Perjantai 19.7.2019

Kyselyn karu tulos: Eurooppalaiset tyrmäävät maahanmuuton

Luotu: 
24.8.2011 19:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kreikassa asuvien maahanmuuttajien kimppuun hyökkäiltiin keväällä. Kuva maahanmuuttajien väkivallan vastaisesta mielenosoituksesta.

Enemmistö eurooppalaisista suhtautuu maahanmuuttoon negatiivisesti, kertoo Euractiv-verkkosivusto. Tuoreen kyselyn mukaan lähes kaikissa Euroopan maissa enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että maahanmuutolla on ”hyvin negatiivinen tai melko negatiivinen vaikutus”.

Esimerkiksi Espanjassa, Italiassa ja Isossa-Britanniassa yli 65 prosenttia vastaajista oli ainakin jossain määrin sitä mieltä, että maassa on liikaa maahanmuuttajia. Vain Ruotsissa ja Puolassa enemmistö ei kokenut siirtolaisuuden vaikutuksia negatiivisiksi – tosin niissäkään enemmistö ei katsonut maahanmuutosta olleen hyötyä.

Useimmissa EU-maissa katsottiin, että maahanmuutto asettaa liikaa paineita julkisille palveluille kuten terveydenhuollolle ja kouluille.

Euractiv muistuttaa, että maahanmuuttovastaisuuden lisääntyminen on jo alkanut häiritä vapaata liikkuvuutta EU:ssa. Esimerkiksi Bulgaria ja Romania saivat äskettäin kuulla, että niiden pääsyä Schengen-maaksi on lykätty.

Euractivin mukaan maahantulijoiden määrä tippui useimmissa Euroopan maissa vuonna 2009.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ola

...romanialaiset katusoittajat ja muki kädessä kadunkulmissa rikollisjärjestöjen sinne asettamat istujat voivat odottaa vielä parikymmentä vuotta kotimaassaan rajojen avautumista.
Romania ja Bulgaria pysyköön shengensopimuksen ulkopuolella niin kauan kunnes osaavat pitää omista kansalaisistaan huolta. Kommunismin mustan varjon poistuminen näiden maiden yltä kestää vielä vuosikymmeniä.

joonathan

Aivan liian vähän kiinnitetään huomiota oman maan väen muuttoon ulkomaille, sen tulisi kieltää ensi tilassa. Miksi me pääsämme heitä häiritsemään toisen maan auvoista oloa kun kerran itse olemme havainneet vieraiden olevan ei tervetulleita. Tämä on varsin pahaa kaksinaismoraalia.Ehkä pieneen lomamatkan vois joillekkin sallia. Olen ihmetellyt kuinka monta sataatuhatta suomalaistkin käy hillumassa ulkomailla. Tähän on saatava heti muutos Timon pitää alkaa Halla-Ahon kanssa ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin.

Rapaportti

Perusteita miksi Äärimmäisen Väärin Vastattu ympäri Eurooppaa ! :

- orjalaivojen terva
- lentäväthän linnutkin
- opeteltava uimaan
- han-suomalaiset
- Fazer, Gutzeit, Sinebrykoff,..
- köyhä kulttuurimme (s.o. kulttuuri, jota ei ole rikastettu, monokulttuuri; kuten Japanin kulttuuri)
- moniosaajia, kultamunia, rikastuttavia
- nuorisoa, nuorukaisia (n.18-40v)
- työvoimaperäinen
- työvoimapula, huutava
- työvoimapula, kirkuva
- värinää, eksotiikkaa, värähtelevää toiseutta

Mutta onneksi edes UM eli 200 miljoonan kuorella varustettu Kehitysmaa-apuministeriö lähettää 85% määrärahoistaan eli 1100 miljoonaa euroa ulkomaille projekti- ja matkarahoiksi tänne Taigaseinän ääreen !

Ja jakoministeri Heidi Hautala (virh.) käy korostettuun vastahyökkäykseen todistaen että "on supistettu", ja että semmoinen on "hyväksytyn hallitusohjelman" ja joskus isoisän aktiiviaikaan 70-luvulla YK:ssa hyväksytyn "vakion# "0.7% BKT:sta" vastaista.

Suoraan sanoen tuossakin 1.100 miljoonan rahanjaossa korruptiohallituksille ja harmaille välikäsille (kotimaassa ja ulkomailla) on 75% liikaa !

Juhani Putkinen

Mahdollisimman puhtaat kansallisvaltiot ovat parasta mitä voi olla.

Suomessa mahdollisimman vähän ketään muita kuin etnisiä suomalaisia. Virossa mahdollisimman vähän ketään muita kuin etnisiä virolaisia. Tshetsheniassa mahdollisimman vähän ketään muita kuin etnisiä tshetsheenejä. Jne.

Kun valtiossa mikään kansanryhmä ei tunne olevansa jonkun toisen kansanryhmän alistama tai hyljeksimä, niin ei tule mitään levottomuuksiakaan.

Kansallisvaltiot käyvät sitten tietysti kauppaa keskenään ja tekevät yhteistyötä.

