Keskiviikko 16.1.2019

Uutta tietoa Gaddafin kuolemasta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.10.2011 05:52
Päivitetty: 
21.10.2011 05:57
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kansa juhli Muammar Gaddafin kuolemaa.

Libyan ex-johtajan Muammar Gaddafin kuoleman yksityiskohdat ovat edelleen auki. Eri lähteiden mukaan Gaddafi kuoli eilen sen jälkeen, kun Libyan väliaikaishallituksen joukot löysivät diktaattorin Sirtessä.

Tähän loppuvat yksiselitteiset faktat. Uutistoimistot välittivät maailmalle eilen illalla kuvia, joissa näkyy pahoinpidelty Muammar Gaddafi. Hänen ohimollaan on ampumahaava. Uusi Suomi on päättänyt olla julkaisematta sen hallussa olevia kuvia Muammar Gaddafin ruumiista.

Väliaikaishallinnon sotilaiden mukaan Gaddafi löytyi viemäristä. Ex-diktaattorin löytäjän mukaan Gaddafi rukoili löytäjiä, etteivät nämä ampuisi häntä.

Taistelijat kertoivat ensin, että Gaddafi yritti paeta kiinniottoa ja että hän olisi kuollut yrityksessään. Myöhemmin taistelijat vaihtoivat tarinansa: Gaddafin kerrotaan joutuneen ristituleen, kun hän istui autossa Sirtessä.

Al-Jazeeran mukaan ei ollut selvää, kumman puolen luoti surmasi Gaddafin. Se vahvistettiin, että Gaddafi oli elossa, kun hän joutui väliaikaishallinnon taistelijoiden käsiin.

Kuvatodisteiden mukaan Muammar Gaddafia vedettiin köydellä auton perässä Sirten kaduilla. Kansainväliset kuolinsyyntutkijat eivät osanneet päätellä, oliko Gaddafi elossa vielä tuolla hetkellä.

Kansainvälisten lähteiden mukaan myös Muammar Gaddafin pojat Saif al-Islam ja Motassim olisivat jääneet kiinni. Motassim Gaddafi on kuollut.

Suomalaisasiantuntijan mukaan Libyassa alkaa nyt uusi kehitys.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Patoutuneen tai kiihotetun vihan ja katkeruuden purkautumista ei ihminen voi estää, ellei ole pidäkkeitä tai esteitä, kuten moraalinen esto tai rangaistuksen pelko. Siltä kannalta Gaddafin kohtelun ymmärtää, mutta sitä ei pidä hyväksyä. Paheksunnalla luodaan pidäkkeitä tulevaisuuden varalle.
Varsinkin vangitun tai muuten avuttoman ihmisen pahoinpitely ja kiduttaminen ovat jyrkästi tuomittavia tekoja.

Nämä ilmiöt tunnistaa näiltäkin nettipalstoilla ja yleensä mediasta, joskin tietysti toisessa muodossa. Henkisen pahoinpitelyn seuraukset voivat nekin olla uhrille tuhoisat.

JouniM

Jos kerran Uusi Suomi on linjannut että se ei halua kuvia näyttää, voisi myös lukijat kunnioittaa Uuden Suomen toivetta ja pidättymään linkittämästä materiaaliin jota toimitus ei katso sopivaksi.
Ne jotka kuvat haluavat katsoa löytävät ne muutenkin.

