Tiistai 23.7.2019

Pakolaistulva Eurooppaan – Italian vaatimus kuohuttaa

Luotu: 
25.2.2011 06:11
Päivitetty: 
25.2.2011 06:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuva Lampedusan saarelta, jonne tulvii pakolaisia.

Italia ja muut Välimeren maat vaativat, että muiden Euroopan maiden on osallistuttava Eurooppaan pakenevien pakolaisten majoittamiseen, kertoo BBC.

Italian sisäministeri Roberto Maroni sanoi Brysselissä torstaina, että Euroopan on autettava Italiaa katastrofaalisessa tilanteessa. Italia, Espanja, Ranska, Kypros, Malta ja Kreikka haluavat, että Eurooppaan tulevat pakolaiset levitetään myös pohjoisempiin Euroopan maihin.

BBC:n kirjeenvaihtaja kuvailee Välimeren maiden vaatimuksia erittäin kiistanalaisiksi.

Esitys ei olekaan saanut kovin lämmintä vastaanottoa pohjoisemmilta mailta. Itävallan sisäministeri Maria Theresia Fekter tokaisi, että Italia pärjää aivan hyvin itsekin pakolaisten kanssa. Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere kiisti pakolaistulvan olemassaolon ja sanoi, ettei Välimeren valtioiden pitäisi synnyttää sellaista asiasta puhumalla.

Italia on nostanut metelin siitä, että maahan tulvii pakolaisia levottomasta Pohjois-Afrikasta. Erityisesti pakolaisia on tullut Lampedusan saarelle.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

machdevelop

Suomea liitettäessä EU:n (perustuslain edellyttämää menettelyä käyttämättä) kritterit olivat tiukat mm. valtion velkamään suhteen. Sittemmin on tämä ja muut periaatteet romutettu tai käännetty päinvastaiseksi.
Kansallisvaltio muuttuu tarpeelliseksi kun hätätila uhkaa, ja niitä uhkia riittää. Eu:n suurvallat kertovat avoimesti epäonnistuneensa monikulttuurisuuden rakenteluissaan. Toivoton yhtälö, byrokratin riemuvoitolla.

Juhani Putkinen

Afrikasta tulvivia "pakolaisia" EI saa majoittaa Eurooppaan, vaan pitää palauttaa saman tien Afrikkaan.

Afrikassa on tilaa, on hedelmällistä maata, hyvä ilmasto - tehkööt töitä leipänsä eteen Afrikassa.

Sterilointipillereitä voisi jakaa massiivisesti.

foinikkialainen

EU alkaa olla "taas" jokapäiväisessä, uudessa kriisissään. Italian sisäministeri vaatii muitakin ottamaan "Silvion vieraita" vastaan. Ja meidän nilkki, Asteroidi, vaatii olemaan puhumatta koko asiasta. RKP:n apartheidia.

KKalevi

Suomessa elämä on ilmaista ja jos sattuu joutumaan vankilaan, niin siellä vangit saavat palkkaa enemmän kuin vanginvartijat. Sellit vastaavat Arabimaiden 5 tähden hotellia.
Tervetuloa Suomeen, haemme lentokoneella kaikki vaimosi ja lapsesi myös tänne. Täällä ei ole työ- eikä muitakaan velvollisuuksia.
Kannattaa tulle heti, koska vaalien jälkeen saattaa tulla muutoksia maahanmuutto-ehtoihin.

hanari

Lampedusa on pieni kivi lähellä Afrikkaa, Santahaminan kokoinen. Kun sinne ahtautuu parisataatuhatta pakolaista, on kyseessä katastrofi. Ei ole juomavettä eikä ruokaa.

Meillä oli Neukkulan sortuessa uhka, että rajan yli tulee miljoona pakolaista. Olisiko silloin ollut mukava kuulla Euroopasta, että se on teidän ikioma ongelmanne, kyllä te sen hoidatte?

Nämä pakolaiset eivät ole somalialaisia tai senegalilaisia sissejä, vaan tavallisia viattomia siviilejä. Paljon sivistyneempiä kuin kivikautta elävät afgaanit ja eteläisen Afrikan ihmiset.

