Lauantai 15.12.2018

Soinin voitto tyrmistyttää Ruotsissa: ”Surullista mutta totta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.4.2011 11:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ruotsissa ihmetellään, miksi Suomen suuret puolueet antoivat siunauksensa Timo Soinin "yhden miehen show'lle".

Ruotsalaislehti Expressenin pääkirjoitustoimituksen mielestä Suomen vanhojen suurten puolueiden ei olisi pitänyt ”päästää Timo Soinia sisään”.

Lehden pääkirjoituksessa todetaan, että populistipuolueen nousu Suomen kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi on ”surullista, mutta totta”. Suomen kolme vanhaa suurta puoluetta saavat kirjoittajien mielestä syyttää itseään perussuomalaisten vaalimenestyksestä, koska yksikään niistä ei ennen vaaleja kieltäytynyt tekemästä hallitustyötä perussuomalaisten kanssa.

–Vain vihreillä oli poliittista siviilirohkeutta sanoa ei, ihmettelee Expressen.

Expressenin ihmetyksen taustalla on Ruotsin omat taannoiset eduskuntavaalit, joissa maahanmuuttovastainen Ruotsidemokraatit tyrmättiin muiden puolueiden toimesta ennen vaaleja. Ruotsidemokraatit menestyi silti, ja on valtiopäivillä vaa'ankieliasemassa, joskin oppositiossa.

Expressen kuvaa perussuomalaisten olevan puheenjohtaja Timo Soinin ”yhden miehen show”. Hallitusneuvotteluista ruotsalaiset ennakoivat vaikeita, mutta samalla he uskovat Soinin olevan valmis luopumaan periaatteistaan ministerinsalkun vuoksi.

Pääkirjoituksessa kerrotaan myös muiden suomalaispuolueiden halusta saada perussuomalaiset hallitukseen, jotta puolueen suosio lähtisi SMP:n 1980-luvun esimerkiksi tavoin laskuun. Expressenin mielestä Jyrki Kataisen valinta on kuin valitsisi ruton ja koleran välillä; jättääkö perussuomalaiset oppositioon räksyttämään vai kutsua heidät hallitukseen.

Myös Ruotsin pääministeripuolueen, maltillisen kokoomuksen entinen johtaja ja nykyinen ulkoministeri Carl Bildt esittää blogissaan huolensa perussuomalaisten noususta. Bildtin mukaan vaarassa on lähinnä ruotsin kielen asema Suomessa, ei Suomen Eurooppa-politiikka, josta muilla puolueilla on hänen mukaansa vahva näkemys.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

gerhouggonen

On jotenkin kummallista, loukkaavaa ja suvaitsematonta, että persujen äänestäjiä pidetään jotenkin tyhmänä ja sivistymättömänä tuulipukukansana. Niin kuin kaikilla kansalaisilla ei olisi oikeutta mielipiteeseen tai käyttää äänioikeuttaan valitsemallaan tavalla.

"80% kansasta on eri mieltä persujen kanssa"... joo on, mutta myös n. 80% kansasta on eri mieltä myös kokoomuksen ja SDP:n kanssa ja jopa 94% on eri mieltä vihreiden kanssa... tai 99,99% erimieltä piraattien kanssa.

Kansa on puhunut ja pulinat pois. Jos meno ei miellytä, niin saahan sitä muuttaa pois Suomesta, jos tuntuu siltä, että muualla on auvoisempaa, kun meillä persut tulivat ja pilasivat ihan kaiken.

Voisivatko persujen mollaajat muuten kertoa mikä oli erityisen huonoa persujen vaalivoitossa? Sekö, että joku haluaa kansanäänestystä Suomen suhtautumisesta europankkien pelastusoperaatioon vai se, että joku nostaa pöydälle maahanmuuttoon liittyvät negatiivisetkin asiat? Tai että joku puolustaa suomalaista perinnettä ja arvoja? Ihan kauheaa tämmöinen...

Omasta mielestäni Suomen politiikassa on tapahtunut tervehdyttävä muutos, jota tarvittiin tunkkaisen seisahtuneisuuden lopettamiseksi. Vaikka persut eivät olisikaan hallituksessa, on valtaapitävä elitti saanut muistutuksen "kuolevaisuudestaan". Enää hallitusneuvottelut eivät olekaan niin yksioikoisia, eikä päätöksenteossa toivon mukaan noudateta maan tapaa niin kritiikittömästi kuin aiemmin.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Erityisen huonoa persujen vaalimenestyksessä on juuri se, että moinen kertoo karua kieltään kansamme viidenneksen typeryydestä ja sivistymättömyydestä. Eipä tuo nyt varsinaisesti yllätyksenä tullut.

