Tiistai 25.9.2018

Tutkija liittää Breivikin opit Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.7.2011 13:05
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Toby Archer katsoo, että Norjan joukkomurhaaja Anders Breivik sai vaikutteensa vastajihadisteilta. Kuvassa Breivik autossa matkalla pois oikeustalolta.

Faktakulma

Toby Archer:

Freelance-tutkija, -kirjoittaja
Toimi tutkijana Suomen ulkopoliittisessa instituutissa vuosina 2004–2010.
Jätti väitöskirjansa Manchester Metropolitan Universityyn Suomen turvallisuuspolitiikasta.

Kansainvälisen politiikan tutkija Toby Archer pitää Norjan joukkomurhasta epäillyn Anders Behring Breivikin nimittämistä äärioikeistolaiseksi harhaanjohtavana. Foreign Policy -lehden kolumnissaan Archer liittää Breivikin ideologian Suomessakin vaikuttavaan ”vastajihadistien” liikkeeseen.

– Vastajihadistit määrittelevät itsensä uusnatsien vastapuolelle, ja he näkevät tosissaan vaivaa yrittäessään esittää natsien olevan itse asiassa sosialisteja, Archer toteaa.

Hänen mukaansa perehtyminen vastajihadistiseen liikkeeseen on ensiarvoisen tärkeää, mikäli Breivikin tekoa halutaan yrittää ymmärtää. Pelkällä hulluudella tai mielenvikaisuudella hänen tekojaan ei pysty selittämään, Archer pohtii.

Vielä viime vuonna Archer toimi tutkijana Suomen ulkopoliittisessa instituutissa seuraten muun muassa maailmanlaajuista terrorismia ja antijihadistista liikettä. Hän pitää selvänä, että Breivik on saanut vaikutteensa vastajihadisteilla. Tämä selviää myös Breivikin 1 500-sivuisen manifestin lähdeluettelosta.

– Kuten hänen kirjoituksensa osoittavat, Breivik on selvästi näiden muslimi-, hallitus- ja maahanmuuttovastaisten kirjoittajien, aktivistien ja bloggareiden tuotos, yrittivätpä tämän liikkeen johtajat kieltää tätä kuinka paljon tahansa, Archer kirjoittaa.

Hänen mukaansa vastajihadistiset ajatukset vaikuttavat myös Suomen Perussuomalaisissa ja muissa Pohjoismaiden sekä Hollannin oikeistopopulistisissa liikkeissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tuomitsi Norjan iskun eilisessä blogissaan.

Yhtenä vastajihadistisena blogina Archer pitää Gates of Viennaa, jonne on käännetty myös  suomalaisen kansanedustajan Jussi Halla-ahon (ps.) kirjoituksia. Halla-aho on myös lähettänyt blogin ylläpitäjälle englanniksi kirjoittamansa tekstin Jokelan koulusurmien jälkeen käydystä aselakikeskustelusta.

Archerin mukaan vastajihadistit ovat ainakin osittain vastuusta Norjan viime perjantaisesta joukkosurmasta ja pommi-iskusta.

– Vastajihadistien lukuisat bloggarit ja aktivistit eivät välttämättä kehota suoraan väkivaltaan, mutta he maalaavat sellaista maailmankuvaa, missä konflikti maahanmuuttajien ja väitetyn monikulttuurisen eliitin kanssa on väistämätön. Siinä mielessä he eivät antaneet Breiviklle suoraa käskyä, mutta kivettivät sen tien, jota hän valitsi kulkea, Archer pohtii.

Faktakulma

Toby Archer:

Freelance-tutkija, -kirjoittaja
Toimi tutkijana Suomen ulkopoliittisessa instituutissa vuosina 2004–2010.
Jätti väitöskirjansa Manchester Metropolitan Universityyn Suomen turvallisuuspolitiikasta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

sinenmaa

Dewsbury, Bradford and Tower Hamlets ... where Islamic extremists want to establish independent states with sharia law

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2011433/Islamic-extremists-set-i...