KKalevi

hirmuhallinnon sotilaat, poliisit, virkamiehet ja kätyrit, joille tulee kuumat paikat diktaattorin kaaduttua. Siksi ne ovat pelkästään hyväkuntoisia noin 30 vuotiaita, asekelpoisia miehiä ilman perheitään.
Kun Somalian Siad Barre kukistui, niin ensin Suomeen tuli diktaattorin sotilaat ja kätyrit attasheasalkkuineen hakemaan turvaa ilman perheitään.

year12

Find ugg boots online, we offer <a href="http://www.thecozyboots.com/"><b>cheap uggs</b></a> <a href="http://www.thecozyboots.com/ugg-classic-boots-ugg-classic-mini-c-72_84.h... classic mini</b></a> <a href="http://www.thecozyboots.com/ugg-classic-boots-ugg-classic-cardy-c-72_85.... cardy uggs</b></a> <a href="http://www.thecozyboots.com/ugg-classic-boots-ugg-classic-crochet-c-72_8... classic crochet</b></a> for our customers.
<p>We are the best <a href="http://www.coachstore.org/"><b>coach store</b></a> <a href="http://www.coachstore.org/"><b>Coach Store Online</b></a> <a href="http://www.coachstore.org/coach-handbags"><b>coach handbags outlet</b></a> <a href="http://www.coachstore.org/coach-luggage"><b>coach luggage</b></a> <a href="http://www.coachstore.org/coach-sunglasses"><b>coach sunglasses</b></a> <a href="http://www.coachstore.org/coach-handbags"><b>Coach Handbags</b></a> and best service for dear customers. <a href="http://www.coachoutletstores-usa.com/"><b>Coach Outlet Online</b></a> <a href="http://www.coachoutletstores-usa.com/coach-tote-bags"><b>coach tote bag</b></a> <a href="http://www.coachoutletstores-usa.com/coach-wallets"><b>coach wallets</b></a> <a href="http://www.coachoutletstores-usa.com/coach-handbags"><b>Coach Handbags</b></a> Coach Handbags and Coach bags can let you become a star everywhere. What is more, <a href="http://coachoutletstores-usa.com/"><b>Coach Outlet</b></a> <a href="http://www.coachoutlet-store.org/"><b>Coach Outlet Store</b></a> <a href="http://www.coachoutlet-store.org/"><b>Coach Bags</b></a> <a href="http://www.coachoutlet-store.org/coach-handbags-c-57.html"><b>Coach Handbags</b></a> <a href="http://www.coachoutlet-store.org/coach-sunglasses-c-63.html"><b>Coach Sunglasses</b></a> <a href="http://www.coachoutlet-store.org/coach-shoes-c-67.html"><b>Coach Shoes</b></a> <a href="http://www.coachoutlet-store.org/coach-jewelry-c-72.html"><b>Coach Jewelry</b></a> matching with the retro Coach Handbags will brings you <a href="http://www.coachfactory.org/"><b>Coach Factory</b></a> <a href="http://www.coachfactory.org/"><b>Coach Factory Online</b></a> <a href="http://www.coachfactory.org/coach-backpack"><b>Coach Backpack</b></a> <a href="http://www.coachfactory.org/coach-shoulder-bags"><b>Coach Shoulder Bags</b></a> <a href="http://www.coachfactory.org/coach-briefcase"><b>Coach Briefcase</b></a> come back to the last century world.
<p><a href="http://www.italiagucci.com/"><b>Gucci Bags</b></a> from the Latest Collection ara available. Gucci Outlet includes a large variety of <a href="http://www.italiagucci.com/gucci-shoulder-bags"><b>Gucci Shoulder Bags</b></a> <a href="http://www.italiagucci.com/gucci-wallets"><b>Gucci Wallets</b></a> <a href="http://www.italiagucci.com/gucci-belts"><b>Gucci Belts</b></a> online. Whatever you want, there is at least one attractive edition that suits you well.
<p> Burberry outlet products has become fashionable in the modern world. They are elegant and personalized to enhance its beauty. <a href="http://burberryoutlet-scarf.com/"><b>burberry outlet</b></a> <a href="http://burberryoutlet-scarf.com/burberry-handbags"><b>Burberry Handbags</b></a> <a href="http://burberryoutlet-scarf.com/burberry-wallets"><b>Burberry Wallets</b></a> <a href="http://burberryoutlet-scarf.com/burberry-cashmere-scarf"><b>Burberry Cashmere Scarf</b></a> by Burberry successful upper snood! but not better than simple net easier lining color scarf practical.