Keskiviikko 17.7.2019

Uponnut venäläislaiva: Sukeltajat näkivät vain ruumiita

Luotu: 
11.7.2011 12:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Satamaan kerääntyneet omaiset surevat Bulgaria-aluksen kyydissä kuolleita.

Pelastustyöntekijät ovat jatkaneet eloonjääneiden etsimistä Volgalla uponneesta risteilyalus Bulgariasta.

Eloonjääneiden sijaan pelastajat kertovat nähneensä laivan sisällä ruumiita, ja arvioiden mukaan Bulgariassa voi olla jopa 110 ihmisen ruumiit. Sukeltajat kertovat Russia Todaylle yrittäneensä koputtaa laivan runkoon siinä toivossa, että joku koputtaisi takaisin toiselta puolelta.

– Ikävä kyllä vastausta ei koskaan tullut. He (sukeltajat) väläyttelivät valoja ruumaan ja ravintoloihin, mutta he näkivät vain ruumiita, kertoo paikallisen hätätilaministeriön johtaja Igor Parshin.

Venäjän Tatarstanian osavaltion presidentti Rustam Minnikhanov on ilmoittanut, että Bulgarian kyydissä oli 196 ihmistä. Matkustajaluettelon mukaan 52 oli alle 18-vuotiaita.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Superior

Laivan sisälle syntyy yleensä ainakin väliaikaisesti ilmataskuja, joissa ihminen voi selvitä periaatteessa parikin vuorokautta, jos vain tila on tarpeeksi ilmatiivis. Yleensä kuitenkin matkustaja-alukset ovat sen verran hyvin ilmastoituja, että tällaiset ilmataskut täyttyvät melko nopeasti.

Tynkä-Karjalan Antti

Mikäli Life.ru:n tiedot hätäuloskäytävien kiinnihitsaamisesta tai lukitsemisesta pitävät paikkaansa, niin varustamon edustajia odottaa aiheesta pitkä tie.

Ajatus 50 laivan musiikkisaliin risteilyemäntien johdolla leikkimään kokoontuneista - ja nyt hukkuneista - lapsista on äärettömän surullinen.