Sunnuntai 26.5.2019

Maahanmuuttoraportista nousi myrsky: ”Nyt on mustaa valkoisella”

Luotu: 
3.5.2011 19:34
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tanskassa on luotu systeemi, jossa pisteitä hankkimalla voi saada kansalaisuuden. Järjestelmää vastustettiin mielenosoituksessa Kööpenhaminassa viime vuoden lopulla.

Tanskassa on noussut poliittinen myrsky hallituksen raportista, jossa kerrotaan maahanmuuttopolitiikan kiristysten tuoneen 6,7 miljardin euron säästöt viimeisten 10 vuoden aikana. Asiasta kertoo saksalainen Der Spiegel tanskalaislehtiin nojaten.

Oikeistopoliitikot ovat riemastuneet raportista, kun taas oppositiopuolueet ovat raivostuneet.

- Nyt meillä on mustaa valkoisella, että [maahanmuuton] rajoitukset kannattavat, sanoo oikeistopuolue DPP:n talousasioiden edustaja Kristian Thulesen Dahl.

Oppositiossa olevan vasemmistopuolueen (Radikale Venstre) maahanmuuttovastaava Marianne Jelved on eri mieltä:

- Emme voi luokitella ihmisiä sen mukaan, kuinka paljon arvoa he tuottavat taloudelle, hän kommentoi.

DPP on tehnyt tavoitteensa selväksi: se haluaa estää kokonaan muista kuin länsimaista tulevien maahanmuuttajien pääsyn Tanskaan. Der Spiegelin mukaan maahanmuuttopolitiikkaan haetaankin uusia tiukennuksia syksyn vaaleissa.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

pilari

ovat ne päinvastaiset Tanskan lukuihin nähden.

Herkkä asia sielläkin: Vaikka raportissa puhutaan pisteyttämisen tuomista säästöistä, ottavat asiasta pulttia ja vetävät esille ihmisten rahallisen arvon määrittämis-kortin.

Aku

Ei tuo pisteytys ole mikään Tanskalainen keksintö, sellainenhan on jo käytössä niin Australiassa kuin Kanadassakin.
Esim: tuo mukanasi miljoona $, olet tervetullut! Alle 40 v ikää, arvostettu korkeakoulututkinto & moitteeton englannintaito avaa myöskin portit.

Vyötiäinen

Suomi on selkeä poikkeus kiitos keinotekoisen kaksikielisyytemme eli pakkoruotsituksen.
Pakkoruotsitus maksaa ainakin miljardi euroa vuosittain ja se on lähes suoraa tulonsiirtoa pääväestöltä suomenruotsalaisille.
RKP ja sen suomenkieliset bulvaanit puolustavat raivokkaasti kansan vihaamaa pakkoruotsitusta juuri etuoikeuksien takia. Kielellä ja kulttuurilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.
Mikään taho ei ole koskaan uskaltanut alkaa tutkimaan keinotekoista kaksikielisyyttä ja sen valtavia kuluja.
Se olisi näet ammatillinen itsemurha tutkijalle. Svekoestablishmentin vastaisku olisi välitön ja ankara.

pur

Eli tuo on rahaa, jota julkinen talous syöttää maahanmuuttajien kautta yksityisille markkinoille. Toimii ihan samoin kuin sossu, valtiolta tule rahaa tuettavalle joka menee rahan kanssa S-markettiin ja ostaa ruokaa, tupakkaa ja uudet verkkarit. Valtion raha muuttuu prosessissa yksityisten yritysten liikevaihdoksi. Kansantaloudessa asia on tavattoman paljon mutkikkaampi, ja tuskin syntyy mitään säästöä vaikka porukkaa tulis maahan vähemmän.

TSV

Tämä nyt mikään yllätys?

"- Emme voi luokitella ihmisiä sen mukaan, kuinka paljon arvoa he tuottavat taloudelle, hän kommentoi"

Tuota noin, valtiohan luokittelee omia kansalaisia koko ajan sen mukaan. Eläkeiät, koulutus nopeus, terveydenhoitokulut?
Kysymys kuuluu vaan, halutaanko sijoittaa enemmän rahaa omiin kansalaisiin tai uusiin kansalaisiin jotka alkavat maksamaan itsensä takaisin 3ssa sukupolvessa? Mielestäni tämä on AINOASTAAN taloudellinen ratkaisu. Kyllä varmasti joku ROI voidaan näistä laskea, jos ROI on nopeasti positiivinen kannattaa maahanmuuttoa lisätä, jos taas sen kustannukset ylittävät tulot se ei kannata, elementary my dear Watson.