Satunnainen suomalainen

Nyt jäi vähän kesken! Eivät suomalaisetkaan ole mikään yhtenäinen ryhmä joten lappalaiset Lappiin, varsinais-suomalaiset omaan nurkkaansa ja savolaiset - no johonkin. Karjalaisten kanssa saattaa tulla ongelmia - rajan siirtyminen, tiedäthän- mutta uskon sinun kykenevän ratkaisemaan tällaiset pikkuongelmat suoraviivaisen jämäkkään tapaasi.

Sitten pitää vielä miettiä mitä tehdä reilulle puolelle miljoonalle ruotsinsuomalaiselle ja heidän jälkeläisilleen, mielellään kyllä varmaan ovat tulossa kun luvataan että saavat jatkossa käyttää itsestään nimeä the (vai oliko se "The") Finns.

Satunnainen suomalainen

hommailemaan vaan! Ympäri Suomea salakavalasti levittäytyneet savolaiset on paljon suurempi joukko kuin esim. mainitsemasi "Afrikan sarvesta tulleet" (näppärä kiertoilmaisu!) ja näin ollen aiheuttavat varmasti kieroudellaan isommat ongelmatkin.

Eli, kuten itse the pääfinni niin nasevasti plokissaan lasautti: rohkeasti vaan!

Juhani Putkinen

Ruotsinkieliset suomalaiset, joiden suku on elänyt Suomessa jo sukupolvia ovat suomalaisia - vastaavasti saamenkieliset suomalaiset.

Sen sijaan maahanmuuttajasta EI tule suomalaista vaikka tämä saisi Suomen kansalaisuuden.

Ola

Useimmiten tänne haalitut ovat entisten kaadettujen diktatuurien edustajia, joiden on ollut lähdettävä maasta uuden hallinnon otettua vallan. Tai sitten he ovat luku- ja kirjoitustaidottomia erämaiden heimo- ja sukuyhteisöjen kasvatteja, joilla ei ole harmainta aavistustakaan miksi heidät on raahattu jonnekin jäätävään pohjolaan.

Meillä nuoret käyvät vuosia kouluja oppiakseen tuntemaan maansa. Tänne raahatut ovat maahanmuuttoviranomaisten mielestä valmiita suomalaisia astuttuaan rajan yli. Outoa ylimielisyyttä suomalaisia kohtaan ja heidän aliarviointiaan.
Heimokulttuurin edustajat yrittävät muuttaa Suomea mm Somaliaksi, Afganistaniksi tai Irakiksi tuomalla keskuuteemme raan keskiaikaisen heimo- ja perhekulttuurin. Suomalaiset yrittävät saada maahanmuuttajat edes jotenkuten ymmärtämään maata, johon heidät on tuotu sen kieltä, historiaa ja käyttäytymistapoja. Siinä kuitenkaan onnistumatta. Setelitukolla käteen tätä ei ratkaista. Jotain on pahasti pielessä. Sanoma ei mene perille. Tällä tavalla ongelmat saadaan vain kasaantumaan. Meidän maahanmuuttopolitiikkamme on pahasti pielessä. Miksi Tarja-täti. Ongelmat kasaantuvat. Niitä ei ratkaista haukkumalla suomalaisia rasisteiksi. Tarja-täti & co voisivat mennä peilin eteen kysymään siltä..

Satunnainen suomalainen

eikö teksti hahmotu vai onko lukeminen ongelma?

Ruotsinsuomalaiset ovat niitä suomalaisia, jotka mm. 60 -luvulla siirtyivät sankoin joukoin Ruotsiin, kuka Göteborgiin ja kuka Slussenille -maahanmuuttajia siis. Hahmottelemasi kansallisvaltion periaatteiden mukaan heidän paikkansa olisi tietysti Suomessa.

Termisi saamenkieliset suomalaiset aukaiseekin sitten ihan uuden mahdollisuuden. Valtioiden rajat Kalotin alueella saattaisivatkin mennä aivan uusiksi, jos nationalistista periaatettasi pilkulleen lähdettäisi toteuttamaan; maanpuolustuksen vinkkelistä ratkaisu olisi toki loistava.

Kehotan miettimään vielä hetken aikaa, taustaa pohdinnalle voit hakea vaikka ex-Jugoslavian alueella toteutetuista käytännön harjoituksista.

Juhani Putkinen

"Ruotsinsuomalaiset ovat niitä suomalaisia, jotka mm. 60 -luvulla siirtyivät sankoin joukoin Ruotsiin, kuka Göteborgiin ja kuka Slussenille -maahanmuuttajia siis."

Ihan totta.

Ruotsiin muuttaneet suomalaiset ovat silti suomalaisia vaikka ovatkin muuttaneet Ruotsiin. Tervetuloa takaisin Suomeen - ja vastaavasti tervemenoa esimerkiksi somalit takaisin Afrikkaan.

Satunnainen suomalainen

kun ohutta pintaa vähän raaputti. Kiteytit samalla ns. maahanmuuttokriittisyyden varsinaisen sisällön; ylevän kansallisuushömpän ja kauniiden perustelujen takana on yksi ajatus: NUO ovat erilaisia eivätkä kuulu tähän, MINUNKALTAISTENI hienoon joukkoon.

