Lauantai 21.10.2017

Viro valitsi presidentin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.8.2011 14:44
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Ilves.

Toomas Hendrik Ilves on valittu viiden vuoden jatkokaudelle Viron presidentinvaaleissa, kertoo muun muassa Eesti Päevaleht.

Ilves sai 73 ääntä, kun Indrek Tarand jäi 25 ääneen. Kolme ääntä hylättiin.

Virossa 101-paikkainen parlamentti äänestää presidentistä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rohmar

- Viron pikkuveli Georgia hyökkäsi Ossetiaan, ja sai selkäsaunan. Tämä kunniaksi Saakashvili järjesti "voitonjuhlat", jossa riemuittiin junavaunulastillista venäläisiä ruumiita. Pääpuhuja Ilvesi vertasi Venäjää vuoden 1939 Natsi-Saksaan. Tämä oli sekä tarkoitettu äärimmäiseksi loukkaukseksi, että kehoitukseksi ryhtyä ennakoivaan maailmansotaan Venäjää vastaan.

- Historia tuskin tuntee toista näin täydellistä tolvanaa, ja häntä ei siedä Euroopassa tästä syystä juurikaan kukaan muu kuin ölisevä vasikka.

- Viron poliittinen onnettomuus on kaunan lietsonta. Tämän stubeliaanisen källikukon valinta ei asiaa ainakaan helpota.

muuan

Tässä jyrkkä, ilmeisesti venäläiskansallinen kaunanpurkaus.
Enpä paremmin tunne presidentti Ilvestä, koska en ole välittänyt seurata hänen toimiaan. Sen muistan, että hän oli Neuvostoliiton aikaan Yhdysvalloissa. Näkyy olleen Ruotsissakin (Wikipedia).

Voisi olla noinkin, jos asia halutaan ilmaista perin kiihtynein sanankääntein. Onkohan hän ollut Georgian tapahtumien jälkeen varovaisempi pikaisissa kannanotoissaan eli viisastunut? Onko hän käynyt Moskovassa, mikä sentään kuuluisi naapurisuhteiden vaalimiseen?

Mitähän tuo "källikukko" tarkoittaa? Onko se viroa? Verkosta ei löytynyt vastausta, koska esiintymiä löytyy vain yksi (ei oheinen), ehkä Rohmarin toisella nimimerkillä kirjoittama.

Rohmar

- Mielipiteeni on pelkästään isänmaallinen. En voi sietää ihmisiä, jotka lietsovat sotaa. Tämä hyvinkin käytännöllisistä ja itsekkäistä syistä: Sota vaarantaisi Suomen, perheeni ja itseni. '

- En omasta mielestäni myöskään sijoitu millään tavalla erilaisille russo akseleille.

- Källikukko on stadin slangia, ja se tarkoittaa virolaista. Vähän niin kuin poro Tallinnassa.