Silent cartographer

Et vastannut kysymykseen, joten tarkentaisitko vielä mikä tai mitkä näistä osoittavat mielestäsi sivistymättömyyttä:
- sekö, että "joku haluaa kansanäänestystä Suomen suhtautumisesta europankkien pelastusoperaatioon"?
- sekö, että "joku nostaa pöydälle maahanmuuttoon liittyvät negatiivisetkin asiat"?
- sekö, että "joku puolustaa suomalaista perinnettä ja arvoja"?
- sekö, että joku haluaa valinnan vapauden kielten opiskelun suhteen?

Reviisori Nenä

Perussuomalaisten jo hiipumaan kääntyneeksi julistettu noste ja vaalipäiväksi odotettu laskuennuste generoivat poliittisten lainalaisuuksien mukaisesti viime metreillä ärtyisän rekyylin. Se tuotettiin valtaisalla julkisuuskampanjalla. Merkittävin persumainostaja tuon loppunousun takana oli vihreiden ja rkp:n suorastaan suvaitsemattomaksi äitynyt aggressioryöppy.

Jos vihreät ja rkp olisivat malttaneet olla viime päivät hissukseen varmistellen peruskannattajakuntansa tukea ympäristöväen ja kielivähemmistön piiristä, ne olisivat itse menestyneet merkittävästi paremmin. Sitä vastoin ne haukkuivat muita vimmaisen hyökkäävään sävyyn ja lisäksi nostivat korostetusti esiin perinteistä äänestäjäkuntaansa vain laimeasti jos lainkaan valtiollisissa vaaleissa innoittavia teemoja, kuten homojen asioiden julkihypetys.

Lisäksi puheenjohtaja Sinnemäen TV1:n suuressa vaalikeskustelussa heittämä irrallinen ja perustelematon lausahdus "maahanmuuttoa on lisättävä" ei kuulostanut äänestäjistä varmaankaan kovin relevantilta vihreiden arvojen kiteytykseltä. Sellaista olisi kaivattu sen jälkeen, kun Japanin tsunamin ja Fukushiman ydinonnettomuuden siirtäminen suurilmastosta Suomen päivänpoliittiseksi kelinmuutokseksi osoittautui ei-toimivaksi.

Ministeri Thorsin kampanja Kukkahattupäivän teemoin toimi odotetusti sekin perussuomalaisten laariin. Koskahan tässä maassa saadaan hyvien ja kauniiden asioiden ajajiksi poliitikkoja, jotka eivät tyri tyrkyttämällä äänestäjille hyviä syitä olla äänestämättä heitä?

nimperi

Jotenkin tuntuu, että ulkomailla annetaan kuvaa, että persut olisivat *poistamassa* ruotsin opetusta kouluista... Kun he ovat itse asiassa *tuomassa* vapaaehtoista ruotsin opetusta kouluihin.

Liekö tahallilsta sumusta, vai tahatonta tyhmyyttä?

jussi vaarala

Vaikuttaa siltä että vaalien keskeisin sanoma ei tullut ymmärretyksi - suomen kansa ei halua että sitä taluttelee muut kuin se itse.

Kokoomus yrittää taas tehdä poliittisen pöytäkirjaväärennöksen

- ensin se teki osallistumalla edellisen eduskunnan ostamiseen
- sitten se teki tekemällä omaa politiikkaa tuuliajo-Kiviniemen selän takana
- sitten se sai seläntakaa ujutettua suurinta vastuuta keskustalle kansan protestista
- sitten se meinaa ruveta vaalivoittajaksi ollessaan vaalien toiseksi suurin häviäjä ja saatuaan muiden hallituspuolueiden kanssa murska-arvion touhuilleen
- sitten se meinaa pöytäkirjaväärentää itsensä pääministeripuolueeksi vastoin sitä kansan tahtoa että kansa nousi protestillaan NIMENOMAAN kokoomusta vastaan.

Tämän lisäksi hallituksen vakiopaikkapuolueen - pikkupuolueen - rkp:n puheenjohtaja alkaa esittää vaalien jälkeen hallituksenmuodostajan tapaan miten perussuomalaisten tulee joustaa päästäkseen jatkoon. Ja kuinka ollakaan menee kokoomuksen vaalijatkoille.

Tämän lisäksi ulkomaita myöten pyritään sanelemaan Suomen kansan tahtoa vastaan että sitä ei taluttele kuin se itse.

Minusta asian pitäisi olla harvinaisen selvä - kansa on halunnut rökäleprotestilla äänestää hallituspuolueet oppositioon - ja niin tulisi tehdä.

