Sunnuntai 21.10.2018

Ainakin 10 000 turvapaikanhakijaa päivässä Itävaltaan: ”Meitä ei varoitettu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.9.2015 09:27
  • Kuva: EPA / AllOverPress
    Kuva
    Itävaltaan saapui lauantaina viranomaisarvioiden mukaan ainakin 10 000 turvapaikanhakijaa. Kuva Itävallan ja Unkarin rajalta Heiligenkreuzista.
|
Itävaltaan saapui maan viranomaisten mukaan eilen lauantaina ainakin 10 000 turvapaikanhakijaa. Punaisen Ristin mukaan määrä saattaa olla jopa 13 000.
 
Turvapaikanhakijat tulevat Itävaltaan pääosin Unkarista, jonne Kroatia on ohjannut turvapaikanhakijoita. Kroatiaan saapuu BBC:n tietojen mukaan jopa 20 000 turvapaikanhakijaa päivässä.
 
-Unkari ei varoittanut meitä mitenkään, Itävallan Burgenlandin maakunnan apulaispoliisipäällikkö Christian Stella kommentoi BBC:lle.
 
Myös Itävallan sisäministeri Johanna Mikl-Leitner on arvostellut etenkin Unkaria ja Sloveniaa siitä, etteivät ne noudata EU-määräyksiä turvapaikanhakijoiden rekisteröinnissä.
 
Suomi päätti lauantaina tiukentaa linjaansa erityisesti Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden suhteen.
 
-Jatkossa Torniosta rajan yli tulevia ihmisiä tarkistetaan poliisijohtoisesti ulkomaalaislain keinoin raja-alueella. Mikäli tulija pyytää turvapaikkaa, hänet ohjataan lauantain ja tiistain välisenä aikana hätämajoitustiloihin Tornioon. Tiistaista eteenpäin turvapaikanhakijat ohjataan rajalta järjestelykeskukseen. He eivät enää voi jatkaa Torniosta muualle Suomeen ennen rekisteröitymistä turvapaikanhakijaksi, sisäministeriö kertoi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Martikainen

Koko poppoo jatkaa sitten Itävallan ja Saksan lävitse Ruotsiin ja Suomeen. Saksa kun aikoo kiristää turvapaikkapolitiikkaansa ja sana siitä on varmasti kiirinyt jo tällekin porukalle. Syyrialaiset jäävät Ruotsiin ja irakin pojat saapuvat tänne.

Kimmo Koskela

Ei jaksa enää edes kommentoida. Nämä hallituksen toimet ovat myöhässä, voidaan olettaa, että n. 15000 pakolaista saa meiltä oleskeluluvan ja sitten alkaa perheenyhdistämiset. Papereita varmaan jo väärennetään lähtömaissa ja jokainen kynnelle kykenevä on jonkun turvapaikan saaneen lapsi. Meillä on siis vähintään 100000 muslmipakolaista kahden vuoden sisällä. Onnea vaan Suomi ja sen kansalaiset ja tyhmät poliitikot.