Maanantai 17.6.2019

CIA: Uusi tieto Osama bin Ladenin kuolemasta

Luotu: 
4.5.2011 06:16
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Täällä Osama bin Laden piileksi.

Al-Qaidan johtaja Osama bin Laden oli kuolinhetkellään aseeton.

Asia vahvistui viime yönä, kun Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun johtaja Leon Panetta kertoi asiasta NBC:n uutisten haastattelussa.

Panettan mukaan myös kuvat kuolleesta Osama bin Ladenista tullaan julkaisemaan jossain vaiheessa. Kuvia kuvaillaan "hirvittäviksi" ja "kaameiksi". Osama bin Ladenia ammuttiin operaatiossa päähän.

Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen hyökkäyksessä surmattu terroristijärjestön johtaja kuoli 54-vuotiaana Pakistanissa.

Valkoisen talon tiedottaja puolestaan paljasti viime yönä lisää yksityiskohtia hyökkäyksestä. Kun Yhdysvaltain laivaston sotilas rynnäköi Osama bin Ladenin huoneeseen, tämän vaimo hyökkäsi sotilaan kimppuun.

Vaimo haavoittui jalkaan.

Valkoisen talon mukaan Osama bin Laden vastusti pidätystä, muttei ollut aseistettu.

Samalla tiedottaja korjasi aikaisempaa tietoa siitä, että Osama bin Laden olisi käyttänyt talossaan oleilevia naisia ihmiskilpinä hyökkäystä vastaan. Hyökkäyksessä menehtynyt nainen sai surmansa jouduttuaan ristituleen.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Juridisesti kyseessä oli siis aivan selkeä murha. Nyt on vain kyseenalaista se, kuinka Obama saadaan oikeuteen ja mistä löytyy se tuomioistuin, joka on valmis Obaman tuomitsemaan.

Toinen vaihtoehto on tietenkin tämä vanhatestamentillinen, eli islamilainen oikeus, jota Obamakin näyttää kannattavan. Toivottavaa vain on, että silloin "tuomarit" ovat osaavia ammattilaisia, eivätkä tapa esimerkiksi Obaman tytärtä ja/tai vaimoa.

Osama oli valintansa tehnyt, ja täten tuomionsa ansainnut, mutta syyttömän naisen tappaminen tekee Obamasta aivan yhtä syyllisen kuin lapsia ja naisia pommeilla räjäyttävästä terroristista.

hanari

Terroristi, joka surmaa tuhansia ihmisia vain saadakseen julkisuutta ei ole ihminen. Tällaiset rikkaruohot on kitkettävä ihmiskunnasta. Maailma ilman terrorismia on parempi paikka.
Aivopestyt arabit eivät älyä, että heidän elämänsä olisi paljon helpompaa amerikkalaisten ystävinä ja liikekumppaneina. Syyttämällä kaikista ongelmistaan USAta he vain kaivavat omia hautojaan. Lähi-idän maista ainoastaan Israel on järjestäytynyt demokratia, missä ihmisillä on elintaso ja vapaus.

Tapanipa

Tulemme lähiakoina kuulemaan useampaan kertaan pitkiä virkkeitä, jotka alkavat: "itse asiassa"...
Tuntuu aika keyveltä todeta murha jotenkin oikeutetuksi, jos luvassa olisi mahdollisen oikeusprosessin jälkeen mahdollisesti kuoleman tuomio. Samalla logiikalla voisi jokaisen kuolemaa vähän vain edistää, sillä kuolemmehan me kaikki joskus, ennemmin tai myöhemmin.
Yhdysvalloissa, muuten, on laaja arkkitehtien ja insinöörien verkosto (n.700), joiden matematiikkaan ei mitenkään saa sopimaan WTC-tornien tuhoutumista kaikille syötetyllä tavalla. Olisihan liian uskomatonta, ettei asia olisikaan, kuten on kerrottu ja kuvailtu. Niinpä. Siihen on helppo nojata. Tätä "itse asiassa" ei pidetä kovin painokkaasti esillä.

pakista

Aivan uskomatonta. Suurvallan korkein johto osallistuu murhan suunnitteluun ja silmät kiihkosta kiiluen katselevat
robottisotilaiden suorittamaa teloitusta.

Osoitus tämän maan edelleenkin barbaarisesta tasosta. Oikeusvaltiossa pahimmillakin roistoilla on puolustajansa.

Tapanipa

Tämä maailma on juuri sellainen kuin sen sallitaan olevan. Tervetuloa sallimaan sen noudattavan edes lakeja, joskus oikeutta, joskus harvoin viisautta. OBL on ihan oikea kuva siitä, miten ei todellakaan voi eikä saa toimia, kuten myös Yhdysvaltain hallinto kärjessään BO.

puutarhamies

Täytyy ottaa huomioon, että maailmasta tuskin löytyy epäluotettavampaa tiedon julkaisijaa kuin CIA (tai FSB).

Minulle tämä on tasan samanlaista satua kuin Iltalehti kokonaisuudessaan.

Sitäpaitsi Osaman أسامة بن محمد بن عوض بن لادن‎ kuolemalla ei ole mitään merkitystä USA:n tai al-Qaidan vihapolitiikalle eikä minusta millekään muullekaan kuin läheisille.

Jenkit maalaavat vihollisen vaikka linnunpelättimestä selittämään maailmanvalloituksiaan.

Hakkuri

OBL:n loistohuvila näytti sivullisesta enemmänkin vankilalta jota vartio vieressä kasarmi. Miten sattuikin, että korpiseudulle oli majoittunut it-duunarikin raportoimaan tapahtumia nettiin livenä.

Tällä teloituksella ajankohdalla ei luonnollisesti ole mitään tekemistä USAn vetäytymisen ajankohdan kanssa. Kunhan sattui sopivasti ennen kotiin lähtöä.

ristopv

Jos minä olisin Obama, olisin ilman muuta lavastanut OBL:n kuoleman. Nyt mies olisi jollain sota-aluksella, ja häneltä voitaisiin varsin tarmokkaasti kysellä vastauksia toista osapuolta kiinnostaviin kysymyksiin. Eikä tähän mennessä julkaistussa infossa liene mitään, mikä sulkisi tämän mahdollisuuden pois. Se, ettei OBL:n taloon lähetetty risteilyohjusta kai selittynee helpoimmin sillä, että nyt valitulla hyvin riskialttiilla tavalla saatiin (ehkä valtavasti) sellaista sisäpiiritietoa (tietokoneita, arkistoja) Al-Qaidasta, jota ei olisi saatu millään muulla keinoin.

Muuten olen sitä mieltä, että OBL:n eliminonti (joka joko on tapahtunut nyt jo tai tulee tapahtumaan joskus tulevaisuudessa) oli aivan oikein. Tuhansien siviilien tappaminen ansaitsee kunnon koston.