Jopa Tilastot liittävät Breivikin opit Suomeen, joten suviksilla tule olemaan kova homma, jotta he saisivat läpi lain, ettei mitään enää tilastoida

Ei olisi välttämätöntä krisoida, koska vallitseva kurssi johtaa islamisaatioon. Perussuomalaiset ainoastaan käyvät viivytystaistelua kritisoimalla maahanmuuttoa, kun taasen vasemmisto haluaa Suomen muuttuvan ennätysajassa muslimimaaksi
Christians should learn how to be a 'minority' from Muslims, bishop says
http://www.telegraph.co.uk/news/religion/8631059/Christians-should-learn...

LassiHippeläinen

Kun tarpeeksi huudat, alat uskoa itsekin.

Vasemmisto-oikeisto-akselissa on kyse monesta eri tekijästä. Yksinkertaistettunakin on erotettava ainakin kaksi komponenttia: talous ja kulttuuri, eli yhteisomistus vs. yksityisomistus ja monikulttuurisuus vs. koti-uskonto-isänmaa. Molemmissa asioissa ei tarvise olla samalla laidalla. Esimerkiksi alkukirkko oli taloudellisesti vasemmistolainen, mutta kulttuurillisesti oikeistolainen.

Persut ovat tässä mielessä samassa poterossa kuin Breivik.

Timo Samuli

"Tervetulleeksi toivottamamme islam on sitä islamia, joka polttaa, silpoo ja räjäyttää. Se on kuoleman ja tuhon kultti, jota me erehdymme pitämään 'uskontona uskontojen joukossa'. Ylläoleva kuva esittää sitä Eurooppaa, jonka me jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Näin uskon ja pelkään minä, näin uskoo ja toivoo imaami, ja näin ennustaa globaali empiria sekä Euroopan demografinen kehitys. Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä. Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä he sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut?"
-Jussi Halla-aho

http://www.halla-aho.com/scripta/tulevaisuudenkuva.html

Aivotauko

22 % vaaleissa äänestäneistä ei ole sama asia kuin 22 % koko kansasta. Tämä seikka ei tunnu uppoavan näihin kaikkein turpea kalloisiimpiin Persuhin. Koko kansasta Persuja kannattaa n. 13 % kun käytetään määränä vaaleissa heille äänensä antaneita.

MURSU

ei nyt mitään käsitystä Suomen poliittisen kentän olemuksesta. Törkeetä heittää 22% suomalaisista nazi-mielisiksi, törkeetä heittoa Perussuomalaisille, jotka mm vähäosaisten puolustajina ajavat tasa arvoisempaa yhteiskunta hyvinvointia kaikille.

Eikö tämä jos mikään ole viha-provoa!? Ihan hirveetä! Millä tavoin maahanmuutto kriittisyys on rasisti ääri-oikeistolaisuutta, kun tavoitteena on vain juuri sillä karsia päinvastoin ei-toivottua ääri-ainesta ja ongelmaa, ja joka on prosessissa kaikkialla, EU, USA, Venäjä jne!

Suomen mollaaminen saisi loppua ja Suomen ministereiden tulisi puuttua näihin ulkolaisiin agitoijiin!

Penttijuhani

koko artikkeli. Oppikohan kaveri suomea Helsingissä tutkiessan. Ymmärtääkö hän norjaa? Tuo ampujahan on kopioinut, joskus esitänyt ominaan, muiden tekstejä, joiden yhdistämisissä ja filosifioissa ei ole loogista tolkkua.

Hän on puoliromanttinen pohjoismainen sekapää, joita tuotetaan tukuittain pohjoismaisissa koulusysteemeissä ja kirjallisuudessa, josta juuri nyt Ruotsi on kuuluisa. Eikö hän ole samassa kategoriassa Lisbeth Salanderin, Ian Guilloun ritarikirjojen sankariden kanssa?

Näin ainakin siihen saakka kun tuli aseistettu poliisi vastaan. Kaveri on analysoitava yksilönä ja esimerkkinä - ei filosofioista vaan sellaisen puutteesta.

joonathan

Perussuomalaiset eivä missään yhteydessä ole sanoneet puolustavansa vähäosaisia ja heikkoja. Vaan heidän iseologiansa nojaa sen pienen itävaltalaisen aatemaailmaan jossa kaikki heikkous ja epäpuhtaus on hävitettävä. esiis kyse on kansallissosialismista. Lueppa heidän manifestejaa 20 luvulta niin näet. Kysymys ei ole äärioikeistolaisuudeta vaan äärimmilleen viedystä natiolanismistä.