Ja jos joku hallitukseen voitaisiin hallituspuolueista kelpuuttaa niin se olisi keskusta - koska sen panosta kaivataan että saadaan maan elinvoiman tasaisuus kuntoon ja pääkaupunkiseutukeskeisyyttä vähennettyä.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

jussi vaarala

vastenmielisen niljakkaan

se vehkeilee sinisin silmin kuin kerkiää ja sitten ei kykene edes tappiota myöntämään vaan vääntää se mainostoimistotekniikoilla julkisuuteen voitoksi

tämmöinen vehkeilevä kaikki parhain päin -puolue on epäilyttävin kaikista mahdollisista - pahempi voi olla vaan gaddafin tyyppinen helikopterilla ammutaan meielnosoitukset hajalle -politiikka

oikein etoo kokoomuksen rantakiviniljakkuuus

Mila F

Taas spämmäät samaa kommenttia joka ketjuun monta kertaa. Sitä paitsi ne äänet lasketaan kymmenissä tuhansissa.

Kokoomus on ensimmäistä kertaa historiassa maan suurin puolue. Myös demarit tekivät historiaa. Heillä on ensimmäistä kertaa historiassa näin vähän kansanedustajia. Persujen nousu puolestaan oli historiallinen.

Näillä eväillä mennään eteenpäin.

VILENIN

Kyllä tällaiset vaalivoitot joita kokoomuksen ja demarien nimiin omitaan ovat todella ihmeellisiä voittoja,kun paikat tippuu ja äänet niin silti voitetaan.Torjuntavoittoja kuten kepunvoitot maatalustukineuvotteluissa EU:sa.Vain Persut ja demokratia voittivat,kiitos siitä.

joonathan

Ennenkaikkea hallituspuolueet hävisivät. Kokoomus SDP Kepu ja Vihreät. Että mitäkö SDP siellä tekee???. Totta kait se siellä on sillä uskoohan suomen kansasta 30% SDP:n olevan hallituksessa. Hallituksesta eniten esillä ovat olleet Kepu ja vihreät siksi heidän tappiomsa oli suurin. Onneksi kokoomus on ollut hiljaa. Ja SDP:n puolesta on puhunut se, Että jotkut viisaat suomalaiset ovat tienneet etti SDP ollut koko hallituksessa. Nyt ollaa hiljaa kyllä kansa tietää. Ja kansa on sanottavansa sanonut.

Tarkkalijat

Kyllä ulkolaisia kommentteja lukiessa käy ilmi kuinka huonosti Suomen asioita ja puolueita tunnetaan. Eniten ihmetyttää ruotsalaisten täydellinen tietämättömyys.

Vähän tuntuu siltä kuin propagandaa olisi syötetty meiltä
päin jo ennen vaaleja. Vrt kaveeraavat ministerit!

Outoa on että ulkoministerimme kävi juuri ennen vaaleja Usa:ssa ja vierailusta EI ole kerrottu mitään enempää.
Mikä oli vierailun anti? Mitä Stubb sai Hilarilta?

MURSU

"Suomen kolme vanhaa suurta puoluetta saavat kirjoittajien mielestä syyttää itseään perussuomalaisten vaalimenestyksestä,"

Tässä syy:
vanhojen puolueiden välinpitämättömyys, köyhyyden, eriarvoisuuden, työttömyyden kasvu, hounostivoivien määrän kasvu vain paremminvoivien hyvinvoinnista huolehtien. köyhille vain lume-parannusta elintasoon kuten esim. "takuueläke-lisä" joka annetaan ja otetaan toisella kädellä pois (eläkeläis pariskunnalta asumistukea 600e/v POIS!)..lähinnä Kokoomuksen VAALI-SILMÄNKÄÄNTÖ-HUIJAUS!

Ruotsalaiset hoitakoon oman maansa, me hoidetaan Suomi!

tarkkailija-vm59

Ruotsi elää itse suuressa valheessa. Tämä seuraava sopii Ranskan ohella nimittäin myös Ruotsiin:

"Pariisin slummit antavat autenttisen kuvan siitä mitä meille on odotettavissa. Nuo väkivallan ja vandalismin tyyssijat elävät Ranskan valtion rahoituksella ja vallitsevan monikulturalistisen uskonnon nimissä jopa niiden täysin ala-arvoista jengikulttuuria mielistellään yhteiskunnan huipulle saakka. Slummeissa tuhotaan ja saastutetaan kaikki eikä auttajatkaan ole turvassa mennessään alueille tehtäviään suorittamaan. Ranskan veronmaksajien rahoilla elävä slummiväestö on kehittänyt kieroutuneen ajatuksen sisällissodasta, jossa he ovat uhrin asemassa. Jopa poliisikin on valinnut sallivan asenteen, joka tietysti pönkittää slummien valtarakenteita.Nuhteettomat elämäntavat ja ehyt perhe – älymystön niin Ranskassa kuin meilläkin halveksimat poroporvarilliset tunnukset – ovat slummeissa harvinainen ilmiö. Älymystö näyttää erikoisella tavallaan tukevan pahetta ja infantiilia huoltoajattelua. "

http://www.pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#slummi

Kallevi

Ei kai näin poliittisesti korrektissa kulttuurissa kukaan uskalla kieltäytyä yhteistyöstä persujen kanssa. Meillä on kuin jokin sanaton sääntö, että arvokonservatiiveja on hyysättävä.

