Lauantai 20.1.2018

Al-Qaidan internetiskuja aletaan torjua

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.1.2008 15:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Al-Qaida on tuottanut viime vuosina kasvavissa määrin videomateriaalia erityisesti matkapuhelimiin.

Britannian ministerit eivät enää jatkossa käytä termiä ”sota terrorismia vastaan”. Jihadisteja kutsutaan tästä eteenpäin rikollisiksi”, kertoo Britannian sisäministeri Jaqcui Smith Telegraph.co.uk:ssa. Päätös on osa hallituksen yritystä välttää terrorismin ihannointia sekä estää nuoria muslimeja joutumasta fanaatikkojen vaikutuspiiriin.

Jacqui Smith paljastaa tänään hallituksen koko strategian fanaatikkojen pysäyttämiseksi. Ministeri aikoo pohtia internetyritysten sekä muslimiyhteisön edustajien kanssa sitä, miten pääsy terrorismia tukeville internetsivuille voitaisiin estää. Britanniassa on jo perustettu Sisäministeriön yhteyteen Tutkimus, informaatio ja kommunikaatio -yksikkö, jonka tarkoituksena on estää al-Qaidan yritykset manipuloida yksilöitä ja ryhmittymiä.

Englannin sisäisen salaisen palvelun, MI5:n, mukaan internetillä on suuri rooli kerrottaessa yleisölle radikaaleista näkemyksistä.

-Kuitenkin radikaalit ajatukset tuntuvat nousevat vielä enemmän paikallisista kontakteista sekä auktoriteeteilta . Vahvan ja inspiroivan, ääriajatuksen jo vahvasti omaksuneen henkilön vaikutuspiiriin joutuminen voi olla ratkaisevaa tässä. Tämä henkilö voidaan assosioida johonkin paikkaan, esimerkiksi moskeijaan. Hän voi olla kansallinen tai kansainvälinen hahmo. Hänet on nähty televisiossa tai häntä on kuultu nauhoilta, kertoo MI5:n edustaja.

- Kauempaa saatu rohkaisu on tärkeää ja on todisteita siitä, että internetin käytön yleistyttyä sen kyky yhdistää ihmisiä jotka vaihtavat ajatuksia ja levittävät niitä, on merkittävästi lisännyt radikaalien ideoiden kulkua ja saatavuutta, todetaan MI5:ltä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

peternorth

Siihen on Euroopassa menty, että ketä tahansa voidaan tuomita ajatusrikoksista. Kiina oli sittenkin edelläkävijä aloittaessaan nettisensuurin maassaan. Perässä tullaan ja kovaa vauhtia, joten valtion pitäisi tulevaa ennakoiden sisällyttää seuraavaan budjettiin vähintään viiden ison vankilan verran lisärahaa.

mr muzu

Se olisikin jotain aivan uutta jos joku nuori ei ryhtyisi terroristiksi sen takia että sitä kutsutaan rikolliseksi. Todellakin koko mielisairaalle koraanikulttuurille vaan kapuloita rattaisiin, ensin räjäytetään 50 ihmistä torilla, sen jälkeen puollustellaan että emme me edes ole väkivaltainen uskonlahko ja itketään että ääri sitä ääri tätä. Mitä ***tua sitten on väkivalta?

Oikeasti paljon saa käsitystä kun lukee koraania, henkilökohtasesti minun on vaikea uskoa ihmisiä jotka lukee raamattua ja pitää sitä jonain muuna kuin best sellerinä, mutta koraani. Se on vielä pimeämpää ja ahdasmielisempää (kyllä, voi myös olla jotain kristinuskoa ahdasmielisempää). Nämä ovat opuksia jotka kehottavat ihmisiä negatiivisuuteen ja syrjintään. "Rakasta kaikkia, mutta ainiin jos sanot minun nimen turhaan joudut ikuisuudeksi helvettiin" Kun taas koraani pitää "pyhää sotaa" kunnioitettavana, siis täh?! Siihen aikaan kun koraani kirjotettiin ei näköjään tiedetty vielä sanaa oxymoron.