Keskiviikko 16.1.2019

Tästä lähti Lontoon mellakka – ”Poliisi ampui, mies ei”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2011 06:45
Päivitetty: 
10.8.2011 07:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Riippumattoman IPCC-komission alustavien löydösten mukaan poliisin luodista kuollut Mark Duggan ei ampunut laukaustakaan poliisia kohti, kertoo brittilehti Guardian.

Juuri Dugganin ampuminen oli kipinä valtaville mellakoille, jotka alkoivat viikonloppuna ja ovat nyt levinneet Lontoosta eri puolille Englantia.

Duggan, 29, ammuttiin viime viikon torstaina Pohjois-Lontoon Tottenhamissa. Poliisi oli pysäyttänyt auton, jossa Duggan matkusti. Kyseessä oli etukäteen suunniteltu poliisioperaatio.

IPCC:n mukaan Dugganilla oli mukanaan ladattu ase, mutta mitään todisteita sen käyttämisestä tilanteessa ei ole löytynyt.

Poliisi ampui Duggania kahdesti. Tappava kuoti osui hänen rintaansa. Toinen luoti osui hänen oikeaan käteensä.

Daily Telegraphin mukaan Duggan oli poliisin hyvin tuntema gangsteri. Dugganin läheiset ovat sanoneet miehen olleen rauhanomainen perheenisä, mutta Telegraphin tietojen mukaan Duggan kuului pahamaineisesta Tottenham Mandem -jengistä irtautuneeseen ryhmittymään.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

don Qixote

Mitä ihmisellä on silloin mielessä, kun on ladattu ase mukana? Ja vielä rauhallisessa maassa.

On aivan varmaa, että Suomessa poliisi olisi toiminut samalla tavalla, jos aseistettu mies ei noudata poliisin antamaa käskyä laskea ase.

Onhan niitä oikeudenkäyntejä käyty, missä omaiset vaativat oikeutta, kun piiritystilanteessa aseistettua miestä tai joukkoa vastaan on jouduttu käyttämään tulivoimaa.

Tuonkin brittipojan vanhemmat voisivat kysyä itseltään, miksi heidän "kultapoika" toimi noin ja mikä siitä oli seuraus.

Vaativat vielä, että pojalle on järjestettävä kuninkaalliset hautajaista pojan urheudesta;=J

P. Kivikangas

Voisitte tekin kertoa koko totuuden Mark Dugganista sen sijaan, että yritätte kaiken muun suomalaisen median tavoin antaa hänestä kaunistellun kuvan neljän lapsen isänä, jonka ilkeä poliisi ampui. Britanniassa hänestä sentään uskalletaan kertoa totuus.

Ja jos poliisi ampuikin ensin, niin voisitte kertoa myös syyt poliisin toiminnalle. Vähän nyt ryhtiä tähän uutisointiin.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/8687403/London-riot...

vinbju

crack-diileri, jamakalaisjengin jäsen, Starrish Mark. "Morsiamensa" kanssa 3 au-lasta, yksi toisen naisen kanssa. Britanniassa siviilit eivät saa luvallisia käsiaseita, saatika kantaa niitä ladattuna mukanaan. Brittimedioissa uskalletaan kertoa myös taustat, totuus, ilman leimaamista vihapuheiksi.

MURSU

Kaikki ei ole sitä niltä näyttää, kun asiat assesoivat toisiaan, ja tuovat tilanteen opportunisteille kentän toimia tarkoitusperiinsä.

On varmasti naivia esittää tuota Lontoon tapausta syyksi sille mitä nyt on käynnissä. Ei ole mitään "martyyri" merkkiä edes ilmassa, ehkä jälkikäteen sitten korkeintaan Lontoon asia tapauksena otetaan muuhun tarkoitusperäiseen käytöön.

Näitä tapauksia ja niihin liittyvää ei pidä lukea uutisina oikolukuna, vaan tiedostaen taustan ja tekstin väliin jäävän asian.

Markus M

Dugganin ampuminen varmasti antoi yhteisölle alkukipinän mellakointiin, mutta varsinaiset syyt taitavat olla kyllä syvemmällä. Jos katsoo vaikkapa kuvauksia tottenhamin alueesta niin silmiin pistävää on köyhyyden, työttömyyden, sosiaalisten ongelmien ja epätasa-arvon määrä. Ei kai tyytyväiset ihmiset alottaisi mellakoita joista heille itselleen on lähinnä haittaa.

Britannia on kuitenkin ollut jo pitkään luokkayhteiskunta ja etenkin viime vuosina on kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvanut edelleen. Ihmiset joilla ei ole mitään "kiinnitystä" yhteiskuntaan ovat tyytymättömiä tilanteeseen. Oli maahanmuuttoa paljon tai vähän, niin pahoinvointi sekä luokkaerot ovat iso syy mellakoiden syttymiseen. Mikäli eroja jatkuvasti kasvatetaan, tietoisesti tai ei, niin mellakat ja tyytymättömyys varmasti kasvaa. Mitä tekee ihminen jolla ei käytännössä ole mitään menetettävää elämänsä suhteen, etenkin jos ainoaksi tavaksi vaikuttaa nähdään väkivalta ja ryöstely.

eräältä nuorelta mieheltä kysyttiin haastattelussa, että onko mellakointi mielestäsi oikea tapa tuoda epäkohtia esille?`Miehen vastaus oli kyllä, koska sen takiahan sinäkin minua haastattelet.

Terveisiä luokkayhteiskunnasta.