Näkihän sen homokeskustelussakin, miten liberaalit tutkijat riensivät heti puolustamaan homovastaisia ja höpisemään siitä, miten "liberaaleillakin on omat tabunsa". Miten se onkin tämä asetelma näin, että ns. liberaalien on aina joustettava, mutta konservatiivit saavat mellastaa "arvoperustansa" nojalla miten mielivät?

PT

ei ole niin silkoinen kuin miltä näyttää. Ruotsalainen demokratia on illuusio, jolle ei oikein ole perusteita, kuten ei juuri muillekaan demokratioille ole aitoa pohjaa.

Kansan tahto kovin helposti väärä, ja kansan tahto korjataan sitten vaikka väkisin.
Ruotsalaisten huoli on koomista.

Siinä, missä meillä on eduskunta, on heillä kuningasperhe. Molempien merkitys jokseenkin sama.

Suomalaisella eduskunnalla olisi mahdollisuus vaikuttaa, mutta harvemmim mitään valmista tulee, jota ei ole virkamiestyönä ja konsensuksen hengessä vanhaan neukkutyyliin vesitetty olemattomiin.

danielewski

Älytön hysterisointi á la media Sverigedemokraattien ympärillä saattaa toimia Ruotsissa, mutta Suomessa vaikutus on todennäkoisesti haluttuun nähden päinvastainen.

Niin, viime kunnallisvaaleihin viitaten, nyt kun Tuija Brax lienee estynyt, voisiko esim. Päivi Lipponen ottaa huolekseen uusien edustajien kurssituksen, ettei vaan valtakunnan ykköspodiumilta kuulla tuhmia sanoja, saati kutsuta asioita niiden oikeilla nimillä.

Penttijuhani

kieltäydytty? Se olisi poliitisesti helpompaa, vaikka Kulturfondet voisi siirtää rahansa veroparatiisiin. Tässä ministeri Bildt´in sekaantumisessa on jotakin tosi outoa. Hänen tarkka "kaksoisolentonsa" touhusi vastaavassa "ruotsinkielen" asemassa Helsingissä yli 50 vuotta sitten, siis harkitun näkyvästi. Noin 20 vuotta myöhemmin hän toisti touhua Ruotsissa, yhä samannäköisenä. Hän oli myös muka "homottelija," mikä olisi kuvannut maan "konservatiiveja." (Vallassa oli Palme).

Koko juttu oli täysin selvä osa jostakin omituisesta manipulatiivisesta yrityksestä, jolla diskreditoitiin myös Kalevi Sorsaa ja Olavi J. Mattilaa, vastaavasti. Eli ns. kieliriita ei ole pähkähullu yksin vaan osana jotakin muuta. Vastaava "kasvojen käyttö" oli selvä sitten Palmen murhajutussa, sen jälkeen Lindhin taspauksessa.

Mila F

Samat ihmisen samoilla pulinoilla sekä ennen että jälkeen vaalien rutisevat tyytymättöminä. Nyt on vaalit käyty ja "kansan" tuorettakin tuoreempi mielipide on selvillä. Minusta Helena Eronen kirjoitti asiasta tänään hyvän blogin, lukekaa ihmeessä.

Onneksi meillä on erilainen demokraattinen kulttuuri kuin ruotsalaisilla, joilla äänestystulos voidaan mitätöidä jo ennakolta kieltäytymällä yhteistyöstä. Ruotsalaisten uho siitä, että he eivät tee yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa, on kyllä jo naurettavuuden huippu! Kenenkähän maine siinä rapisee?

Vaalit on käyty, joten yhteistyö alkaa tänään.

jussi vaarala

demarit vähiten edustajia sitten historiansa

mutta sattaapi olla että demarit saa tulokseensa nähden uskomattoman paljon valtaa - syy - se että se on parhaiten linjassa persujen eurooppapolitiikan kanssa ja voi alkaa persujen kanssa operoimaan eurooppapolitiikkaa veljespuolueidensa tuella niin että euroopasta, eu:sta ja eurosta tehdään paaaaaaaaaaaaaaaaaaljon parempi

Mila F

Ei ole ollut tarkoitus riekkua. Mielestäni totesin tosiasiat: Kokoomus on ensimmäistä kertaa historiassa Suomen suurin puolue, demareilla on ensimmäistä kertaa historiassa näin vähän kansanedustajia ja Perussuomalaisten vaalivoitto on Suomen historiassa ainutlaatuinen.