Professori

Sananvapauden nimissä tämäkin puheenvuoro on hyväksyttävä, vaikka tällä asialla politikointi onkin minusta vastenmielistä. Niin Halla-aholaisten kuin muidenkin maahanmuuttokriittisten kirjoitukset kyllä juontuvat samasta syystä kuin etnisviritteinen väkivalta. Mutta kumpikaan ei johdu kummastakaan vaan taustalla on kolmas tekijä, jonka seurauksena molemmat ilmiöt syntyvät. Se on yhteiskunnan nopea muuttuminen maahanmuuton seurauksena.

Täällä hiukan perusteellisempi analyysini aiheesta: <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2011/07/hirvittava-tragedia-poi...ävä tragedia poikii älyllistä epärehellisyttä</a>

Ja jotta totuus ei unohtuisi, täällä selvennykseksi se, mitä maahanmuuttokriitikot ajattelevat: <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2011/04/maahanmuuttajan-painaja... painajainen</a>

Edit: korjasin virheellisen lauserakenteen

svantex

Niin on. Kun ottaa huomioon, että Suomessa ei kai koskaan ole ollut ensimmäistäkään muslimikansanedustajaa, niin halla-aholainen väite, että muslimit olisivat kaappaamassa vallan Suomessa, on täysin ääliömäinen.

Kommunisteja Suomen eduskunnassa kyllä on ollut, mutta eivät kommunistitkaan silti ole kaapanneet valtaa Suomessa.

Keijo Räävi

Allekirjoitan Archerin näkemykset täysin.

Kansallismielisyydellä ratsastavat politiikot eivät eroa käytännössä ollenkaan Breivikin ajatusmaailmasta.

Perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole missään suoranaisessa vastuussa Norjan tapahtumista.

intiaani

Tällä tutkijalla on näkemystä, ei ole erityisen vaikeaa löytää Suomestakaan tällä tavoin ajattelevia ihmisiä. Myös se, että väkivalta kohdistui vasemmistoon voisi olla myös suoraan Suomesta, täällä on aika paljon sellaisia ihmisiä jotka ovat perinteisiin oikeistopuolueisiin pettyneitä juuri sen takia, että niitä ei meinaa enää erottaa vasemmistosta. Kuulun itsekin tavallaan tähän joukkoon.

Nämä maltillisemmat tahot yrittävät nyt kovasti väistellä omaa vastuutaan puheistaan sekä kirjoituksistaan ja vastapuoli yrittää yhtä paljon valita sanansa niin, ettei suoraan rupea syyttämään tiettyjä henkilöitä. On kuitenkin aivan eri asia kirjoittaa blogia ja murhata ihmisiä, persuilla esimerkiksi on yli 20% kannatus ja sellainen määrä ihmisiä ei todellakaan ole mitään piileviä murhaajia.

Akseli K

Tämä tieto Halla-Ahon kirjoittelusta The Gates of Vienna -blogiin oli minulle uutta. Kiinnostavaa.

Breivik ilmoitti manifestissaan olevansa juuri Vienna School of Thought -koulukuntaa (eli Gates-blogin ympärillä pyörivää jengiä) ja näiden ajatusten tehneen häneen vaikutuksen.