DolbyC

ovat lyhyt ohimenevä vaihe maailmanhistoriassa. Nationalismissa on yksi oleellinen puute: Sitä ei voi syödä. Se elättää korkeintaan propagandisteja. Kansallismielisten suomalainen kulttuuri on yhdistelmä ruotsalaista, saksalaista ja venäläistä kulttuuriä. Muilta kansoilta omaksuttujen tapojen vaaliminen on heidän mielestään suomalaisuuden vaalimista.

Kyosti_Rajantaka

Sen post-neuvostoliittolaisen ent. autonomisen Suomen neuvostotasavallan syrjäkylän muodossa.

Teillä kulkisi lähinnä hevoskärryjä ja jokunen 60-luvun mosse. Äijät kuolisivat 40-vuotiaana viinaan.

On sillä nationalismilla ollut suuri arvo maamme pelastamiseksi läntiseksi Suomen tasavallaksi, kolmessa sodassa koeteltu, ja on toiminut.

Mutta joillekinhan tuolla ei ole arvoa, kun se punalippu, mahorkka ja kaalisoppa on niin houkuttelevaa.

A_L

Koko Eurooppalainen perhe on täynnä rasisteja.
Nyt kipi kipi ja pika pikaa irti tällaisesta porukasta ja koko Eurostoliitosta.
Naapurissa jo toteutettiin sellainen liittovaltiokokeilu, että eikö siitä historiasta jo voitaisi ottaa oppia ?

Rapaportti

1930-40-luvun keinot tulee ilmeisesti käyttöön, ryyditettynä Orwellin ja Bradburyn sananvapaus- ja ajatuspoliiseilla.

Onko Demla, OikM ja SisM jo tehneet suunnitelmia,onko ennakoivaa lainsäädäntöä valmisteilla väärin ajattelevien suomalaisten eliminoimista silmälläpitäen ?

Neljäs valtiomahti punaviherpressi täysillä kannattamassa kaikkea "suvaitsevaisen oikeassa olevan älymystön" eturintamassa. Vain PerS "vallan vahtikoirana"..

Jonathan

Karu= banaali, alaston, köyhä, ankara, tavallinen, hedelmätön, niukkakasvuinen, askeettinen, kolkkko, koruton, juro, jäyhä, kolkko, arkinen, asiallinen, yksinkertainen, kitsas.

Hyväksytään Uuden suomen hieman vinksahtanut otsikointi. Mitäpä pikkuasioista kinastelemaan.

Tutkimustuloksessa ei ollut mitään yllättävää. Hauskaa ja samalla eriskummallista on se, että jo huomenna media ja päivystävät dosentit selittävät koko tutkimustuloksen nurin.

Jonathan

Vinksahtanut on myös tämän uutisen kuvateksti: "Kreikassa asuvien maahanmuuttajien kimppuun hyökkäiltiin keväällä. Kuva maahanmuuttajien väkivallan vastaisesta mielenosoituksesta."

Kyseessä ei suinkaan ole maahanmuuttajat. Maahanmuuttajia ovat kuten Herlin, Huusko tai minä silloin, kun vaihdan vaikkapa maata ja asuntoa työn perässä. Jos muutan Nizzaan tai Madridiin työn perässä, olen silloin katsonut itselleni sieltä valmiiksi asunnon, ostanut sen tai ainakin maksanut takuuvuokran.

Nämä, joiden kimppuun Kreikassa mahdollisesti hyökättiin, eivät ole maahanmuuttajia. He ovat maahantunkeutujia. Maahantunkeutujilta halutaan puolustautua aivan kuten sodissakin tehdään. Maahanmuuttajia vastaan harvalla on mitään.

Juha Ritvanen

...kun juuri tämänhetkistä, nyt oikeastaan koko maailmanlaajuista talouskriisiä ei vielä ollut tiedossa?
Milloin nämä ihmiset tajuavat sen, että heidän mielipiteisiinsä vaikuttavat juuri sen hetkinen taloudellinen tila ja lähitulevaisuuden talousnäkymät?

Kun tämän yksinkertaisen asia ymmärtää itse itsestään, niin siihenkin tilanteeseen osaa (tai ainakin siihen tarjoutuu mahdollisuus osata ymmärtää) suhtautua paljon järkevimmin eikä vain minä-minä-minä-tunnepitoisella asenteella.
Kuinkahan moni näistäkin ihmisistä on koskaan auttanut toista, vielä heikommassa asemassa olevaa ihmistä? Vammaisia, tai esim. luonnonkatastrofin kokeneita ihmisiä?

Aku

Siis suurin osa eurooppalaisista on Erkki Tuomiojan kriteereillä ("Maahanmuuttokriittisyys" on sievisteltyä rasismia) rasisteja! Tämähän on ihan kauheaa.
Kyllä Erkin olisi nyt korkea aika ärähtää vakavasti eurooppalaisille!

pZ

No Euroopassa kaikki ovat aina riidelleet keskenään, mutta silti tarvinneet toisiaan, mutta ei täällä varmaan enää muiden maanosien riitapukareita tarvita, hoituu itsekin vihanpito ihan hyvin, ja Ameriikkalaiset voivat sitten tulla siivoilemaan Euroopan sotkuja, jos liian pahaksi menee, hehän siitä tykkäävät kovasti olivatpa sitten kummasta puolueesta tahansa.

