Maanantai 19.11.2018

Lehti: Italialaisen kova väite: Kylmäfuusio on totta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.10.2011 14:38

Italialainen fyysikko ja yrittäjä Andrea Rossi väittää tuottaneensa puoli megawattia lämpöenergiaa kylmäfuusion avulla perjantaina tekemässään kokeessa. Koetta seurasi myös ruotsalainen Ny Teknik -lehti.

Lehden mukaan Rossin energialaitos koostui sadasta hänen kehittämästään "energiakatalysaattorista", eli E-catista. Laite pystyy lehden mukaan tuottamaan lämpöenergiaa "toistaiseksi tuntemattoman ydinreaktion avulla".

Ny Teknik on seurannut Rossin laitteen eri vaiheita ja yrittää selventää myös, kuinka laite toimii. E-Catin reaktoriin laitetaan nikkelijauhetta, joka salaisen katalyytin ja vetypaineistuksen avulla muutetaan energiaksi. Rossin hypoteesin mukaan energiaa syntyy ydinreaktiosta, jossa nikkelin atomiydin kaappaa protonin vedystä muodostaakseen kuparia.

Ny Teknik korostaa, ettei lehti päässyt muiden kutsuvieraiden tapaan tarkastamaan mittaustuloksia, mutta jos ne ovat paikkansapitäviä, ovat ne selvä osoitus siitä, että laite tuottaa lämpöenergiaa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin muut asiantuntijat pääsevät perehtymään Rossin laitteeseen.

Rossin mukaan Bolognan yliopiston kanssa on jo sovittu yhteistyöstä ja kokeista, jotka voidaan pian aloittaa. Hänen mukaansa samalla voidaan käynnistää myös neuvottelut yhteistyöstä ruotsalaisen Uppsalan yliopiston kanssa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ZZman

Eikös osa noista kirjoihin painetuista teorioista ole jo kumottu vaikka niitä opetetaan vielä koulussa. Magneettisia kiviä ja suprajohtavuutta ei pitäisi olla olemassa. Eikä ikiliikkujia ja kuitenkin niitä on patentoitu.

Kuulin jossain radio ohjelmassa et "tiede" on itseasiassa esteenä kehitykselle. UFOjen paljoudesta päätellen 40-luvulla Natsien aloittamat härvelikokeilut ovat jatkuneet, mutta pysyneet suurelta yleisöltä piilossa ja kukaties koko Area 51 on harhautustemppu. Sen takia myös ydinfysiikkaa on viety tahallisesti väärään suuntaan.

Nyt on asiat ilmeisesti paljastumassa, jopa FermiLabs tullaan sulkemaan, koska kukaan ei näe syytä heittää rahaa semmoiseen tutkimukseen, joka on tukevasti väärillä raiteilla. Opetetaan että positiivinen ja negatiivinen vetävät toisiaan puoleensa, mutta yllättäen protooni ja elektrooni eivät sitä teekkään.

ristoi

Olen jokusen tunnin lueskellut noita Rossin kylmäfuusiojuttuja, ja koskaan laitteesta ei ole tullut ulos mitään kovin kuumaa, hyvä jos juuri kiehunutta vesihöyryä. Mielestäni tämäkin aiheuttaa epäilyksiä, että laitteen toiminta perustuisi mihinkään suurenergiajuttuun. Materiaalien sulamisenkaan ei pitäisi olla vielä vähän korkeammissakaan lämpötiloissa ongelma. Aina voidaan tietenkin vedota turvallisuuteen, mutta ...

Kunnon höyryturbiiniin esim. otetaan paljon kuumempaa höyryä, jotta saadaan siitä myös sähköä ulos.

Onhan tuossa tietenkin joku keksintö, jolla ehkä saa rahoitustakin, mutta enpä usko, että olisi mikään kylmäfuusio. Ennemmin vaikka veden paineella toimiva lämpöpumppu.

Ekonom1

Aikaisemmin kukaan ei ole pystynyt toistamaan väitettyä "kylmä fuusiota". Nyt riippumaton fyysikko (Giuseppe Levi) on testannut ja todennut reaktion toimivaksi. Jos vielä useampi taho testaa ja toteaa reaktion toimivaksi niin kaveri on keksinyt jotain aivan maata mullistavaa:

<b>Silloin olemme hyvin lähellä sitä, että ydinvoimalle on keksitty saastuttamaton vaihtoehto.</b>

Itse reaktiosta puhuttaessa;

<l>Rossi’s hypothesis is that the energy derives from a nuclear reaction in which a nickel nucleus captures a proton (the hydrogen nucleus of) to form copper. This could be regarded as”cold fusion”.) </l>

Tuossa kuvataan mistä on kyse, oli se sitten "kylmä fuusiota" tai ei niin tulokset ovat ainakin lupaavia.

mattimies

Kaikkea menestystä Rossin kylmäfuusiolle mutta osataan sitä Suomessakin.

Kotimainen Turos Team on keksinyt ja kehittänyt lämpökattilan jossa vesikin palaa. Puuhakkeella tuotetulla energialla vesi ja ilma muutetaan palavaksi vetykaasuseokseksi jossa on mukana myös muita palavia kaasuja. Virallisissa tasemittauksissa Bionear-prosessin hyötysuhteeksi on todettu yli 130 prosenttia.

Vuoden 2013 loppuun mennessä hajautetuille energiamarkkinoille tuotetaan sopiva laitteistokokonaisuus kokoluokissa 300 ja 1000 kilowattia. Laitteistolla voidaan tuottaa myös sähköenergiaa mikroturbiinilla.

Aiheesta:
http://www.turosteam.fi/details.php?group=3&id=1
http://www.suurkeuruu.fi/cs/Satellite/Uutiset/1194642291693/artikkeli/ke...
http://www.expobioenergia.com/pt-pt/contenido/melhorias-na-eficiencia-da...

Google-käännös:
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.expobioene...

theaxmancometh

Itselläni on höyrystyskattila, lähinnä perunoiden ja vihannesten keittoon, jossa myös palaa vesi. Parikin kertaa on käynyt niin, että 'joku' (!) on unohtanut kattilan liedelle, ja eikös jo vajaan tunnin sisällä tule savua ja muuta ydinenergiaa keittiön täydeltä. Ja kattilan pohjaan palaa paksu kerros mustaa mönjää joka ei lähde pesemälläkään (mahdollisesti joku uusi aikaisemmin tuntematon bitumiyhdiste, josta voidaan saada korvike asfaltille ja kattotervalle?). Ja kaikki tämä energia ja bitumi tulee vain siitä vedestä, jonka olen kattilan alaosaan laittanut. Siis aivan tavallista hanavettä! Uskomatonta mutta totta!

Patenttihakemus on jo vireillä, ja Nobel-komitean yhteydenottoa odotellaan...