Perussuomalaisten 24/7 nopean toiminnan nettiryhmä ei taida olla Norja-keskusteluissa parhaissa voimissaa. Foorumit kyllä täytetään PS-propagandalla kuten aina ennenkin, mutta sisältö tuntuu kompuroivan enemmän kuin koskaan. Älkää kuitenkaan hommalaiset lannistuko, kyllä tänne nettiin kommentteja mahtuu.

vilperi

Tämä on tukijan puheenvuoro, joka on TUTKINUT näitä antijihadisteja/ populisteja/ äärioikeistolaisia. Tuollaista vihan,inhon ja epämääräisten syyttelyiden täyttämäähän ne teidän tekstinne ovat ainakin nimettömänä netissä ja joidenkin osalta ihan nimen kanssa. Se ei tietenkään ole sama kuin niiden ihmisten mielipiteet jotka joko vaaleissa tai gallupeissa teille äänensä antavat. Siis ei ainakaan heidän kaikkien. Pelkoa ruokkivat teksteillään ja puheillaan ne persut, jotka kuuluvat ns. Halla-ahon porukkaan. Jos se Soini haluaa oikeasti olla vastuullinen johtaja demokraattisessa maassa niin hän laittaa tuon porukan kävelemään ja nopeasti.

bujormanen

..vaan aivan muu valtio on sponsoroimassa mainittua blogiskeneä.

En tässä kyseistä hallitusta nimeä, vaan tutkivat journalistit selvittäkööt asian ja julkaiskoot tiedon. Selvitys on helppoa, mutta julkaisukynnys on korkeampi.

M Eiramaa KNFIJV

Putin ja Nashi-liike on Breivikin manifestissa mainittu hänen ihailunsa kohteina. Näiden venäläisten viiteryhmien kanssa yhteistyötä tekevän äärijärjestö SAFKAn sivustolla julkaistuista vihakirjoituksistaan ja venäläistyttöjen parituskytköksistään tunnetuksi tullut entinen kirkkoherra Molari on kertonut mieltymyksestään aseelliseen vallankumoukseen Suomessa nyt sekä kiinnostuksestaan äärimuslimi Abdullah Tammen kesäkuussa perustaman kumouskaartin taisteluharjoituksiin.

Ex-kirkkoherra Juha Molari blogissaan 16.6.2011: "Nykytilanteessani minun mieleeni olisi enemmän taisteleva Punakaarti, anarkistinen vastavoima, joka aloittaisi puolustukselliset vallankumoukselliset taisteluharjoitukset... Liityn Punakaartiin sitten, kun se aloittaa taisteluharjoitukset ja ampumaradoilla ammuntaharjoitukset."

Suojelupoliisi ja entisen uskovaisen tuttavapiiri! Kattokaas vähän perään, ettei Toveri Juha perusta datshalleen suolakurkkupalstaa, joka vaatii säkeittäin Siilinjärven Yaran lannoitteita...

Myös kaikki muut Venäjän putinistien ja neuvostostalinistien ystävät tulisi asettaa vähintäänkin hiljaiseen syyniin: http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/07/venaja_norja_oli_op...

Pertti I

Archer on varmaankin oikeassa siinä, että Breivikiä on harhaanjohtavaa kutsua äärioikeistolaiseksi. Ainakin minulle äärioikeistolaisesta tulee mieleen joku natsimielinen, mitä sionistiksi julistautuva kai ei voi mitenkään olla. Ja muutenkin.

Tämä vastajihadismin käsite on minulle uusi. Mutta tutkijan idean kyllä ymmärrän, tutustuttuani mainittuihin sivustoihin.

Toivottavasti Suomi säästyy Oslon tapahtumien kaltaisilta murhenäytelmiltä.

Mikäli näin käy, se tulee olemaan keskeisesti Halla-ahon ja hänen hengenheimolaistensa saavutus. Nimittäin jos ns. suvaitsevaisten olisi onnistunut tukahduttaa kaikki maahanmuuton kyseenalasitava keskustelu ja samalla sulkea vähintään puolet kansalaisista omiin ajatuskupliinsa, Breivikin tapausta täytyisi täälläkin katsoa ihan toisesta näkökulmasta. Nyt Supo edelleenkin näkee varsinaisen terrorin vaaran siellä, missä ennen Osloakin.

Oma asiansa olisi tutkia, mikä vastajidahistien analyysin ja johtopäätösten arvo on. Hämeenanttilan ja muiden mukavien miesten mielestä Koraanissa puhutaan armeliasuudesta ja kaunnustetaan hyvyyteen - kuitenkin niin, että muutkin tulkinnat ovat mahdollsia. Tuskin Breivikin murhanhimoisuus tuli kertaheitolla ratkaisseeksi Koraanin tulkintakysymykset.

tarkkailija-vm59

...vaan kiistaton tosiasia. Tästä toimittajat ja tutkijat kirjoittivat jo 1930-luvulla.