Smerd

Näin radikaaleja keinoja ei tarvita.

Riittänee, että maahan pääsee asumaan jos on työpaikka tai pystyy osoittamaan jonkun suomalaisen elättäjän. Ja että sitoutuu poistumaan jos syyllistyy rikoksiin.

Ja Sveitsin malliin voisi välillä kysyä täsmennyksiä kansanäänestyksillä.

M Eiramaa KNFIJV

Ehkä kyse on siitä, että myönteiset ennakkoluulot ovat karisseet ajan myötä, kun maahanmuuttajien kanssa on tultu tutuiksi. Vielä 90-luvun alussa luulimme kaikki, että maahanmuutto on pelkkää rikkautta ja rauhanasiaa. Sittemmin on saatu lisää kokemusta ja myös ei-toivottua aineistoa maahanmuutosta ja ulkomaalaistaustaisista ja heidän kulttuuritaustoistaan, jotka eivät aina ole "tältä planeetalta". Varoitus: Tämä kirjoitus sisältää mieltäjärkyttävän linkkilistan uutisiin ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista. Ns. Thorsin lyhyt yksittäistapauslista on 'poliittisesti epäkorrekti' ja saattaa virtuaalisen nettipoliisin tarkastelussa nostaa esiin harkinnanvaraisia laillisuusnäkökohtia.

Maahanmuuton ei-toivotuista lieveilmiöistä ja ulkomaalaistaustaisten väärinkäytöksistä puhumista pidetään myös huonona vieraanvaraisuutena. Median otsikoihin aihepiiri pääsee vain aniharvoin ja siloitellen.

Rikosuutisoinnissa yleensä hämärrytetään etniset ja kulttuuriset taustat. Niiden esiintuonti on leimattu rasismiksi. Toisaalta esimerkiksi islamilainen, afrikkalainen, isovenäläinen tai romanileirien tapaperinne eivät lähtökohtaisesti ole juurikaan omiaan helpottamaan moderniin länsimaiseen yhteiskuntaan sopeutumista. Niiden ongelmallisuus on osin sisäänleivottua. Onkin outoa, että usein yhteiskuntaamme sopimattomiin kulttuuripiirteisiin takertumista ymmärretään ja hyväksytään pikemmin kuin rohkaistaan niistä luopumiseen kotoutumisen osana.

Yhteiskunnallisessa keskustelussa vastuuttomaan pinnallisuuteen taipuvaiset toimijat sortuvat usein halpahintaisiin konsteihin sanomaansa hypettäessään. "Objektiivista" maailmanparannususkoaan julistavat räikeän puolueelliset eturyhmälobbarit syyllistyvät järjestelmällisesti kaksoisstandardeihin esimerkiksi vihapuhemääritelmissään. Eräät heiluttelevat mielellään ja vimmaisen valikoivasti aina muodikasta rasismikorttia. Useimmiten leimakirveessä on enemmän intoa kuin harkintaa ja ymmärrystä. Tarkkuudessakaan ei aina tähdätä edes sinne päin -tasoon. Valitettavasti näitä kärkkäillä syyllistyksillä irtopisteitä noukkivia helppohelinöitä löytyy jopa tasavallan ykköspaikoilta.

Rasisti on reppana, sanotaan. Syyt luonnehdinnalle ovat ihan ymmärrettäviä. Myös 'rasistisika' on joskus oikeutettu sana varsinkin etnisesti motivoituneen väkivallan vähättelijöistä käytettynä. Sikamaisen pateettisia moukkia ja ääliöitä on kuitenkin myös antirasisteiksi julistautuneissa rasismikorttipopulisteissa. Ja on myös nähty useita muiden kuin kantasuomalaisten tekemiä viharikoksia, joita ei haluta sellaisiksi luokitella.

Yksilöityihin ja jäsentyneisiin kritiikkeihin järkeenkäypine perusteluineen törmää ani harvoin rasismikortin jakelussa. Itsensä kansakunnan erotuomareiksi ylentäneet argumentoivat pääsääntäisesti tunnetasolla jonkinlaista 70-luvun hippi- ja yya-paatosta tavoitellen. He ovat "oikeassa" ja ne jotka eivät ole heidän puolellaan ovat heitä vastaan eli "väärässä". Faktat ja tausta-analyysit kuuluvat harvoin ja valikoidusti 'suvaitsevaisten' besserwisserien julistuksiin.

Peräänkuuluttaisinkin kiihkotonta ja rasismivapaata keskustelua. Näkisin myösi, että maahanmuuttajien rahallisen tukemisen lisäksi olisi kotoutus kaikkineen syytä läpivalaista. On myös tunnustettava hyväuskoisen maahanmuuttopolitiikan mukanaantuomat ongelmat yleensä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Niihin tulisi puuttua tarvittaessa myös linjaa tiukentamalla eikä yksin maksamalla vahinkoja ennalta tai jälkikäteen esimerkiksi mamukoulujen "positiivisen syrjinnän" avustusmiljoonilla. Kotoutus ei saisi tarkoittaa kaikkien vieraiden kulttuuripiirteiden automaattista hyväksyntää ja kielteisten uusilmiöiden liian hienotunteista suvaitsemista.