On totta, että ajattelen demareista hyvin negatiivisesti. Se johtuu puhtaasti omista huonoista kokemuksistani. Varaan siis itselleni myös jatkossa oikeuden olla heidän suhteensa erittäin skeptinen - kunnes toisin todistetaan. Jos he ryhtyvät hallitusyhteistyöhön ja pitävät, minkä lupaavat, myös minä lupaan tarkastaa kantojani.

köpös

traumaattista aikaa Kokoomukselle Kekkosen aikaan, joten eipä mikään ihme pieni biletys. Ongelmanahan tässä onkin ollut "kolmen koplan" omahyväisyys ja erkaantuminen kansasta ja jalkatyöstä. True.n Kike Elomaa sanoi aamutelevisiossa olleensa paljon ns.omiensa parissa, joka kertookin kaiken heidän menestyksestään. Reipas suomalainen "ulkoilmaelämä" unohtuu niin kovin helposti valtaan päässeiltä. Kepulit ovat yrittäneet invaasiota kaupunkeihin epätoivoisesti unohtamalla Pihtiputaan mummon, josta seurauksena Kepun tarpeettomuus on tullut selväksi-osa heistä siirtyy yrittäjinä Kokoomukseen ja loput maaseudun palkansaajina ja pientuloisina vastavoimaan. Demarien yhteistyökyky on selviö hallitusneuvotteluissa, kunhan verotuksen painopistettä tarkistetaan. Perussuomalaisille pari heitä tyydyttävää salkkua ja siinä se. Päivystävien dosenttien pelkokuvat maailman kaatumisesta voidaan jättää omaan arvoonsa.

joonathan

Onneksi ainoastaa 30% suomen kansasta "tiesi" demareiden olevan hallituksessa ja ainoastaan Jutta Urpilaisen taistelun avulla saatiin yli puolet suomen kansasta tietämään, etteivä demarit ole 4 vuoteen olleet asioista hallituksessa päättämässa. Kyllä kansa tietää. ( Jyrki taisi saada houkuteltua osan näistä 30% äänestämään kokoomusta koska se tappiostaan nousi suurimmaksi puolueeksi.)

NisseSalmi

Se että kokkarit menettivät vähemmän paikkoja kuin kepulit, ei tee siitä vaalivoittajaa. Aikaisemmin moisesta vaalitappiosta olisi ainakin puheenjohtajan pitänyt ottaa onkeensa ja luovuttaa paikkansa jollekin kyvykkäämmälle. Muutoinkin kokkarit säilyttivät asemiaan vain puukottamalla hallituskumppaniaan kepua selkään vaalien alla mennen tullen.

Kokkareilla, kepuleilla eikä viherpiiperöillä ei ole mitään asiaa tulevaan hallitukseen. Tai jos kokkarit kaikesta huolimatta siihen otetaan, niin muutama vähempiarvoinen ministerinpaikka sitten, koska näyttönä kokkariministerien kyvyttömyydestä hoitaa asioita oikein on koko viime vaalikausi. Harvoin on Suomen historiassa nähty niin älyvapaa sarja ministereitä kuin kokkareiden sarja Vanhasen/Kiviniemen hallituksessa on istunut.

Jos Katainen jatkaisi pääministerinä, niin se on suoraan isku vasten kansan kasvoja, koska näissä vaaleissa haettin muutosta nykyisen hallituksen menoon. Pahimmassa tapauksessa tullaan näkemään laaja mielenosoitusten aalto jos perussuomalaisten voitto pyritään lakaisemaan maton alle kokkareiden toimesta. Tässä on koko alkuvuosi saatu suoraa lähetystä maailmalta miten käy kun kansan ääntä ei kuunnella.

jussi vaarala

Pahimmassa tapauksessa tullaan näkemään laaja mielenosoitusten aalto jos perussuomalaisten voitto pyritään lakaisemaan maton alle kokkareiden toimesta. Tässä on koko alkuvuosi saatu suoraa lähetystä maailmalta miten käy kun kansan ääntä ei kuunnella.

Mila F

Ei kukaan ole Persujen vaalivoittoa lakaisemassa mihinkään. Eihän me nyt sentään mitään ruotsalaisia olla, hyvänen aika. Etsitään nyt mieluummin niitä yhteisiä arvoja, joiden pohjalta voidaan ponnistaa.

Minusta Kokoomuksella ja Persuilla on yhteistä arvopohjaa mielin määrin: Perheen asema, hyvien tapojen kunnioittaminen, Suomen uskottava puolustus, lakien noudattaminen ja rikoksen uhrin asema ... ajattelepas, jos nuokin asiat saadaan oikeaan kurssiin tulevana hallituskautena.

Kyllä tästä hyvä tulee.

Upphew

"Minusta Kokoomuksella ja Persuilla on yhteistä arvopohjaa mielin määrin: Perheen asema, hyvien tapojen kunnioittaminen, Suomen uskottava puolustus, lakien noudattaminen ja rikoksen uhrin asema ... ajattelepas, jos nuokin asiat saadaan oikeaan kurssiin tulevana hallituskautena."