Fritz Thyssen (1940):

"Pian Saksa ei eroa yhtään bolsheviikkien Venäjästä, yritysten johtajat jotka eivät täytä ehtoja jotka suunnitelma määrää joutuvat syytteeseen petoksesta Saksan kansaa vastaan ja ammutaan"

Hitler (1927, engl käännös):

"We are socialists. We are enemies of today's capitalistic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are determined to destroy this system under all conditions."

Göbbels (1932, engl käännös)

"War against profiteers, peace with workers! Destruction of all capitalistic influences on the political system of the country."

Vera Micheles Dean kirjoitti 1939 kirjassaan "Europe in Retreat":

"...natsit olivat luoneet Saksaan bolshevismin, kohdistamalla huomion aluksi juutalaispankkiireihin, teollisuuteen ja liikemiehiin mutta sitten muihin liiketoimintoihin..."

Time-lehti kirjoitti samana vuonna 1939:

"kaikkein julmin pila kaikista on ollut se, millä Hitler kohtelee natseja tukenutta teollisuutta ja pikkuliikemiehiä 'radikalismia vastaan'. Joittenkin liiketoiminta on takavarikoitu, toisten voitot veroitettu valtiolle ".

tarkkailija-vm59

...kun havaitsee millaisia yhtäläisyyksiä natsismin ja bolshevismin väliltä löytyy. Mutta älä sure. Jos tutkisit natsien ja bolseviikkien taidekäsitystä samankaltaisuudet olisivat suorastaan mykistävää luokkaa.

Natsismin ja bolshevismin juuret olivat marxilaisuudessa.

vilperi

Vanhana Itä-Euroopan toisinajattelijoiden tukijana ei yhtään tee kipeää bolsevikkien ja natsien rikosten selvittely. Tuskin vm59 olisi edes moiseen aikanaan uskaltanut ryhtyä. Mutta älä ihmeessä sotke sosialidemokraatteja siihen soppaan. JA mitä taidekäsityksiin tulee niin nehän tuntuvat vastaavan oivallisesti persujen vaatimuksia näköistaiteesta.

WW

Perussuomalaisten pahin vihollinen on totuus, joka tässäkin uutisessa oli läsnä. Ensin Hommaforumilla fantasioitiin, että tekijät ovat muslimeita ja syy tekoon oli tietysti heidän uskontonsa. Nyt tekijä onkin vain yksittäinen hullu, eikä persuideologialla tai kristinuskolla ole mitään tekemistä murhien kanssa.

Tom B

Mikä on synnyttänyt vastajihadistit? Syytät vastajihadisteja Norjan murhista, mutta eikö sinun pitäisi, oman logiikkasi mukaisesti, syyttää niistä jihadisteja? Ilman jihadisteja ei myöskään olisi olemassa vastajihadisteja! Kumpi oli ensin jihadisti vai vastajihadisti?

tarkkailija-vm59

...puolestaan on todennut, että Hitlerin natsipuolueeen ideologiset juuret ovat Karl Marxin opetuksesta ja että Karl Marx ja Friedrich Engels loivat modernin rasismin mukaisen opin heikoista roduista ja yhteiskuntaluokista joiden pitää tuhoutua "vallankumouksellisen joukkotuhon alta".

Karl Marx:

"The classes and the races too weak to master the new conditions of life must give way… They must perish in the revolutionary holocaust"

- Karl Marx ( Marx People’s Paper, April 16, 1856, Journal of the History of Idea, 1981 )

Rohmar

Tämän antijihad poppamiehen tutkimukset on maksettu verovaroin Ulkopoliittisessa Instituuttissa. Se perustettiin Lipposen ajatuksena eduskunnan kylkeen neuvomaan kansanedustajia siitä, kuinka asiat oikeasti ovat EU:n ja NATO:n suhteen. UPI on alkanut ottamaan yhä enemmän myös mielipidevaikuttajan roolia.