Erilaisten maahanmuuttajaryhmien kohdalla on esitetty myös ylioptimistisia integroitumisajan ennusteita ja sopeutumisodotuksia. Ei ole epäkorrektia muistaa, että Suomen romanien "kotoutus" on kestänyt jo 500 vuotta, muttei esimerkiksi työllistymisessä olla päästy kovinkaan pitkälle. Samanlaista kulttuuritaustaista ongelmallisuutta on ollut jo nähtävissä uusmaahanmuuttajien suhteen. Valiokuntaneuvos Penti Arajärven tutkimuksessaan mainitsemat kannustinloukut ovat tuttu asia esimerkiksi Somaliliitossa.

Romanien sisäinen etninen perinne kuten rasisminluonteinen ns. väistämissääntö osaltaan hidastaa yhdenvertaisuuskehitystä. Esimerkiksi korkeakoulutuksen hankkinut romani, joka on saanut työpaikan ja asunnon toiselta paikkakunnalta, oli estynyt muuttamaan toisten romanien "reviirille". Toisaalta mustalaisasusta kieltäytynyt nainen ei saanut kaupungin asuntoa romaniyhteisön vastustuksen vuoksi, mihin viranomaiset ovat voimattomia. Samaten ovat moniavioisuus, kunniaväkivalta ja Stalinin sotaretkien juhlinta yhtä huonosti Suomeen sopivia perinteitä, mutta toivottavasti helpommin kitkettäviä.

Kun tietyn sortin populistit julistavat, että rasismi ulkomaalaistaustaisia vastaan on lisääntynyt Suomessa ja syyllisiä ovat vain kantasuomalaiset, se pitäisi uskoa annettuna totuutena, tunnepohjalta kuin Pravda aikoinaan - ja pelätä. Esimerkiksi äskettäin kauhisteltiin julkisesti miten suuri osa vuosittain pahoinpideltävistä kymmenistä bussikuskeista onkaan suomalaisrasistien uhreiksi joutuneita maahanmuuttajia. Ainakin yksi tapaus on tiettävästi löytynyt. Sekin on tietysti liikaa kuten myös ne, joissa uhri on suomalainen ja tekijä ulkomaalaistaustainen. Pohjanmaalla taas otsikoitten mukaan ulkomaalainen mies joutui kahden suomalaisen potkimaksi vielä tajuttomana. Potkijatkin tosin olivat maahanmuuttajia. Tuollaisessa jakomielisen epärehellisessä mediailmastossa on kai mahdollista muunkin kuin ääriaineksen hämmentyä ja jopa seota.

Rasismikorttipopulistit Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen puolestaan kiljuivat sormi ojossa "nyt riittää rasismi!" kun tamperelaiset maahanmuuttajat murhapolttivat pizzeriansa ja muutaman viattoman suomalaisen. Tarkkavainuiset rasisminvainoajat vetivät syytöksensä pois huomattuaan, etteivät tekijät olleet suomalaisia. Oikeudessa sitten kävi ilmi, että sytyttäjälle oli luvattu palkkioksi suomalaisneitokainen. Eikö oikeastaan voisi olla eräänlaista rasismia sekin, että jollekulle haetaan vaaleaihoista alkuperäisasukasta, jolle annetaan välinearvo onnenonginnassa pysyvän oleskeluluvan järjestämiseksi?

Nykymaailmassa on naiivia ja lintukotomaisimpivaaralaista omaannapaantuijottelevaa nurkkapatrioottisuutta kuvitella, että kaikissa seuroissa voisi käyttäytyä vapaan 70-lukulaisesti niin kuin perinteisesti on tehty suomalaisten seurassa. Muidenkin kulttuuritaustaiset erityispiirteet on noteerattava eikä aina voi ajatella, että "maassa maan tavalla" toimisi oman nahan suojamottona. Esimerkiksi afrikkalaiset ja muslimit raiskaavat tilastotietojen valossa jonkin verran muita maassa oleskelevia enemmän. Samoin ovat ehkä jotkut kansainväliset ja kotimaiset uskonnolliset lahkopiirteet yksi seksuaalirikollisuuden selittäjä.

Mitä tuttujenkeskeisen piiloraiskausilmiön laajuuteen tulee, on kutakuinkin selvää että ilmoittamatta ja siis piiloon jää enemmän raiskauksia ym. väkivaltaa sellaisten kulttuuritaustojen piirissä, joissa naisen asema on merkittävästi samankaltainen kuin vaikkapa afrikkalaisten, muslimien, romanien ja ehkä venäläisten kulttuureissa. Maailma on kylässä.