Jonathan

Tuleppas nyt Stefan Wallin heittämään tänne kekusteluun vanhat kunnon "Fazerit ja Finlaysonit", jos porukka siitä hiljenisi. Voisiko Hesari lämmittää nopeasti sen muutaman vuoden takaisen artikkelin, jonka otsikko kuului: "Maahanmuuttajista selvät säästöt". Mari Kiviniemi voisi nyt tulla puhumaan "asioista niiden oikeilla nimillä".

Leikki leikkinä. On tiedetty jo pitkään, että pieni ja rauhallinen Suomikin maksaa miljardeja siitä, että saadaan ghettoja palavine autoineen. Rikollisuuden kasvusta, turvattomuudesta, epäoikeudenmukaisuudesta näköjään täytyy maksaa. Maksamme miljardeja sillä verukkeella, että katukuva on hieman ruskettuneempi.

Tapio Arjo

Laittoman maahanmuuton ja niiden jälkiseurausten kulut on piilotettu usean eri ministeriön budjetteihin. Lisäksi suuri osa kuluista on salaisia, joten niitä ei pysty kaivamaan mistään.

Matemaatikot, muun muassa persujen Pauli Vahtera, ovat laskeneet, että kulut ovat kaikkinensa noin 1,5-2,0 miljardia JOKA IKINEN VUOSI.

Summa on todennäköisesti hyvin lähellä oikeaa.

Mikä miellyttävintä. Suomalaiset veronmaksajat maksavat tuon kaiken. Joka ainoan sentin.

Ja mitä saammekaan vastineeksi.

Kim Lindblom

Lehtiä lukemalla ihminen saa hyvän käsityksen oman ymmärryksensä pienuudesta. Viime viikon (17) lehdissä kerrottiin mm. siitä kuinka Ranskan ja Italian viranomaiset ja poliitikot väittelivät siitä kenen vastuulle kuuluvat ne kymmenettuhannet Italian kautta EU:n alueelle tulleet arabimaahantulijat ja siitä kuinka ns. whiteflight-ilmiö on totta myös Suomessa. Itseäni näissä uutisoinneissa ihmetytti ainakin seuraava:

Jos kerran maahanmuutto ja monikulttuurisuus on niin suuri rikkaus ja voimavara kuin juhlapuheissa kerrotaan, niin miksi Ranska ja Italia eivät pidä kynsin ja hampain kiinni saamistaan rikkauksista ja voimavaroista vaan epäitsekkäästi tarjoavat heitä muille? Voiko yksikään valtio olla noin epäitsekäs, pitäisikö meidän ottaa mailla moisesta epäitsekkyydestä ja esim. lakata lennättämästä jokaista serkun kaimaa joka vain keksii sitä pyytää ns. perheenyhdistämisohjelman nimissä veronmaksajan rahalla Suomeen? Pitäisikö jättää jotain muillekin?

Suomeenkin rantautuneessa whitefligt-ilmiössä on taas kyse siitä, että kantaväestö (valkoinen) muuttaa kiihtyvällä tahdilla pois asuinaluilta heti kun maahanmuuttajien osuus ylittää kipupisteen. Ilmiö esiintyy joka paikassa missä valkoiset ja muun väriset ihmiset kohtaavat. Mikä itseäni tässä ihmetyttää on se, että eikö virallisen ja ainoan hyväksytyn totuuden mukaan ns. rasismi johdu vierauden pelosta ja eikö sen pitänyt hävitä heti kun opimme tuntemaan toisemme? Eivätkö lähiöistä pois muuttavat ole oppineet tuntemaan naapurissaan asuvia maahanmuuttajia riittävästi vai miksi juuri he, joiden pitäisi eniten ymmärtää iloita ja arvostaa maahanmuuton arkipäivää rikastuttavista kokemuksia niitä vähiten haluavat?
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

MN

Eikö se hihasta repästävä nyrkkisääntö ole että 50 000 euroa per turvapaikanhakija(maahanmuuttaja). Tuskin näitä koulutettuja edes persut vastustaa.

Siitä voi miettiä että tekeekö vuodessa reilun parisataa työpäivää ja tienaa sillä keskimäärin 30 000 euroa josta käteen jää 20 000, onko järjestelmä tasavertainen. Lastenteko ei saisi olla mikään työ mistä palkitaan.

Akateeminen pätkätyöläinen

Muutama vuosi sitten summa oli 57000 €/alaikäinen turvapaikanhakija/vuosi. Nykyään se taitaa olla reilut 40000 €. Aikuisen sosiaaliturvashoppailijan kulut ovat vajaa puolet tuosta.

Tietenkään itse turvapaikkaturisti ei saa tuosta summasta kuin murusia. Rahat katoavat kotimaisille loisille, jotka ovat kehittäneet humanitaarisesta maahanmuutosta itselleen hyvän bisneksen. Valtio on kohtuullisen varma maksaja ja kasvupotentiaalia riittää. Ainoa riski on se, mikä nyt toivottavasti toteutuu, eli veroja maksava kansa kyllästyy touhuun, lakkaa pelkäämästä rasistiksi leimaamista ja äänestää väärin.