UPI:n tarkoituksena on luoda ympärilleen sellaista valheen hälvettä, jonka mukaan mukamas tieteelliset ongelmat on ratkaistavissa mukamas tieteellä, ja kansanedustajat eivät ole siihen kykeneviä ilman mukamas tieteellisin ansion valittuja mukamas tieteilijöitä.

Suomessa on tarpeeksi tiedettä ilman UPI:a, ja Suomessa on tarpeeksi poliittisia sopankeittäjiä ilman UPI:a. Tästä syystä koko laitos pitäisi lahjoittaa takaisin Lipposelle.

Rubertti

>Psykopaatti
>15:52 Jukka Mikkola

>Breivikin tapauksessa on kysymys selvästi psykopaatin >tekemisistä. Eli ei muuta kuin hakusanalla ”psykopaatti” >wikipediaan tietoa hakemaan.

Ensimmäinen maailmansota ja perään toinen, miljoonia kuolleita. Toisessa isossa sodassa uhrit olivat suurimmaksi osaksi siviilejä.
Koko ihmiskunta on psykopaattinen, ei siinä tarvitse mitään wikipediaa jotta asian ymmärtää.

Eräs isä

Toby Archerin tarkoituksena on syyttää Perussuomalaisia, tekosyyllä millä hyvänsä. Archer on varmaankin saanut erityiseksi tehtäväkseen mustamaalata Perussuomalaisia. Että muutamalla käännetyllä blogikirjoituksella tuhansien joukosta olisi ollut ratkaiseva merkitys Breivikin sekoamisessa? Voisin sanoa arvioni tästä analyysistä painokkaasti, mutta taidankin sanoa vain neutraalisti: Roskaa.

OlliPirteä

Jussi Halla-aho:

"Tervetulleeksi toivottamamme islam on sitä islamia, joka polttaa, silpoo ja räjäyttää. Se on kuoleman ja tuhon kultti, jota me erehdymme pitämään "uskontona uskontojen joukossa".

Ylläoleva kuva esittää sitä Eurooppaa, jonka me jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Näin uskon ja pelkään minä, näin uskoo ja toivoo imaami, ja näin ennustaa globaali empiria sekä Euroopan demografinen kehitys."

"Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä."

http://www.halla-aho.com/scripta/tulevaisuudenkuva.html

Johtopäätökset voitte vetää itse.

Htalk

Aikamoista höpötystä tuossa blogissa... Näitä tuomiopäivän ennustamisella kruununsa kirkkaammaksi kiillottajia on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Olennaista sodanlietsonnan pelottelemisen ohella on muistaa että suurin osa ihmisistä on maltillisia uskontokunnasta riippumatta ja tärkeämpää työtä on siltojen rakentaminen kuin niiden räjäyttäminen tai siltojenrikkomisella omien tarkoitusperien ajaminen.

amppeeri antti

On todella säälittävää, kun käytetään ikävää tapahtumaa "aseena" puoluetta kohtaan. Perus-Suomalaisten kannatuksen nousun takia on taas valjastettu kaikki voimat , joilla yritetään mustamaalata puoluetta.

Kysynkin, ovatko nämäkin tapahtumat Perus-Suomalaisten syytä ? tässä muutama esimerkki:

Lontoon pommi-iskut 7. heinäkuuta 2005 olivat neljän pommiräjähdyksen sarja Lontoon joukkoliikennevälineissä torstaiaamuna 7. heinäkuuta 2005. Linja-autossa ja metrossa räjähtäneet pommit surmasivat 52 ihmistä

Syyskuu 1999: Kolme räjähdystä tuhoaa kerrostaloja Moskovassa, Bunjaskissa ja Volgodonskissa. Yli 200 ihmistä kuolee.

Lokakuu 2002: Tshetsheenit ottavat satoja ihmisiä panttivangiksi moskovalaisessa teatterissa. Kaapparit ja toistasataa panttivankia kuolevat, kun teatterisaliin päästetään kaasua venäläisjoukkojen rynnäkön yhteydessä.

Heinäkuu 2003: Kaksi naista räjäyttää itsensä ja 15 muuta ihmistä ulkoilmakonsertissa Moskovassa.