Kokoomus myös haluaisi muuttaa ruotsin kielen asemaa, ainakin jos puoluekokousta on uskominen. Sääli että puolue-eliittiä ei kiinnosta mitä kenttä haluaa... Eli kokoomuksen arvopohjalla ei ole mitään väliä, mikäli puolueen johto ei toteuta sitä.

Mila F

Tuo puoluekokouksen mielipiteen ylikävely oli kyllä omituinen ja ikävä juttu, jonka taustat eivät ole selvillä. Luulisi, että näissä oloissa asia menee neuvoteltavaksi uudelleen - paitsi, jos demarit ovat hallituksessa. Demarithan ovat henkeen ja vereen "ruotsinkielisiä".

Olisihan kaikille eduksi, jos kielivalinnat voisi tehdä omien tarpeiden ja kiinnostusten mukaan.

Jon Hellevig

Turha Expressenin vanhoja puolueita tästä on syyttää. Syyllinen on Sanoma konsernin, jonka Ilta-Sanomat varsinaisesti nosti Soinin pinnalle. Tämä alkoi noin 6 vuotta sitten. Vartavastaisena tarkoituksena oli Keskustan kampittaminen. Siinä onnistuttiin. Mutta samalla tuli päästettyä piru irti. Vähän niin kuin jenkeille kävi Afghanistanissa, Neuvostoliiton lyömiseksi luotiin Taleban ja Bin Laden.

Vaikka Keskusta nuijerretiin (toistaiseksi) niin Sanomien tavoiteet ei kuitenkaan näytä onnistuvan, eli Suomen vieminen NATOon ja Kokoomuksen ja Demareitten eurososialismin vauhidttaminen.

Jon Hellevig

Tlo

Kuvittelin vihakampanjan loppuvan vaalien jälkeen. Tuntuu että se pikemminkin on kiihtynyt entisestään.

Kuuluttaisin nyt medialta vastuuta. Niin suuri osa kansasta aivan oikeasti luulee Perussuomalaisten olevan natseja, että meillä on aivan todellinen vaara siitä että joku sekopää menee ja "pelastaa" Suomen ottamalla hengen joltain perussuomalaisedustajalta.

Ellei tätä täysin yliampuvaa vihakampanjaa lopeteta, se on vääjäämätön seuraus. Vai sitäkö tässä haetaankin?

Jouko Heyno

totuus, vaan oikea asenne”.

"Nuorisotyöttömyyden kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Libyan sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Portugalin pankkikriisin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia" Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Norsunluurannikon sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Japanin tsunamikatastrofin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Kuubaa vaivaavan kuivuuden kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Poliittisen vallan saamiseksi täytyy toistaa omaa iskulausettaan tosiasioista välittämättä." A. Hitler, Mein Kampf

"Leikatun indeksin eläkeläisille aiheuttamista ongelmista täytyy muistaa keskeisenä, että pakkoruotsi on kamala asia." Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

jussi vaarala

suorastaan haluaisin muuttaa ruotsiin koska se on paljon lyyrisempi kansa kuin suomalaiset

minä vaan en pidä isäntä-renki asetelmasta joka ruotsi-suomi kuviossa on monin tavoin läsnä

miksi en pidä - siksi koska sellainen asetelma on epäeettinen

Jouko Heyno

totuus, vaan oikea asenne".

"Libyan sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Portugalin pankkikriisin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia" Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Norsunluurannikon sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Japanin tsunamikatasrofin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Kuubaa vaivaavan kuivuuden kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Poliittisen vallan saamiseksi täytyy toistaa omaa iskulausettaan tosiasioista välittämättä." A. Hitler, Mein Kampf

"Leikatun indeksin eläkeläisille aiheuttamista ongelmista täytyy muistaa kekeisenä, että pakkoruotsi on kamala asia." Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Jouko Heyno

totuus, vaan oikea asenne".

"Libyan sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Portugalin pankkikriisin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia" Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Norsunluurannikon sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Japanin tsunamikatasrofin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Kuubaa vaivaavan kuivuuden kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Poliittisen vallan saamiseksi täytyy toistaa omaa iskulausettaan tosiasioista välittämättä." A. Hitler, Mein Kampf

"Leikatun indeksin eläkeläisille aiheuttamista ongelmista täytyy muistaa kekeisenä, että pakkoruotsi on kamala asia." Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Kko

että Arhinmäki suivaantui sen verran, että he lakkauttivat koko vasemmistoliiton ja sulautuivat kaikki demareihin. Kun tiedusteltiin mitenkäs tässä näin kävi? Vastaus oli, että näin me eletään tässä ajassa ja parhaiten hoidetaan köyhän asiaa.

