettymysten perään. Voi tosiaan tulla vielä Mubarakkia ikävä. Hyvä diktaattori on aina parempi kuin paraskin demokratia. En sano, että Mubarak olisi ollut hyvä Diktaattori, mutta Egyptille ehkä hyvä. Toivotan Egyptille menestystä ja parempaa elämää tulevaisuudessa, mutta pelkään pahoin.Toivottavasti olen väärässä.

Kuilkka

Kuinka kukaan voi kuvitella, että Mubarakin lähtö avaa ovet demokratialle! Muslimimaissa on totuttu vahvaan johtajaan ja sharialakiin. Valtaa kärkkyy muslimiveljeskunta, joka on uhannut rikkoa rauhansopimuksen Israelin kanssa ja lopettaa kaasun toimituksen sinne. Mohammed ElBaradei myös kärkkyy johtopaikalle ja hänet tunnetaan vankkana muslimina ja Iranin kannattajana. Hän oli se, joka esti IAEA:n tutkimusraporttien julkaisun Iranin ydinvoimaloista.
Enemmän kuin todennäköistä on, että maltillisen Mubarakin tilalle tulee diktaattori, joka käynnistää sodan Israelia vastaan ja siinä sodassa käytetään ydinasetta. Suez suljetaan ja öljyn hinta nousee pilviin.