Helmikuu 2004: Itsemurhaisku Moskovan maanalaiseen, ainakin 39 ihmistä kuolee ja yli sata haavoittuu.

Elokuu 2004: Kaksi venäläistä matkustajakonetta räjäytetään kotimaanlennolla. Vajaat sata ihmistä kuolee.

Syyskuu 2004: Beslanin koulukaappaus. Vapautusrynnäkössä saa tshetsheenikaappareiden lisäksi surmansa 331 panttivankia, heistä puolet lapsia.

Joukkosurmaaja ampui seitsemän ja otti panttivankeja USA:ssa
8.7.2011 Yhdysvalloissa Michiganissa tapahtui torstaina joukkosurma

08.01.2011
Yhdysvaltain kongressin demokraattijäsentä Gabrielle Giffordsia on ammuttu Arizonassa. Kuusi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun nuorehko mies hyökkäsi ulkoilmatilaisuuteen ja avasi tulen.

Israelin joukot avasivat tulen sunnuntaina palestiinalaisia mielenosoittajia kohti, kun nämä lähestyivät Israelin ja Syyrian välistä raja-aitaa Golanin kukkuloilla. Välikohtauksessa kuoli 20 mielenosoittajaa

Entä Kauhajoen koulusurma ja
Myyrmannin räjähdys tapahtui Vantaalla Myyrmäen kaupunginosassa Myyrmannin kauppakeskuksessa 11. lokakuuta 2002. Kesken pelle-esityksen kauppakeskuksen keskellä räjähti hauleilla päällystetty pommi, joka surmasi seitsemän ihmistä ja haavoitti 80:aa. Kuolonuhreista kolme oli täysi-ikäisiä, loput alaikäisiä.

Herätkää hyvät ihmiset, teitä vedätetään taas.

amppeeri antti

Määrätyt tahot haluavat hämätä ja johdattaa mielenkiinnon pois siitä, minkä tämä hallitus allekirjoittaa: EVM

EVM:llä on kaikkien jäsenvaltioiden alueella tehtäviensä suorittamisen edellyttämät erioikeudet ja vapaudet. EVM pyrkii saamaan samat erioikeudet ja vapaudet myös niissä muissa maissa, joissa se harjoittaa toimintaansa tai sillä on varoja. … Jäsenvaltioiden on huolehdittava siitä, että EVM:llä on niiden alueella sopimuksen mukaiset erioikeudet ja vapaudet.
•EVM, sen varat ja omaisuus on vapautettu kaikista oikeudenkäynneistä, jollei EVM nimenomaisesti luovu tästä vapaudesta tai siitä on sovittu EVM:n tekemässä sopimuksessa. EVM on vapautettu kaikesta takavarikosta ja pakkolunastuksesta. EVM:n asiakirjat ja toimitilat ovat loukkaamattomia.
•Virallisen toimintansa osalta EVM, sen varat, tuotot, omaisuus sekä valtiosopimuksen mukainen toiminta ja toimet on vapautettu kaikista välittömistä veroista.
•EVM:n henkilöstö on EVM:n maksamien palkkojen ja korvausten osalta vapautettu kansallisesta tuloverosta.
•Hallintoneuvoston jäsenet, johtokunnan jäsenet ja varajäsenet, toimitusjohtaja, henkilökunta ja komiteoiden jäsenet sekä edellä mainittujen neuvonantajat on vapautettu kaikista oikeudellisista menettelyistä, jotka kohdistuvat heidän toimintaansa mainittua tehtävää suoritettaessa.
•Kaikilla toimessaan olevilla ja entisillä hallintoneuvoston ja johtokunnan jäsenillä sekä EVM:n palveluksessa olevilla tai olleilla on velvollisuus pitää salassa EVM:n toimintaa koskevat salassa pidettävät tiedot.