Kantasuomalaisten perheensisäisistä piiloraiskauksista lähes koko tv-keskustelun ajan hokenut Eva Biaudet uskoo mantran toimivan jotenkin ulkomaalaistaustaisten korkeita raiskauslukuja kompensoivana tekijänä (ks. linkki jäljempänä). Biaudet unohtaa, että myös maahanmuuttajilla on suuria perheitä ja niissä on myös käytännössä jalkavaimoja ja piikoja ja muuten alistettuja jäseniä, joilla on oletettavasti korkea kynnys ilmoittaa kokemistaan vääryyksistä suomalaisille viranomaisille.

On hienoa, että Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön uusi johtaja Ritva Elomaa on nainen. Hän voi puhua suoraan totta pelkäämättä rasistiksi ja sovinistiksi leimautumista: http://www.youtube.com/watch?v=yCHCscpB5pw
Viime vuosien maahanmuuttoministeri ja vähemmistövaltuutettu ovat naisia hekin. He voivat puhua kierosti ja valikoiden totuuksia hämärtäen ja mieleisikseen väännellen. Arvostelijat leimautuvat rasisteiksi ja sovinisteiksi. Maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten rikollisuudessa ja niiden kulttuuritaustaisuudessa on muka aina kyse "vain" yksittäistapauksista, joista ei oikeastaan saisi Eva Biaudet'n esittämien kantojen mukaan edes puhua: http://www.youtube.com/watch?v=pDJYluWLjbg

Yleensä Suomessa pidetään rasistisena viharikoksena vain suomalaisen tekemää ulkomaalaistaustaiseen tai etniseen vähemmistöön kohdistuvaa aggressiota. Näettekö minkäänlaisia viitteitä rasismista ulkomaalaistaustaisten tekemissä rikoksissa? Niissäkin uhri saattaa yhtä hyvin olla suomalainen tai ulkomaalainen.

Joskus harvoin uutisoinnista voi päätellä asianosaisten etnisen ja kulttuurisen taustan. Tulisiko sellainen rikosuutisointi kriminalisoida? Yleensä mediassa hämärrytetään seikat, joiden paljastamista voidaan pitää vihapuheena ja rasismina. Ei kuitenkaan aina.

Tarkastellaanpa tätä ns. Thorsin linkkilistaa, jossa bussikuskin mukiloijat ja raiskaajat ja vauvanpahoinpitelijät eivät tällä kertaa olekaan kantasuomalaisia. Ainakin ensimmäisessä linkissä voisi olla kyse maahanmuuttajien jäsentenvälisestä rasismista, koska riitaa haastettiin kulttuuritaustaiseen pukeutumiseen viitaten. Valitseeko puskaraiskaaja uhrinsa etnisin perustein? Missä vaiheessa monikulttuuriperheen väkivalta muuttuu kunniaväkivallaksi? Onko rasismitonta luvata tuhopolttajan palkkioksi suomalaisnainen? Viimeisessä linkissä taustoitetaan tilastoja, joissa "ulkomaalaistaustaiset" näyttäisivät tekevän rikoksia selvästi kantasuomalaisia enemmän.

Ns. Thorsin lyhyt yksittäistapauslista
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/linnanmaen_joukkotappe...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kallion_pahoinpitelyn_...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/nuoret_miehet_tunnusti...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/45215-raiskaaja-iski-huopalahde...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/vikittelija_pahoinpite...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062913975407_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012513067367_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112412754094_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110132-pizzerian-sytyttajan-outo-palkkio...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114954-naitko-tata-miesta-soita-poliisille
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/K%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4oikeus+vapautti+...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209812_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209058_uu.shtml
http://www.ess.fi/?article=292467
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ruandan%20kansanmurhasta%20elinkautine...
http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194662717412/artikkeli/my...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Siivoojan%20raiskannut%20tunnusti/art-...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ESS%20Hiv-mies%20raiskasi%2016-vuotiaa...
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2010/12/1244698/hiv-rachelille-ne...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Talonv%C3%A4ki%20her%C3%A4si%20koliste...
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pfbd/54B5D8ABB3A838B8C225772F...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012613074533_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111065-salakuljettajien-suomi-hitit-tupa...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011040713507801_uu.shtml
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2009/12/1012655/tutkimus-joka-...
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194686131909/artikkeli/pedofiiliepaily...
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194686131666/artikkeli/piintynyt+asunto...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021813215735_uu.shtml
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/1194666476183/artikkeli/k...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032213413092_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011032113411582_ul.shtml
http://www.autotoday.fi/page.php?page_id=2&news_id=201104505&rss=allimg
http://yle.fi/alueet/lahti/2011/05/poliisi_etsii_ahdistelijaa_lahdessa_2...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/47904-kultakelloliikkeen-aseell...
http://www.suomitv.fi/uutiset/poliisi_ala_kiinnita_huomiota_ruusukaupust...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/70-vuotiaan-hakannut-yritti-paeta-maas...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/112284-oletko-nahnyt-tata-pariskuntaa-%E...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tampereen+ampuja+on+tunnustanut+ampum...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+Romanialainen+j%C3%A4rjest%C3...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051313711791_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061713909590_uu.shtml
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/suomalainen-aiti-palkkamurhattiin/art...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011070514008880_ul.shtml
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Helsingin%20taskuvarkauksissa%20uusi%2...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/42772-ita-helsingin-maastokatko...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022313234334_uu.shtml
http://www.ts.fi/online/kotimaa/197972.html
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Savon+Sanomat+Poliisille+kaksi+raiska...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011030213286845_uu.shtml
http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KS...
http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/veroprofessori-tikan-tappaja-vapautui-...
http://www.kaleva.fi/uutiset/julman-raiskauksen-tuomiot-ennallaan/621642
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=37208
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010061111842435_uu.shtml
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ulkomaat/1194664640200/artikkeli/je...
http://www.findance.com/uutiset/13564/somalia-naisen-raiskaus-ok-naisen-...
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunnon+toimintamallit+puuttuvat+maaha...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011040813513467_ul.shtml
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunniaan+liittyv%C3%A4+v%C3%A4kivalta...
http://www.stat.fi/til/syyttr/2009/syyttr_2009_2010-12-16_tie_001_fi.html
http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194671347567/artikkeli/ulk...
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011041713566018_vl.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=yCHCscpB5pw
http://www.youtube.com/watch?v=pDJYluWLjbg
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?p=6371884#post6371884