Lopuksi muistutus siitä, mihin ne kymppitonnit vuodessa kuluvat: <a href="http://youthasrefugees.com/yar/?p=52&plist=time&lang=fi&ploffset=7">Sari herättelee Imrania aamupalalle</a>. Kannattaa katsoa. Varsinkin heidän, joilla on omaisia vanhainkodissa odottamassa, milloin ylityöllistetty hoitaja ehtisi vaihtamaan vaipat.

Pera Pertsa

Ymmärtäähän tanskalaisten huolenaiheen hyvin, kun saksalaisten työvoimaprosessit työntävät saksaan tulleet ylimääräiset työllistymättä jääneet Taskan huoleksi.

Ja taskalaiset prosessit työntävät omista työllistymisprosesseistaan työllistymättä jääneet esim. Suomen osalle.

In doctri nation

Selkeää tietoa maahanmuuttajien aiheuttamista kustannuksista on olemassa. Otamme esimerkin: Mänttä-Vilppula maksaa mamulapsen hoitamisesta 95 950 €/ vuosi eli noin 260 €/vrk.

Tällä epäitsekkäällä toiminnallaan Mänttä-Vilppula vielä onnistuu tekemään ihan putsia rahaakin 10 000 €/ vuosi. Pisnessiä, nääs.

Tarkemmin asiasta Mänttä-Vilppulan omissa pumaakoissa:

http://kaupunki.manttavilppula.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-239-8.HTM

Mamulapsilla siis pystyy rahastamaan niin yksityinen mamuteollisuus kuin jopa kuntakin.

Onnea, Suomi!

kristiinailmarinen

Koko budjetti (TA) on yhtä epäselvyyttä. SEN PITÄISI OLLA A V O I N.

Paljonko maksaa työperättömien maahanmuuttajien esim. asuntojen rakentaminen ja korjaaminen, hellat ja lastenvaunut? Vastaanottohenkilöstö ja -tilat, ministeri, vähemmistövaltuutettu, avustajat? Jne. Paljonko maksaa moni muukin asia.

Jotta voi keskustella asiallisesti asioista on hyvä tietää summat. Kun kysymys on meidän asioista. Ja meidän rahoista. Raha kun on aina jostain muusta pois. Sen käytölle on AINA vaihtoehto.

Kauanko kestää, että summan, esim. 50 tuhatta per vuosi*5 vuotta, maksaa verorahoina takaisin, kun menee töihin? JOS menee/pääsee töihin. Ainakin itselläni menee aika kauan.

Kolikon ikävä puoli on, että suomalaiselle vanhukselle, joka on vuosikymmeniä tehnyt töitä, maksanut veroja ja rakentanut tätä maata mutta ei ole onnistunut keräämään omaisuutta ja on siis vähävarainen, ei ole varaa tarjota ihmisarvoista vanhuutta.

Kaikkeen ei riitä rahaa, kun on tiukkaa. Ja KAIKKI raha-asiat ovat valintoja.

Spinnu

"Paljonko maksaa työperättömien maahanmuuttajien esim. asuntojen rakentaminen ja korjaaminen, hellat ja lastenvaunut?"

"Varsinaisten maahanmuuttajien" vaikutus kantapeikkojen työllistymiseen on tietysti suuri, esim. Luhta pärjää erittäin hyvin kuten myös Stockmann. Tietysti voimme myös kysyä, pitääkö Suomen olla koko maailman sosiaalitoimisto? Voimmehan aina säästää vanhustemme ja lastemme hyvinvoinnista, että saamme kunniakansalaisillemme uuden auton?

Vili Nieminen

"DPP on tehnyt tavoitteensa selväksi: se haluaa estää kokonaan muista kuin länsimaista tulevien maahanmuuttajien pääsyn Tanskaan."

Eli Japanilainen it-kasvuyrityksen omistajakaverini ei saa muuttaa Tanskaan veronmaksajaksi ja työllistäjäksi? Ja tämä malli olisi Persujen mielstä relevantti meillekin? Kait suljetaan rajat myös Suomalaisten ulkomaanmatkoilta, ettei vain saada ulkopuolisia vaikutteita.

Äly hoi, eipä täällä keskenämme mailoja leipoessa paljoa eteenpäinluotaavaa kehitystä tapahdu.

Iik! Ulkomaalaisia! Iik! Puntit tutisee!

Arto_Luukkainen

"Eli Japanilainen it-kasvuyrityksen omistajakaverini ei saa muuttaa Tanskaan veronmaksajaksi ja työllistäjäksi?"