Kay-Ove Isaksson

On se hirveätä kun noin moni suomalainen äänesti väärin. Mitä sille voi tehdä? Tosin se on EU:ssa tapana, ja äänestetään niin monta kertaa että tulee oikea vaalitulos.
Ennen vanhaan Suomessa sai äänestää vain jos oli varakas tai koulutusta vaativassa ammatissa. Palataan siihen.
Ruotsalaisia ei kuunneltu kun he yrittivät pelastaa Suomen katastrofilta.
Demokratia on hieno asia niin kauan kuin rahvas äänestää kuten eliitti käskee, kuten RKP:ssä.
Nyt ei käynyt niin.
Ja maailmanloppu häämöttää, pahempi kuin Japanissa.

TSV

Milloin täällä on kommentoitu miten typerästi Ruotsi äänestää?
Ruotsalaiset ei edes tiedä, että meillä on pakkoruotsi.

Ja aivan sama mitä ihmiset sanovat, että 72% kansasta äänestää ja kannatus on 19%, että ei se merkkaa.
Ihme että jos "teidän" puolue voittaa niin voi sanoa kansa päätti ja näin menivät vaalit.
Jos vain yksi puolue saa lisäpaikkoja muiden hävitessä niin, eiköhän se ole aika selvä, protesti nykypolitiikalle (kolmen suuren pelleilylle), pakkoruotsille(no tämän puolella on se 68%) ja sille tärkeimmälle eli maahanmuuttopolitiikalle.

Se on huonon häviäjän merkki sanoa ei "kansa" näin ajattele vaan vaaleissa 19%. Sen takia meillä on edustuksellinen demokratia eikä diktatuuri, että "kansa" kertoo mielipiteensä, eikä viime vaaleissa ole juuri selittelemistä, jos Viher-vasemmisto olisi voittanut niin johan olisi huudettu, että "kansa vaatii luopumana ydinvoimasta"?.

Jouko Heyno

totuus, vaan oikea asenne".

"Libyan sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Portugalin pankkikriisin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia" Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Norsunluurannikon sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Japanin tsunamikatasrofin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Kuubaa vaivaavan kuivuuden kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Poliittisen vallan saamiseksi täytyy toistaa omaa iskulausettaan tosiasioista välittämättä." A. Hitler, Mein Kampf

"Leikatun indeksin eläkeläisille aiheuttamista ongelmista täytyy muistaa kekeisenä, että pakkoruotsi on kamala asia." Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

TSV

Jouko happea, avaa kalja, keskity lätkämatsiin ja lopeta se turha spämmääminen jos ei ole mitään järkevää sanottavaa.
Sait jo sanottavasi, luin tekstisi ylempää en tarvitse enää muistutusta siitä. Annat itsestäsi hyvin epästabiilin kuvan.

Tiesitkö, että ruotsalaiset eivät edes tiedä, että täällä on pakkoruotsi ja aina kun käyvät täällä ihmettelevät että miksi teillä on ruotsiksikin kyltit.

Jouko Heyno

Minun "spämmäämiseni" ei ole sen kummempaa kuin pakkoruotsihuutajien jatkuva spämmääminen. Puutupa siihen - fai onko fasismi sittenkin mielestäsi ihan OK.

Ja muuten, tiedätkö: Mitä se meille kuuluu, mitä ruotsalaiset Suomesta tietävät tai eivät tiedä? Jos heitä kiinnostaa, voivat ottaa selvää. Niin me Suomessakin teemme - paitsi tietysti pakkoruotsihuutajat.

Penttijuhani

kuullut, mikä maat olivat Hitlerin suurimpia inoittajia? Suurempia kuin Adolf ja Himler ja Göbbels yhteensä. Eli kun tunnettu skandinaavi Adolfin ihailija sai vastaanoton ja tapasi ihanteensa, Adolf sanoi: "Älkää laskeko tuota miestä sisään toista kertaa!" Oliko sukua Joukolle?

Brandheim

Suomi on yksi maailman maista, jossa ei suomalainen saa työtä omassa maassaan, koska pitää opiskella ulkomaan kieltä, jotta saisi työskennellä kunnan tai valtion palveluksessa omassa maaassaan omalla kielellä ,puhumattakaan rannikkoalueista, jossa pieni vähemmistö asuu ja vaatii omanulkomaankielen taitoa.

Jopa Venäläiseltä Eestinkieliseltä alueelta muuttanut Ruotsin venäläinen Jutta Zilliakkus, väitti että suomenkanalaiset ovat normaalisti tyhmempiä kuin RKP kansalaiset.Näitä asioita ihmeteltiin yhdistyneissä kansakunnissa asti.Kukaan ei oikaissut näitä kieliasioita.Ne ovat edelleen voimassa tyhmyyden esimerkkeinä YK:n tiedostoissa. So What, olkoon kun uskotaan mittaus tuloksiin otsan mataluudesta.

Brandheim

Vallan väline.Toiset on parempia kuin toiset.Olkoonkin kuinka omassa maassaan, pitää saada olla parempi kuin naapuri kun omistaa valloittajan ja orjuuttajan kielen.