PS. Jotkut "suvaitsevaissuursuomalaiset" ilmeisesti pitävät Suomea entisenä tai jopa nykyisenä siirtomaaherrana, jolla on moraalinen velvollisuus hyvittää sortamilleen yhtä ja toista mihin jotkut suurvallat varsinkin entiset ovat syyllistyneet, esim. Portugal ja Venäjä.

Ulkoministeriön tutkimuksen mukaan suomalaiset luulevat maksamamme kehitysavun määrää paljon todellista pienemmäksi - niinpä moni haluaisikin lisätä sitä. Oikeasti kehitysapulasku on jo seitsemän kertaa suurempi kuin uskotaan:
"- Suomalaiset arvioivat yleisimmin, että kehitysyhteistyöhön suunnataan varoja vuosittain noin 150 miljoonaa euroa. Korkeintaan puolen miljardin summaa veikkaa lähemmäs seitsemän kymmenestä vastaajasta, selviää ulkoministeriön teettämästä tutkimuksesta. Todellisuudessa luku on noin miljardi euroa, kun valtion budjetti on runsaat 50 miljardia ... Lähes joka neljäs olisi valmis lisäämään kehitysyhteistyön määrärahoja, kun leikkaamista haluaa noin joka seitsemäs. Enemmistö kansalaisista katsoo, että rahapotti pitäisi säilyttää ennallaan."
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1356161/suomalaiset-arv...

Suomen pitäisi viime aikojen uutisoinnin mukaan maksaa toisten velkoja ja jatkaa vanhojen velkojen maksamista vastikkeettoman kehitysavun muodossa. Onkohan muuten Suomen tyhmin biisi sanoituksensa puolesta Juice Leskisen Maksamme velkaa? http://www.youtube.com/watch?v=ojv56pp1kMk

Juice kertoili joskus 90-luvulla nolona häpeilevänsä tuota 80-luvun tuotostaan. Sen innoittajana oli tarve tuoda (plagioida) Suomen tarpeisiin mm. Bob Geldofin ja kumppaneiden Live Aid -meininkiä tunnelmia ja sävelkulkuja myöden. Siinä vaan unohtui, että Quid licet Jovi, non licet bovi. Eli että imperialististen ja kolonialististen siirtomaavaltojen jälkeenpäin kokema syyllisyys on väärä tie herätellä solidaarisuutta Suomessa, joka ei ole koskaan alistanut tai riistänyt muita.

Syyllisyydentunnetta ei sovi kasata monia kehitysmaita ja Venäjääkin rahoittavan pienen pohjoisen alkuperäiskansamme niskaan. Esimerkiksi Venäjä (yhtäaikaisesti romanien kanssa viimeisen 500 vuoden aikana pohjois-Eurooppaan ja nykyisen Venäjän alueelle vyörynyt kolonialistikansakunta) sekä viimeaikaiset maahanmuuttajat ovat taatusti "riistäneet" Suomea enemmän kuin suomalaiset/karjalaiset kolmatta maailmaa tai venäläisiä uudisasukkaita.

Pohjoismaista vain Tanskalla on ollut siirtomaita, mutta on se totta vie siitä maksanutkin viime vuosikymmeninä. Ruotsi on maksanut liikaakin Suomen, Norjan ja muiden lähialueiden herruudestaan, ja ennen kaikkea väärille tahoille. Maksakoot vielä velkaansa jos siltä tuntuu sellaiset imperialistimaat kuin Ranska, Britannia, Venäjä, Espanja, Hollanti ja USA, mutta Suomi ei ole ollut eikä ole ulkomaille velkaa. Silti olemme maa, joka on aina maksanut velkansa, siis toisten aloittamien sotien toisille aiheuttamat velat - pääosin Venäjän/Neuvostoliiton aggressioiden vuoksi.