Riippumatta siitä, mitä DPP todellisuudessa haluaa, Japani kuuluu länsimaihin. Joten kyllä japanilainen kaverisi pääsisi Tanskaan joka tapauksessa.

Onko sinulle todellakin uusi tietö, että Japani lasketaan länsimaaksi?`

Jonathan

Vili Nieminen ei nyt millään ymmärrä, että valtavia kustannuksia aiheuttaa vain ja ainoastaan kehitysmaista tulevat ammatti-, luku-, kirjoitus- ja kielitaidottomat massat. Jos pisteytysjärjestelmä toimii, Japanilainen huippuammattilainen pääsee heittämällä sisään. Miten tämä yksinkertainen asia on vuodesta toiseen niin vaikeaa ymmärtää.

Jonathan

Niin Vili. Tuo on jonkun toimittajan kirjoittama, sen jälkeen jonkun toisen toimittajan kääntämä (ja uudestaan kirjoittama). Kun hyvin tunnetaan toimittajien ammattitaito varsinkin täällä suomessa, ihmettelen sitä, ettei tuossa lue näin:

""DPP on tehnyt tavoitteensa selväksi: se haluaa estää kaikkien ihonväriltään tanskalaisista poikkeavien maahanmuuttajien pääsyn Tanskaan."

MURSU

jolloin pienen kaupungin keskustaan rakennettiin uusi iso kerrostalo mäen rinteellä josta upea järvinäköala, kaikilla isot parvekkeet,hissi,( viereisen talon asunnot kaupungin kalleimpia) kaikki palvelut (S-, K-,Eka marketit, 24h bensa-aemalla ruokakauppa, apteekit,Kela,sossu) samalla kadunpätkällä. Yritin saada meille asuntoa siitä kun asuimme vanhassa talossa,

-"vain pakolaisille" oli vastaus
-miksi?
-"rahoitettu heitä varten, tulee eriytetystä bujetista (erillinen organisaatio pakolais asuntojen ostoon/rakentamiseen) muuten en ota kantaa asiaan"
-mutta jos nyt kuitenkin, miksi tällainen systeemi?
-"no meidän kesken: politiikkaa..halutaan näyttää Suomi-kuvaa ulos ja rahoitusta löytyy..mutta epävirallisesti,ok?"
-eikö siihen pohjakerrokseen..kun tiedän..?
-"ei, siihen tulee oleskelu ja ajanviete/harraste ja kokoustilat, sekä rukoustilat"

Olin saman kaverin kanssa yrittänyt myydä toista asuntoamme (loukku)syrjemmältä, mutta uudempi, olisi syntynyt kaupat kaksiosta, vieressä koulu, ruokakauppa, neuvola, terv,palvelu viikoittain..MUTTA kun 2. kerros ja EI HISSIÄ (!) ja apteekki tavaratalon yhteydessä n.350-400m...LIIAN PITKÄ MATKA!

Näitä juttuja sitten riittäisi...mutta kun tullut "turtuminen"...turhautuminen tähän asiaan.

clb

Joskus taannoin sitten oli lukuja kuluista. Suurinpiirtein näin:

- 1 maahanmuuttaja kustantaa n. 50 000€ / vuodessa.
- Maahanmuuttajalla esimerkiksi. 'HIV' tullessa lisäkulut ovat n. 45 000€ / vuodessa, Suomi ei tarkasta tulijoiden terveydentiloja sen koommin ennen kuin myötää heille kaikenmaailman oleskelulupia.

- Maassa asuu noin 188 000 ulkomailla syntynyttä. Luvussa ei ole heidän Suomessa syntyneitä lapsiaan. 2010 tulleita 13 558 henkilöä. Kokonaisluvuista n. 30 000 ilmoittautunut olevansa vailla työtä, todellinen luku suurempi?

- Pyöreä arvio vuosikuluista olisi näin ollen valtiolle 1,5Mrd euroa, mutta varmaan +2Mrd euroa lähempänä totuutta, kun huomioidaan vielä perheenyhdistämiset, heitteillä oleva jäkikasvu, rötökset yms.

Esa Aaltonen

Ulkomaalaistaustaisten aiheuttamat kulut ja lieveilmiöt eivät katoa ennen kuin muut ulkomaalaiset alkavat tekemään asialle jotain. Paikoitellen tämä alkaa jo näkyä ja panenkin toivoni veli venäläsiin, joilla ei ole tuota länsimaisen syyllisyyden taakkaa kannettavanaan. Huonommin menee tietty siinä vaiheessa jos asioiden kuntoon laittamiseen tarvitaan Suomen ulkopuolella asuvia "muita ulkomaalaisia" ;-) Sekin mahdollisuus on tosin otettava huomioon...