Kun sitten astutaan ulos maailmaan ja kielet aukenevat,löytyy ulkoinen maa, jossa ihminen syntyy uudestaan.Kuká sinä olet? Puhut oudosti.Olet väärässä paikassa.Sinua lyödään kivellä päähän koska matkustat paikallisbussissa ja vaikutat brittimieheltä.Makaat rinteessä ulosheitettynä ja kukaan ei auta sinua.Olet unohdettu ja väärässä maassa.

Et usko.Mitä siitä ,olen nähnyt,vieläkin tapetaan ihmisiä kun ovat väärästä kylästä.Kieltäsi ei ymmärrä kukaan,vain englannin kieli auttaa ymmärtämään satojen kielien maassa,mistä tulet? mitä haluat? minne menet?.Apusi hakeminen poliisiasemalta ruotsinkiekellä saattaa sinut vaikeusiin.Kukaan ei ymmärrä ? Kaikki puhuvat vain Kapula Englantia.

Jouko K

Uusi suomi voisi laittaa kyselyn eurooppalaisille polittisille johtajille, että mikä meni muka pieleen suomen vaaleissa, kun demokraatia on puhunut. Sen näki jo Lipposen hallitusten aikaan, ettei kansaa suomessa enään politikot kuunnelleet ja tämä on seurausta sille. En itse äänestänyt perussuomalaisia, mutta vaalitulokseen olen erittäin tyytyväinen. Syynä tyytyväisyyteen ei ole se, että kaikki entiset valtapuolueet hävisi vaan näen, että kansan ääntä joutuvat VÄHÄN enemmän kuunteleen. Eurooppa poliitiikassa se vaikuttaa sen verran, että joutuu vakuusrahastojen tukien maksuun sitoa myös rahoittaja vastuun, mitä demarit ajoivat.

Ihmettelen, mikä kauhuskenaarion eurooppalaisia poliitikko on itselleen luoneet, yhdestä oppipojasta PS. suomen hallituksessa. Ei oppipoika voi oppi-isää Jyrki ja -äitiä Jutta yhtäaikaa hyppyyttää. Oppiäiti ratkaisee linjan ja -isä tekee lopulliset päätökset. Oppipoika voi tukea äidin linjaa, että isä joutuu ajjan sitä tietä.

Eli kokemuksesta ei muutu mikään, kun demarit tekee hallituksessa sellaisia päätöksiä, kun on eliitille parasta.

kaarna

Myönnän, että on sanojen ja suomen kauniin kielen päälle oksentamista kommentoida millään tavalla toimittajien koomisuuteen yltävää tuskaa vaalituloksen johdosta. Annettakoon se minulle anteeksi.

Toimittajien täydellistä kapseloitumista ulos vallitsevasta todellisuudesta edustaa erittäin hyvin myös Pravdan päätoimitus. Voiko enempää kujalla enää olla?

Juha Akkanen -niminen kaveri analysoi meneillään olevan vallankumouksen johtavan mustavalkotelevisioiden aikaan. Juha on ilmeisesti lukenut veispuukkia ja kuvittelee olevansa ajan hermolla. Tällä menneisyyteen unohtuneella toimittajakunnalla ei ole pienintäkään käsitystä modernista sissimarkkinoinnista, uudesta kansainvälisestä verkostoitumisesta ja tavasta tehdä poliittista vaikuttamista. Juha hei – väritelevisiosta tulevien Ylen uutisia seuraavien ja lasitalossa kyyristelevien kuihtuvaa sanomalehteä väsäävien vasemmistolaisten aika on mennyt ohi jo kauan sitten.

Kuvaava esimerkki tästä täydellisestä ammattitaidottomuudesta on myös vaikkapa tämä artikkeli. Anssi Koskinen ihmettelee suureen ääneen, että kuka on Teuvo Hakkarainen. Anssin mielestä Teuvon olennainen ominaisuus on hänen etunimensä lisäksi se, ettei Teuvo ole käynyt kuin peruskoulun. Jos tämä toimittajan töitä tekevä tyyppi tuntisi maakuntaansa, hän ehkä olisi voinut tietää, että peruskoulun käynyt mies on luonut melkein tyhjästä yhden maailman moderneimmista sahayrityksistä ja työllistää satoja ihmisiä tuotantolaitoksella, puunkorjuussa ja metsänomistajina.

Mutta eihän se Anssia kiinnosta, sehän on oikeaa elämää. Ja sitä paitsi ei Teuvo ole opiskellut tiedotusoppia Tampereella eikä ole haikaillut Neuvostoliiton aikoja tiedotusopiskelijoiden ainejärjestö Vostokin jäsenenä.

Onkohan se Teuvo edes veispuukissa?

Hyvää pääsiäistä ja muistakaa polttaa noidat roviolla. Itse ajattelin hiipiä monen vuoden jälkeen metson soitimelle.

http://octavius1.wordpress.com/