Eli ajatuksessa "maksamme velkaa" sinänsä hyväksyttävä kehitysavun tarve puettiin suorastaan rikollisen epäoikeudenmukaisesti syyllistävään muotoon - Suomi ei ole velkaa kenellekään, mutta vapaaehtoisesti toki voimme auttaa. Valitsemme itse kohteet kaukomailla ja ne, jotka päästetään maahamme ökykuluttamaan ja muutenkin jättämään kehitysmaita suurempaa ekologista jalanjälkeä, varsinkin verovaroin.

Olen periaatteessa EU:n kannattaja, mutta rajansa kaikella. On selvää, ettemme ole mitään velkaa myöskään sellaisille vanhoille imperialistisille sivistyskansoille kuten Kreikalle ja Portugalille. Suomella ei myöskään ole muita suuria velallisia kuin upporikas alikehittynyt avustettavamme, itänaapurimme Venäjä. Sen tulee lähivuosina palauttaa meille kaikki saamansa ns. lähialuetuet ja hieman pidemmällä aikataululla kaikki meiltä riistämänsä sotakorvaukset ja ennen kaikkea ryöstämänsä Viipurin läänin ja Petsamon sekä Sallan itäosat ja Suomenlahden saaret.

M Eiramaa KNFIJV

Olisikohan niin, että Jan Vapaavuoren ym. esiinnostama Ruotsin tapainen slummiutumiskehityksen vaara itseasiassa onkin harkittua politiikkaa. Ruusunpunaiset ennakkoluulot eivät karise eliittien asuinalueilta niin kauan kuin sinne ei päästetä noita kenkkuja "reaalimaahanmuuttajia". Teoriamaahanmuuttajathan ovat aina pelkästään miellyttäviä ja kaikinpuolisia rikkaudentuojia - lukuja ja numeroita jotka asuvat jossain muuaalla kuin lähinaapurissa...

Ola

Pidetään ongelma-alueet ongelma-alueina. Silloin niitä kyetään hallitsemaan. Mikäli päästämme ne leviämään laajemmalle niistä tulee hallitsemattomia. Läheltämme ja vähän kauempaa Keski-Euroopasta löytyy runsaasti esimerkkialueita siitä, mihin "seka-asuttaminen" on johtanut. Kantaväestö on muuttanut pois. Alueet ovat alkaneet slummiutua.

J Vapaavuoren sanahelinä ei poista maahanmuuton ongelmia. Toimiva keino on pysäyttää se hetkeksi. Kotouttaa täällä olevat niin hyvin kuin pystytään. Katsotaan tilannetta sitten uudelleen muutaman vuoden kuluttua mitä on silloin saavutettu.

En ymmärrä miksi suomalaiset yritetään pakkokeineinoin saada muuttumaan. Hitler yritti. Stalin yritti. Tulokset eivät rohkaisseet. Nyt yritetään Suomessa samaa mutta päinvastoin. Pakolla hyväksymään ihmiset, jotka tuovat tänne keskiaikaisen elämäntapansa, josta Eurooppa vapautui jo 1700-luvulla., työntämällä heidät pitkin Suomen korpia tai asumaan Aurinkorannikon kalliisiin asuntoihin. Lyödään kuukaudessa isot tukut rahaa käteen ja sanotaan nyt te olette tyytyväisiä. Ei pari -kolmekymppisistä maahanmuutajista näin tehdä Suomea ja sen taloutta palvelevia kansalaisia. Jälleen tapahtuu päinvastoin.

TSV

Toisaalta muu Eurooppa ajattelee oikeasti enemmän kuin Suomi ja vähemmän kuin Ruotsi. Suomeen haetaan aina kaikkeen mallia miten Ruotsissa vaikka suomalaiset eivät halua asua Ruotsissa

Poliitikot käyttävät kumpaakin argumenttia, enemmän ehkä PRO-Ruotsia kuin negatiivista ja orjakansa hymyilee, koska totta kai pitää noudattaa kaikkea vaikka kuinka huonoa mitä entinen emämaa tekee.

"Useimmissa EU-maissa katsottiin, että maahanmuutto asettaa liikaa paineita julkisille palveluille kuten terveydenhuollolle ja kouluille."

Mielestäni maahanmuutto on ensisijaisesti TALOUDELLINEN kysymys, moraaliset ja eettiset ovat toissijaisia jos kohde maassa on vahva hyvinvointimalli, koska kaikki tämä maksaa ja ennen kuin maahanmuuttaja perhe on maksanut itsensä takaisin ja alkaa tuottamaan menee monta sukupolvea. Niin kauan kunnes näin tapahtuu ovat he jakamassa piirakkaan jonka määrä ei ole lisääntynyt.

jeesuskostaa

Enemmistö eurooppalaisista suhtautuu maahanmuuttoon/väkivaltaan negatiivisesti.

Lähinnä muslimeihin.

Ketä haittaa Japanilainen maahanmuuttaja? ei ketään
Ketä haittaa Venäläinen maahanmuuttaja ? ei ketään
Ketä haittaa Espanjalainen maahanmuuttaja ? ei ketään
Ketä haittaa Brasilialainen maahanmuuttaja ? ei ketään

Ketä haittaa Norjalainen maahanmuuttaja ? ei ketään (ei Breivik)

Eli siis kukaan ei halua muslimeja. He ovat väkivaltaisia.