•EVM on sopimuksen 1 artiklan mukaan kansainvälinen rahoituslaitos, jonka jäseninä ovat euroalueeseen kuuluvat maat. EVM:n kokonaispääoma on 700 miljardia euroa, joka jakautuu seitsemään miljoonaan 100 000 euron suuruiseen osuuteen.
•EVM:n jäsenet sitoutuvat ehdoitta ja peruuttamattomasti maksamaan osuutensa pääomasta osallistumisosuutensa mukaisesti. Jäsenet maksavat kaikki pääomamaksunsa sopimuksen mukaisesti ajallaan. Jäsen ei vapaudu maksuvelvollisuudestaan, vaikka siitä tulisi EVM:n tuensaaja.
•EVM:n tehtävänä on hankkia varoja ja myöntää tiukoin ehdoin tukea EVM:n jäsenelle, jolla on vakavia rahoitusvaikeuksia tai jota tällaiset vaikeudet uhkaavat. [Vakauden lisäämisen lisäksi vakausmekanismin keskeinen tehtävä on maksimoida voittonsa eli toimia kuten mikä tahansa muukin rahoituslaitos. Juuri yksityisten rahalaitosten keinottelu on nykyisen kriisin keskeisimpiä tekijöitä.]

•EVM voi sijoittaa varat, joita ei välittömästi tarvita sen velvoitteiden täyttämiseen raha- ja pääomamarkkinoille.
•EVM:n mahdolliset tappiot katetaan ensin vararahastosta, toiseksi maksetusta pääomasta ja kolmanneksi takuupääomasta, joka määrätään maksettavaksi. Jos joku jäsenistä ei maksa osuuttaan takuupääoman maksuvelvollisuudesta, muut jäsenet maksavat puuttuvan osan, jotta EVM:n pääoma on riittävä. Hallintoneuvosto päättää tällöin toimista, joihin ryhdytään, jotta maksun laiminlyönyt jäsen täyttää velvollisuutensa. Viivästyneelle summalle voidaan vaatia maksamaan korkoa. Maksuvelvollisuutensa laiminlyöneellä jäsenellä ei ole äänioikeutta päätöksissä. [Luonnoksesta ei käy ilmi, kuinka suuri EVM:n vararahasto on. Sen sijaan sanotaan hyvin selkeästi, että tappioita katetaan jäsenmaiden myöntämistä varoista. Jos jokin valtio päättäisi demokraattisesti, ettei se myönnä vakaukseen tarkoitettuja varoja keinottelusta aiheutuneiden tappioiden kattamiseen niin tältä jäsenmaalta vietäisiin äänioikeus EVM:n kokouksissa, maksatettaisiin tarvittava osuus muiden valtioiden veronmaksajilla, aloitettaisiin toimenpiteet tämän summan perimiseksi kieltätyneeltä maalta ja tältä ajalta, joka pakkolunastukseen menisi, perittäisiin tuntuva korko.]
•EVM on oikeutettu lainaamaan pääomamarkkinoilta tai pankeista, rahoituslaitoksilta, muilta henkilöiltä ja laitoksilta varat, joita se tarvitsee taloudellisen tuen antamiseen. [Eli jos jäsenmaiden antamat rahat hävitään keinotellessa, voidaan rahat Euroopan taloudellisen vakauden lisäämiseen hätätapauksissa vipata myös rahoitusmarkkinoilta.]

http://riikkasoyring.nettisivu.org/euroopan-vakausmekanismi-evm-maaraa-e...

Warded

Toby A. kuuluu varmaankin niihin joukkoihin jotka koettavat sumuttaa kansaa. Euroopan maahanmuuttopolitiikka ruokkii vihaa ja tuo tyytymättömyyttä. Tuntuu sitä, että Euroopan eliitti yrittää sitä kautta heikentää kansan yhtenäisyyttä ja isänmaallisuutta – Divide et impera. Sokeat päättäjät eivät tajua sitä, että kun joistakin syistä Euroopan elintaso laskee ja työttömyys nousee on meillä valmis pohja uudelle Hitlerill

ImpiUmpilampi

Persujen vastapuolella näyttää mopo lähteneen käsista, minusta niiden mielipiteet näyttävät paljon enemmän vihanlietsonnalta.näin kun tekstejä lukee silläsilmällä eli Kova on uho. Vähän niinkuin kettutyttöjä.
Näitä meidän tulisi oikeasti pelätä.