snadi

Mitään todisteita ei olle siitä missä määrin sota on ulkopuolisten manipuloima, mutta yhtä kaikki kahinassa on kaikki sisällisodan ainekset. Patoutuneet vihat puretaan ja kaunat kostetaan niin pian kuin mahdollista kaikin käytettävissä olevin keinoin. Moni naapurisopu ongelma saa "ratkaisunsa" muilla verukkeilla. Puolueettomat ja entistä hallintoa kannattaneet nöyryytetään kaikin mahdollisin keinoin. (Ja kostonhaluisia on rajan takaa palaamassa ) Kuinkahan moni "vapauden riemua" kameroille huiskuttava tekee sitä todellisesta halustaan ja riemustaan vai pelatessään henkensä edestä? Uudella hallinnolla ei ole ollut "homma hanskassa" missään vaiheessa eikä välien selvittely taida olla läheskään "finaalissa"? Nähtäväksi jää kuinka paljon "Naton" sana painaa yhteiskunnan rauhoittamista koskevissa asioissa. (Saadaanko aseet hallitusti pois "joukkioilta" ja hallintaan).

joonathan

Ei edes siitä oliko kapinalliset edes libyalaisia. Vai lännen muotinukkeja+palkka-armeijaa. Noh tuskin läsi niin epäsotilaallisia taistelijoita näyttäisi ammuskelemassa ilmaa tai aavikolle kuin uutiskuvissa on nähty. No lisää tietoa saadaan kun tiedetään tuleeko hallitukseen joitain libyalaisia liitoutuman miesten lisäksi. Ja voidaan arvailla millaista politiikkaa he ajavat.

Akimonkkonen

Nyt kun nämä rauhantahtoiset väliaikaishallituksen joukot ovat saaneet rauhanlähettiläänsä hengiltä,alkanee Libyassa tuhannen vuoden rauhan valtakunta, jossa rauhanuskon harjoittajat saavat nauttia maanpäällisestä paratiisista?

Vai onko odotettavissa lisää päiden putoamisia, rauhanprosessin edetessä?

mattimies

Aikoinaan 1970 luvulla Gaddafin hallinto toi runsaasti työtä ja leipää myös suomalaisille kuten myös Irakin hallitsija Hussein. Ihmiset jotka tuolloin siellä työskentelivät, eivät muistele pahalla niitä aikoja.

KUN VISE KY TEKI KOULUJA LIBYAN LAPSILLE. M Y-R. Julkaistu Ilmajoen Joulu 2004.

Mielenkiintoista on että Suomen suurin "ruumis" liittyy myös näihden maiden hallitsijoihin ja haluun kehittää maansa elinoloja. Vesi-Seppo ajettiin konkurssiin ja konkurssi on edelleen käsittelemättä loppuun.

http://fi.wikipedia.org/wiki/VS-yhti%C3%B6t
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/09/laillinen-murha.html
http://www.lapua.fi/hellanmaa/hella20/seppo_hautala.htm

luuserius

Antaa Uudelle Suomellekin hyvän kuvan Gaddafin viimeisistä hetkistä. Jottei tarvitse spekuloida miten dynaamiseksi kuvailtu Libyan johtaja poistui keskuudestamme. Videolla näkyy varmasti tulevia Libyan johtohahmoja. lol.

tuomokokko

"Gaddafi löytyi viemäristä."

Suomessa kansanedustajia on aika ajoin syytelty siltarumpupolitikoinnista. Gaddafin - inhimillisesti hyvin murheellinen - kohtalo osoittaa, että loistavien palatsien ja suurten seremonioiden valtiojohtajakin saattaa uransa loppuvaiheissa olla pelkkä pikkupoliitikko, jolle tietty siltarumpu on kaikki kaikessa, jopa elinehto.

ristoi

Presidentti Gaddafin murhaajien ja kiduttajien esityksiä ei tarvitsekaan näyttää kuvina, kunhan pitää huolen, ettei sensuroi tämän julman joukkion toiminnan kuvausta muutoin.

Ei se Gaddafikaan ollut pyhäkoulupoika, mutta onkos tämä Naton tukema kapinallisjoukkio jollain mittarilla ylempänä?

kettujuh

Hän oli hieno ja kunnioitettava kansansa Johtaja isolla J:llä.

Siirsi jo Libyalaisten parhaaksi 200 miljardia dollaria muille maille markkinoille omille tileilleen.

Eivät hörpi teetä väärään aikaan?